sto se tice ovoga sta si sad nabrojala ne. progovorio je relativno kasno, ali je onda odmah poceo spajati recenice i poprilicno cisto pricati, za razliku od mladjeg. motorika mu je super, grafomotorika isto, jedino je uvijek paznja bila problem. on je u nekim stvarima uvijek bio usporen. tesko mi je sad to objasniti ovako u kratko. recimo kad se treba obuci, to traje stoljecima (na to su se i u vrticu uvijek na njega zalili), jer on krene navlaciti carapu pa na pola posla zaboravi sta je krenuo raditi i pocne radit nesto drugo, onda skine gornji dio pidjame, pa uzme hlace i pocne navlaciti na donji dio pidjame. on u tom trenutku zna da se mora obuci, ali vise ne zna da li treba obuci majicu ili hlace jer je on sa glavom negdje drugdje. ali je zato u sportskim aktivnostima jako aktivan, brz i jaaako spretan. jer je to ono sto njega zanima. tako da sa tri godine nisam mogla toliko vidjeti razliku sa drugima jer se recimo nije od njega ni ocekivalo da obavlja sam nesto zahtjevnije i to u nekom kratkom roku. malo pomalo se sve vise pocela pokazivati razlika sto se vise od njega ocekuje. na primjer, imaju prvi sat tjelesni, a on ostale sate ostane u robi za tjelesni -kratkim rukavima i hlacama (cak je takav htio otici doma, kao presvuci ce se doma, da ga uciteljica nije zaustavila) jer se on za vrijeme odmora nije stigao presvuci kao svi drugi u razredu. donese doma vise zadace nego ostali, jer ne stigne napraviti ono sto ostali naprave na satu. i to je sad relativno ok, ali sta ce biti kad tog gradiva bude vise..... ne stigne pojesti marendu za vrijeme odmora, jer ko zna sta on radi dok drugi jedu. a s druge strane stalno je aktivan. ne moze sjediti. kad pise zadacu ja ga pustim da stoji, kad gleda crtani, dubi na glavi ili izvodi nesto drugo, hoda rijetko kad, ili trci ili skakuce. kad sjedi onda mlati s nogama.................. uglavnom kad sjedne na miru ili legne ja mu mjerim temperaturu
i tako... puno je toga