-
Osoblje foruma
Moj je upravo doruckovao bananu. To je trazio cim je ustao, a nema razloga da mu ne dam. Onda je pet minuta kasnije rekao da zeli komad neke domace kobase od srnetine koju smo dobili na poklon. Dobio je i to, s komadom kruha. Nije pojeo jer je vjerojatno sit od banane (ima jedva tri godine, skroz ima smisla da mu jedna prosjecna banana napuni zeludac barem na neko vrijeme). Pojest ce sendvic kasnije, ili ce traziti jos jednu bananu, a onda ce dobiti rucak u neko doba.
Vecina hrane mu je na dohvat ruke, oduvijek, ali u pravilu ne uzima sam - da bas zeli, mogao bi pojesti raznorazne slatkise ili neke druge 'neobroke'. Zna gdje su. Objesili smo cokolade na bor (dobili neke coko kuglice na poklon) i prvi dan je pojeo jednu napola skrivecki, drugi dan je uzeo jednu i pojeo pred nama, ali do pola, a od tad mu vise nije palo na pamet uzeti jer pretpostavljam da nisu zanimljive. Imao je i adventski kalendar s 24 komada nekih cokolada usred sobe, ali pojeo je samo tri kad 'nije trebalo'. Mi zadovoljni, s obzirom na dob i opcenitu sposobnost samokontrole.
Osim po knjigama, susrela sam i vrlo slican savjet kod naseg pedijatra, a to je da je djetetu (cak i onom najmanjem, kad pocinje s dohranom u prvoj godini zivota), sasvim u redu ponuditi SVU hranu, za koju mislimo da je u redu da pojede u jednom obroku, odjednom. Tako smo radili oduvijek i bez problema mu stavljam na stol meso, prilog i desert (voce ili komad kolaca, ako sam isplanirala da je to dio obroka). Bilo mi je u pocetku malo bed da jede samo voce ili deserte, ali onda sam primijetila da to uopce tako ne funkcionira. Nebrojeno puta je ostavio taj desert jer mu nije bilo napeto. Ili ostavi meso, a pojede prilog s vocem.
E, sad, hoce li tako ostati kad bude stariji... nadam se da hoce. Ne znam zasto bi odjednom postao neceg zeljan, ako mu opcenito nije uskraceno (i ako se to neko zabranjeno voce ne koristi kao neka nagrada za posebna ponasanja ili ukidanje kao kazna). Ono, hrana. Trudimo se opcenito ne pridati znacaj daljnji od onog - trebamo jesti da ne krepamo od gladi, a volimo i da nam je ukusno kad jedemo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma