Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Grdobina, kaj s njom ...

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno Grdobina, kaj s njom ...

    Cure, MM je ulovio prekrasnu grdobinu i s tim obavio svoj dio posla Eh, sad bi ja trebala nastupati.

    Zene, sto cu ja s tom ribom?! Ima li netko dobar recept ...

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    možeš je lešat s kumpirima, možeš na brudet..ma mljac

  3. #3
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    ja znam za pohanje ...

  4. #4

    Početno

    U umaku od bijelog vina.

  5. #5
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Od glave grdobine ispadne najbolja juha
    ostatak umoci u brasno i ispeci na tavici, skuhaj blitve za prilog i to je to.

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Dille, ajde prosvjetli me - moze i na NL

    Ja ribu obicno pecem u rolu: krumpiric na fete, kapule, zacini, mrkvica, maslinovo, bijelo vino i zbilja bude fino ali danas bi nekako drugacije pokusala pripremiti ...

  7. #7

    Početno

    Posoljene komade uvaljas u brasno-jaja-brasno (ne prezle), isprzis na malo ulja, izvadis i na tom istom ulju (ako ga ima previse ostavis onoliko koliko ti pase) preprzis malo cesnjaka (pazis da ne potamni jer postane gorko), zalijes vrhnjem za kuhanje, pustis da se reducira, dodas bijelo vino, opet pustis da se reducira i vratis ribu unutra i kratko prokuhas. Na kraju stavis persina. Super je uz kuhane krumpire ili zelenu tjesteninu.

    A na nl... mislim da je grdobina 'duivelvis', ali nisam sigurna...

  8. #8

    Početno

    'Zeeduivel'

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Hmmmmm, hvala Dille sad si mi dala ideju!
    Imam jos ostatak sampanjca u frizideru pa cu umak napraviti s njim. Ak' ne bu bilo romantike nakon takve vecere onda

    Pa nije ti lose duivels vis, ima nesto i u tome Pusti NL, moja jadna mama nakon 35 godina gramatiku jos uvijek nije savladala (kao sto ja nisam savladala - i nikad necu - ove grozne HR padeze .....

  10. #10
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    jojoj, samo ću kratko, a neznam di da počnem...
    Brodet od grdobine je nešto nevjerojatno, gargada je fantazija, male grdubine frigane su 5! ( njih se mora razrezati po sredini glave i leđa da se ne skupe.) Onda riblja juha, pa se zdisnta riža na luku i peršinu i m ulju, pa dva krumpirića dodat iz juhe, jednu mrkvicu, sve izmješati, kuhati, bude ko rižoto ako se doda riba očišćena, a podljeva se juhom ribljom....

  11. #11

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    316

    Početno

    ispeces je kao na zaru i napravis umak od skampi
    nljac, mljac.....

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •