Slažem se sa Sanjinim stavom, mislim da ne treba pretjerivati u ničemu, trudne smo, nismo bolesne, sve znamo šta je štetno, a šta nije u trudnoći, ali mislim da je umjerenost neka zlatna sredina. Ja se isto tako ponašam, jedem sve pomalo, ono šta imam, skuham, šta mi dođe da jedem, popijem i kavu sa mlijekom 1-2 put tjedno i ne mislim da mi škodi čak da je i pijem svaki dan. Tu i tamo pojedem fetu paštete za doručak, jela sam suhomesnato za blagdane (tada sam bila u 1. tromjes.), kada mi se jede slatko, jedem slatko. Al to je sve u nekom normalnim količinama, mislim da se puno više hranim zdravo. Svaki dan jedem skuhano (i inače, ne samo sada u trud.), povrća dosta, a voća jedem dosta i ono me jako vuče od početka trudnoće, pogotovo naranče. Jutro mi započinje sa voćem, a onda marenda....uglavnom, mislim da trudnice mogu jesti sve u normalnim količinama, normalno ne pretjerivat sa recimo kofeinom, pršutom i sl, al u normalnim količinama je sve to ok.
Za mučninu, LadyB, mislim ako imaš tako jake mučnine i ništa ti nije pomagalo, onda od dva-tri guca Cole stvarno ništa neće biti, a pomaže ti ptotiv mučnine, ne trebaš se bojat. I ja sam pila Colu za blagdane.
Ja nisam imala tako jake mučnine kao što ti opisuješ, al sam imala natašte male mučnine od 8-13,14tt. Čim bi nešto pojela, mučnine više ne bi bilo. I znali su me iziritirati neki jaki mirisi dok sam na tašte, nešto smrdljivo, fuj,fuj ili neki miris iz frižidera i sl. i zagušljivost prostorije. Tada bi mi se automatski želudac digao. Meni bi pomagalo da izađem na svjež zrak, duboko prodisati ili izrezati limun na pola i onda udisati njegov miris i malo liznuti limun. LadyB, žao mi je što te tako jako muče mučnine po cijele dane, nije to nimalo ugodno. Proći će, izdrži prvo tromj., onda će biti bolje.