I nikako ne mogu biti gladna. Jednostavno me funkcioniram. Toliko da ako dolazimo izvana a ja sam gladna, nitko niti ne prica samnom dok ne pojedem.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
I nikako ne mogu biti gladna. Jednostavno me funkcioniram. Toliko da ako dolazimo izvana a ja sam gladna, nitko niti ne prica samnom dok ne pojedem.
Kris slozila bih se sa zhang.premali unos moze bit i kontraproduktivan jer organizam cuva zalihe.
Vjerujem da je jako frustrirajuce al sigurna sam da ce te kile odjednom krenut dolje.
Jel ti probava redovita?
I bit ces prekrasna mlada obavezno nam slikice posalji.
anci welcome back darling!
Danci sigurno si se nauzivala jutros!
Mene je toliko bolio trbuh da sam zaspala prije djece. I bas sam osjecala kiselinu od te domace suhe kobase. A timing oslobodiBoze ALI zato sam jutros fakat naspavana.ko da sam spavala 12sati tako se osjecam
I planiram danas bit na vodi i cajevima dok to cudo ne izadje van.sorry na ovakvim opisima al tako je kako je. Ne pamtim da me bolio trbuh od hrane.
Stojte mi dobro drage moje!
Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.03.2016. at 09:12
A jij nisam vidjela cijelu stranicu postova idem citat..
E vidis. To me muci. Nije redovita. Ubija me u pojam. Idem ja svaki dan ujutro ali kako bi rekla, nije zadovoljavajuće. Puno manje nego prije. Opravdam sama sebi da mi tijelo trosi vise valjda. Zamisli, popijem litru donata i ne odem na wc, jedem probavin, opet nista. Zadnji put da sam zadovoljavajuce sjela na wc je bilo prije zahvata...od straha
Ne trosi tijelo puno manje, nego cuva puno vise.
I da, ja uvijek pisem u brzini, s moba, trenutno dok crkam na semaforu u gradskoj guzvi. Zato pisem kratko i mozda zvucim grubu.
Isprike zbog toga.![]()
Posljednje uređivanje od zhang : 15.03.2016. at 09:33
Jutro!
Sani bravo za rasturanje jučer, baš mi je drago da ti je legao focus. Meni je on najdraži program.
Kris, znam da je frustrirajuće ali bez dobrog zdravlja nema ni dobrog osjećaja ni izgleda. To mora biti na prvom mjestu. Ni ja ne jedem više od tebe, kad se potrudim bude oko 1600 i to bez vježbanja. Ni meni organizam ne traži više i loše mi je kad se prenajedem. Jedno vrijeme sam izbacivala "zločeste" UH i počela dobivat kile uz svu slinu zdravu prehranu tako da što nekom odgovara nekom ne čini dobro. Treba pronaći idealnu prehranu individualno. Kad je sretan dan?
Jutros sam otrčala povratničkih 5 km, laganini oko 6:15 pejs. Je bilo malo mrzlo u početku, kasnije čisto ok.
LOL
Kris probaj ubaciti domaći kefir, čuda radi sa probavom.
A prehrana, jesi probala sa strogim paleom?
Meni je užasna gužva pa osim šetnji i trčkaranja ništa. BTW uspjela sam u komadu pretrčati samo 800m![]()
Lili sve je to od bureka! Al znam koja je to tegoba.
Danci sladak ti je avatar!
Anci neka te nazad!
Kris, cure su u pravu, vjerujem da ćeš biti divna mlada! A za kile, prvo nemoj se porediti s drugim, nismo svi isti, nekom treba manje da izgubi više kila u manje vremena, nekom više vremena. Tebi bi možda neko pozavidio na mišićnoj masi, koju si dobila u vremenu od 4 mjeseca.
Po meni, možda jedino trebaš više proteina u doručku. Od toga što ti pojedeš (dvije šnite, tostirane, sa maslacem) ja bi brzo bila gladna.
Uostalom slušaj Zhang, ipak ima više iskustva od nas većine ovdje.
Cure bravo za treninge, Zuske, ktbel-e, focuse!
Ja sam sinoć Agility.
Agility je fuj, fuj. Ili su mi samo falile trake na podu! U jednom trenutku sam trčala po sobi kao da me ganja roj pčela a ja se zdušno branim! Ukratko, većinu sam modificirala, a ono ostalo sam valjda uganjala trčeći okolo po sobi. Vidjet ću sljedeći put kako će biti, promijenit ću sobu i pokušat sa tim trakama na podu.
Kris, a jesi probala sa sjemenkama za probavu?
dakle uzmeš sjemenke: lan, sezam, bundevine sjemenke, suncokret (sve po npr. 50-100 g.), dodaš malo cimeta sve se samelje po žlicu i onda jednu žlicu
te mješavine staviš u jogurt i ostaviš da stoji (navečer za ujutro, ujutro za navečer) te pojedeš
super je za probavu i navodno za imunitet (mljevene sjemenke ne mogu dugo izdržati pa je bolje samljeti svaki put po malo za par dana)
ima i druga verzija s jabučnim octom, ovdje ima više o tome
http://zdravljebezdoktora.com/index....masnoca-u-krvi
bravo cure za treninge
ja odradila agility, gdje mi je j-la, jel te boli guza
osobno sam prezadovoljna svojim napretkom, a bome i izgledom
baš se vidi da vježbam![]()
j-la, pisale smo u isto vrijeme
ja sam lijepila trake i pomažu
nije lagano ali da se to fino odraditi, meni je jako zabavan, a kad mi je nešto zabavno - rasturam
uspjela sam čak i skočiti poneki onaj plyo push up
btw. kad piše plyo - e to mi se ovako teško
guza me bolila već nakon workouta![]()
Skakala sam i ja na te plyo push up, ali vjerujem da je to bilo smješno gledati sa strane!
Kefir i radim sama. Kupovni niti ne pijem. Sjemenke jedem u kruhu ili u zobenima/smoothie. Lan, sezam, chia su mi obavezne. Pshyilium sam probala ali nista od njega. Jednostavno ono malo kaj odem na wc nije dovoljno s obzirom kako sam prije isla. Vode pijem puno.
13.05 je dan odluke
Zhang ne brigaj, znam ja da ti ne bi bila gruba. Ne vjerujem da bi itko od vas tako nastupio. Poslusat cu i pojacati dorucak, uskoro mi dolaze proteini pa mi nece biti tesko. Jedino kaj kod mene proteini i izazivaju zatvor. Jedno dva tjedna sam jela probavin ujutro i navecer i opet nista.i tu meni dolazi do te muke, ne jede mi se nista tako zastopana.
j-la, umirem na roj pčela
agility, to je onaj vjeveričasti, jel da? ja sam napravila prvih par workouta iz p90x, al onda sam prešla na zuzku
U biti znam koji je izvor moje frustriranosti. Ja sam podbornik one:ako mjauce kao macka, izgleda kao macka, zna se sto je.Nije pas.
Nije mi jasno ako sve dobro radim a imam znanja o prehrani a i dragi(pogotovo sportskoj)pa su dvije glave pametnije od jedne, zasto se tako mucim. Kruh radim da gotovo zobene i sjemenke zamjene skoro svo brasno. Proteinska bomba sa brdo vlakana a beba ima obilniju stolicu od mene.To me frustrira. Da znam da nesto krivo radim, pokrila bih se po glavi i sutila.
Kris, moj doručak se uglavnom sastoji od zdjelice salate (zelena/kupus/paradajiz/krastavac/paprika ili šta već imam), nekog svežeg sira/jogurta, tuna/ komad piletine/puretine, pogačica po LCHF-u. Ovisno od kombinacije, salatu zalijem maslinovim uljem. Meni je to zasitan doručak.
Nekad budu zobene sa grčkim jogurtom, bananom, chia sjemenkama i malo agavinog sirupa. I to me zasiti ali kraće drži.
I primjetila sam, ako nešto ugljikohidratno pojedem prije doručka, ono kao usput, cijeli dan ću biti katastrofa gladna.
Tang baš tako, vjeveričast!
Posljednje uređivanje od j-la : 15.03.2016. at 10:25
Kris, probaj onu mješavinu sjemenki i jogurt
a što se kila tiče, sigurno ti idu sporije i zbog stvaranja mišića, a zna se koliko su mišići teži od sala
bitni su centimetri
jutro svima!
ja sam sinoć restala..iako sve osjetim još od prekjučer.. danas nastavak
anči, jesi još u izazovu ili patim sama?
Sani
hvala što si jutros mislila na mene
Cure znam da mislite da je od bureka al nije jer sam ga jela dosta rano i uopće me nije bolio trbuh nego tek kasno popodne kad sam smazala te kobase s kruhom i maslacem (2 šnite) jednostavno nisam imala ništa drugo "konkretno" u hladnjakau pa to zgrabila. Svejedno šta god neće me vidit ni burek ni kobase narednih 10 godina
Kris ja bih ti savjetovala za jutarnju probavu al i poticanje detoksikacije čašu tople vode s limunom (zapravo toplu limunadu bez šećera) svako jutro. Meni je to fakat otvaralo probavu, jedno vrijeme sam to pila prošlo proljeće kad sam htjela skinut 2-3 kile viška.
I probaj se ne vagat prečesto nego si mjeri opseg, al to već sve znaš kako i Wiillow reče.
Eh da i ja sam obično u ovo vrijeme krajem zime najteža kroz cijelu godinu (tako mi je bilo oduvijek preko zime 1-1,5kg gore) osim ove godine prvi put u povijesti moje malenkosti, stojim na istoj kilaži na kojoj sam i bila, ona neka granična 59/60 kg. Živjelo trčanjeuopće ne mjerim kalorije i nemam pojma koliko toga pojedem, načelno zdravo se hranim (osim jučer
) i ne debljam se.
tigrić svaka ti čast da si i dalje u tom izazovu.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.03.2016. at 10:53
J-la i willow jasno vam je da cu morati probati taj agility.![]()
Posljednje uređivanje od Sani1612 : 15.03.2016. at 10:53
go Sani go
možeš ga zamijeniti za Speed 1.0, taj je i tako (tebi) prelagan![]()
Meni je speed 1.0 manje vrckav od Agility-a.
Eto Sani, navali!
Kris, nadam se da se uznemirujuci simptomi nece ponavljati i da ces brzo doci u kraj svemu sto te muci.
Potpuni sam laik, pa necu nista savjetovati.
Mogu jedino primjetiti da ni meni iz istih razloga ne odgovara prehrana bez uh.
Btw. nekako sam nabila nozni prst, zapravo nokat i sad me kod bilo kakvog veceg opterecenja smeta. Nekih vidljivih promjena nema. Recite mi da ce to proci i da mi nokat nece otpasti :strasljiva:
Anamar ja sam nabila tri prsta, jedan je pocrnio, ne cini mi se da ce otpast, stanje je isto vec 2-3 mj.
Kris razumin te za probavu jer imam slicnih problema. U zadnje vrime mi chia sjemenke pomazu. Prije toga kokosovo ulje u kavu. Kokosovo mi je nakon parj prestalo djelovat.
Lan i sl.sjemenke nula bodova.
Kris obavezno neka bude topla voda i ujutro iskljucivo nataste.nista ne jesti prije wc-a.
anamar vjerujem da nece otpasti.drz se!
Probat cu sutra opet. Ja jesam isla doruckovati nakon toga, mozda je to bio problem.
Hvala cure na savjetimazlatne ste.
Speed 1.0 odrađen. S obzirom da mi on zbilja nije nešto izazovan mogla bi umjesto njega agility.
sani, pa kud si radila još i speed
mogla si odmah agility, bio bi ti dovoljan![]()
Krenula sam sa napadom u svim smjerovima. U krem juhu od povrca sam dodala probavin. Krenut cu ujutro sa vodom, sacekati da li ce me potjerati i nakon toga probavin sa sjemenkama i jogurtom.
Bravo cure za treninge
hvala sto mislite na moj nokat
nije mi drago da nisam jedina, ali opet lakse mi je u mojoj muci
jucer sam isla raditi kenpo od Tonija i u pola vjezbanja sam skinula tenisice
srecom kenpo je sav u borilačkim vještinama, a na zamisljene negativce mogu i bosonoga![]()
![]()
Pokusavam vas procitati cijeli dan i vise ne znam sto sam procitala
Pa necu vise :D
Radije cu pisati jer se gubim.
Tigric, stala sam s izazovom, no u nedjelju pocela ispocetka. Tako da radim! Go, girl, zajedno smo:D
znači, napravila sam nešto što nisam sto godina, to je da sam se na kompu ulogirala da napišem poduži posti.
ovo što anamar govori je super iskustvo. naime, cijeli taj hype koji se dogodio oko paleo/lchf stila prehrane je pretjeran.
isto kao što se pred desetljeće masnoća izbacivala iz...pa svega, tako se sada radi sa UH. a to nije ispravno.
svaki makronutrijent ima svoje mjesto i vrijeme u prehrani, pogotovo kod vježbača.
pronašla sam i ovaj link od Natea koji to pojašnjava:
https://www.youtube.com/watch?v=AwftUh9SVx0
traje 10min i kraj je posebno zanimljiv i baš se referira na ovakve situacije.
sve koje koketirate sa paleo/lchf stilom prehrane, škicnite ovaj link.
taj stil prehrane može za nekoga (zuzka, npr) biti idealno rješenja, ali nije dobro za sve.
zuzka, kad sam već nju spomenula, nema uz vježbanje još i djecu (i to po troje neki), i posao koji ne podrazumijeva vježbanje i vannastavne aktivnosti i sl.
mislim, nije da sam duboko upućena u njen stil života, ali djecu nema, a vježbanje joj je posao. i ima više vremena za recovery i može si priuštiti takav stil prehrane.
paleo/lchf se ljudima sviđa jer ih 'ispuše' pa su trbušćići malo više flat i tako to. a to ništa ne znači u body compositionu, pogotovo ne rekreativnim sportašima.
fotke koje vidimo su rezultat jaaaaako mukotrpnog rada i režima, i ne manje važno, suplementacije koju profi fitness modeli uzimaju koja pomaže različite funkcije u organizmu.
mi to ništa ne uzimamo, u najboljem slučaju whey.
nekakav početni omjer makromutrijenata koji većini može odgovarati je 40:30:30 (ugljikohidrati:proteini:masti)
nakon toga se može malo manipulirati sa količinom UH, ali ne na predugo vrijeme...
znači, kris, zayebi te ljuskice ili kaj si već spomenula, uvedi kvalitetne UH, drži kalorijski unos na cca 300kcal ispod dnevnih potreba i 2-3 tjedna prije svadbe se prebaci na paleo/lchf ako baš želiš određeni izgled za D-day.
i bit ćeš prekrasna mladenka.![]()
Zhang hvala ti puno. Na nekoliko mjesta sam citala, zadnje u MH da nije dobro izbaciti uh. Ja bez njih ne mogu, jela sam ih u svim fazama mrsavosti/debljine ali sam se najbolje osjecala na integralnim, kada mi je prehrana bila bazirana na žitaricama, mahunarkama, vocu, povrcu i masnocama. Cak bih rekla da sam najmanje problema imala kada sam izbacila meso u potpunosti. Nije da ga ne volim ali ne mogu se zamisliti da ga jedem u tolikim kolicinama koliko preporucuju. Poslusat cu kaj si napisala.
Kris, necemo ti do u detalje secirati prehranusve je to ok. Svi imamo (i moramo imati) pokusaje i istrazivanje...i na kraju krajeva, ono sto nam daje rezultat u jednom periodu, moze podbaciti u nekom drugom...
Moj point je bio da smo ugljikohidrate stavili na crnu listu, a tamo im nije mjesto. Pa cisto da bacimo neko drugo svjetlo na njih i da malo skinemo paleo/lchf s trona na kojem se zadnje vrijeme fura![]()
Zhang, super post i slazem se s tobom. Nedavno sam i ja citala slicne clanke o tome, a i meni takva prehrana odgovara.
Ne odgovara mi pekarska prehrana, da se razumijemo. Ali lchf i paleo nisu za mene.
Napravila sam ponovo burpee challenge, danas su me momci s posla nagovorili da ponovim onaj 7 min pa jesam i rekli su da sigurno mogu vise.
I jesam. Jednog sam prestigla :D, drugi mi je jos dalek.
Napravila sam 68 burpees u 7 min.
Ma znam. Nego...mislim da sam definitivno dobro napravila izbacivsi kvasac opcenito iz prehrane. Tako da i ovo kruha kaj jedem mogu biti ziher da me nece naduti u tolikoj mjeri kao kupovni koji sam prije koristila. Jos samo da probavu unormalim i na konju sam.
Kris, hvala na odgovoru
sve sto papas zvuci fino, al ako je desertni tanjur, mislim da bi meni bilo malo
zhang hvala i tebi na ovom postu i slazem se s tobom - sve umjereno
Kosjenka, ja valjda ne bih mogla ni 800
Lili, samo ti to i dalje papaj, al u prikladno vrijeme
ja odradila tbc
i da, bilo je lakse, al i dalje ponesto modificiram (dio sklekova i lungesa mojih ljuvljenih)
Vidis Ginger da si mi trebala vjerovati![]()
Drugi put ce ti biti jos lakse.
Zhang hvala na postu i pojasnjenju.