Mi (žena i ja) spadamo u jedne od vjerojatno najokorjelijih pošiljatelja božićnih i novogodišnjih čestitaka ... uvijek ih sami radimo i svake godine ih pošaljemo 30-tak (ove godine 26) na razne adrese u Hrvatskoj i inozemstvu, ponajviše prijateljima za koje znamo da će ih čestitke razveseliti (to nam je glavni motiv kome ih slati). No, svake ih godine primamo sve manje i manje ... ove godine ih je do sad došlo tek 7, od toga 2 "službene" (od udruga s kojima surađujemo) i 5 od prijatelja i rodbine.
Prije desetak godina smo još dobivali 15-tak i više čestitaka, a onda je krenula pomama za slanjem najboljih želja mailovima, pa onda sms-ovima, onda preko fejsa, a čini mi se da se sada ljudi sve rjeđe prihvaćaju slanja čestitaka na bilo koji način.
Što vi mislite?
Nekad smo se i u firmi svi pozdravljali prije i poslije praznika, dok sada sve ide nekako na brzinu, uz tek kurtoazni "sve najbolje svima" ... Kako je kod vas koji radite na vašim radnim mjestima?
Šaljete li vi čestitke?
Kome?
Koliko ih primate i na koji način?
Mi ćemo sigurno slati čestitke (papirnate, poštom) čak i kada više nećemo primati niti jednu jedinu, ali ćemo ih posve sigurno slati samo ljudima za koje znamo da ih iskreno vesele. A ostalima - blogom, mailom, fejsom.