-
Slažem se sa Sanjinim stavom, mislim da ne treba pretjerivati u ničemu, trudne smo, nismo bolesne, sve znamo šta je štetno, a šta nije u trudnoći, ali mislim da je umjerenost neka zlatna sredina. Ja se isto tako ponašam, jedem sve pomalo, ono šta imam, skuham, šta mi dođe da jedem, popijem i kavu sa mlijekom 1-2 put tjedno i ne mislim da mi škodi čak da je i pijem svaki dan. Tu i tamo pojedem fetu paštete za doručak, jela sam suhomesnato za blagdane (tada sam bila u 1. tromjes.), kada mi se jede slatko, jedem slatko. Al to je sve u nekom normalnim količinama, mislim da se puno više hranim zdravo. Svaki dan jedem skuhano (i inače, ne samo sada u trud.), povrća dosta, a voća jedem dosta i ono me jako vuče od početka trudnoće, pogotovo naranče. Jutro mi započinje sa voćem, a onda marenda....uglavnom, mislim da trudnice mogu jesti sve u normalnim količinama, normalno ne pretjerivat sa recimo kofeinom, pršutom i sl, al u normalnim količinama je sve to ok.
Za mučninu, LadyB, mislim ako imaš tako jake mučnine i ništa ti nije pomagalo, onda od dva-tri guca Cole stvarno ništa neće biti, a pomaže ti ptotiv mučnine, ne trebaš se bojat. I ja sam pila Colu za blagdane.
Ja nisam imala tako jake mučnine kao što ti opisuješ, al sam imala natašte male mučnine od 8-13,14tt. Čim bi nešto pojela, mučnine više ne bi bilo. I znali su me iziritirati neki jaki mirisi dok sam na tašte, nešto smrdljivo, fuj,fuj ili neki miris iz frižidera i sl. i zagušljivost prostorije. Tada bi mi se automatski želudac digao. Meni bi pomagalo da izađem na svjež zrak, duboko prodisati ili izrezati limun na pola i onda udisati njegov miris i malo liznuti limun. LadyB, žao mi je što te tako jako muče mučnine po cijele dane, nije to nimalo ugodno. Proći će, izdrži prvo tromj., onda će biti bolje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma