Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Pohlepa moje starije kcerke (10god.)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma to je bio samo primjer, nije to sad uklesano u kamenu. Ovisi o situaciji. Ali ponekad mu fakat ne dam. Jer ce vrlo brzo bit gladan. Ne moze jabuka zamijeniti rucak. Mom djetetu. A nekad stvarno nije prakticno da ne pojede rucak. Ako ide negdje poslije ne da mi se nosit. A nema puno hrane koja bi njemu zamijenila kuhano. To mu je jedini rucak, ne jede nigdje nista, osim uzine u skoli. I ja sam nervozna ako ne pojedem doma rucak i onda me nista poslije ne moze zadovoljiti. Al velim, nije vazno to sad, nego ok je ponekad djetetu i ne dati jesti iste minute, nije to nikakav grijeh. Znam da moja mama nikak to nije mogla shvatit. Niti to da ja ne tjeram dijete nikad da pojede sve na tanjuru. Ili stalno nutkanje oces ovo, oces ono, ili kad neko drugi jede.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to je bio samo primjer, nije to sad uklesano u kamenu. Ovisi o situaciji. Ali ponekad mu fakat ne dam. Jer ce vrlo brzo bit gladan. Ne moze jabuka zamijeniti rucak. Mom djetetu. A nekad stvarno nije prakticno da ne pojede rucak. Ako ide negdje poslije ne da mi se nosit. A nema puno hrane koja bi njemu zamijenila kuhano. To mu je jedini rucak, ne jede nigdje nista, osim uzine u skoli. I ja sam nervozna ako ne pojedem doma rucak i onda me nista poslije ne moze zadovoljiti. Al velim, nije vazno to sad, nego ok je ponekad djetetu i ne dati jesti iste minute, nije to nikakav grijeh. Znam da moja mama nikak to nije mogla shvatit. Niti to da ja ne tjeram dijete nikad da pojede sve na tanjuru. Ili stalno nutkanje oces ovo, oces ono, ili kad neko drugi jede.
    Upravo tako!

I nije mi jasno kako jabuka moze zamijeniti rucak- kalorijski i nutritivno jabuka ne moze biti zamjena za rucak.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pisem prek moba pa mozda bude koja pogreska...

prvo da odg.na ono pitanje o slanju pahuljica za mladu kod bake...
    Starija kao sto sam napisla voli jesti iste te tako da je to trebalo biti za obje...
    no doma postoji ta granica tj.doziranje...mlada NIKADA ne pojede vise od male sakice a sttarijoj da ne doziram pojela bi cijeku vrecicu...i upravo to se desilo kod bake...mene nije bilo pa nije bilo ni tog "dozataora"...znaci nema te neke "granice."....
    Doma imamo na raspolaganje slatkisa ali u ogranicenim kolicinama da nema ogranicenja nestalo bi u roku odmah....

Evo primjeri jucerasnjeg i danasnjeg dana...

proveli kod bake...cijeli dan bili na raspolaganju razno razni kolaci /grickalice...malad kroz dan uzela dva kolacica i nesto malo ciosa...

starija je pojela skoro sve kolace ,navalila na grickalice dok nisam vise rekla DOSTA...vecerala se prava klopa za stolom jede koda nikada nije jela troa velike komade u usta a onda naphnutim ustima zvace...
    kasnije ooet grickalice koje sam joj na kraju zabranila...

danas primjer koji mi dignuo zivce isto biki kod bake hrpu klinaca (bratici ,sestricne)svi se igraju a ona zdjelicu kokica na uzela u krilo i navalila gkedajuci ostale kako se igraju i kako tu i tam dodu pa uzmu jednu kokicu...

tako je i sa vocem...evo dotakli ste se jabuke...

znam im cesto narezati ali iskljucivo u dvije zdjelice iz tog razloga sto se starija potrudi brze bolje nabrzinu pojest ...nije problem narezati jos ali treba se znati kako se jede...
    nije bila takva prije...znaci nemogu rec da ju nisam pristojnosti naucila...ali ivo me bas izludi jer ispada bas tako da nisam...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •