Evelina, tvoj car mi je uljepšao dan.![]()
Posljednje uređivanje od marta : 21.09.2017. at 12:10
Haha, Evelina, pravi čovek za funkciju!
Kod nas još nema govora o tome. Ali ocenjuje se uveliko.
I inicijalne su odradili konačno, nije loše bilo....
Predsjednici razreda sastanče...i bude im dosadno. Prošle smo godine imali dva predsjednika u obitelji, ove godine dva potpredsjednika s tim da jedan razred još nije birao. Eto, kakva je to funkcija kad su se moji momci zahvalili i odlučili za potpredsjedničku poziciju. Ovi navodno idu po imenike, po obavijesti, uglavnom ponekad mogu prošetati hodnicima dok ostatak razreda piše, čita...
I Evelina, moj jedan je prošle godine aktivno lobirao za čaj svaki dan kao drugi izbor... bez uspjeha.
Kod nas nemaju predsjednika razreda i bas mi je fora citati kako to djeca dozivljavaju.
Jucer sam malo pricala sa uciteljicom, kaze da su svi sve zaboravili i da fakticki krece iz pocetka.
Evo prosla je plivanje..iako i dalje ne razumijem zasto im je zadano da moraju skociti prije toga u dubok bazen pa su neki samo zbog toga odustali?
Slazem se.samo razmisljam,mozda su ovi koji se boje skokova mogli uci stepenicama i onda dalje u dubokom plivati.
Ovako je bilo kad je moj sin išao na tu provjeru plivanja prije 5 godina. Ulazilo se stepenicama i plivali su onda u dubokom bazenu. U istom periodu sam čula i da su na nekim drugim bazenima u gradu inzistirali na skoku u vodu, bez skakanja dijete nije moglo proći test. Dakle, očito ni tu nisu ujednačeni kriteriji.
I moji su morali skakati pred četiri i osam godina
što reći ni ja ne volim skakati u bazen
Pa i nije baš slično, tko ne voli skakati neće skočiti sam u vodu, eventualno će pasti ili biti gurnut, a za to mu ne treba vještina skakanja u vodu, dok je plivanje definitivno vještina koja može spasiti život.
Inače, koliko se sjećam, kod moje kćeri je hrpa djece išla na tečaj nakon početne provjere, a kad sam ja išla na plivanje u OŠ je išlo možda jedno ili dvoje.
Ne bih se složila oko skakanja i plivanja. Ja prilično dobro plivam ali također zazirem od skakanja i mislim da bi mi u nekoj kriznoj situaciji to mogao biti "-". Voljela bih da sam u mlađim danima imala priliku prevladati taj otpor......
Što se tiče broja djece - kod nas svega 2-3 djece po razredu ide na taj tečaj nakon početne provjere.
Ne znam, ne mogu zamisliti koja bi to bila situacija. Možda da doživiš brodolom pa treba skočiti s broda?
ili da si na kaiču i jaaako je sunce...
A onda je zapravo prava stvar ono što je netko gore napisao, da su ga gurnuli u bazen.
Posljednje uređivanje od sillyme : 25.09.2017. at 11:48
Ne znam, meni je i (kraće) ronjenje i (bilo kojim stilom) skakanje u more/bazen neodvojivi dio vještine plivanja. Drugo je što sad pod stare dane zazirem od skakanja s > 1m, ali prije mi nije bio problem.
S oboje djece inzistirala sam (i) na ronjenju, skakanju (noge, glava) i kolutovima naprijed i natrag, ove je godine je mala i stoj konačno savladala (doduše s maskom jer se tako može dulje namještati). Nadam se da neće doći u opasne situacije, ali mi smo se ko mali bome prilično naguravali i svašta u moru, s barke i sa stijena (ne)dragovoljno izvodili...bolje da se ne sjetim.
Eto, Mima, zato postoje ljudi kojima je to struka i koji smatraju da nije previše. Čini mi se da velika većina trenera plivanja očekuje samostalan skok u bazen. A što tko od nas o tom misli, nek misli i dalje.
Pa zar ne bi to bio najbolji način da dijete pokaže da se zna nositi s dubinom? Zezam se, naravno, jer mislim da je provjera skakanja u bazen previše, i, iskreno, poludila bih da mi je dijete moralo ići na tečaj plivanja jer nije htjelo skočiti u bazen. Duboko sam uvjerena da tko zna plivati zna i izroniti iz dubine - a panika može uhvatiti i najvećeg plivača, to sve ovisi o okolnostima i skok u bazen u drugom osnovne to neće promijeniti.
a ja pak ovo potpisujem. pogotovo ovo s neprolazom odličnog plivača zbog neskakanja u bazen. Možda sad jedan paradoks, ali često smo išli na bazen gdje je zabranjeno skakati čak s ruba, odmah bi nas došao upozoravati redar. Naučit će skakat, samim tim što znaju plivati u dubokom pokazali su da se ne boje vode. Skakanje je ipak nešto drugo. I zato i dalje mislim da je trebala biti provjera plivanja ( s ulaskom po stepenicama) a ne skakanjem u vodu.
Posljednje uređivanje od andream : 25.09.2017. at 12:08
Mi živimo na moru i djeca mi sama idu u školu. Ako jedan brat upadne u more, drugi bi trebao moći skočiti i pomoći mu izaći. I uopće mi ta situacija opasnosti nije gotovo nemoguća... samo što se kod nas ne provjerava plivanje uopće...
omg pa djeca zapravo trebaju tečaj za spasioce
Pa ne znam baš da velika većina očekuje, kad vidimo po primjerima da se to uopće nije očekivalo od sve djece koja su u Zagrebu išla na provjeru plivanja.
kriteriji su svuda isti na papiru. dijete mora skociti u bazen i preplivati 25m bilo kako. druga je stvar sto ponegdje zbog utjecaja roditelja kriterije spuste pa imamo djecu se znaju odrzavati ali ne znaju plivati
A kako do toga dođe zbog utjecaja roditelja? Zar netko uopće roditeljima unaprijed kaže kakva će biti provjera?
Ma sigurno, ziher su pozvali i inspekciju.
Tek kad dijete zna pravilno disati u vodi, zna i plivati. To je meni kriterij samostalnog pustanja djece na kupanje.
Naši nisu morali skočiti ... barem ja tako mislim jer moja nije skakala, a prošla je provjeru ...
Gdje drugašići slave rođendane u Zg?
Meni je ve zlo od Hanylanda i Grgine Igraonice, jer svaki vikend tamo netko slavi. Cjene su im prihvatljice i vjerujem da je to glavni razlog. Ali sigurno, sigurno ima jos neka zabavna rođendaonica u kojoj roditelji ne moraju provesti 3 pusta sata dosađujući se.
Likovne radionice u ZKL
http://www.zkl.hr/novosti/150-nove-radionice.html
Što kažeš na muzeje?
Od frendice mala je slavila u Muzeju suvremene umjetnosti, bili su jako zadovoljni. (Roditelji su se mogli parkirati i provesti vrijeme u AM)
Znam da su i u Arheološkom imali neke rođendanske programe...
Ne, može se i rođendan organizirati na taj način, izrađju se lutke ili tako nekako.
Ja ću ovdje prijavit jednu stvar koja me malo začudila. Neki dan su pisali kontrolni iz prirode iz jeseni, i kad sam ispitivala juniora, začudila sam se da među svim nabrajanjima aktivnosti ljudi u jesen, šta dozrijeva u vrtu, vinogradu itd... nigdje ni spomena maslina. Čak ni učiteljica u bilježnici nije se referirala na masline, iako su iste brali u školskom masliniku u tom periodu.
Mi radimo PID po udžbeniku i radnoj te njihovoj teci. Koliko se sjećam nigdje se nisu masline ni spominjale ali mi smo ionako kontinentalni kraj. Spomenuli su doduše smokve.
kako se vaši drugašići snalaze u čitanju sa razumjevanjem?
nama je u prvom razredu išlo dobro i nismo imali problema, e sad neki dan su pisali ispit čitanje sa razumjevanjem, i ocjene su katastrofalne, jedinice, dvojke...jedna petica, moj je mali dobio dva, i ja sam ostala pomalo iznenađena, jer mi se nije činilo da mu je to problem i onda čujem da većina djece nije dobro napisala ispit.
ne znam šta da mislim, jeli tako ispit težak ili je u nečem drugom problem, jer da je više od pola razreda napisalo loše ispit nije mi jasno
jesi bila na informacijama, pogledaj test i koja je vrsta grešaka
moguće da je test takav da su djeca lako mogla donijeti krivi zaključak, kad su rezultati takvi
moj je jednom u prvom razredu dobio dvojku iz takvog testa jer je krenuo od jedne krive pretpostavke, i onda su se dalje sva pitanja vezala na to pa je sve bilo krivo.
ako je to samo jedan test i inače ti ne pokazuje problem s tim, ja se ne bih sekirala. nama je čitanje općenito, a posljedično i čitanje s razumijevanjem, malo štekalo krajem prvog i početkom drugog razreda, pa smo kući pojačali vježbanje, i sad vidim da ide na bolje. Jedino što je još na nivou da će skužit ako ga pitaju nešto što doslovno piše, ali kad su pitanja na koje odgovori ne pišu doslovno nego moraš malo razmislit (npr unutarnja motivacija lika, osjećaji, koji ne pišu ali se da zaključit), to pojma nema.
ne znam kakav je bio ispit, ali kad je moj veliki bio u prvom, dobio je kulju ko kuća veliku iz toga, jer nije nešto dobro nacrtao, bila je priča o dva pingvina kak jedu sladoled.
imaš tu http://www.razredna-nastava.net/stranica.php?id=458 par testića pa nek vježba
Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.11.2017. at 13:55