Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Pitanja jedne trudnice vama mamama

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pobjeglo bez da sam rekla... ja sam rodila na vakum i nemam pojma koliko am punata imala, znam da su me oko sat sat ipo šili, ali sam 13 ti dan sjela, jedva ali sam sjela. samo s čistom vodom, što češće i nakon tuširanja što bolje posušiti punte, sa nekom mekom gazom. bitno je da su suhi i čisti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je bio dosta jedan Vir80 / Veo na 3-4 sata. Rijeđe nego punjač mobitela!

Hoćemo malu Jelkicu, hoćemo malu Jelkicu!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je bio dosta jedan Vir80 / Veo na 3-4 sata. Rijeđe nego punjač mobitela!

Hoćemo malu Jelkicu, hoćemo malu Jelkicu!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zvrk, morat ćeš se strpiti još točno 3 mjeseca! Jooooj, pa sad mi je došlo da sam noćas sanjala da sam prenijela! Joj ne, pa tko će to dočekati?!

Ali malu Jelkicu u veeeelikoj Jelki možeš vidjeti i prije. Javim ti se idući tjedan, pa da prošećemo Elu. 8)

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Pitanja jedne trudnice vama mamama

Citiraj aleta prvotno napisa
    Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Citiraj aleta prvotno napisa
    4. nije jorgovan nego jorgan. to ti je navlaka za poplon.

"jorgovan" je jorgan, tj. poplun
    (a navlaka je navlaka )
    a, imaš pravo. mislila sam na "šlifer".
    A "šlifer" je divna tuđica, vrlo korištena u zagrebu gradu, a znači presvlaka iliti navlaka za poplun/jorg(ov)an

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad ćete sigurno reći - evo one dosadne...

Je, je, skupilo se još pitanja, trbuh je maaaalo veći, susret s bebom bliži, a ja još uvijek u neznanju. Evo dakle nova pitanjca, pa kome se da, ja zahvalna do groba.

1. Koju vatu za čišćenje bebe koristite? Znam da postoji ona u velikoj roli, proizvodi Lola Ribar. I onda se ona reže na kockice. Ili je bolje kupiti one tufnice, tj onak one klasika cikcak?

2. Da li je itko koristio one „jeftine“ izdajalice? Ne želim kupovati ijednu, ali ova košta zbilja sitniš (~ 40kn), pa da ju MM kupi ako se u bolnici ndb pokaže potreba.

3. Mislite li da je dobro da sada kupim slijedeće: fiziološka otopina, alkohol, čepići/sirup? Dobila sam tu preporuku od frendice pa bih samo htjela vidjeti da li ste i vi koristile isto.

4. Može li beba izaći iz bolnice u platnenim pelenama (ne mislim na tetre, već Kamarisove)?

5. Za boravak u bolnici se veli da trebaju 2 para papuča (jedne za tuširanje, jedne za sobu). Mogu li imati jedne za sve? Kao npr. one jeftine japanke što se nose samo na moru.

6. I pitanje za SD. Ako se dobro sjećam, ne preporuča se imati svoju spavaćicu jer se zakrvari? Ali jedna frendica je rekla da je u nekim trenucima bila u kombinaciji majčica+hlačice. Da ju po stoti put ne gnjavim, recite mi da li da išta kupujem za bolnicu od spavaćica? S obzirom da imam namjeru dojiti.

7. Kupila sam „jednokratne“ gaćice u Rozi stepu, ali one navodno uopće nisu jednokratne. Kaj se mogu prati? I ako da, jel da si ih ja operem u lavabou, ili da ih MM opere doma u mašini na nekoj određenoj temperaturi?

8. Znate li možda gdje bih našla hlačice za skroz malu bebu, sa nogicama ili bez? Naime, čini mi se to kao mission impossible, uopće ih nema po dućanima, a obilazim ih zadnja 2 mjeseca. U principu, imam hrpu bodića, ali kaj obući dolje?! Ono kao tregerice, zapravo jednodijelni kompletić?

Sitnica, doista.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. ja sam vrlo kratko koristila one cik-cak (vrlo brzo sam prešla na mokre maramice ili guzu pod vodu)
    2.na tvom mjestu izdajalicu bi kupila tek i ako se pokaže potreba (tako sam i ja na tvom mjestu napravila)
    3.i fiziološka,alkohol i čepiće/sirup, ako i kad se pokaže potreba
    4. nemam pojma,ali ne vidim zašto ne bi smjela
    5. ja sam imala dvoje.u jednima sam se tuširala, ne išla do tuš kabine, već sam ušla u nju i tuširala se (ne bi bilo fora da sam u njima mokrima šljapkala do sobe). i da baš te koje se lako suše sam uzela.
    6.ne znam što se tiče SD-a, ali ja sam u petrovoj bila stalno u svojoj piđami (s nogavicama)
    7.Ja sam za bolnicu imala jednokratne gaćice iz TL-a. njih sam bacala (ne sjećam se koliko su koštale ali nisu bile skupe, nosila sam ih 15 kom.).Kad sam došla doma mama mi je našla u apoteci neke koje su potpuno mrežaste (te su mi bile fantastične).prale su se na 60. ne znam jel ti imaš takve?
    8. Benetton ili iana

I na kraju.......jelka totalno sam se sad začudila kad sam vidjela koliko ti se termin približio.
    Žalim ti lijep porod (nek bude npr. jedan ili pola dana prije termina).
    mazi bušu

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Gemini prvotno napisa
    Ja ti nikako ne bih preporucila da dijete spava s vama!!!!!!!????????
    To nema apsolutno nikakve veze s dojenjem. Dijete izvadis iz krevetica, podojis i vratis ga u krevetic. Osim lose navike za dijete da ne spava u svom kreveticu, postoji opasnost da ga, ne daj boze, nagazis u snu ili tako nesto...
    A ja bi preporučila, meni je to puno jednostavnije, a i zbližiš se s bebom. Znam da smo uglavnom svi prvi put u strahu i mi smo zato znali Stellu stavljati samu da joj ne bi nešto napravili ali smo skužili da se bolje naspavamo kad je s nama. Evo mi sad spavamo s dvoje djece u krevetu i nikad nikom ništa. Roditelji, pogotovo mame, imaju u sebi neki radar ili nešto i kad spavaš svjestan si da je beba pokraj tebe i vjeruj i najnemirniji spavači (kao MM i ja) pokraj bebe su u stanju spavati satima ne pomakavši se ni milimetra... je da si onda malo ukočen ali rastegneš se pa dobro. Mi već dvije godine kinderbet imamo uglavnom za ukras i posluži kao odlagalište posteljine, veša i sl., znala je Stella nekad spavati u njemu ali uglavnom meni je to jedna od nepotrebnih i neiskorištenih stvari

Citiraj Jelka prvotno napisa
    1. Kolika je nužnost grudnjaka za dojenje? Naime, kupila sam si jedan super grudnjak-topić za 20 kn, rastezljiv, s laganom gumom odozdo, navlači se preko glave. Ne zbog cijene, ali čini mi se da bi jednako dobro poslužio svrsi.

2. Ogradica u krevetiću - da ili ne? Ako stavimo na stranu estetiku, da li to ima više pozitivnih ili negativnih strana (ako ih uopće ima)? Koliko sam čitala na ovom forumu, a i šire, mišljenja su različita. Oni protiv kažu da beba treba imati čim više zraka i da nema straha od propuha. Kontraargumenti su da beba može lupiti glavicom, može joj zapeti nogica itd.

3. Od kojeg trenutka, tj. mjeseca će meni trebati bavarinčeki? I zašto se uopće prodaju oni bez platične podloge kad takvi promoče u roku keks?

4. Što je jorgovan (ak sam dobro zapamtila riječ)? Ima veze s posteljinom.

5. Eh, pelene. Dakle, da sumiram, postoje jednokratne, platnene (nazovimo ih Kamaris) i tetra. Ako koristim K., da li mi trebaju tetra (osim naravno za bljuckanje i slinjenje)? Danas sam u K. opet vidjela te pelene i fakat mi se čine velike za novorođenče. Jel se varam? I gdje u cijelu tu priču ulaze švedske pelene?

6. Da li mi je potrebna nepropusna plahta za krevetić (ona koja se stavlja ispod obične)? Kao prvo, materijal koji ne propušta vodu i slične "tvari" ne propušta ni zrak. Jesam li u krivu? A drugo, pa zar se bebe mogu toliko upiškiti da prođe pelenu i svu odjeću? I koliko bljuckanje "prodire"? Može li u tu svrhu poslužiti tetra ispod glavice?

7. Spominje se često baby gym. Kaj je to?!

8. Trebam li imati u higijeni za bebu famoznu Pavlovićku?

9. Kad se govori o boravku mame u rodilištu (kao babinjače), spominju se VIR ulošci. Mislim, ja zbog njih imam noćne more još iz puberteta, zbog njihove debljine i činjenice da posvud curi. Postoji li alternativa VIR-ovima? Znam da su Always i ini totalna plastika (druga tema za raspraviti), ali u svoj toj ludnici, voljela bih da mi je "dolje" udobno. Ili se varam da mi s A. može biti bolje?

10. S obzirom da ću roditi na SD, mogu li u sobi imati fotić? S obzirom da onaj mizerni prozorčić kroz koji će tata viđati svoje dijete na 10 sekundi, ovo će biti jedini način da ga dobro pogleda.
    1. Ja sam doma bez grudnjaka- tak mi je najugodnije, kad idem nekud ili kad netko dođe obučem obični. Vjerujem da je onaj za dojenje najprektičniji jer se možeš pospremiti s jednom rukom ali ja nisam našla broja- meni treba jaaako veliki, mama mi našla neki ali mi nije bio udoban pa sam se ja odlučila biti bez

2. Imaš i niske ogradice (Ikea ima sigurno, ne znam jel ima još gdje). Ja sam stavljala zbog udaraca, ali najbolja opcija mi je beba u mom krevetu pa ne brinem o tome hoće li se udariti ili će joj zapeti noga ili će gurnuti glavu u ogradicu pa se ugušiti jer neće imati dosta zraka...

3. Kad počne jako sliniti (oko 3.mj), i kad počne nadohrana. Ne znam zašto ima bez podloge, ja koristim sa

4. Za jorgan su ti već odgovorili= poplun, a navlaka je još i šlifer

5. Ne znam dovoljno o platnenima

6. Za bljuckanje ti je dovoljna tetra

7. Za baby gim si isto dobila ogovor- igračke vise iznad bebe pa se ona igra

8. Ja sam za Stellu u početku Pavlovićevu koristila u velikim količinama i nakon nekog vremena shvatila da joj uopće ne ogovara i da joj je guza nesavršena upravo zbog kreme, Mii također ne odgovara- valjda imaju takvu kožu. Guza im je puno, puno ljepša- savršena, kad ne koristim nikakvu kremu. Ako se malo zacrveni od kakice onda koristim Mustelu s cink oksidom, ali uglavnom presvučem u sekundi pa nije potrebno ništa

9. Prvi put sam se i ja pitala pa kaj baš moram Vir i skupa s njima uzela i Always dok mi lijepo sestra koja me vodila pod tuš nije rekla neka ne stavljam tu plastiku kako ne bi došlo do infekcije (nisam imala epi, oba puta samo po jedan šav od puknuća). Ipak su tu velike količine krvi i uz neke plastične koji ne dišu brzo se može razviti infekcija. Vir su ti mekani, prirodni, dišu i iznenadit ćeš se kako su ugodni nakon poroda, u bolnici se navikneš pa ih koristiš dok god krvariš

10. Mislim da svugdje dopuštaju i fotić i kameru i što god hoćeš. Ja sam imala oba puta i na porodu i cijelo vrijeme u bolnici, možeš i sestre zamoliti da te slikaju

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Sad ćete sigurno reći - evo one dosadne...

Je, je, skupilo se još pitanja, trbuh je maaaalo veći, susret s bebom bliži, a ja još uvijek u neznanju. Evo dakle nova pitanjca, pa kome se da, ja zahvalna do groba.

1. Koju vatu za čišćenje bebe koristite? Znam da postoji ona u velikoj roli, proizvodi Lola Ribar. I onda se ona reže na kockice. Ili je bolje kupiti one tufnice, tj onak one klasika cikcak?

2. Da li je itko koristio one „jeftine“ izdajalice? Ne želim kupovati ijednu, ali ova košta zbilja sitniš (~ 40kn), pa da ju MM kupi ako se u bolnici ndb pokaže potreba.

3. Mislite li da je dobro da sada kupim slijedeće: fiziološka otopina, alkohol, čepići/sirup? Dobila sam tu preporuku od frendice pa bih samo htjela vidjeti da li ste i vi koristile isto.

4. Može li beba izaći iz bolnice u platnenim pelenama (ne mislim na tetre, već Kamarisove)?

5. Za boravak u bolnici se veli da trebaju 2 para papuča (jedne za tuširanje, jedne za sobu). Mogu li imati jedne za sve? Kao npr. one jeftine japanke što se nose samo na moru.

6. I pitanje za SD. Ako se dobro sjećam, ne preporuča se imati svoju spavaćicu jer se zakrvari? Ali jedna frendica je rekla da je u nekim trenucima bila u kombinaciji majčica+hlačice. Da ju po stoti put ne gnjavim, recite mi da li da išta kupujem za bolnicu od spavaćica? S obzirom da imam namjeru dojiti.

7. Kupila sam „jednokratne“ gaćice u Rozi stepu, ali one navodno uopće nisu jednokratne. Kaj se mogu prati? I ako da, jel da si ih ja operem u lavabou, ili da ih MM opere doma u mašini na nekoj određenoj temperaturi?

8. Znate li možda gdje bih našla hlačice za skroz malu bebu, sa nogicama ili bez? Naime, čini mi se to kao mission impossible, uopće ih nema po dućanima, a obilazim ih zadnja 2 mjeseca. U principu, imam hrpu bodića, ali kaj obući dolje?! Ono kao tregerice, zapravo jednodijelni kompletić?

Sitnica, doista.
    1. Najviše blazinice, maxi quadri, a našla sam i neke baš za bebe, mislim da u Konzumu, od Tosame ali isto sam brzo sam prešla na maramice ili pod vodu

2. Izdajalica mi nije trebala pa ju nisam ni kupovala. Tako bi i preporučila da ne kupuješ dok ne zatreba

3. Pa rade apoteke, kad zatreba kupiš... Ja kupila jer kao treba ali nisam iskoristila

4. Ne znam

5. Ako misliš s njima baš pod tuš onda imaj dvoje, ako ćeš samo do tuša dosta su ti jedne

6. Nisam bila na SD nego u Vinogradskoj, imala sam njihovu... Istina je da znaš dosta zakrvaviti pa meni nema smisla kupovati nešto što ćeš odmah poslije baciti u smeće jer će biti flekavo, ako možeš koristiti njihovo

7. Ja sam kupila u apoteci mrežaste po par kuna i bacala ih u smeće. Prvi put sam bila glupa i slušala "pametan" savjet da ne kupujem bezveze te jednokratne nego da nosim svoje obične gaće pa sam bacila par stotina kuna u smeće jer su sve bile flekave

8. Ja sam našla u Benettonu prave male hlačice, imaju i najmanjih brojeva... A ako misliš na bebaste, ono gegice sa stopalima, to ima u MTČu, Nami...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam kupila neku vatu (3 pakiranja) u Getrou ili DM-u, ne sjećam se više, koja je onako u komadu (tipa Cik cak), pa se čupa. Odustala sam od vate treći dan. Mrzim mucice!!!! Ista stvar je s onim vatenim tupferima. Prešla sam direkt na vlažne maramice (Nivea i Babylove). Super su nam.

Ako se u bolnici pokaže potreba, dat će ti u bolnici steriliziranu izdajalicu. Ja nikad ne bih trošila lovu na to.

Alkohol nikako, čepiće/sirup bih imala (i imam) doma u apoteci za hitne slučajeve - tipa, beba dobije temperaturu u nedjelju navečer, a fiziološka je nama jedan od najbitnijih dijelova kozmetike - a mislim da nismo jedini, kod malih beba je zaštopan nos vrlo česta pojava. Dakle, fiziološku svakako.

Naravno, zašto ne bi mogla?

I ja sam imala samo jeftine japanke. Prvi dan sam u predrađaoni bila u nekim mucastim šlapama, ali sam ih na porodu tako zakrvarila da sam ih nakon mogla samo baciti.

To sam ti ja rekla za svoju spavaćicu i stojim kod toga. Možda drugi, treći dan - ali onda ionako ideš doma. Ja sam ostala 9 dana, pa sam na kraju nosila svu svoju robu , ali da idem ponovo i da sam tamo 3 dana, nosila bih isključivo njihove spavaćice.

Nemam pojma, ja sam kupila pakiranje od 4 komada u TL-u i bile su mi fantastične.

Hm, toga ima u MTČ-u na Trgu. Ja se stvarno više ne sjećam gdje sam što kupila, jer sam bila užaaaaaaaasno izbirljiva i mjesecima sam tražila robu po raznoraznim dućanima i kupovala samo ono što bi mi se svidjelo - a to je bila rijetko koja stvar.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vatice nama super babylove velike kockacste. Vlažne maramice koristimo samo kad smo na putu i to ako baš nema šanse da imam sa sobom vodu i vatice. Živi užas, plastika kao i jednokratne pelene i još gore to sredstvo koje bi mu poslije rado isprala s guze..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

JA bi samo jos jednom naglasila za spavanje u krevetu s bebom da je to najpametnija stvar koju si mama koja doji moze pruziti! Ja sam si zagorcala zivot sa prvim djetetom radi tog vracanja u krevetic! To je totalno razbudivanje i sebe (a mozda i djeteta, pa ga sad uspavljuj ponovno usred noci) a nepotrebno!
    Malo pripaziti na dijete... i ja sam se bojala kako cemo... ali stvarno roditelji imaju neki radar i stvarno smo super uskladeni! On genijalno spava.. i mi takoder.. sasvim druga prica.

A navika? Dijete do 3.mjeseca uopce nema navike, samo potrebe! Pa zatim do 6.og (nabrajam zasebno jer postoji mala razlika)... Naviknuti ga na spavanje ovdje ili ondje ne mozes, on zna gdje mu pase i gdje mu je ljepse i jedino sto mozes "umjesto navikavanja" je pruziti djetetu ono sto zeli ili ga "navikavati" na neispunjavanje potreba od samog pocetka. IMHO

KAd ce moci prespavati skoro cijelu noc.. onda ga vrijedi staviti u krevetic ako to nesto olaksava roditeljima. JA bi npr. radi citanja u krevetu to napravila.. iako citam s njim dok spava i u krevetu i sve super!

Jorgovan! Ni meni taj termin "jorgan" nikad nije bio jasan. Navlaka za poplun i to je to... a jorgovan je stvarno divan.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mi koristimo babylove vatice - Reinigungs Wattepads. Super su prakticne, nema mucica. Koristimo i vlazne maramice Nivea.

Sto se jednokratnih gacica tice, kupila sam mrezaste u apoteci - genijalne su. Meni su bile tako udobne da sam ih koristila i kuci sve dok mi savovi skroz nisu zarasli. Mislim da ti nema smisla zamarati se pranjem - to sve bude zaflekano i olaksanje je samo baciti u smece.

Sto se zajednickog spavanja tice, mi ga ne prakticiramo. Nas krevet je uzak, veci ne mozemo ugurati u sobu a ne zelim MM tjerati iz njega. Krevetic je odmah do kreveta, bebu uzmem, podojim i poslije dojenja prebacim natrag bez ikakvog dodatnog uspavljivanja. Nama funkcionira savrseno. Kad MM ode na posao ujutro bebu ostavim kod sebe na krevetu.

I sretno!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja ću samo na dva/tri pitanja, a ostalo je manje-više isto k'o i ostalima
    - grudnjak - sve ovisi kolike su ti grudi! Meni su sad nakon pola godine još uvijek malo veće od normale i doma sam otkako je postalo vruće uglavnom bez grudnjaka. U početku mi je jako pasao jer mi je sve nekako pridržavao, a tako i one jastučiće kada bi mlijeko curilo na sve strane (počelo je cca 5 dana nakon poroda, a polako prestalo nakon 4 mjeseca, iako još uvijek imam nalete kada pomislim da mi je bubac gladan). Imala sam i neke majice tako s gumicom dolje, ali mi je bolji grudnjak. S tim da sam kupila jedan super skupi od Anite i pokazao se lošijim od najjeftinijeg iz Neckerman kataloga... Ima i još jeftinijih po onim dućanima što imaju rublje iz Turske (na tržnici na Savici - 25 kn) i skroz je ok.
    - ogradica u krevetiću - na početku dok je beba mirna, nema nikakve potrebe, štoviše imati će više zraka. No kada se počne migoljiti, prvrtati i razgibavati onda sam ju stavila jer bi mu zaglavila noga među prečkicama i sl. Ja mog malog po noći vraćam u krevetić od cca 4. mjeseca, no jutro obavezno dočekamo zajedno. Tako duže spavamo i on i ja.

Sretno! Želim ti lijep porod i zddravu bebicu!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    7.Ja sam za bolnicu imala jednokratne gaćice iz TL-a. njih sam bacala (ne sjećam se koliko su koštale ali nisu bile skupe, nosila sam ih 15 kom.).Kad sam došla doma mama mi je našla u apoteci neke koje su potpuno mrežaste (te su mi bile fantastične).prale su se na 60. ne znam jel ti imaš takve?
    Je, takve su mrežaste. Probat ću ih prati kad dođem doma, neću ih davati MM-u.

8. Benetton ili iana
    Bila i u jednom i u drugom dućanu, plus Crtić plus milijun drugih, zaključak - sve rasprodano, nove kolekcije stižu krajem kolovoza/početkom rujna. Ufff, baš sam potrefila datum.

I na kraju.......jelka totalno sam se sad začudila kad sam vidjela koliko ti se termin približio.
    Žalim ti lijep porod (nek bude npr. jedan ili pola dana prije termina).
    mazi bušu
    Moglo bi biti i ranije od jednog dana. Uzv kaže da je beba tjedan dana veća, a i ja cijelo vrijeme nekak imam feeling da će ranije krenuti. U pon. ulazim u 36. tjedan, dakle moglo bi... Jesam zatvorena, ali to se promijeni u tren.

Hvala svima na savjetima. Sigurna sam da biti još pitanja pa eto...

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

1. Grudnjak za dojenje je meni bio spas. Naime cice su mi bujale nakon što se Ema rodila. Unutar tjedan dana ja bi broj košarice 7 puta promijenila pa mi je itekako bilo super što sam imala nekoliko različitih veličina a dojenje mi je definitivno bilo lakše nego sa običnim grudnjakom. Ali naravno obzirom da sam imala ragade prvih 3 tjedna nakon poroda nisam mogla ni blizu cica staviti grudnjak od boli. Luftala sam cice i to mi je najviše pomoglo.
    2. Mi smo ogradicu stavila odmah na početku pa smo onu stranu koja je okrenuta prema našem krevetu maknuli da ja mogu bebu vidjeti. Nije nam bila bitna sve dok se Ema nije počela okretati i gmizati po krevetiču sa negdje 3 mjeseca. Od onda je ogradica cijelo vrijeme prisutna jer bi se definitivno udarila glavicom o drvenu ogradicu.
    3. Nisam ziher kaj je to bavarinček ali pretopostavljam da je to partiklić (ono kaj se stavi oko vrata djeci kad jedu?). Ako je to to onda ću ti reći da smo mi samo u par navarata to stavili kada je Ema jako slinila ali dosad još nismo koristili za ozbiljno. Mislim da to tek kad počneš sa dohranom.
    4. Jorgovan je poplun ak se ne varam i mi ga imamo ali ga ne koristimo. Koristili smo dekicu a sada samo laganu dekicu koju Ema zbaci sa sebe. Za jesen i hladnije dane mislim da ti se najviše isplati vreća za spavanje jer se dijete ne može razotkriti.
    5. Mi koristimo jednokratne i da moram ponovo mislim da bi uzela platnene. Svedske nismo ni koristili nego smo za široko povijanje koristili tetra pelene (jednu na trokut i na nju drugu duguljasto).
    6. Mi nemamo nepropusnu plahtu. A bebe se definitivno mogu popiškiti i pokakati da prođe kroz plahte a i mogu bljuvkati jako. Nama je par puta prošlo do jogija ali smoga oprali i stavili van na sušenja. Sreća je bila u tome što je Ema rođena baš kada je počelo lijepo vrijeme pa smo mogli brzo sušiti ali za jesen si ipak razmišljam o nepropusnoj plahti.
    7. Baby gym ti je ona podloga koja ima iznad bebine glave kojekakve igračke koje vise. Mi imamo dva jedan sa podlogom i drugi bez i Ema ih obožava. Vježba hvatanje i igra se s njima sve u šesnaest. Ali počeli su joj biti zanimljivi tek nakon 2 mjeseca.
    8. Nama je Pavlović krema super. Ali ima caka. Ne kupujemo onu u DMu jer mi ta smrdi po ljepilu I skroz je tekuća nego kupujemo u ljekarni friško napravljenu.
    9. Za rodilište su ti najbolji ulošci oni vateni sa mrežicom. I to si ih stavljaš na sljedeći način. Staviš dva uloška po duljini da se u sredini malo preklapaju i onda treći po širini okolo i zavežeš sa mrežicom da ti ne biježi. Ja sam prva tri dana jako krvarila i tako sam radila i niš mi nije procurilo. Poslije kada malo manje krvariš možeš sa jednim.
    10. Nisam rodila na SD ali ja sam imala fotić skriveni i slikala bebu kada nikog nije bilo od osoblja. Samo nemoj koristiti flash jer to može štetiti očima bebice.

Sretno!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajd sad ću nabacati odgovore na sva pitanja pa će se malo izmiješati

1. u početku nisam koristila grudnjake za dojenje - stalno sam bila mokra, a jastučići za upijanje mlijeka u grudnjaku su mi se znali zalijepiti, pa sam odustala. Nosila sam ih samo za van, a u kući bih grudi ili luftala ako nikog nije bilo u blizini (posjetitelja) ili bih bila u majicama bez grudnjaka i često sam ih mijenjala.
    Kada se uspostavila ponuda i potražnja to se pokazalo kao najpraktičnija stvar i sada ih imam 5 8)

2. Ogradica mi u početku nije trebala dok je A. mirno spavao, mislila sam da je to samo dekoracija i skupljač prašina, a i nisam ga mogla vidjeti od te ogradice iz svog kreveta. Kada se počeo vrtiti u svim mogućim smjerovima i lupati rukicama, nogicama i glavom o rešetku stavila sam ogradicu, ali samo sa strane do zida i iznad glave i pokazalo se OK.

3. Bavarine smo počeli koristiti već sa 2 mjeseca jer je A. strašno slinio zbog zubića pa bi bez toga bio stalno mokar. Neke bebe ne sline. Inače, A. je prvi zubić dobio sa 4,5 mj.

4. jorgan je poplun u biti ali punjen perjem i dosta debeo - nismo ga koristili. Pokrivali smo A. najviše sa jednom ili više deka, a ima i jedan super popunjeni pokrivač koji može biti i vreća. Koristili smo ga punih godinu dana iako je A. velika beba (sada ima 92 cm).

6. nepropusna plahta nam nije nikako trebala, jer jednokratne pelene jaaaaaako rijetko propuste, za platnene ne znam. Tu plahtu ćemo kupiti tek kad se budemo odvikavali od pelena.

7. Baby gym imaš više vrsta - ima dekica na koje su našivene igračke u luku koje beba pokušava dohvatiti ručicama u ležećem položaju, a i na dekici bude nekih zvečki i šuškalica prišivenih (nekih 150 kn) - nama je super došla i počeli smo je koristiti već sa 2 mj. i sve do 6 mj.
    - imaš i guralicu od Tommy koja je u početku baby gym, a kasnije se složi u guralicu. Kupili je kada je A. imao 6 mj. i još se s njom služimo (nekih 300 kn u TL, ali je puno bolja investicija od dekice, s tim da onda moraš imati dekicu posebno, ili to staviti skupa sa bebom na veliki krevet).
    - baby gym bez dekice, najčešće drveno postolje i drvene igračke koje vise iz toga (oko 200 kn) - isto moraš imati posebno dekicu

8. Koristimo Pavlovićevu kremu, ali smo prije nje izmijenjali dosta toga - čitaj iskoristili sve bonove iz DM-ove knjižice i sve su nam bile OK

9. Kod nas traže u rodilištu korištenje ovih vatenih pelena i ja sam ih koristila i to tri odjednom da ne propuste. Kasnije kad se smanjilo krvarenje prešla sam na Always.

10. Jednokratne gaćice nisam koristila, ali sam nosila svoje neke jeftine pamučne koje sam mislila baciti, ali ipak su se na kraju oprale i još ih koristim.

11. Nosila sam u bolnicu obične japanke i bile su mi OK. Noge su mi dosta natekle pred kraj trudnoće pa mi je to bilo praktičnije od papuča. Sve su papuče bile nekako uske

12. Izdajalicu nisam unaprijed kupovala, jer ih imaju u rodilištu. Kupila sam neku chico jeftinu ručnu kada mi se upalila dojka i super mi je poslužila, ali čim se kvržica od upale dobro razbila po potrebi sam izdajala ručno i to mi je bilo puno lakše.

13. Naš je A. prvih mjeseci najčešće bio samo u bodyu kratkih rukava ili bez rukava i čarapicama. Pokrivali smo ga pelenicom preko pupe i to je to. Za izlazak smo koristili kompletiće - majica kratki rukav i hlačice ili one kombinezoniće na body kratkih rukava. To smo našli prošle godine na popustu u MTČ-u za 30-tak kuna. To bude dosta često na popustima. Imali smo i nešto posuđene robe.

14. Nismo kupovali alkohol i fiziološku, samo bivacin za pupak i sterilne gaze, te sirup za temperaturu (ne volim čepiće) - najviše zato što kod nas ljekarne ne rade non stop pa sam se bojala da će mi ne daj bože trebati baš kad je sve zatvoreno.

Mislim da sam pokrila sva pitanja. Uh, zaboli me ruka od tipkanja

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ej, vesnare, dugujem ti masažnu manikuru!

Kupila sam u DM-u onu JGL kremu. Pomirišala sam Pavlovićku i vratila se u školske klupe. Smrdi mi kao ono Karbon lijepilo u čašici koje se nanosilo sa špatulicom.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pavlović kremu možeš kupiti u ljekarni (friško napravljenu) i nema taj odvratan miris i super je.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

svizac, i mislila sam si to. Probat ću, hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I u svakoj ljekarni rade drugacije...

Ali ta ti krema uopce ne treba, posebno ako se odlucis za platnene pelene sto bi bilo vrlo dobro! 8)

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo i mojih odgovora trbušastoj "dosadnici" (ovo se šalim, naravno, zato su tu navodnici )

1. jako kratko koristila tu cik cak, ubrzo počela s gazama i vlažnim maramicama. vata mi nije praktična

2. nisam koristila.ono malo što mi je trebalo, koristila (kršitelj koda)ovu posuđenu.

3. samo bivacyn kupila unaprijed. I sterilne gazice (i mrežice za pupak). Te gazice i mrežicu smo morali još par puta ići kupovati jer je A. pupak bio jako tvrdoglav i otpao tek za tri tjedna.
    4. Ne vidim zašto ne bi mogla.

5. Ja sam nosila dva para, od toga je jedan bio upravo to što si navela - neke jeftine japanke, samo za tuš sam ih koristila. Dobro mi je došlo jer nisam poslije tuša bila u mokrim papučama, a u tuš baš ne bih preporučila ići bos...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja imam one okrugle vatice

fiziolosku ti je ok imati ako mu se osusi sluznica u nosicu pa mu stavis kap-dva
    cepici u slucaju visoke temperature isto imamo
    alkohol imam ovako i onako doma, al ga nismo koristili do sada jer nije bilo potrebe za njim

moze, al nemoj se iznenaditi na cudenje i glupa pitanja, a gdje vam je pampers? itd...

mozes, to ti je najbolje jer je pod u kupaoni uvijek mokar

ja sam imala svoju za vrijeme posjeta i njihovu za inace (cesto se dogodi da njihovih nema pa ti je dobro imati i za svaki slucaj) njihove su ti super za dojenje jer su siroko rezane naprijed, al uzmi nesto da to stisnes, npr. kvacicu-šnalu za kosu

ja sam svoje prala, moguce je oprati i one mrezaste i one druge
    pa bit ces valjda kratko tamo pa ti netreba m prati, uzmi 3-4 kom, za svaki dan po jedne

ja sam kupila te hlacice sa nogicama u "bebin svijet 0-2" u ilici kod meduliceve po 19kn

eto nadam se da sam pomogla

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja koristim onu iz dm-a, četvrtastu,a malo veće površine, za bebe-za umivanje, ali i pranje guze, i onda osušim gazicom

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Anita, imat ću platnene! I zbilja ne treba kremica u tom slučaju? Mislim, sad kad ju imam, budem ju valjda barem isprobala, ali kako skužiti da mi eventualno ne treba?

Dia, super ideja za kvačicu. Rekla mi je frendica da je kod njihovih spavaćica upravo problem što su preotvorene, a ovo je super rješenje. I nije mi palo na pamet da bih mogla imati nešto drugo za posjete (iako me ne diraju previše). Možda uzmem kratke hlačice i nekakvu majčicu.

I ja kad sutra odem u taj dućkas, sigurno više neće biti tih hlačica. Pa ne kužim kak mogu reći da bebe imaju sezonsku odjeću i da je ista rasprodana? :?

odra

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka, ja sam kupila bijele, lanene hlačice za izaći iz bolnice i zabrijala da na to jedino i isključivo dolazi u obzir nekakva majičica.
    Majičice 56 dugih rukava imamo, ali kratkih ne (sve sam kupila bodije) i krenuli mi u šoping.
    Vjeruj mi da u cijelom Zagrebu, a valjda nema dućana u kojem nismo bili (tražila je i moja sisterica i kuma i frendica), jednostavno nema pamučne majice kratkih rukava broj 56. Isti odgovor, sezonska roba,počele rasprodaje i sve prodano.
    Frendica u subotu kupila jednu preslatku u Križevcima.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e, ovo je ko leksikon :D

ja sam ih dosta isprobala i mislim da je LR (ne Luna Rocco ), veliko pakiranje najbolje. oni gotovi smotuljci u boji su mi bili pregrubi za nju.

hm...ako ces ostat 3 dana, mislim da neces ni stici do izdajanja izdajalicom. u bolnici su rekli da se zene znaju zeznut jer odma krenu izdajalicom. mlijeko ti navre drugi, treci dan, a prvo moras razraditi i bradavice i kanalice, a to se radi rucno. (ako sam u krivu, molim da me se ispravi) uvijek TM stigne kupiti i bolju ako ova ne bude sljakala. samo da nije vikend, iako i vikendom imas di kupiti.

fiziolosku sam koristila za ciscenje nosa, alkohol je mislim za pupak (nama je otpo dan nakon izlaska), a alkohol valja uvijek imat u kuci. cepici, njih isto jer neces trcat u apoteku kad ti ustrebaju. bolje ih imat doma.

beba izadje u onom sta za bebu doneses, koliko znam

mozes, ali ce ti biti mokre, pa kako ces u njima hodati?

/

/

ima! imas i hlacice od pamuka bas za male bebe, novorondjencad, i "tregerice"- ianna, bebin svijet, cak i getro ima (bila prosli tjedan i vidjela)

sretno!!!!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

1. Kolika je nužnost grudnjaka za dojenje? Naime, kupila sam si jedan super grudnjak-topić za 20 kn, rastezljiv, s laganom gumom odozdo, navlači se preko glave. Ne zbog cijene, ali čini mi se da bi jednako dobro poslužio svrsi.

meni savrđeno praktični

2. Ogradica u krevetiću - da ili ne? Ako stavimo na stranu estetiku, da li to ima više pozitivnih ili negativnih strana (ako ih uopće ima)? Koliko sam čitala na ovom forumu, a i šire, mišljenja su različita. Oni protiv kažu da beba treba imati čim više zraka i da nema straha od propuha. Kontraargumenti su da beba može lupiti glavicom, može joj zapeti nogica itd.

od početka uz stranicu prema vanjskom zidu, ali čim se počeo meškoljiti i s druge strane jer mu nogica izađe pa ju ne zna vratit

3. Od kojeg trenutka, tj. mjeseca će meni trebati bavarinčeki? I zašto se uopće prodaju oni bez platične podloge kad takvi promoče u roku keks?

bavarin = barbajol - slini jako kad probijaju zubići, a sad smo krenuli s dohranom pa koristim. inače mrzim one s plastikom odozdo, imam obične platnene na druker (kod onih na vezanje se bojim da će se ugušit) i mijenjam ih nekoliko na dan

jorgan = poplun. imamo dekice po zimi, kasnije tetra, a sad niš

5. Eh, pelene. Dakle, da sumiram, postoje jednokratne, platnene (nazovimo ih Kamaris) i tetra. Ako koristim K., da li mi trebaju tetra (osim naravno za bljuckanje i slinjenje)? Danas sam u K. opet vidjela te pelene i fakat mi se čine velike za novorođenče. Jel se varam? I gdje u cijelu tu priču ulaze švedske pelene?

kombiniram platnene i jednokratne. švedse nismo koristili jer F nisam široko povijala. tetra su mi nezamjenjive kod kupanja, previjanja, bljuckanja...

6. Da li mi je potrebna nepropusna plahta za krevetić (ona koja se stavlja ispod obične)? Kao prvo, materijal koji ne propušta vodu i slične "tvari" ne propušta ni zrak. Jesam li u krivu? A drugo, pa zar se bebe mogu toliko upiškiti da prođe pelenu i svu odjeću? I koliko bljuckanje "prodire"? Može li u tu svrhu poslužiti tetra ispod glavice?

našla sam u TL nepropusnu frotir plahticu - nekih 40x60cm, stavim je na madrac ispod plahte, jer od silnog meškoljenja, često mu propusti jednokratna po noći, a i po danu nekad

super stvar, F ju obožava

ili varijaciju na istu

10. S obzirom da ću roditi na SD, mogu li u sobi imati fotić? S obzirom da onaj mizerni prozorčić kroz koji će tata viđati svoje dijete na 10 sekundi, ovo će biti jedini način da ga dobro pogleda.

možeš i fotić i mob, samo pazi na flash

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Našla sam hlačice u onom dućanu, Dia!!! HVALA! Odmah pokupovala 3 para. Kupila bih ih još, ali sam se uspjela suzdržati.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne znam gdje si kupila ''hlačice'' al ima bijelih s nogavicama za 20 kn u dućanu na Knežji, u žutoj novoj zgradi kraj Konzuma. To je najpametnija stvar koju su smislili.

Ja Elu od početka brišem Nivea maramicama soft i ostalim koje sam dobivala (svatko tko dođe donese bar pakat nekih boljih maramica)
    Za Pavlovičku su ti dobro rekli, ona koju rade na knežji (opet ja o svom kvartu) u ljekarni u Albaharijevoj nema fuj miris i mi smo još uvijek sa super guzom evo već i cijelo ljeto...

Štos sa kremom nije u materijalu pelena (znam mnoge bebe s problemima i u platnenim i plastičnim pelenama) već u susretu kože i urina.
    Nismo koristili vatice, a lupocet i fiziološku smo kupili kad nam je patronažna rekla za sastav kućne apoteke... nikakav alkohol već peroksid i bivacin prašak i gaze sterilne

A, kreme koje profulaš uvijek možeš iskoristiti za svoje noge...
    Da, i jedna istina - sve što si nisam stigla kupiti prije poroda još uvijek nemam... Istina, u Njivicama i nije neki izbor...
    Što se cika tiče, ja sam prala grudnjake na svaki drugi dan jer sam prva tri mjeseca nosila jastučiće (DM-ove najjeftinije i najnježnije), a otkad mi se izreguliralo mljekeco svaki dan pa ti nije loše imat par dobrih u pričuvi kao i nekoliko majica s elastičnim naramenicama za brzo cikanje...

Ja sam bacala jednokratne gaće dok nisam došla doma i skužila da se mogu oprat na 35 u mašini, al nakon 2 tjedna ti i ne trebaju baš nužno

Meni se sve malo gadilo u toj bolnici pa sam imala glupe japanke za mokro i klompe za normalno

Zarubi si nekoliko sterilnih gaza da glume bljuckalicu

I uskoro ćeš vidjeti koja je sve ovo divota! Ja produžola porodiljni , ne želim propustiti ništa i bdw, jedini smo koji cikimo na plaži...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

molim
    meni su mrak od babylove dm vlazne krpice za pranje, bolje od vlaznih maramica
    kremicu imamo jgl i to smo dobili u paketu sretna beba, ima tamo par tih uzoraka, tak da nemoj kupovat, dobit ces pa vidis kaj ti valja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bih se osvrnula na grudnjak za dojenje: vrlo je važno da te ne steže niti oko leđa, niti grudi. Prije poroda sam kupila grudnjak za dojenje sa većim košaricama, ali istim obujmom nego što inače nosim. Kad sam počela dojiti, osjetila sam da me malo zateže oko leđa, ali mi je inače bio ugodan. Onda sam u roku mjesec dana imala tako užasna 2 zastoja na desnoj dojci, sa temperaturom, tresavicom, otokom i crvenilom, o bolovima da ne pričam. Napokon sam promijenila grudnjak i više se nije ponovilo. Ali kao posljedica: ostao mi je problem let downa cijelo vrijeme dojenja na toj dojci.
    Babica mi je dala jedno izuzetno sretstvo za zastoj.Ne znam da li se u Hr.može nabaviti. Na bazi timola, limunske kis., ruzmarinovog ulja... U svakom slučaju nikakva kemija. I što mi je preporučila: hladne obloge. Nikako topli oblozi i masaža dok se ne čuje "kvrc" (to kao znači da je mlijeko probilo put)-ovo sam pročitala u nekim knjigama.

STRUDLIC

1. Ja sam ti kupila u gundulićevoj u dućanu anita dva grudnjaka za dojenje. Pamučna, bez podstave. Dva su mi svakako trebala, čak mi je i treći falio. Jer mi je po noći znalo iscurit mlijeka pa to moraš odmah oprat.

2. Ogradica na krevetiću svakako DA. Kupila sam neku u austriji ali mi nije dobra jer je prekratka i pretanka. A moj Karlo se stalno baca po kinderbetu, svuda ga ima. Čak mu se i rukica zaplela sa strane, i kad se okreće sa trbuha na leđa uvijek se bar malo negdje lupi. Tako da će nam prabaka sašit puno deblju od ove i veličinu kakvu hoću.

3. Bavarinčeki :? pretpostavljam da je to podbradak? ha čuj, meni osobno je trebao čim je papao na bočicu i pio čaj, tako da si to odmah kupi, košta 12 kn u king crossu, imaš svakakvih...

4. Jorgovan je koliko ja znam pokrivač.

5. Na ovo pitanje baš i neznam odgovor, moj mali nije trebao široko motanje, tako da smo ti mi počeli s pampers 1, i sad smo s 4 mj na 4. Gaze tj. pelene imamo za bljuckanje, tj. za podrignut i za slinjenje.

6. Nepropusnu plahtu ja osobno nemam. Tako da ne želim pričat kad nemam pojma. Na običnu plahtu stavim gazu, i tu ga polegnem na trbuh, da mu je glava na gazi. Što se tiče piškenja, ak se pelena pomakne lijevo ili desno na suprotnoj strani promoči, pa to promoči i na oblekicu pa i na plahtu.

7. baby gym- nisam probala sa svojim karlom, ali mislim da je to gimnastika nekakva :?

8. Pavlovićeva mast- DA

9. Ulošci se zovu VEO, takve sam ja imala, to je samo vata s mrežicom. To je jako mekano i u njima će ti biti najbolje jer su always po mom mišljenju pregrubi.

10. To baš i neznam, mislim da buš mogla zamoliti babicu ili sestru da ti slika bebača. Ja sam bila u Zajčevoj, pa je doktor pitao MM da gdje je kamera? Pa je on odgovorio da ima fotić....

Nadam se da sam ti bar malo pomogla. 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kaj, Jelka , više te ni'š ne zanima.....? Prošlo je par dana...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Valjda pokušava pohraniti podatke

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nema više vremena za pitanja, bebica samo što nije došla... :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka nam rađa. :D

[quote="Jelka"]Ozbiljno sam se bacila na proučavanje stvari koje će mi trebati za bebu kada dođe kući, pa onda meni u bolnici i sl., pa je pored svih foruma, podforuma i topica iskrsnulo more pitanja. Ja ću vam biti zahvalna ako odgovorite i na samo jedno, to je već jako, jako puno.

Kupi si čvrsti grudnjak inače će ti se cice objesiti kad prestaneš dojiti, a tome nema pomoći.

2. Ogradica u krevetiću - da ili ne? Ako stavimo na stranu estetiku, da li to ima više pozitivnih ili negativni strana (ako ih uopće ima)? Koliko sam čitala na ovom forumu, a i šire, mišljenja su različita. Oni protiv kažu da beba treba imati čim više zraka i da nema straha od propuha. Kontraargumenti su da beba može lupiti glavicom, može joj zapeti nogica itd.

Ogradica je skupa ali čuva dijete od propuha, a kasnije da ne udari glavicom o ogradu

Ja ga koristim već sada kod noćnog hranjenja izdojenim mlijekom iz bočice jer jako bljucka.Inače poslije hranjenja ga skini, bebi ne mije biti slobodan komad tkanine, gaze i slično kod usta da ne potegne u usta i zatvori dišne puteve.

Švedske i tetra pelene su komplet za široko prematanje koje se savjetuje svoj novorođenčadi do prvog pedijatrijskog pregleda, ja sam u Adaxu kupila gotovu pelenu za široko prematanje i život nam je lakši, samo je staviš preko jednokratne, kad se zaprlja opereš je i gotovo.

Ne jer ti pelena teško promoči van, bar za sada.

Pavlovićeva je najbolja jer se u potpunosti upije, ne ostaju naslage koje bi trebala skidati s uljem prije svakog novog nanosa.Imaš ih u DM-u.

9. Kad se govori o boravku mame u rodilištu (kao babinjače), spominju se VIR ulošci. Mislim, ja zbog njih imam noćne more još iz puberteta, zbog njihove debljine i činjenice da posvud curi. Postoji li alternativa VIR-ovima? Znam da su Always i ini totalna plastika (druga tema za raspraviti), ali u svoj toj ludnici, voljela bih da mi je "dolje" udobno. Ili se varam da mi s A. može biti bolje?
    Vir 80! uložaka kupi 6 paketa najmanje, prve dane curiš za nepovjerovat i kupi si jednokratne gaćice bar 3 paketića, po 30 kn je 5 komada, mogu se i oprati ali ih nije šteta kao tvojih pamučnih koje se zakrvave.Ja sam ih kupila u Gotovčevoj preko puta Petrove bolnice u dućanu Rozi Step.

Možeš imati fotić, ali su alergični na bliceve u rodilištu.

Mali savjet, doji iako te boli, bradavice su zakrvavljene i plačeš od muke svaki put.To privikavanje traje 2 tjedna, a nakon toga je dojenje gušt!
    SRETNO!!!

[/b]

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •