Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Pohlepa moje starije kcerke (10god.)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A mozda je stvarno pubertet i neka glad, koja je drzi. Meni ponekad dodje dan-dva pomracenja kad bi samo jela, nema veze sa slatkim. Ako je stalno tako gladna probaj dogovoriti neku strategiju s njom, npr normalni rucak a ako je jos uvijek gladna da jede neko voce do iduceg obroka. Ili da vjezba sporije zvakati, da joj dodje do mozga informacija za se zasitila. Probaj se dogovoriti unaprijed s njom koiko smije pojesti (npr tocan broj komada neceg).

Sto se dijeljenja tice, evo kako to dijele moji. Starija dobije kutijicu tic-tac, mladji dva paketica pez bombona. On njoj da jedan paket, ona njemu jedan bombon, i kao "dala mu je vec" kad trazi jos on kuzi bit, a ona formu

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je stalno tako gladna probaj dogovoriti neku strategiju s njom, npr normalni rucak a ako je jos uvijek gladna da jede neko voce do iduceg obroka. Ili da vjezba sporije zvakati, da joj dodje do mozga informacija za se zasitila. Probaj se dogovoriti unaprijed s njom koiko smije pojesti (npr tocan broj komada neceg)
    Ovo me dodatno muci ...jer joj doslovno moram rec da nesmije jesti...tj.smije ali ograniceno...

A u svemu tome ima nesto prilicno smjesno ujedno i zalosno...

Kada je bila mala nije nista htjela jesti,tada smo i obavljali hrpu pretraga i vjecito sam ju tjerala da jede...nakon sto sam odustala od tog "tjeranja" i prihvatila da jede kada hoce sada je pocela jesti...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo me dodatno muci ...jer joj doslovno moram rec da nesmije jesti...tj.smije ali ograniceno...
    Pa ja mislim da se kod slatkisa svakako trebamo vjezbati suzdrzanost. A najlakse je staviti si komad pred sebe a ostalo maknut s ociju. Kod mene u kuci to funkcionira, slatkisi stoje spremljeni u ormaru i vadi se primjerena kolicina za pojesti. Mi smo programirani da jedemo kad je prilika, ne kuzi nas organizam da ce i sutra i prekosutra i za mjesec dana biti i dalje jednako hrane. Pa mu moramo malo pomoci da nauci ignorirati obilje hrane oko sebe. A tu pomaze maknut hranu sa stola do iduceg obroka i ne jesti uz tv i sl. sto skrece paznju sa samog hranjenja.

Sto se dijeljenja tice ja mojima dajem egzaktne upute, ok mladji su, ali ne cini mi se da ce za par godina doci samo od sebe koliko je fer.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •