Jelka prvotno napisa
Sad ćete sigurno reći - evo one dosadne...
Je, je, skupilo se još pitanja, trbuh je maaaalo veći, susret s bebom bliži, a ja još uvijek u neznanju. Evo dakle nova pitanjca, pa kome se da, ja zahvalna do groba.
1. Koju vatu za čišćenje bebe koristite? Znam da postoji ona u velikoj roli, proizvodi Lola Ribar. I onda se ona reže na kockice. Ili je bolje kupiti one tufnice, tj onak one klasika cikcak?
2. Da li je itko koristio one „jeftine“ izdajalice? Ne želim kupovati ijednu, ali ova košta zbilja sitniš (~ 40kn), pa da ju MM kupi ako se u bolnici ndb pokaže potreba.
3. Mislite li da je dobro da sada kupim slijedeće: fiziološka otopina, alkohol, čepići/sirup? Dobila sam tu preporuku od frendice pa bih samo htjela vidjeti da li ste i vi koristile isto.
4. Može li beba izaći iz bolnice u platnenim pelenama (ne mislim na tetre, već Kamarisove)?
5. Za boravak u bolnici se veli da trebaju 2 para papuča (jedne za tuširanje, jedne za sobu). Mogu li imati jedne za sve? Kao npr. one jeftine japanke što se nose samo na moru.
6. I pitanje za SD. Ako se dobro sjećam, ne preporuča se imati svoju spavaćicu jer se zakrvari? Ali jedna frendica je rekla da je u nekim trenucima bila u kombinaciji majčica+hlačice. Da ju po stoti put ne gnjavim, recite mi da li da išta kupujem za bolnicu od spavaćica? S obzirom da imam namjeru dojiti.
7. Kupila sam „jednokratne“ gaćice u Rozi stepu, ali one navodno uopće nisu jednokratne. Kaj se mogu prati? I ako da, jel da si ih ja operem u lavabou, ili da ih MM opere doma u mašini na nekoj određenoj temperaturi?
8. Znate li možda gdje bih našla hlačice za skroz malu bebu, sa nogicama ili bez? Naime, čini mi se to kao mission impossible, uopće ih nema po dućanima, a obilazim ih zadnja 2 mjeseca. U principu, imam hrpu bodića, ali kaj obući dolje?! Ono kao tregerice, zapravo jednodijelni kompletić?
Sitnica, doista.