-
Koliko vrijedi bijela uputnica za vađenje krvi ?
Dakle , moja kćer ( 19 godina ) je sinoć od svoje dr. opće prakse dobila bijelu uputnicu za vađenje krvi na kojoj je napisala hitno.
Jutros ranije smo bili u laboratoriju gdje nam je rečeno da je trebala doći sinoć i odbili su joj izvaditi krv jer je neradni dan.
Uputili su nas na dežurnog liječnika. Ovaj je odbio prepisati uputnicu i dao je antibiotik iako nema nikakvih simptoma osim
povišene temperature koja se javlja par sati dnevno , a traje već duže od tjedan dana .
Može li ona ujutro sutra izvaditi krv s tom istom uputnicom ?
-
može pod uvjetom dasutra ne komentiraju hitno!
sama uputnica traje do 10 dana
-
što joj je rekla dr.?
da ide odmah vaditi krv?
zašto nije onda išla odmah?
up. vrijedi mjesec dana
-
Ah , nisam bila s njom i nisam je bila u mogucnosti odvesti a bio je mrak i lose vrijeme. Ja sam kriva jer sam rekla da vrijedi 24 sata , sto je samo djelomicno tocno jer ta 24 sata moraju biti unutar ustog datuma.
-
istina je da hitna up vrijedi 24h
al još mi se nije dogodilo da je netko ne primi i nakon toga
ni u primarnom laboratoriju ni kad je u pitanju crvena uputnica
a čudi me da danas uopće radi primarni lab
-
Ja na vašem mjestu nebih davala antibiotik. Kakav je to uopće antibiotik, dan na temelju povišene temperature, bez ikakvih očitijih simptoma, ako sam dobro shvatila?! Ne vidim razloga zašto sutra nebi u labosu izvadili krv, pa ćete barem znati na čemu ste... Sretno!
-
A to je jedini lab koji radi u cijeloj zupaniji na praznike. Sto ja znam ,valjda smo dosli ujutro prerano pa nisu bili od volje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma