Stranica 7 od 17 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 820

Tema: Prvašići 2016/2017

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Razumijem da si frustrirana načinom organizacije tih pregleda, ali ovo što pišeš nikako ne stoji, ako gledamo na razini cijele populacije predškolaraca, (možda za tebe osobno i vrijedi)

1. apsolutno netočno! još se može uzeti u obzir da je roditelj subjektivan, ali je nevjerojatno što pedijatrima sve promakne i prečesto se djecu sa ozbiljnim razvojnim poremećajima i senzornim deficitima šalje na dijagnostiku tek nakon pregleda za upis u školu

2. odgoda se radi na temelju mišljenja Povjerenstva za upis, dijete može imati ali i ne mora papire od ranije.

3. u načelu mora krenuti u školu (postoje i iznimke, Zakonom propisane) te Povjerenstvo i liječnica određuju i primjereni oblik školovanja te vrstu škole ukoliko je potrebno naravno.

Što se tiče usporedbe sa VB, definitivno veliki + za nas u javnozdravstvenom pogledu!
    Jasno je da sam svoju teoriju o nepotrebnosti pregleda kod skolske dokice temeljila na vlastitom iskustvu i zbilja sam bila isfrustirana papirologijom i silnim prepisivanjima i medic sestre i šk dokice svih onih silnih nalaza i misljenja koja sam im donijela u kartonu od pedice. U nasem slucaju radilo se doslovce o formalnosti. I prosle i ove godine.
    No, zanemarila sam sve te slucajeve roditelja koji ne vide ili ne zele vidjeti da im se djeca ne razvijaju kako treba, pa kako ste sve skupa lijepo napisale, radi takvih je dobro da se djeca testiraju.

Pa cu malo preformulirati i reci da je totalno gubljenje vremena i novaca testirati djecu koja su vec negdje obuhvacena terapijama i redovito testirana, kao npr na SUVAG-u. U konacnici ne vjerujem da ce ijedna skolska doktorica zanemariti ili proturjeciti misljenju logopeda i psihologa koji dijete prate godinu dvije ili vise i redovito testiraju, ako isti predloze da se djetetu odgodi upis u skolu.
    Isto vrijedi i za testiranje u skoli. Ak je dijete vec "u sistemu" i redovito ga testiraju npr na SUVAG-u, cemu onda trositi i vrijeme i novac i testirati ga opet u skoli.

U VB djeca krecu sa 4,5 god u skolu pa kad se i primjete neke poteskoce u razvoju, onda se na vrijeme moze nesto i poduzeti a tko ce bolje (osim roditelja) primjetiti da dijete ima senzomotorickih ili drugih problema od uciteljice koja s djecom provede 7 ili 8 sati dnevno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ne valja ti link
    http://www.os-vnazor-vt.skole.hr/upl...ar_2016-17.pdf

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam uguglala kalendar, ali nisam shvatila šta nam točno pokazuješ, jelena

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pokazuje dva produljena vikenda.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i opet su vratili proljetne ferije koje su bile prije 5-6 gdodina

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno je da sam svoju teoriju o nepotrebnosti pregleda kod skolske dokice temeljila na vlastitom iskustvu i zbilja sam bila isfrustirana papirologijom i silnim prepisivanjima i medic sestre i šk dokice svih onih silnih nalaza i misljenja koja sam im donijela u kartonu od pedice. U nasem slucaju radilo se doslovce o formalnosti. I prosle i ove godine.
    No, zanemarila sam sve te slucajeve roditelja koji ne vide ili ne zele vidjeti da im se djeca ne razvijaju kako treba, pa kako ste sve skupa lijepo napisale, radi takvih je dobro da se djeca testiraju.

Pa cu malo preformulirati i reci da je totalno gubljenje vremena i novaca testirati djecu koja su vec negdje obuhvacena terapijama i redovito testirana, kao npr na SUVAG-u. U konacnici ne vjerujem da ce ijedna skolska doktorica zanemariti ili proturjeciti misljenju logopeda i psihologa koji dijete prate godinu dvije ili vise i redovito testiraju, ako isti predloze da se djetetu odgodi upis u skolu.
    Isto vrijedi i za testiranje u skoli. Ak je dijete vec "u sistemu" i redovito ga testiraju npr na SUVAG-u, cemu onda trositi i vrijeme i novac i testirati ga opet u skoli.

U VB djeca krecu sa 4,5 god u skolu pa kad se i primjete neke poteskoce u razvoju, onda se na vrijeme moze nesto i poduzeti a tko ce bolje (osim roditelja) primjetiti da dijete ima senzomotorickih ili drugih problema od uciteljice koja s djecom provede 7 ili 8 sati dnevno.
    Pa ne testiraju ponovno, samo prepišu papire. Uostalom, nema preskakanja - na pregled ideš s kompletnim kartonom iz pedijatrijske ordinacije.

Iz iskustva, nije loše posebno napomenuti o čemu se radi. Moj stariji je imao 2 prsta debeli karton iz pedijatrijske ordinacije. Tko bi to sve pročitao??? Bitni su bili samo zadnji nalazi oftalmologa iz centra za strabizam i zadnji nalazi iz Suvaga. Na temelju toga je dobio individualizaciju, ali ne odmah nego negdje u drugom polugodištu, kad su papiri zaokružili cijeli ciklus (pedijatar-školska medicina tj. komisija u kojoj su školski liječnik i stručna služba škole, pa onda ministarstvo i natrag).

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako vam prolaze upisi u prvi razred?
    Da li vec znate koju uciteljicu ce vam dijete dobiti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imali priredbu. Svi mi se čine maleni, niži od prošlih generacija ... Bojala sam se da je moja mala, ali ima ih još manjih... Sve male mrvice...
    Prvi dan škole ćemo saznati razrede i učitelje.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi idemo na upise u petak i zamolit ćemo da se upišemo kod učiteljice za koju smo čuli preporuke. Da li će uvažiti, ne znam. Prošle je godine bilo 4 razreda prvašića, vjerojatno tako i ove.
    Već priredba? Mislim da je to kod nas tek krajem kolovoza/početkom rujna.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod nas nema klasičnih upisa, rekli su nam na testiranju u školi da se vidimo 05.09. kad započinje školska godina. a sastav razreda, jezik i učiteljicu bi trebali saznati negdje u prvoj polovici srpnja kad škola na svojim internet stranicama objavi popise. barem je do sada tako bilo. sad u subotu imaju završnu priredbu s vrtićem na kojoj se svi vrtićarci koji pohađaju gradske vrtiće opraštaju od vrtića. obično to bude puno emocija uz puno roditeljskih suza, a klinci se vesele mimohodu kroz grad i nastupu u gradskom czk.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod nas je priredba za prvašiće prvi dan škole.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kod nas su upisi i malo druzenje buducih prvasica u petak, pripredba je tek prvi dan skole

koliko sam shvatila na testiranju - popis djece po razredima kao i učiteljice saznat cemo tek neposredno prije pocetka skolske godine (tako je bilo i prijasnjih godina), uciteljicu ne mozemo birati
    Posljednje uređivanje od buba klara : 07.06.2016. at 09:41

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma ona misli priredba za završetak vrtića

popisi se odnedavno (u pravilu) ne objavljuju niti na webu niti na školi zbog nekog zakona (o zaštiti podataka?!?)
    tako da popise ne očekujte... kod nas su prvi dan škole učiteljice prozvale učenike iz svog razreda i išli su s njima u razred

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku

popisi se odnedavno (u pravilu) ne objavljuju niti na webu niti na školi zbog nekog zakona (o zaštiti podataka?!?)
    tako da popise ne očekujte... kod nas su prvi dan škole učiteljice prozvale učenike iz svog razreda i išli su s njima u razred
    Meni je to logicno da se tako povjerljive stvari ne stavljaju javno na websiteove. Druga je stvar ako roditelji imaju neki pin ili šifru za pristup stranicama pa samo vide oni kojih se tiče.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta je bila prošli tjedan.
    U školi je bila jučer.
    Ovogodišnji prvašići nastupali, djeci dali sladoled, pokazali učionice i bilježnice sadašnjih prvašića.
    Prvi dan škole je prozivka i odlazak u razrede. Nema objave popisa na webu.
    Učiteljice i djecu ne možeš birati. Možeš naesti želje, ali pokatkada mogu uvažiti pokatkada ne...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a onda je stvarno rano

moj je sad na završetku 1. razreda i nastupat će na jesen za buduće prvašiće, to mi je skroz fora

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas u vrticu je zavrsna u petak, upisi iduci cetvrtak. Tamo ce nam uciteljica dati popis knjiga.
    Uciteljicu znamo jer je manja skola, samo je jedan prvi razred. Posto je vrtic u sklopu skole vec su obisli i ucionicu i dvoranu.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo odnijeli dokumente u školu i rekli su nam da je to to što se tiče upisa. Prije par dana smo više-manje slučajno nabasali na oproštajnu priredbu četvrtih razreda pa smo malo škicnuli i učiteljice (jedna od njih je sigurno naša, ali koja - to još ne znamo).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama nisu spominjali nikakve dokumente za donijeti na upis, vama?
    jedino OIB - al to smo vec trebali donijeti na testiranje kao i potvrde o zaposlenju roditelja radi boravka

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi trebamo donijeti potvrde o zaposlenju za boravak, to nas nisu tražili kod testiranja. OIB smo tada naveli u upitniku.
    A ponijet ću za svaki slučaj i potvrdu koju smo dobili od vrtića da je pohađala program predškole, to smo isto dobili i rečeno nam je da "čuvamo".

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo trebali donijeti potvrdu o prebivalistu, potvrdu o OIB-u, izvod iz matice rođenih i domovnicu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nama su rekli da na upis ne trebamo nista donijet,
    A potvrdu u vrticu o pohadanju male skole nismo dobili

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čudno, trebalo bi sve biti jednoobrazno, izgleda svak svoju politiku vodi...

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U Osječko-baranjskoj županiji na upis treba ponijeti samo osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu/boravištu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ni nama nisu spominjali nikakve dokumente za donijeti na sam upis, zato pitam...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

buba klara - kod nas nema nikakvih upisa. prilikom evidencije i testiranja su nas tražili OIB te će vjerojatno putem OIB-a škola sama povući svu potrebnu dokumentaciju. ja sam ih pitala da li je potreban svježi rodni list budući da je K rođena u Zg pa da si sve pripremim, ali njihov je odgovor bio da nije potrebna nikakva dokumentacija. očito da je priča različita od škole do škole.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj alec prvotno napisa Vidi poruku
    buba klara - kod nas nema nikakvih upisa. prilikom evidencije i testiranja su nas tražili OIB te će vjerojatno putem OIB-a škola sama povući svu potrebnu dokumentaciju. ja sam ih pitala da li je potreban svježi rodni list budući da je K rođena u Zg pa da si sve pripremim, ali njihov je odgovor bio da nije potrebna nikakva dokumentacija. očito da je priča različita od škole do škole.
    Ovako je i logicno....uopce ne znam cemu ici na upise, ako smo bili na testiranju i donijeli potrebne dokumente

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

konacno da ce netko koristiti OIB, da ne moramo navlacit papirustine...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj alec prvotno napisa Vidi poruku
    ovako je i kod nas, na predupis sam donijela neki dokument (rodni list valjda), na testiranju ispunila upitnik, na kraju testiranja sam pitala kakve su nam još obveze, rekli su "nikakve do 4.9., imat ćemo samo jedan roditeljski sastanak ako možete doći"

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

leptirići - upravo tako. nadam se da će s vremenom takav način profunkcionirati u cijeloj državi. kod nas nije bilo nepotrebnog čekanja, traženja informacija ... sve u svemu ja zadovoljna i ponosna na organizaciju škole koju će K pohađati vezano uz upise . a dalje ćemo vidjeti kako će funkcionirati.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Upravo dosli sa upisa, popunila folmular o osnovnim podatcima o sebi i muzu....
    Ako dijete zeli pohadjati vjeronauk, to se unosi pod izborni predmet i doma cemo dobit obavjest o roditeljskom sastanku, koji bi se trebao odrzati prije pocetka skolske godine

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo roditeljski 31.8. Morat ćemo ranije s mora. Na upisu su nas pitali za želje /učiteljica, prijatelj-i/.
    I zaboravila pitati, je li se na roditeljski dolazi s djetetom ili bez?
    Posljednje uređivanje od andream : 10.06.2016. at 20:07

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo roditeljski 31.8. Morat ćemo ranije s mora. Na upisu su nas pitali za želje /učiteljica, prijatelj-i/.
    I zaboravila pitati, je li se na roditeljski dolazi s djetetom ili bez?
    Bez.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi se upisali danas. Trebala je kopija nekog od dokumenata sa OIB-om.
    Mogli odabrat jednog prijatelja (iako ih slažu i po adresama - gledaju da one koji stanuju međusobno blizu stave u isti razred - do sad su bila četiri razreda po generaciji). Iako ne dozvole biranje učiteljica i o tom smo se izjasnili.
    Koje želje će nam biti uslišane znat ćemo na prozivci prvi dan škole nakon uvodne priredbe.
    Školu su posjetili organizirano sa vrtićem pred jedno mjesec dana.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nova vrtićka godina počinje 1.9., bar tako piše na vratima našeg područnog vrtića.
    Školska godina počinje četiri dana kasnije, tj. 5.9.
    Da li vrtić pokriva i čuvanje vrtićaraca-predškolaca do 2.9. (petak) ili pak ipak do kraja kolovoza, tj. do 31.8., zna li tko?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

andream, ima pravo do 31.08., poslije se snađi...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znači ne trebam provjeravati u tajništvu? hvala.
    Logično mi je to, zapravo - morat ćemo se snaći onda za tih dva dana, hvala.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Znači ne trebam provjeravati u tajništvu? hvala.
    Logično mi je to, zapravo - morat ćemo se snaći onda za tih dva dana, hvala.

Ipak provjeri. Čula sam da u našem vrtiću djeca smiju dolaziti još 3 dana nakon službenog ispisa.
    Sigurno vrtić za ta tri dana ne dobije nikakve novce za to dijete, ali..dobri su pa toleriraju.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa možeš pitati

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

budem. mislila sam da svi rade jednoobrazno pa mi lakše ovdje pitati, ali očito kao i u puno drugih stvari u državi, nema pravila.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo pitali pa su nam rekli prošle god. da ne smiju poslije tog roka imati predškolce

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo pitali pa su nam rekli prošle god. da ne smiju poslije tog roka imati predškolce
    Tako su sada upravo i meni rekli, do 31. 8. može biti.
    Ima logike. Počinju s radom nove grupe.
    A za djecu - snađi se, druže.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

aha, vidjet ćeš snalaženja s prvašićem, ovo je super dok su u vrtiću

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, mogu misliti. već sada kombiniramo igraonice, bake i nešto treće.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mame prvasica, jeste li spremne ?
    Mi smo nedavno kupili skolsku torbu i otada stalno imam nervozu u zelucu jer sam svjesna da show pocinje :D
    Joj, ja bi da vjecno idu u vrtic :D

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi spremni na pola, skolsku torbu imamo, biljeznice kupili neki dan, jos moramo kupit skolski pribor, opremu za tjeleni i slape za skolu, knjige cemo dobiti 01.09 kad imamo roditeljski.
    I mene hvata panika od skole, kako cemo to sve zbavit, vrtic mi je bio zakon, odvedes, pokupis i bez brige

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi smo kupili torbu, opremili radni kutak.. knjige i pribor mi još ostaju.
    psihički sam totalno spremna i jedva čekam da počne

Mala mi 1.9. kreće u jaslice, tako da sam objavila na poslu da sam na godišnjem od 1.9. do 9.9.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo kupili torbu, opremili radni kutak.. knjige i pribor mi još ostaju.
    psihički sam totalno spremna i jedva čekam da počne

Mala mi 1.9. kreće u jaslice, tako da sam objavila na poslu da sam na godišnjem od 1.9. do 9.9.
    Lol, ja sam svome kupila za pocetak kutijice za drzanje pribora u ikei, toliko o radnom kutku za ovu godinu :D Sobu dijeli s cetverogodisnjim bratom, pa si mislim da mi je jos rano za izbacivanje igracaka i ubacivanje radnog stola. On ionako vec pise, cita i racuna, pa pretpostavljam da mu zadaca nece oduzimati puno vremena u prvom razredu, moze je zacas napisati za stolom u blagovaonici. Jedini "problem" je to sto zrcalno pise. Svjestan je toga i cesto upita na koju stranu treba okrenuti neko slovo ili broj. Samouk je u tim vjestinama i nisam se dosad bavila time, nadam se da ce se to samo ispraviti kad budu ucili pisanje u skoli i da necemo morati doma puno raditi na tome.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj je isto samouk i zrcalan, iako u zadnje vrijeme pazi. Na sastanku u skoli su nam rekli da se time nista ne bavimo, jer uciteljice ionako neka slova i brojeve pisu razlicito psihologinja nam je rekla da nam je preko ljeta glavni zadatak ic na more i jest sladoled
    Iskreno, moj je usao u neki crvljivi ljetni bezumni loop, imam osjecaj da su mu kukci pojeli pola mozga, stalno se svadjamo. Pa se nadam da ce mu promjena rutine probudit vijuge.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ah, moj otkako ne ide u vrtic izadje ujutro u 9 iz kuce, vrati se u 9 navecer, okupa se i zahrce. Navrati u toku dana samo na rucak. Buduci da se ne vidjamo, nemamo se kad ni posvadjati :D
    Nama ce ta skolska stega i rutina prije donijeti svadju, nego mir, ali morat ce se uozbiljiti (samo ne znam kako kad se i ja uzasavam tog uozbiljenja :D ).

Stranica 7 od 17 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •