Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 416

Tema: TRUDNICE 2016 ( blizanci,trojke,četvorke.......... )

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Moji decki stigli oko 14sati! (Pocela pisat post pa nikako zavrsiti) O 2570/50 i E 2850/51 apgari 10/10. Porod jako dug i jako tezak. Prvi dio s epidur zapravo skroz ok, ali mozda sam prerano dosla al nisam mogla s duplicima riskirati. Izgon je bio preprestrasan jer su obojica bila licem u losem polozaju i kao sto sam svuda citala, puuuno duze spustanje, epi rez (za koji sam molila), cak malo i vakuum (ali samo ih je "pridrzala") al sam stvarno tiskala ko zivotinja. Sad me sve boli. Maternica se grci i boli (koliko to traje?). Za cicanje su tak tak, nisu losi za prvi dan malih beba. Skoro nimalo ne slice . Samnom su u sobi i mama mi je tu. Svo osoblje divno, divno. Kad prodju bolovi nece ostat traume kao iz vinogradske. Al mm i ja smo se slozili da koliko sam god dobra za nosenje trudnoce toliko nisam za radjanje

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Olympia, cestitamo!!! Pravi decki! Kazes da si se namucila? Tako je to... Kod nekih brzo, a kod drugih jako sporo to otvaranje. Kontrakcije su meni isto bile jako bolne, kao trudovi. Ja sam ih trazila protiv bolova pa je bilo podnosljivije. A i sestra mi donijela ketonal.
    Sad odmaraj, uzivaj u njima i ljubi ih. Kad stignes, javi nam kad ides doma i kako se snalazite.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

TRUDNICE U 2016.g. ( termini poroda )

Olympia - 06.06.2016.
    MarinaMM - 28.06.2016.
    BlackyB - __ . 07.2016.
    Grickavještica - 01.10.2016.

RODILE U 2016.g.

Malamimi - 24.04. cura i dečko
    BlackyB - 15.05. 2 dečka
    Olympia - 16.05. 2 dečka

Čestitke novim mamicama ako je možda drukčiji datum javite da isprvim

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ma otvaranje je bilo sporo al s epiduralnom nista strasno. Nego da su obojica bila kribo orjentirana i okretala ih doktorica u porodjajnom kanalu je stvarno grrrr..
    Ali zato danas obojica lijepo cike i vec izgledaju ko pravi djecaci.
    Sestre dijele lijekove i uzimam sto god se nudi. Bila mi je fizioterapeutkinja pa mi je je vec puno bolje iako sam raspadnuta potpuno.

MarinaMM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Olympia, cestitam od srca!
    Bravo za deckice i za mamu! :D

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Olympia čestitam

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Početno
    Olympia čestitam
    Posljednje uređivanje od BlackyB : 19.05.2016. at 07:25

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ja ne znam zašto mene ovaj forum zeza, napišem post od pola kilometra pa mi izbaci jednu rečenicu, grrrrrr!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Čestitam Olympia, puno ljubi dječicu!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala svima! Mi bi trebali sutra doma, nemaju zuticu, parametri ok. Gubitak mase mali. Sisaju pa dobiju jos ad na spricu. Meni tek danas poceo posteno kolostrum. Al idemo korak po korak. Ja se dosta dobro oporavljam.

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Cure cestitam,super mi vas je citati nisam cesto tu pa kad dodem ono puno novosti... kod mene stanje stabilno guramo i evo nas u 21tt na proslom Uzv jedan decko a druga beba se skriva jos,polako pocinjem s kupnjom robice i sitnica i biramo kolica nismo vise normalni koja uzeti(sta kazete za polovna) koja vi imate,plizz help?

MarinaMM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Da se malo javim... Ostavilo me u bolnici radi sumnje na kolestazu. Novi nalazi jos nisu stigli, tako da ne znam da li ce me ostaviti do poroda ili cu se ipak moci vratit doma. Vidjet cemo :D

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Marima, nadam se da je nalaz uredan i da si doma. Javi!
    Moji malisani su sve vise aktivni pa ni ne stignem vidjeti sto ovdje ima.
    Gricka, samo polako...sad ce poceti ono razdoblje kad ces se umarati i velicina trbuha ce te ometati u svemu. Moja kolica su ogromna pa ako si u zgradi, ne preporucam, inace su mi super (tako jumper duo).
    Olympia, kako ste? Kako uspjevas s dojenjem? I sa svim ostalim?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Gricka mi smo kupili Mountain buggy duet jer su jedina side by side koji stanu u nas lift i kroz sva vrata. Inace su mi naj naj Bugaboo donkey ak zivis u kuci/stanu s komotnim liftom. I da sam njih kupovala sigurno bih uzela polovna. Kvalitetne stvari dugo traju pa zasto ne. Mi smo sinova isto Bugaboo prodali po lijepoj cijeni iako su 4 g stara bila.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Marina javi novosti, kakvi su nalazi, sto ti kazu? Ti si u vrlo lijepim tjednima.
    Blacky kako musketiri napreduju? Kad cete kuci? Kak si ti? Sto braco kaze? Saljemo vam puse!
    Mi se doma dobro oporavljamo iako sam bila 2 dana na rubu nesvijesti al pijem zeljezo pa je bolje. I pika me mama heparinom 10 dana. Da mi nije mame stvarno ne znam kako bih. Mislim da svim mamama koje hendlaju bebe blizance same (posebno ak imaju jos djece) treba dignuti spomenik! Obojica zele sisati i imam malo vise mlijeka nego sa prvim sinom ali ipak im dajemo ad na spricu jer je maleni jos ispod 2500 pa ne bih inzistirala na iskljucivom. Obojica dobivaju na tezini al se sad vidi dosta razlike (a do cca 34-35tt) su bili jednaki) negdje 400g. Dosta su dobri ali hranjenja, presvlacenja i ostalo zauzmu vecinu dana. I obicno imaju 2-3 sata "šize" svaki dan.

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Evo i nas ... Ja sam ostala sama s njih troje. Bila mi je svekrva u ispomoci, bavila se samo prvorodjenom, ni u kuhinju nije htjela uci pa ni nije bila neka pomoc. Za sad se dobro snalazimo, tata dolazi oko 5 i preuzima ciscenje i peglanje...to stvarno ne stignem jer moram malo odmoriti.
    I kod mene 2-3 sata size, ali preko dana. Preko noci su kao bubice, jedno ili dva budjenja.
    Danas smo bili na prvom pregledu. Prezadovoljni smo, jednaki su 3100g i 51 cm. 3.6. smo naruceni na ultrazvuk kukova i mozga,al kaze da je to samo formalnost. I dalje samo cicaju.
    Posljednje uređivanje od Malamimi : 25.05.2016. at 15:51

MarinaMM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Pozdrav svima! Evo mene i dalje na patologiji trudnoce. Zamalo su me pustili, ali smo na ultrazvuku prije pustanja vidjeli da se i braco okrenuo glavom dolje i da ima malkec manje plodne vode nego sto bi trebalo biti za ovaj tt. Tako kada se zbroji to plus sta sam trenutno u 36.tt odluceno je da ostajem do daljnjega.
    A kolestaze izgleda nema ili je zanemarivo mala - rekli su mi samo da su nalazi u redu (nisam vidila brojcice).
    Ako bude sta novosti, javim se
    I poseban pozdrav bebama

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozdrav curke !!! Nadam se da me primate Danas sam 16+2 i očekujem blizance.. Bila je razlika među njima ali sada su se približili pa sam sretna Spolove još ne znamo.. termin mi je 9.11. iako vidim da to većinom bude ranije... jeste išle na trudnički tečaj? u kojem tjednu ste išle? Kolica za blizance su strašno skupa, vidjela sam na stranici bebaci.eu duster kolica,baš su mi lijepa i nisu skupa,ne znam da li ih je netko imao i kakva su? čestitam novim mamama !!! znači ima ipak i prirodnog poroda,nije sve carski.. imam 39 godina i prva mi je trudnoća,nakon 5 godina truda uspjeli smo uz pomoć mpo... eto,nadam se da vas nisam ugnjavila

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Malamimi totalno mi nabijas komplekse . Jako mi je drago sto se tak super snalazite al i nama ife na bolje nakon 10 dana. Jucer smo vec bili kod ped (tu je prvi pregled 1 tjed nakon otpusta) i veci je vec premasio porodjajnu a malenom fali 10 gr sto je super. Dojim i dodajem ad na spricu. Bas pisem e mail poznatoj savjetnici za dojenje da vidimo kak dalje. Ovdje se na uzv kukova ide samo ak doktor vidi nesto sumnjivo ili ako postoji obiteljska povijest.
    Marina super za kolestazu a nije lose da vas nadziru a i vec si u finalu. Drzim fige da sve super prodje.
    Kristincica dobro nam dosla i zelim ti urednu trudnocu i porod! Ja sam na tecaj u bolnicu (Vinog) isla u prvoj trudnoci kao i na Rodinu radionicu o dojenju. U prvoj t sam isla oko 34tt ali s blizancima ne bih racunala na previse aktivnosti iza 30tt. Eh prirodni porod, stalno govorim da mi je euro za svaki put kad me netko pita "a bio je carski?" "Kako rez od cr?" "Boli li oziljak?"... bila bih bogata .

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Malamimi kako dojis? Na zahtjev? Oboje zajedno ili posebno? Ima svatko svoju sisu ili ih mijenjas? Svaki savjet je dobrodosao

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

olympia hvala na dobrodošlici i čestitam na bebicama ja cu rađati u osijeku koji i nije baš na najboljem glasu, svega me strah
    ad mlijeko ste unaprijed kupile ili vam je doktor rekao?

MarinaMM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Kristinica, dobrodosla

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ne nasmijavaj me Olympia, kakvi kompleksi...
    Dojim ih na zahtjev sto je u prosjeku svaka 3 sata preko dana. Naravno ima dana kad bi stalno bili na prsima. Pustim ih neka gustaju. Vecinom ih dojim odvojeno jer su jos mali pa kad im ispadne bradavica ne mogu je uhvatiti sami pa mi onda fali jedna ili dvije ruke jos. Ali kad je vristanje u duetu, stavim ih zajedno. Svakakve poze smo vec isprobali. Skroz drugacije sisaju, ona je brza i puno guce, a on lagano vuce pa nakon pet puta proguta tako da im mjenjam dojke da mi mlijeko jednako dolazi. A sto se dojki tice...ajoj...grudnjaci ne dolaze u obzir. Doma sam stalno u potkosulji, sve me steze i onda dobijem kvrge i crvenilo. Jedva izdrzim sat vremena u setnji i jedva cekam da se uspostavi odnos ponuda i potraznja, iako mislim da je najveci problem ne u kolicini mlijeka nego u brzini punjenja.
    I da...poceli smo im davati d3+kalij pa cemo vidjeti kako ce se probava ponasati. Za sada nema grceva, samo ih malo vjetrici muce.

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Kristinica, dobrodosla! Mozda ce ti biti malo teze jer su ti prvi, ali snaci cete se vi. Ja sam sada s blizancima puno opustenija nego s pevim djetetom. Joj kad se sjetim tih tjedana... Savjet...obavi sve sto mislis prije 30.tt (ne mora znaciti da ce ti biti ko nama, ali za svaki slucaj). Mi nismo isli na tecaj, a i cula sam da kod blizanaca ne pustaju nikoga u boks zbog guzve. Mm je izasao kod izgona i vratio se, a mogao je biti prisutan jer nisu imali guzvu i doktor ga je pozvao.
    Ja ne bih svoj vag porod mijenjala za cr, iako je M isla na zadak s ispruzenim nogicama. Oporavak je bio ekspresan.

Gledala sam na netu ta Duster kolica, al nisam ih nigdje vidjela uzivo pa su brzo otpala s liste zelja. Meni su jos u igri bila Dorjan Danny Sport Twinni, al eto odluka pala ma Tako.

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

hvala vam na informacijama malamini, ti si rodila u osijeku? volila bi da muz bude sa mnom jer onda osoblje bude kolko tolko normalnije...

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kristinica ne brini puno, gdje god rađaš, s blizancima ce te extra paziti to sam sigurna!
    Za ad mlijeko, ja sam s prvim unaprijed kupila piksu koju na kraju nikad nisam otvorila. A sad s deckima sam kupila ono sto smo dodavali u rodilistu tj mm je kupio kad smo mi dolazili doma.
    Malamimi ajde sad su mi malo manji kompleksi kad imas tak puno mlijeka i kad ti spavaju po 3 sata od dojenja samog

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj kristinica prvotno napisa Vidi poruku
    hvala vam na informacijama malamini, ti si rodila u osijeku? volila bi da muz bude sa mnom jer onda osoblje bude kolko tolko normalnije...
    Ja sam na sv duhu rodila. Isla sam na inducirani pa sam znala tko ce biti u to vrijeme u ridilistu i porodio me dr koji mi i vidio trudnicu. Ali dobro ti Olympia kaze, na blizance dobro paze...samo da su strucni...i ne bude komplikacija jer onda muz nista ne znaci.

Olympia, sta cu kad sam hodajuca mljekara!!!
    Posljednje uređivanje od Malamimi : 29.05.2016. at 14:38

Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Drage cure, evo i mene čitala sam dosadašnje postove pa prije svega želim čestitati mamama duplića iz 2016. do sad!!
    Kod mene je iduća situacija: na današnji dan sam točno 25 tjedana sa curom i dečkom, trudnoća je do sad (hvala dragom Bogu) vrlo mirna i uredna, nije mi čak ni jednom bilo mučno, malo bole leđa, spavam ko top, prvih mjesec dana sam bila malo "hormonalna" (hm, to zapravo znači da sama sebi nisam bila gazda i da sam šizila od jutra do mraka), ali zapravo sve ide ok, svi nalazi i pregledi su ok, uhvatila me blaga anemija ali to rješavam s Heferolom tako da se nemam na što žaliti-dapače. Btw došli su nam prirodnim putem i totalno nas iznenadili (ja sam si uvijek potiho željela blizance i to baš kombinaciju dečka i cure, tako da mraaaaak!!! Kad sam saznala, rasplakala sam se još na stolu kod gina i to kao kišna godina, čovjek se zabrinuo da plačem od muke, a to meni od prevelikog veselja )
    Ono što me ipak zabrinjava je činjenica da su mi ovo prva (i realno, zadnja) djeca i da o djeci općenito NEMAM POJMA. Čitam Vaše postove o tetranju i mene to samo asocira na tetris Nikad ne želim ni pridržati tuđu djecu jer se bojim da mi ne ispadnu. Bebe se automatski rasplaču kad me vide. Uglavnom, nemam skoro ništa za djecu u kući, osim onoga što mi je kupila best frendica kad sam zadnji put na kavi imala blaži napadaj panike upravo zato jer ništa nemam i ništa ne znam (dobila sam Stokke sklopivu kadicu za kupanje a ja sam odmah kupila 2 bočice-znam da će mi trebati više. Vjerojatno bih bila uzela više ali sam se skoro rasplakala u Magic Baby trgovini nad malim bebi cipelicama pa sam zaključila da je bolje da zbrišem). Nemam kolica. Već dva dana istražujem kolica i djeluje mi je da ću prije shvatiti kako da sletim na Mars nego da nađem kolica koja nisu preteška, nisu jako skupa, stanu u auto, nisu prevelika, imaju 3 u 1 sistem i za božju ljubav, kako se AS (jaje???) umontira u auto? Vozim Yaris, kako će i kolica i bebači sve skupa stati u moj mali Yaris?! BTw činjenica da još uvijek nemam ništa za bebače nije pitanje financija (iako se dakako radi o skupoj priči, to vi cure naposljetku već bolje znate od mene), nego što jednostavno ne znam gdje da počnem, niti još ne kužim što je stvarno neophodno a što je više onako...ajmo opalit mamu po džepu
    Rodit ću u ZG, vjerojatno u Vinogradskoj (po mjesnoj nadležnosti bih trebala u Petrovu, ali išla sam tamo na UZV i nakon krasnog iskustva sama sebi obećala da tamo više ne idem. To nije mjesto ni za djecu ni za trudnice niti za bilo koga). Zasad su klinci okrenuti po sistemu jedna glava gore, druga dolje (dečko je prema dolje i naprijed i svako toliko me mlatne, curica je tu bitno finija ). Uz to, imam čitavu povijest bolesti vezano za oči pa me oftamolozi upozoravaju da vaginalni porod zbog napora nije preporučljiv - vjerujem da bi i za mene i za klince bio bolji CR. Užasno se bojim da ne završim u situaciji u kojoj će me tjerat na vaginalni jer carinski je kao za "komotne" dame. Meni fakat to nije pitanje komocije, uostalom čujem da oporavak s carskog uopće nije komotna priča, nego mislim da je u interesu djece da se rode što jednostavnije sa mamom koja nije slijepa nakon poroda...?? Koja su vaša iskustva, šalje li se blizanačke trudnice na CR po nekom automatizmu ili..?
    Što savjetujete po pitanju stvari koje moram imati obzirom na blizance - sve kao i za jednu bebu, samo puta 2; ili postoje neke posebne cake za njih?
    Btw toliko mi je drago što čitam da većina ovdje doji bez većih problema. Na više mjesta sam čula da mame dvojčeka ne mogu dojiti (?!), što mi uopće nije imalo nikakvog smisla!
    Pls, koji god savjet imate za apsolutnog početnika poput mene, slobodno ga dajte!!! Sorry na dugom postu-inače nisam baš brbljav tip, a još manje tip koji traži pomoć i savjet, ali sad mi je nekako frkovito postalo...

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

hvala vam curke Malamini, a u kojem tjednu su ti inducirali porod i zasto? jesi se pocela otvarati,bebica se spustila?
    ah,konačno sam našla pravi forum

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj kristinica prvotno napisa Vidi poruku
    hvala vam curke Malamini, a u kojem tjednu su ti inducirali porod i zasto? jesi se pocela otvarati,bebica se spustila?
    ah,konačno sam našla pravi forum
    Inducirali su me u 36.tt jer se prva beba zabila nisko glavom i bila sam otvorena, mislim 5cm. Bebe su po procijeni bile dovoljno velike, a po tjednima dovoljno zrele. Jedino sto nas sad gnjave s kontrolama na neonatologiji jer su prerano rodjeni.

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Gdje si Marina? Ima li novosti?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I Marina i Blacky nek nam se jave Nadam se da su svi super.
    Moji decki super napreduju, veci pije manje ad jer ima vise snage vuci na sisi a mali koji se uvijek prikopca ipak se brzo umori a mislim da je u skoku jucer/danas jer samo zijeva, oces sisu, oces spricu. Ja sam puno bolje ali svi smo doma prehladjeni pa i malenima malo nos curi pa slabo spavaju nocu. Nadam se prvoj setnji ovaj tjedan.

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Olimpia, ozdravite nam što prije

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Malamini hvala na odgovoru,bitno da je sve dobro prošlo i da bebice napreduju
    Naručila sam se na anomaly scan 27.6. a 20.6. imam redovni pregled kod svog ginića..još ne znamo spolove,bebice su bočno okrenute..
    Sutra sam 17 tjedana..

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

I mojim bebicama je nos malo curio, ali oni su sve lijepo iskihali. Nismo morali nicime cistiti ni pumpati.
    U setnjama uzivamo. Svaki dan prijepodne 1 sat i poslijepodne 1 sat, iako nas ovih dana vjetar zeza. Ali u kosarama su jako dobro zasticeni pa se nedamo smesti. Olympia, kakvo je vrijeme kod vas? Kolike su vam temperature? I da... Kako se snalazis s hranjenjem na spricu? Neces im dati na bocicu?

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Dobro jutro!! Baš nas nekako malo ima Vidjela sam da od danas u Kauflandu ima nešta robe za trudnice,hlača,tajica,grudnjaka za dojenje i sl. Pa se planiram zaletit, ako se ne rasproda...

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ej duplice! Kako ste trudnice?
    Mi smo danas imali kontrolu i ultrazvuke. Sve je uredno i oni su pravo malo cudo. Prate svoje vrsnjake u stopu, a i nema razloga da ne bude tako.
    Joj koliki sam ja strah trpila da s njima bude sve uredu, vjerujem da vam je slicno... Ali sve se to lijepo poslozilo
    Posljednje uređivanje od Malamimi : 03.06.2016. at 15:08

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mi u bolnici, dosta mi je vise bolnice (iako je sve osoblje super i uvjeti i sve ali vec me klaustrofobija i muka hvataju). Kod nas je neko ludo bolensno vrijeme pa smo svi pobrali neki virus ukljucujuci i decke . U sri popodne su bili nekako uspavani i plakali od grceva a navecer imali malo temp pa sam zvala bolnicu oko 1 i ipak smo se uputili na hitnu i ostali. Malo temp i proljev ali bebe ispod mj dana rade sve moguce pretrage za svaki slucaj. Za sad su svi nalazi dobri i 99% je enteroviroza ali svejedno cemo vjerojatno do pon dok sve kulture budu gotove ostat. Oni su relativno ok i dobro jedu i dobivaju na kilazi pa se doktori ne brinu puno. Uh kako je lako imati prvo dijete... Super je sto je mama samnom jer svako dijete ima pravo na pratnju koje osiguranje pokriva.
    Eto neonatologiju smo izbjegli a opet se vratili u bolnicu.
    Malamimi super za tvoju djecicu, ti si supermama

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

olimpia, žao mi je da ste u bolnici, ali bolje je i sigurnije nego da si doma sama s njima patiš i sekiraš..
    Issa, dobro nam došla ! ne sekiraj se toliko,sve ce to polako sjesti na svoje mjesto.. ja isto nisam neki tip koji trči za tuđom djecom ali svoju sam uvjek htjela imati isto sam prvorotkinja, isto jos nista nemam i isto vozim yaris
    polako, jednu po jednu stvar ću nabavljati.. mislim da cu duster kolica 3 u 1 sa stranice bebaci.eu naručiti čim moji pogledaju ta kolica uživo u Zadru. po mjerama stat ce u gepek, jedini problem ce biti istovremeno košare (nosiljke) i kolica u autu, ali postoje jaja za male bebe.. ili cu za tih par puta sto cu ići kod doktora s njima preko zime,posuditi od tate auto.. roditeljima dati da kupe svako po jedan krevetić Što se tiče tetranja i platnenih pelena,to sam uvjek htjela,ali budući da čekam dvojke mislim da necu to moći,bar ne u početku..

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mi od nedjelje doma i sve je ok. Bila je samo viroza al dobro da su obavili sve pretrage. Sad znamo i krvne grupe AB i 0, bas su skroz razliciti .
    Danas bili u prvoj setnji i super su nam kolica. Bas za sve terene.
    Ja zbog ludog foruma i (ne)ocitavanja postova tek vidim da nam se pridruzila Issa, pa dobro nam dosla! Ne boj se za to sto ne znas o djeci, ja sam prije prvog sina drzala bebu jednom i nisam nis znala niti me privlacilo. Srecom mm je tip koji zna s djecom . Ja sam s opremom i prvi put i sada jako dobro kupovala i to zato sto sam prije radila detaljna istrazivanja na netu i u RL (forumi su jaaako korisna stvar!). Za blizance ne treba bss sve duplo npr prematalica i kadica treba jedna. Auto imam veliki pa mi opet na knap za 3 djece.
    Nas su isto blizanci iznenadili i divni su i posebni i obozavam ih ali da mogu birati, iskreno ne bih se odlucila na to. Posebno zbog dojenja i vremena s bebom koje moras podijeliti. Nije istina da se blizance ne moze dojiti (meni je sad jedanna sisi) ali je iskljucivo dojenje puuuno teze nego s 1 bebom. Ja, koja sam s prvim uspjela samo zahvaljujuci potpunoj i ekstremnoj ludosti i tvrdoglavosti (pisala sam na temi o dojenju blizanaca) i bila sam spremna to isto napraviti i zrtvovati i za drugo sam sad na kombinaciji s AD . Cak mi je danss bila poznata savjetnica za dojenje i upogonila sam jastuk za dojenje duplica al nije bas jednostavno, jer za razliku od svih slika i reklama, ja jedva da imam sisa i narasle su mi za pola broja pa moram jos dizati jastuk.
    A sto se poroda tice, ak imas tako ozbiljan ocni problem vjerujem da nece inzistirati a i sigurno za blizance prije pristaju na CR.
    Sto se tice kupovanja ja ti savjetujem da stvari koje se malo koriste posudis ili kupis rabljeno jer to bude ocuvano nakon nekoliko djece a da ulozis u npr kolica, as, mozda stolice ili namjestaj ako "rastu" s djetetom. Ne kupuj unaprijed bocice (bar ne puno), ad i ostalo, vidjet ces hoce ti trebati. Ikea ima jako zgodnih stvari za bebe koje nisu skupe a dobre su. Ne kupuj setove posteljina jer su preskupe a dizajn uglavnom teski kic. Vazne su ti donje plahtice i dekice (ili vrece) i kasnije neka ogradica zastitna.

MarinaMM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Da vam se na brzinu javim. Nemam vise zivaca ni za sta jer me ostavljaju do daljnjega u bolnici iako nema nikakvog razloga za to. Usla sam u 38.tt i danas na ultrazvuku su oboje izmjereni izmedju 2600 i 2700g. Duljinu nam nisu rekli, ali po netu je otprilike oko 46cm. Ja sam na +6kg.
    Jedino sta sam u bolnici lipo na poklon dobila esherihiju i nikako je se ne uspijevam rijesiti. A radi hrpe antibiotika me nisu mimoisle ni gljivice. Osjecam se tako sugavo... Bljak!

P.S. Issa, dobro nam dosla!
    P.P.S. Olympia, drago mi je da ste opet doma i da je sad sve u redu. Bravo za dojenje i tebi i Malamimi. Da li ste probavale tandem dojenje sa jastukom? Ili je ipak za pocetak jednostavnije dojit jedno po jedno?

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ej duplice! Nisam stizala citati ovih dana.
    Olympia, drago mi je da ste kod kuce. Vjerujem da ti je dosta bolnice, al isto tako vjerujem da si bila mirnija da su pod nadzorom.
    Marina izdrzi. Uskoro ces roditi i maknuti se iz te bolnice. HB mene je to sve zaobislo u trudnocama, a sutra imam pregled i vjeruj mi nije mi svejedno. Uvijek sam se bojala tih bestija.
    Issa, dobrodosla! Moja preporuka, posudi sto vise stvari. Ja sam imala od malene dosta i jos su mi dvije prijateljice posudile ovu malu robicu 50, 56 i 62. Jer po meni je tak svejedno sto nose u tim prvim mjesecima. Poslije cu se nakupovati. Moji ne pljuckaju pa ih ne presvlacim precesto. Bodi imaju od kupanja do kupanja, a kupam ih svaki treci dan. Guzu im perem kod presvlacenja pa mislim da nema potrebe. I cesto se zabunim pa njemu obucem rozno ili s cvjeticima i masnicama i neda mi se presvlaciti. (Jako placu kad su goli)
    I da prijavim drugi skok u razvoju. Sve po prirucniku u 6. tjednu zivota. Ne skidaju se sa cice, al dobro nocu spavaju pa se necu zaliti.
    Uzivaju u setnjama, po 1.5 -2 sata smo vani sa sestrom u parkicu ili u voznji po obliznjim kvartovima.
    Olympia, Marina... Veliki napor ulazem u to da sve stignem oko njih. Al dojenje je nesto na sto bas ne mozemo u potpunosti utjecati. Hranim se raznoliko i domace, pijem neki caj za dojenje i na raspolaganju sam im od 0-24h tako da oni reguliraju proizvodnju.
    Najcesce su odvojeno na prsima jer mi je tako lakse kad sam sama. Tandem je poseban dozivljaj i uzivam u njemu, ali kad su mali i kad im ispadne cica iz usta onda vam je tesko ponovno namjestanje...pocnu gmiziti i plakati pa jedan drugog ometaju. Moje iskustvo...

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Marina drzi se! Uskoro stizu bebice♡
    Ja cak dosta dobro dojim s jastukom i to mi je super jer veci navuce i za malog bracu koji bas i nema snage. Ali moram prilagoditi jastuk jer je napravljen za zene koje zapravo imaju sisa za razliku od mene .
    Ja tek dolazim k sebi od trudnoce i poroda i jednostavno nisam ni fizicki (opet 2 tj nisam mogla sjest a 2 bebe odjednom lezeci nisam mogla drzati) ni psihicki (lakse je s bebom od 3.5kg koja gubi i ne dobiva dovoljno (prvi sinek) nego s onom od 2.5 kg) mogla kao s prvim sinom drzat ga 24 sata na sisi da (mozda) navuku dovoljno mlijeka. Cak mi je prekjucer bila i odlicna savjetnica za dojenje i slozile smo se da svaki dan koliko -toliko dojenja je uspjeh. Iako sam beskrajno tuzna i razocarana jer sam se toliko prvi put mucila i sebe i dijete i nastojala svima dati svoj primjer da ne odustaju lako i bila sam spremna ponoviti sve isto s drugim jednostavno s dvoje je MENI nemoguce. (Necu nikome u RL ni govoriti da vjerojatno zbog hormonske i zdravstvene slike imam sub-optimalnu laktaciju, zato jer se takve izjave olako daju i koriste kao jeftini alibi).

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Olympia, ti si supermama! Moras i na sebe paziti!

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

mamice,svaka vam čast
    marina,držimo fige da porod bude što lakši i da bebice budu super
    mene zadnjih par dana bolovi muče nisko u maternici, odmah se sekiram,i prepone me rasturaju..i duboka bol u vagini par puta..
    valjda je to normalno,jedva čekam idući pregled.. danas sam 18+3

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Evo me brzinski! Mi smo na kombinaciji dojenje+izdajanje pa hranjenje s tim tako da radim isključivo to cijeli dan dok ne natučemo kile pa nis ne stignem, cijeli taj krug traje 2,5 sata pa imam pola sata odmora pa ispočetka! Inace smo super! Mislim na vas i javimo se brzo! Puse!

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Kristinica, Meni su takvi bolovi bili oko 16.tt, a u 18.tt sam odlezala 2 dana u bolnici zbog povracanja i visokog pulsa u kombinaciji s niskim tlakom. Pripisala sam to sekiraciji pa ti savjetujem da se pokusas opustiti. Sve je to normalno, a ako zelis biti mirna, pravac hitna. Pregledaju te i znat ces sve. Tako bih ja... meni ovo nije bila prva trudnoca pa sam vec znala neke stvati
    Posljednje uređivanje od Malamimi : 12.06.2016. at 11:42

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

sinoć sam vidjela prvp pravo mrdanje mojih bebica,ili je to samo jedna bila,ne znam... ali pokreti su bili nisko dole i izgleda da su oni "krivci" mojih probadanja... danas mi je bolje, pa ću se strpiti do pregleda 20.6. i paziti se u međuvremenu... ali kakav je to lijepi osjećaj, odmah je suza kanula

Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Caaao mame

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Kristinica, bravo za prve kretnje! Sad kad god pomislis jesu li dobro, oni ce ti se javiti i znat ces da je sve uredu. Ja sam ih osjetila u 20.tt i to dugo samo na jednom mjestu.
    Blacky, bravo za vas! Koliko ti sada grama imaju?
    Ja ne mogu vjerovati da ce moji za 10 dana biti 2 mjeseca i da cemo na prvo cijepljenje.

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •