-
Re: Pitanja jedne trudnice vama mamama
[quote="Jelka"]Ozbiljno sam se bacila na proučavanje stvari koje će mi trebati za bebu kada dođe kući, pa onda meni u bolnici i sl., pa je pored svih foruma, podforuma i topica iskrsnulo more pitanja. Ja ću vam biti zahvalna ako odgovorite i na samo jedno, to je već jako, jako puno.
1. Kolika je nužnost grudnjaka za dojenje? Naime, kupila sam si jedan super grudnjak-topić za 20 kn, rastezljiv, s laganom gumom odozdo, navlači se preko glave. Ne zbog cijene, ali čini mi se da bi jednako dobro poslužio svrsi.
Kupi si čvrsti grudnjak inače će ti se cice objesiti kad prestaneš dojiti, a tome nema pomoći.
2. Ogradica u krevetiću - da ili ne? Ako stavimo na stranu estetiku, da li to ima više pozitivnih ili negativni strana (ako ih uopće ima)? Koliko sam čitala na ovom forumu, a i šire, mišljenja su različita. Oni protiv kažu da beba treba imati čim više zraka i da nema straha od propuha. Kontraargumenti su da beba može lupiti glavicom, može joj zapeti nogica itd.
Ogradica je skupa ali čuva dijete od propuha, a kasnije da ne udari glavicom o ogradu
3. Od kojeg trenutka, tj. mjeseca će meni trebati bavarinčeki? I zašto se uopće prodaju oni bez platične podloge kad takvi promoče u roku keks?
Ja ga koristim već sada kod noćnog hranjenja izdojenim mlijekom iz bočice jer jako bljucka.Inače poslije hranjenja ga skini, bebi ne mije biti slobodan komad tkanine, gaze i slično kod usta da ne potegne u usta i zatvori dišne puteve.
4. Što je jorgovan (ak sam dobro zapamtila riječ)? Ima veze s posteljinom.
5. Eh, pelene. Dakle, da sumiram, postoje jednokratne, platnene (nazovimo ih Kamaris) i tetra. Ako koristim K., da li mi trebaju tetra (osim naravno za bljuckanje i slinjenje)? Danas sam u K. opet vidjela te pelene i fakat mi se čine velike za novorođenče. Jel se varam? I gdje u cijelu tu priču ulaze švedske pelene?
Švedske i tetra pelene su komplet za široko prematanje koje se savjetuje svoj novorođenčadi do prvog pedijatrijskog pregleda, ja sam u Adaxu kupila gotovu pelenu za široko prematanje i život nam je lakši, samo je staviš preko jednokratne, kad se zaprlja opereš je i gotovo.
6. Da li mi je potrebna nepropusna plahta za krevetić (ona koja se stavlja ispod obične)? Kao prvo, materijal koji ne propušta vodu i slične "tvari" ne propušta ni zrak. Jesam li u krivu? A drugo, pa zar se bebe mogu toliko upiškiti da prođe pelenu i svu odjeću? I koliko bljuckanje "prodire"? Može li u tu svrhu poslužiti tetra ispod glavice?
Ne jer ti pelena teško promoči van, bar za sada.
7. Spominje se često baby gym. Kaj je to?!
8. Trebam li imati u higijeni za bebu famoznu Pavlovićku?
Pavlovićeva je najbolja jer se u potpunosti upije, ne ostaju naslage koje bi trebala skidati s uljem prije svakog novog nanosa.Imaš ih u DM-u.
9. Kad se govori o boravku mame u rodilištu (kao babinjače), spominju se VIR ulošci. Mislim, ja zbog njih imam noćne more još iz puberteta, zbog njihove debljine i činjenice da posvud curi. Postoji li alternativa VIR-ovima? Znam da su Always i ini totalna plastika (druga tema za raspraviti), ali u svoj toj ludnici, voljela bih da mi je "dolje" udobno. Ili se varam da mi s A. može biti bolje?
Vir 80! uložaka kupi 6 paketa najmanje, prve dane curiš za nepovjerovat i kupi si jednokratne gaćice bar 3 paketića, po 30 kn je 5 komada, mogu se i oprati ali ih nije šteta kao tvojih pamučnih koje se zakrvave.Ja sam ih kupila u Gotovčevoj preko puta Petrove bolnice u dućanu Rozi Step.
10. S obzirom da ću roditi na SD, mogu li u sobi imati fotić? S obzirom da onaj mizerni prozorčić kroz koji će tata viđati svoje dijete na 10 sekundi, ovo će biti jedini način da ga dobro pogleda.
Možeš imati fotić, ali su alergični na bliceve u rodilištu.
Mali savjet, doji iako te boli, bradavice su zakrvavljene i plačeš od muke svaki put.To privikavanje traje 2 tjedna, a nakon toga je dojenje gušt!
SRETNO!!!
[/b]
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma