može neki isprobani recept? tražim i ima raznih recepata i sve mi kad čitam izgleda ok, al bih voljela čuti od vas (može i link na neki od isprobanih). imam patku koju upravo odleđujem, nešto sitno ispod 2 kg. pekla bih sutra.
može neki isprobani recept? tražim i ima raznih recepata i sve mi kad čitam izgleda ok, al bih voljela čuti od vas (može i link na neki od isprobanih). imam patku koju upravo odleđujem, nešto sitno ispod 2 kg. pekla bih sutra.
Evo isprobano, ja sam pekla ovako:
Patku nasoliti i natrpati u nju šta se nađe; jabuka, mandarina, naranča, u to nabosti par klinčića...
Staviti patku u vrećicu i peći cca 1-1,5, temperatura oko 180, meni je bolje na nižoj temperaturi, pa duže pečem. Ako je patka veća produžiš vrijeme pečenja.
Izvaditi patku iz vrećice (izvadiš tepsiju, razrežeš vrećicu škarama i izvučeš) i zapeći još 30-45 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Ja je volim premazati par puta s limunom i medom (sok 1 limuna i oko 2 žlice meda) u ovoj zadnjoj fazi, ali može i bez toga.
Mi patku obavezno jedemo s mlincima tak da druge priloge nisam radila.
Voila!
Posljednje uređivanje od gita75 : 30.12.2015. at 15:07
Recept moje mame, odličan.
Patku nasoliti večer prije.
Bijelo meso obložiti trakama malo deblje rezanog špeka, domaćeg po mogućnosti i da ima više bijelog.
U utrobu patke staviti oguljenu cijelu glavicu luka.
Dobro ju je peći na rešetki u protvajnu da ne leži u masnoći koja se topi sa nje.
Ali je zato krumpir mljac pečen u toj masnoći.
Peče se otklopljena, a vrijeme i temperatura zavisi o tome je li domaća trkaća ili neka mlada iz masovnog uzgoja.
Ja domaće volim peći na 160 onoliko sati koliko kg ima.
by the way patka nema bijelo meso... ima prsa...
ja je pecem dugo na oko 180. cca 2-2,5h jer volimo da je mekana (nase su trcale).
isto ju volimo s mlincima.
a od voca i povrca stavis sto inace volite...
to je moj recept![]()
Svu avijaciju mazem kombinacijom meda i soja sosa, a u gujicu im trpam narance s korom. Jedino tako ih, u principu, volimo.
i ja imam domaću patku. Jel se moze peći pokrivena u pekaču ?
Puricu sam za Božić tako pekla i bila je odlična, bez otkrivanja.
Ja sam ju punila sa nadjevom od kruha i jetrica. Stavila u pekač na korjenasto povrće i luk, podlila sa jedno deci vode i tako cca 2 sata u na 150. Od tog povrća i narančinog soka sam napravila umak, ostatak soka iskoristila za mlince koje sam zapekla sa patkom.
Hvala :-)