Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 108

Tema: u potrazi za stanom :)

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

zgrada gdje je stan je 1984 godište tako da su struja i vodovodne cijevi relativno novi i sve radi kako treba.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo mi smo radili adaptaciju za sebe tj. za bebu koja je dolazila. Nije nam bilo ni u peti da ćemo seliti van za niti dvije godine.
    I sad ćemo prodavati samo po cijeni konverzije, a stan je bio star kad smo ga kupili.
    Posljednje uređivanje od pikula : 05.01.2016. at 16:38

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

55000 eura ( uzeli smo taj iznos da iz njega još platimo solimizaciju, proviziju i ostala "sitna" davanja) na 27 godina rata kredita skoro 2500 kn, to zvuči ..... ..... a opet jer smo kreditno sposobni za tako nešto. Dakle izgleda da smo našli svoj stančić od 66m2 za 52 000 eura

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cestitam!!! 66m2 za 3-sobni stan zvuči OK

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

drago mi je da se dobro završilo. uglavnom je potrebno biti strpljiv pri velikim odlukama.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

adaptirati ga ne treba, jedina mana mu je kaj je na 4 katu bez lifta

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

već sam spomenula da su mi pomogli savjeti o stanovanju u malom prostoru, jer smo mi cijelo vrijeme gledali manje kvadrature zbog manjih režija

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj lego kockica prvotno napisa Vidi poruku
    zgrada gdje je stan je 1984 godište tako da su struja i vodovodne cijevi relativno novi i sve radi kako treba.
    moja je zgrada iz 85e i ne prođe mjesec da negdje nekom ne procuri voda..

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    o.O jel se to riješava onda iz pričuve ili?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    A moja iz '62. i u 10 god sto smo tu nikome nije pukla cijev niti je bio bilo kakav problem s instalacijama.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da, iz pričuve.
    Koja je u našoj zgradi bila u minusu
    Katastrofa..
    Srećom smo dobili dobili novu predstavnicu stanara koja je angažirala advokata da pokuša ovrhom naplatit dugove.. sad nam se buđet lagano puni pa možda dogodine uspijemo dobit kredit za sanaciju krova.
    I tek onda će nam skočiti pričuva.. ( ne spominjem da je i lift u banani, svako malo se kvari, ni za to nemamo para )
    To su sve stvari koje smo saznali kad smo se već preselili.. a nije da se nismo raspitivali ( u istom smo kvartu kupili stan) . Izgleda da smo sa krivim stanarima pričali
    Eto, nadam se da vaša zgrada nije u qcu ka naša

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa poznato je da je gradnja iz 60-tih bolja od 80-tih.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

... svakako namjeravamo prvo običi susjede da čujemo priče o zgradi prije nego potpišemo ugovor (vlasnica stana nam je sve "lijepo i dobro pričala", e sada da li je zaista tako saznati ćemo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cestitam, cijena je jako povoljna! Prije 6-7 godina nisi mogao u zapadnom dijelu grada kupiti stan od 35 m2 za te novce. Provjerite instalacije u svakom slucaju.
    A rezije nisu puno vece nego u malo manjem stanu, minimalne su razlike. Razdjelnike imate ili?
    Moja mama zivi u velikoj zgradi iz 80-tih, sa za moj ukus puno previse stanova. Isto je stalno nesto s instalacijama...

I zivjelo nas je cetvero u stanu od 45 m2, jedna spavaca, roditelji su u dnevnom razvlacili spuzvu svake veceri....nije da imam traume, ali kvaliteta zivota je sada skroz drugacija, kad zivim sa svojom obitelji i uvijek se cudim kak smo mogli tako kad dodem u Zg...ali da bi voljela da sam imala svoju sobu, roditelji svoju, da je mogao netko prespavat tu i tamo kod mene, da sam mogla u miru ucit, a ne ic u nsb svaki dan...bome bi.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stariji stanovi svi imaju pocinčane cijevi za vodu kojima je rok trajanja do 35 godina.
    Odvodne cijevi su u pravilu olovne koje isto istrunu za maks. 35 godina.
    Dakle, prije ili kasnije svi u takvim stanovima moraju to promijeniti.
    Na svoj trošak.
    Ne iz pričuve.
    Također je tu pitanje radijatora.
    I oni istrunu i procure i treba ih promijeniti.
    Struja je ok.
    Fasada?
    Jel' crna, flekava...?
    Ni jedna zgrada nema dovoljno love za velike zahvate pa dižu kredite i pričuvu zbog toga.
    Sve su to stavke koje su jako bitne.
    Bitnije od boje pločica.
    Jer na boju pločica možemo utjecati, a na visinu pričuve bome ne, jer se uvijek skupi dovoljan broj potpisa pa na kraju pričuva naraste za duplo htjela ja to ili ne.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kako izgleda taj stan od 55000eura? to je potrebno kompletno renovirati
    bas me zanima, jer i mi kupujemo nesto, kao drugu nekretninu, pa sam znatizeljna
    moze kakva slika?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Stariji stanovi svi imaju pocinčane cijevi za vodu kojima je rok trajanja do 35 godina.
    Odvodne cijevi su u pravilu olovne koje isto istrunu za maks. 35 godina.
    Dakle, prije ili kasnije svi u takvim stanovima moraju to promijeniti.
    Na svoj trošak.
    Ne iz pričuve.
    Također je tu pitanje radijatora.
    I oni istrunu i procure i treba ih promijeniti.
    Struja je ok.
    Fasada?
    Jel' crna, flekava...?
    Ni jedna zgrada nema dovoljno love za velike zahvate pa dižu kredite i pričuvu zbog toga.
    Sve su to stavke koje su jako bitne.
    Bitnije od boje pločica.
    Jer na boju pločica možemo utjecati, a na visinu pričuve bome ne, jer se uvijek skupi dovoljan broj potpisa pa na kraju pričuva naraste za duplo htjela ja to ili ne.

Istina, ja sam komplet instalacije mijenjala.
    Fasada je bila nova, sređena par godina prije nego sam kupila stan. Uredio ju poduzetnik koji je od trokatnice napravio cetverikatnicu. Moj stan je na trećem katu, što znači da mi je strop deblji od standarda jer je nekad bio krov.
    Sve je cigla. Nema betona. Meni je to bilo važno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako dobro shvaćam, cigla je bolji zvučni izolator od betona, po betonu se svaki vrag čuje po vertikalama. Ne znam ima li ciglenih stambenih zgrada u ZG-u i gdje su npr. u Novom ZG-u (osim malih tipa privatne kuće).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako dobro shvaćam, cigla je bolji zvučni izolator od betona, po betonu se svaki vrag čuje po vertikalama. Ne znam ima li ciglenih stambenih zgrada u ZG-u i gdje su npr. u Novom ZG-u (osim malih tipa privatne kuće).
    Ima starih dijelova - mislim da Trnsko ima zgrade od cigle (peterokatnice) - ovako nešto: http://www.door.hr/wordpress/wp-cont...10/trnsko1.jpg
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.01.2016. at 10:42

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drago mi je da ste našli svoje malo gnijezdo .

Kada vidimo nisku cijenu nekretnine u oglasniku, obično većina nas ima predrasude da je stan ili u lošem stanju, ili je netko u njemu umro, ili nisu papiri uredni...
    No,u današnje vrijeme jako puno ljudi mora prodati stan od danas do sutra i naravno da idu sa nižom cijenom.
    Mi smo recimo, kupili stan u novogradnji od kooperanta. Čovjek je upao u nekakve dugove (pretpostavljam kockarske) i trebali su mu novci u par dana. Mi smo imali sreću da smo imali gotovinu, i kupili smo stan po bitno nižoj cijeni nego je stanove u istoj zgradi u to vrijeme prodavao investitor. Mi smo do prodavatelja došli sasvim slučajno, frend se našao u njegovom društvu i spojio nas. Problem je jer se obično takvi stanovi ili uopće ne nađu u oglasniku, ili budu vrlo kratko...

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    kako izgleda taj stan od 55000eura? to je potrebno kompletno renovirati
    bas me zanima, jer i mi kupujemo nesto, kao drugu nekretninu, pa sam znatizeljna
    moze kakva slika?
    stan je za useliti, bez ikakve adaptacije.... jedino namještaj idemo kupiti ovih dana
    slike slijede nakon useljenja i kada sve bude crno na bijelo tj na papiru, jer je trenutno sve u procesu događanja....

hvala svima na savjetima, prijedlozima iskustvima i podršci

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

super! bas mi je drago
    jedva cekam slikice

necu jos nista pricati, izgleda da smo i mi nasli stan..i to jako povoljno
    47m2 za 30000eura

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ima starih dijelova - mislim da Trnsko ima zgrade od cigle (peterokatnice) - ovako nešto: http://www.door.hr/wordpress/wp-cont...10/trnsko1.jpg
    živila sam u jednoj od ovih i nisam imala primjedbi, 4. kat bez lifta, već tad sam bila vježbačica

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

inače kad vidim te vaše cijene kvadrata dođe mi da se upucam, u Splitu ne možeš kupit ni garažu za manje od 2000Eur kvadrat

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

super! bas mi je drago
    jedva cekam slikice

necu jos nista pricati, izgleda da smo i mi nasli stan..i to jako povoljno
    47m2 za 30000eura

Zagreb??

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, Novi Zagreb

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I , ju !! Kako su cijene pale!
    ( mi smo 2006 g. prodali 40m2 na Pescenici za 72 000 eura. Nije niti do oglasa stigao, prvi ga je susjed kupio za onoliko koliko smo trazili.)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za svaki slucaj jako dobro provjeri papire.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

papiri su provjereni, banka prodaje
    da, cijene su jako pale
    ko sad moze-trebao bi kupiti nekretninu

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ne znam..ja bas na njuskalu i nisam primjetila da su pale te cijene.. Trazili smo za mamu mali dvosoban ono od 30-45m2 pa su cijene tih malih uvijek više od 60 000- 75 000 eur, a neke bolje lokacije i sto tisuca i na vise. Nismo tražili novogradnju, ali ne ni one za totalnu adaptaciju- neku sredinu da je useljiv..

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A gdje točno ima takvih stanova?
    Ja bih kupila, molim info.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Bas ! I mene sad zanima gdje je u Zg i kakav je to stan od 47m2 za 30 000 eur...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nije preko njuskala
    Posljednje uređivanje od vjerujem u bolje sutra : 17.01.2016. at 16:17

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nije preko njuskala
    Javna dražba?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A preko čega je?
    Pisanje poluinformacija me navodi da sumnjam u istinitost iste.
    Mislim; cca 600€ po kvadratu?!?
    Jedino ako nisu limenke u Botincu u pitanju.
    Tamo ne bih kupila ni za 100€ po kvadratu.

Sent from my iPad using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Bas ! I mene sad zanima gdje je u Zg i kakav je to stan od 47m2 za 30 000 eur...
    Vidrćemo sličke

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tanci...pa mi se znamo jos od prije dosta godina, ne moras sumnjati u istinitost
    nije botinec u igri, ja ne volim stare stanove, do cca 10 godina max
    limenke ni pod razno
    vidjet cete slike ako se realizira kupnja, drzite fige

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

To je onda zbilja u pitanju neka kombinacija i/ili sreća,očito da takvi stanovi i ne dođu do oglasnika.

Ja se nadam da će i nas pomilovati Fortuna...dali smo nekoliko ponuda za kupnju u zadnjih godinu i pol i ništa...nitko ne spušta cijenu onoga što bi mi...i dalje ti isti oglasi stoje,mi čekamo i tak...niš...ah..
    Posljednje uređivanje od rosa : 17.01.2016. at 17:30

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

mi kada smo krenuli u potragu zapazili smo da naselje Jelkovec i Selćina ima jako povoljne i jeftine stanove čak se dalo nać za 800e/m2 ali ići u taj dio grada nismo htjeli ni pod razno, pa smo ipak tražili i kopali da nađemo stan na lokaciji koja nam odgovara. Isto tako stanovi u suterenu su povoljniji što opet nismo htjeli. Kao što sam na početku napisala nama je problem bio limit kod banke, mada eto uspjeli smo navući još par eura više (uz rezanje postojećih limita na karticama kao i minuse po tek.računima) i kupiti stan koji je zaista i prostran i u više nego solidnom stanju (bez ikakvih hitnih ulaganja).
    Razgovarali smo sa jednim susjedom iz te zgrade pa ga pitali detalje i koliko je rekao nema nikakvih loših međuljudskih odnosa u zgradi, svi se znaju, pričuva se redovito plaća, predsjednik stanara je ok i brine o problemima ako nastanu (znaći može mu se obratiti za svaku sitnicu) nikome do sada nije ništa procurilo nigdje (mada to nikada nije mjerilo jer to se može desiti sutra a može i nikad).

što se samoga stana tiće u potrazi smo za namještajem pa opet tražim pomoć ima li netko od vas JEFTINOG stolara koji bi nam napravio ugradbeni ormar od poda do stropa 170 cm širine i 45 cm dubine? Pošto moramo sve opremati sa namještajem gledamo da ipak jeftinije probamo proć. Kuhinju, kupaonu i dječju smo našli po razumnim cijenama. Jedino još tražimo nekoga za taj ugradbeni a po oglasniku mi je to sve tak nekak preskupo pa kad sve zbrojim ufffff

I jel zna netko kolika je cijena onog emajla kaj se stavlja na kadu i jel to trajnije riješenje tj ne izguli se za čas (kadu baš i nisu pazili pa je koma, a da sad ne mjenjamo istu, stavili bi taj premaz dok se malo financijski ne opravimo.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lego kockica,za ormar -jeste pogledali na njuškalu? možda da uzmete već gotovi ormar.
    mislim,nikad to nije iskoristivo kao ugradbeni,ali ti po mjeri su uvijek skupi.

vezano za emjliranje kade,moji svekiji su tako reparirali kadu na moru i to čisto ok i izgleda i funkcionira.
    Posljednje uređivanje od rosa : 17.01.2016. at 17:49

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

poslala sam par upita ali uglavnom mi kažu cca 3000-4000 kn...meni se to stvarno preskupo cini za jedan ormar s obzirom da nije velik,,,i da ne tražim ništa spešl nego obićan ormar jer i onako ide u kut tj rupu predviđenu za njega

hvala ti za savjet

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

poslala sam par upita za ugradbeni ali uglavnom mi kažu cca 3000-4000 kn...meni se to stvarno preskupo cini za jedan ormar s obzirom da nije velik,,,i da ne tražim ništa spešl nego obićan ormar jer i onako ide u kut tj rupu predviđenu za njega
    obićan bi radije jer su puno jeftiniji ali nam ne stane nikako ima ta rupa jedna i dio od 45 cm prekriva dimnjak tako da obićan ne mogu ugurat unutra jer dubina im je 60 cm a i gubimo puno na prostoru ako uzmemo obićan oni su visine cca 190cm ako se ne varam ili više ali opet gubimo na prostoru

hvala ti za savjet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To sa stanovima je tako teško i ja sam se jako loše snašla kao kupac. A sad vidim i kao pomoćnik u prodaji.
    Moja mama prodaje mali stan (taman za Angel1 , samo da ga ne kupuje za mamu nego za mlađu sobu , mi smo s djetetom do prvog razreda u njemu stanovali) ) i ja joj pomažem od oglašavanja na Internetu, stavljanja fotki ... I skužila sam da smo zapravo trebale stan oglasiti s višom cijenom pa onda spuštati. Kako ja ne funkcioniram na tom principu nisam se sjetila toga. No po ovome što vidim možda bi ga prije prodali. Ovako je tek prije tjedan dana izgleda i prodan.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    To sa stanovima je tako teško i ja sam se jako loše snašla kao kupac. A sad vidim i kao pomoćnik u prodaji.
    Moja mama prodaje mali stan (taman za Angel1 , samo da ga ne kupuje za mamu nego za mlađu sobu , mi smo s djetetom do prvog razreda u njemu stanovali) ) i ja joj pomažem od oglašavanja na Internetu, stavljanja fotki ... I skužila sam da smo zapravo trebale stan oglasiti s višom cijenom pa onda spuštati. Kako ja ne funkcioniram na tom principu nisam se sjetila toga. No po ovome što vidim možda bi ga prije prodali. Ovako je tek prije tjedan dana izgleda i prodan.
    hm...ovisi, recimo mi smo izbjegavali uopće gledati stanove koji nemaju iznos koji nama odgovara, nismo BILI taj "tip" da rušimo cijenu jer svako svoje cijeni koliko želi...opet s druge strane vidjeli smo da to nikamo ne vodi pa sam malo po malo počela ispitivati putem mailova da li je cijena konaćna i sl...neki bi rekli da, neki ne itd...ali u konačnici onaj kome hitno novac treba proda stan i po manjoj vrijednosti dok je ipak više onih koji godinama drže cijenu i čekaju svog kupca za istu. Teško je znati što je ispravno..

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tanci...pa mi se znamo jos od prije dosta godina, ne moras sumnjati u istinitost
    nije botinec u igri, ja ne volim stare stanove, do cca 10 godina max
    limenke ni pod razno
    vidjet cete slike ako se realizira kupnja, drzite fige

Ma nije da ja tebi ne vjerujem, ali, nažalost, puno puta sam se uvjerila da nije sve onako kako se čini pa stoga, valjda i ti ne želiš o detaljima.
    Ništa osobno.
    Ja zbilja imam puno iskustva i saznanja u prometu nekretnina i za takvu cijenu i takve uvjete nisam još čula a da nije bila neka caka, muljaža, stanari u stanu itd
    No dobro, puno sreće ti želim kako god to ispalo.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sad sam se sjetila slučaja...podsjetila me Tanči s ovim "caka"...prodavao se stan u Gundulićevoj,sasvim solidno stanje za čudno malen iznos...prodavala ga kćer vlasnice,gospođe od cca 85 godina.
    Razlog smiješne cijene je uvjet da joj majka živi do smrti u tom stanu,a novi vlasnik ulazi u stan tek kad majka umre,iako postaje vlasnik odmah po isplati....
    dakle.. možda sutra,možda za 15 godina..

to bi bilo definirano u ugovoru...i bome...prodao se brzo...

..svega ima..
    Posljednje uređivanje od rosa : 17.01.2016. at 18:50

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

i mi smo imai jednu zgodnu sa jednim stančićem koji smo išli gledati, gđa udovica je prodavala stan. I sve smo usmeno dogovorili i sve je bilo ok do trena dok moj muž nije rekao tj na glas razmišljao "ovaj zid bi srušili i proširili kupaonu tj spojili wc i kupaonu i onda bi to bilo to" ...na to je gđa udovica podigla ruke u visine i obratila se pokjnom mužu sa "e moj xxx vidiš ti što bi oni od našeg stana napravili, rušili bi nam zid, jadna sam ti ja" tako nešto ...i nama je rekla da nam neće prodati stan jer ne želi da rušimo zidove i išta mjenjamo

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a meni je stvarno glupo kad me pocnu ispitivat jel cijena konacna i koja je najniza cijena do koje bi isli. ja samo kazem da slobodno daju svoju ponudu, jer ja sam svoju dala (s ovom pocetnom cijenom).

nama su zadnje nudili nekih 1300-1400. siri centar, lift, plinsko etazno, parking. nismo pristali. agentica je rekla da je to ok ponuda, da ima kupaca koji idu okolo i nude 1000 € po kvadratu. danas je kupac bog. i ja da sad idem kupovat isto bi tako. uopce me ne zanimaju cijene iz oglasnika jer nisu realne. ko zeli prodati, pristat ce. kod nas ljudi ne prodaju jer moraju, nego imaju viska nekretnina. i onda radije drze podstanare nego da 'poklone' nekom stan.

prijateljica prodaje 30kvadrata na pantivcaku za 1500. nada se da ce dobit, al jedino u kombinaciji s rodbinom. neko s ceste da dode nema sanse. jer ljude danas ne zanimaju takve stvari.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tuškanac, Pantovčak, Zvijezda, Radićevo šetalište, Šalata... Sve se proda brzo i ne ispod 1500€.
    Uglavnom je cijena 1800€.
    Ovo je za stanove s čistom situacijom (bez stanara, ok stanje, uredni dokumenti)
    I znate tko kupuje?
    Najčešće Dubrovčani i to s kešom.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lego kockica prvotno napisa Vidi poruku
    poslala sam par upita za ugradbeni ali uglavnom mi kažu cca 3000-4000 kn...meni se to stvarno preskupo cini za jedan ormar s obzirom da nije velik,,,i da ne tražim ništa spešl nego obićan ormar jer i onako ide u kut tj rupu predviđenu za njega
    Nažalost, bojim se da nećeš proći sa cijenom niže od ove. Ormari po mjeri uvijek su skuplji od gotovih, osim ako ne kupiš materijal pa ti netko poznati radi, ili vi sami.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •