-
jedino ga za sad crtanje i bojanje moze duze zadrzati u jednoj aktivnosti ali samo onda kad crta ono sto on zeli, u skoli naprimjer mu to uopce nije zanimljivo ako je tema zadana.
lego kockice slaze duze vrijeme samo ako ne mora dugo traziti neku kockicu (znaci ako mu je sve pri ruci), ako mora duze traziti neku kockicu onda izgubi strpljenje. pocne histerija, plakanje (da ne moze naci) dok trazi neku odredjenu kockicu izgubi i ono sto je do tada slozio....... puzle slozi par komada i odustane..... kad mu dam da nesto izrezuje, izreze par komadica i odustane... glina mu uopce nije zanimljiva, previse mu je tu pipkanja. kad igramo covjece ili neku drugu drustvenu igru, kad odigra svoje (dok je neko drugi na redu) on ode i pocne raditi nesto drugo......
ne znam, puno je toga. puno primjera i to onih najosnovnijih stvari: skine pidjamu i umjesto da uzme hlace, ponovo obuce hlace od pidjame. kad ga posaljem po nesto u sobu, ode i ostane tamo jer vise uopce ne zna zasto je uopce isao u sobu. posaljem ga da opere ruke on ode u wc, ali ide piskiti umjesto da opere ruke. kad mu dam da nesto cita (dobili smo zadatak da citamo preko ferija) nakon dvije rijeci, usred recenice on pocne pjevati neku pjesmicu. kad rjesava zadacu iz matematike rjesava npr prvi zadatak i za to vrijeme gleda u drugi ili treci zadatak, pa radi toga pomjesa zadatke. u skoli lose rjesi ispit ne iz neznanja, nego jer zbog nemogucnosti koncentracije ne prati upute..........
kad prelazi cestu (s time da sam ja kraj njega i da mu govorim da gleda na cestu i da gleda dali ide auto) gleda do pola puta ( i to samo ponekad) i onda na pola puta pocne trcati i skakutati jer zaboravi da je na cesti.......
jako je puno primjera. mozda ovo ni nisu najbolji pokazatelji, ali to mi je sad prvo palo na pamet.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma