Baš smo stolce iz rezervne garaže izbacili ovog ljeta kad je išao glomazni otpad. Ma vjeruj mi, nismo došli do stana, već ih je netko uzeo i odnio s te hrpe za glomazni.
Raspareno suđe udomim na grunt - tamo uvijek za vikendice netko treba. Tako je završio stari ekspres lonac, hrpa starih tava, raspareno suđe (to sam čak i sebi ostavila u vikendici, ali ostatak smo ostavili vani i napisali "daje se u dobre ruke" i ljudi su si uzeli).
Kad je mm-ov ujo umro, odnijeli smo njegove stvari u Caritas, a kompletne zalihe hrane iz špajze u Kap dobrote. Može se, bez brige... Uvijek ima nekoga kome treba.
Ponekad mislim da to pokupe ne potrebiti nego oni s problemom da ne mogu proći pored ostavljene "još uvijek dobre odjeće" i sl - odnosno oni koji imaju još većih probla jer tuđe odbačene stvari dodatno dovlače doma...
Posljednje uređivanje od sillyme : 21.09.2018. at 13:12
Papiri su i meni problem... da li čuvati kupoprodajni ugovor za auto koji je pred 5 godina završio na otpadu? Da li čuvati nalaze sistematskog od pred 15 godina? Račune ne čuvamo dulje od godine dana jer već godinama plaćamo iskljucivo internetom, pa si mislim po potrebi ćemo iz banke dobiti potvrde (izvode imam spremljene isto u pdf)
Na kraju čuvam samo ugovore i npr povijesne izvatke i rješenja iz gruntovnice jer nemam povjerenja u naše sudove jer rade aljkavo i griješe pa da imam dokaze sto je bilo u povijesti. I čuvam npr godišnja porezna rješenja iako realno vjerojatno nema potrebe za time
Nisam hipohondar no sto kad te pitaju na sistematskom (kao mene) da li oduvijek imam visoki bilirubin a ja naravno nemam pojma... onda odem u stare nalaze i provjerim.
Posljednje uređivanje od sillyme : 21.09.2018. at 10:21
Ja sam nervozna kad imam ormare pune stvari za koje znam da nikome ne koriste. Stalno mislim da se neke bube kote iza jer u pravilu se godinama ne vade van i ne pregledavaju. Onda radije sve bacim. Pokusam naci gdje donirati, na zalost danas i ta mjesta za donaciju su pretrpana stvarima. Pa onda cekam i nudim svakome tko dodje. Na kraju ipak neke stvari bacim jer ih vise ne mogu gledati kako mi pretrpavaju stan.