Stranica 10 od 17 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 820

Tema: Prvašići 2016/2017

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je sva jos uzivljena, sve mora odmah i sad, nista ne zaboravlja i (za sad) niste ne prigovara. Nadam se da ce sto duze ostati u tom raspolozenju.
    Ide u boravak i tamo radi zadacu, tako da zapravo nemam ni uvid sto je bila zadaca a sto skolski rad.
    Sama sprema knjige po rasporedu (to je krenula odmah, gledajuci starijeg brata, on joj je objasnio kratice iz rasporeda i ona po tome stavlja sama knjige). Meni donese na provjeru (ipak, bar jos neko vrijeme.

Sto se aktivnosti tice, ici ce na jednu (2 x tjedno), blizu je i ne zahtjeva pretjerani angazman. To je ples, to voli, razgiba se i mislim da joj vise od toga za sad ne treba. Makar im je cijela skola obljepljena plakatima klubova, skola stranih jezika i sl, al svi su nam u skoli sugerirali (ucitelji, pedagogica...) da im je za 1. razred dovoljna jedna aktivnost, da ih ne forsamo. Za sve ostalo ima vremena i krenuti ce u kasnijim razredima.
    Imaju jos u boravku neke grupice (mali zbor, male znanstvenike, likovnu... al to ne racunam, tad je ionako u skoli).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e da - i nasi imaju prvi izlazak vec slijedeci tjedan, neka predstava o prometu a u 10. mj. idu u Krašograd

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    e da - i nasi imaju prvi izlazak vec slijedeci tjedan, neka predstava o prometu a u 10. mj. idu u Krašograd
    Jesam ja dobro zapamtila da ste vi u V.H.?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

da
    a/b/c?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I naši već sutra idu gledati tu predstavu o prometu a u petak neku o zadaćama.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jesu li vaši već sklopili kakva prijateljstva? Ili to dolazi kasnije?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako i jest sklopila,ne prica o tome.uglavnom nikoga i ne spominje za sada.pripisujem to sto nitko poznat ne ide s njom u razred i tome sto je povucenija i duze joj treba da se opusti.bitnije mi je da sretna odlazi i dolazi iz skole.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moj je tek danas poceo spominjat nove prijatelje, njih dvoje, troje je spominjao, iako s njim u razred ide i susjed, odmah kuca do nase, ali mi se cini da si nisu nesto, cak ih gledam kad idu u skolu i iz skole, uvijek idu jedan ispred drugoga, mada se moj lako uklopi, njih dvojica su potpuno razliciti, ovaj djecak je puno zivlji, i jos ljetos je po cijele dane provodio na skolskom igralistu, sa starijom djecom.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj je danas ovlaš spomenuo da sad sjedi s "jednom djevojčicom". Učiteljica je od trećeg dana najavljivala da će ih porazmještat jer su dosta nemirni.
    u principu još nijedno drugo dijete ne spominje po imenu. al mislim da im je ovo prvi tjedan kad imaju puni raspored i da uopće imaju velike odmore.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj se uopce ne moze sjetiti kako se cure u razredu zovu. Jedna iz B razreda ga je jucer zagrlila i kad mi je to pricao sav se kreveljio.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nase je odmah prvi tjedan premjestila za sjedenje, sjede svi cura, decko....isto joj iz pocetka nije znao ime, i bas sam ga jucer pitala jel prica sta sa curicom, reko je da ne.
    Kad imaju srz onda smiju nositi igracke pa se igraju.
    U glavnom ide zadovoljan svaki dan i zadovoljan se vraca, a to mi je najbitnije

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da im uglavnom treba još vremena za prijateljstva. Tek se upoznaju. Kaže M: ja pitam ime pa za pet minuta zaboravim :D
    Ali neka imena jest zapamtila.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sto se prijateljstava tice - nasi uzivaju kvartovske blagodati (vecina djece je iz kvartovskog vrtica i sad idu u pripadajucu skolu, ima naravno iznimaka ali vecina ih se ipak pozna iz vrtica, ili su isli u istu grupu ili susjednu...).
    Jelka - c

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A sto se sjedenja tice - razmjesta ih svaki tjedan tako da se svi bolje upoznaju a imena ko ce s kim izvlaci iz vrece (da ne bude izvoljevanja)

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa to mi je Ok da ih razmještava da se upoznaju.
    Mi cijeli tjedan šaljemo klince s nekim sportskim rekvizitom u školu jer je Europski tjedan mobilnosti, to je po naputku učiteljice. danas je razred vrvio koturaljkama, romobilima, bicikle doduše nisam vidjela. Moja je sretna išla s romobilom.
    A inače super imamo komunukaciju s njom, šalje nam slike što rade tijekom dana preko mrežne aplikacije i mailom obavijesti. Gdje je toga bilo u naše doba...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Moj se uopce ne moze sjetiti kako se cure u razredu zovu. Jedna iz B razreda ga je jucer zagrlila i kad mi je to pricao sav se kreveljio.
    logično kad zuji po drugim razredima

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

buba klara, moja je b

I ona se odmah skompala s valjda svim curkama iz razreda. Ali to je ona, oduvijek. A ne pozna baš nikoga, nit smo iz kvarta, nit iz kvartovskog vrtića. Starija je puno "teža" po tom pitanju, ali nekako pliva

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A..jeste li izrezali slova?
    Isprepadana pričama drugih mama, spremala sam se na težak posao. No, primio se sinoć mm toga i i izrezao u trenu.
    I..dođem danas u školu i skužim da nisam dobro pročitala uputu - slova treba nalijepiti na štapiće za ražnjiće.
    Tako..danas još malo lijepljenja ..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj flori prvotno napisa Vidi poruku
    A..jeste li izrezali slova?
    Isprepadana pričama drugih mama, spremala sam se na težak posao. No, primio se sinoć mm toga i i izrezao u trenu.
    I..dođem danas u školu i skužim da nisam dobro pročitala uputu - slova treba nalijepiti na štapiće za ražnjiće.
    Tako..danas još malo lijepljenja ..
    Ja sam to izrezala jos prvi dan kad smo dobili knjige i spremila u one pretince sto je uz slovaricu, a one rijeci smo trebali samo spajalicom spojiti i staviti u kovertu

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kakvo rezanje slova, mi to nemamo? po kojoj to knjizi radite?
    naši bekavci su tek u ponedjeljak počeli učiti slova, taj dan su radili slovo I. A jučer slovo A.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    kakvo rezanje slova, mi to nemamo? po kojoj to knjizi radite?
    naši bekavci su tek u ponedjeljak počeli učiti slova, taj dan su radili slovo I. A jučer slovo A.
    Knjiga je pcelica

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a tak... mi nemamo od Školske knjige za hrvatski. mislim da je od Alfe.
    Posljednje uređivanje od andream : 21.09.2016. at 12:28

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Slovarica iz udžbenika Slovo po slovo 1 (Školska knjiga): kad se izrežu slova po obilježenim linijama, ne stanu u za to predviđene džepiće. Slijedi improvizacija (sužavanje kartica sa slovima). Kako si to može dozvoliti jedan izdavač poput Školske knjige?

Osim toga, slova su toliko sitna da ne znam kako će sedmogodišnjaci koristiti slovaricu niti kako će umetati slova u džepiće...

Sa žaljenjem moram zaključiti kako sam ja prije 35 godina imala kvalitetniju, bolje dizajniranu slovaricu od ove danas.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Superman - identičan problem i mi imamo sa slovima / karticama (isto rade po udžbeniku Slovo po slovo). suprug ih je prvo uredno izrezao prema označenim crtama i onda je nastao kaos jer ih naravno nismo mogli ugurati u one malene džepiće . pa ih je išao prekrajati i sad to naravno više na ništa ne liči. a slova / kartice su toliko malene da se pitam kako će se uopće služiti s time. a da ne pričam na što će ličiti kad ih male nespretne ručice krenu vraćati natrag u džepiće . sve u svemu koma.

inače za sada je u školi super ... malo njurga protiv njemačkog jezika, ali nekako ide ...
    prošli tjedan već su pisali prvi test iz matematike (ostala sam u šoku jer uopće nije bio najavljeni) i svi su sve točno riješili .

nema ih puno u razredu (svega 16) pa je K brzo polovila imena.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sjećam se te slovarice, zvala se Slikovna slovarica i da, bila je vrlo kvalitetna.
    Našla sam da je prodaju na Njuškalu i to upravo izdanje kad sam kretala u školu. Dođem u napast da je kupim.
    http://www.njuskalo.hr/djecje-knjige...-oglas-7038548
    I svi smo imali isto.
    A iz matematike mislim da je bila zelena s tvrdim koricama, tipa Brojevi moji prijatelji.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Naša je P kao početnica, Profilova. Slova se izrežu, nalijepe na štapiće i drže u čaši.
    Stvarno ima puno tih različitih udžbenika za isti predmet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sjećam se te slovarice, zvala se Slikovna slovarica i da, bila je vrlo kvalitetna.
    Našla sam da je prodaju na Njuškalu i to upravo izdanje kad sam kretala u školu. Dođem u napast da je kupim.
    http://www.njuskalo.hr/djecje-knjige...-oglas-7038548
    I svi smo imali isto.
    A iz matematike mislim da je bila zelena s tvrdim je m koricama, tipa Brojevi moji prijatelji.
    ta tvoja Slovacima iz godine kad sam ja krenula u osnovnu, ne sjećam se koja je knjiga bila iz matke, iz hrvatskog je bila nas put i sunce na prozorcicu

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ah izrezivanje! I još izrezivanja! Em su dvije pa to znači dupli posao, em imam malog dvogodišnjaka koji bi sigurno na svoji način htio sudjelovati u proučavanju slovarica. Kad to zbrojim ispadne da je jedino vrijeme kada mogu obaviti taj poslić - gluho doba noći. I tako smo imali cjelovečernji party mm i ja. Kod nas su džepići možda odgovarajuće veličine, ali zato nema nikakve logike ni smisla između broja kartica i broja džepića. Pitam se kakav oblik inteligencije dizajnira te materijale?!?

Mojima je jedna od prvih zadaća bila zapamtiti što više prijatelja iz razreda. Većinu znaju od ranije pa nije bilo teško.

Sada su u fazi biranja slobodnih aktivnosti. Ponuđeno je dosta toga, idu na ogledne satove, ali još ne znaju što će izabrati.

Ne znam kako je u drugim školama, ali kod nas se stalno pojavljuju novi i novi zahtjevi: tek što smo skupili opremu za likovni i tjelesni (u lipnju nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju o potrebnim stvarima), sad treba nabaviti papirnate salvete, sapun, čaše pa još ovakvu zbirku pa još onakvu bilježnicu pa donijeti jastučić za boravak pa najdražu igračku pa kutijicu s užinom jer je školska nejestiva i naravno, papuče. I opremu za slobodne aktivnosti. I jesenske plodove. I kišobran. Jest da torbe preko tjedna ostavljamo u školi, ali i bez njih nam je potreban omanji kamion.
    Posljednje uređivanje od Pandora Aura Monroe : 22.09.2016. at 23:43

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo je užina nejestiva, kaj je s ručkom???? i kaj to znači nejestiva?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sve je to izgleda uobičajeno. Mi smo isto zamoljeni nositi wc papir, papirnate ručnike, sapun za pranje ruku.... pa onda i tepihe i vreće za sjedenje (ovo je bilo doduše naša ideja). Oprema za tjelesni, kutije za likovni, 200 kn za radne materijale...i izgleda da i kod nas bude dosta gladnih preko dana pa je rečeno nek nose keksiće ili bombone. ipak su djeca u školi 8 sati.
    danas imaju obilazak šume uz školu i baš se tome veseli, petak im je i inače dan s manje obaveza.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi isto imamo pčelicu i nama su izrezana slova u slovaricu stala bez problema... rezale smo zajedno i bile gotove za cca pola sata...

takodjer nosimo papire, sapun, wc papir al to sam vec navikla...

likovnu mapu smo narucili preko skole kao i tiskane ispite za tri predmeta, to dodatno placamo

likovnu kutiju smo sami napravili i odnijeli, stoji u ormaricu u razredu, kao i oprema za tjelesni (samo vikendom operemo)

hranu ne nosimo nikakvu, samo flasicu s vodom

uglavnom, moja jos uvijek gusta u skoli, ovaj dio sa bojanjem, pisanjem, reckanjem je i inace zabavlja (da i ne ide u skolu, to bi doma radila u slobodno vrijeme , tako da joj za sad skola predstavlja samo zabavu, vidjet cemo kako dalje...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesu školarci počeli učiti slova?
    mi već pet a imamo i opaskicu razrednice da vježbamo s njima doma već jer im ne ide najbolje rastavljanje na riječi i pisanje manjih tiskanih slova. Čekam kraj dana da zavirim u torbu. Koliko shvaćam, kreću istodobno s velikim i tiskanim, zar ne?
    Posljednje uređivanje od andream : 23.09.2016. at 12:09

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u našem razredu još nisu počeli sa slovima (ne rade po Pčelici već Slovo po slovo), ali mislim da će idući tjedan početi. vidjela sam u udžbeniku da se istovremeno radi veliko i malo tiskano slovo. eh, već vidim da će nam biti veselo .

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a vezano uz slovaricu - još ju nisu počeli koristiti ,a već smo jučer po torbi skupljali slovo L . tako da će to biti malo žešći kaos kad krenu .

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da su i nama tek sad slova na rasporedu, u biti možda su danas počeli sa I.
    Ja mislim da će moj procvjetat kad slova počnu, u nadi da će se malo smanjit to silno crtanje.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prošli su I, L, A, E i vjerojatno danas još jedno. princip je očito jedan dan-jedno slovo.
    ali već smo se pripremili da svaki vikend imamo ponavljanje (na)učenoga.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nasi su jucer poceli sa slovima, tj.slovo I su ucili, ja isto mislim da jedan dan jedno slovo.
    Bome sam se i ja iznenadila da istovremeno uce velika i mala slova

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

malo sam škicnula na e-dnevnik i naši imaju 26.10. najavljeni test iz njemačkog. baš me zanima kako će izgledati taj test jer ne vjerujem da će do tada obraditi sva slova iz hrvatskog ... a niti s čitanjem još nismo na ti . vaši imaju već kakve najave za testove?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi za sada još ne znamo termine testova. još nismo dobili šifre za e-dnevnik a učiteljica s nama za sada komunicira emailom i aplikacijom na mobu

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi za sada još ne znamo termine testova. još nismo dobili šifre za e-dnevnik a učiteljica s nama za sada komunicira emailom i aplikacijom na mobu
    naša piše, printa i izrezuje porukice

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi imamo mladu učiteljicu pa lovim i ja korak s njom... za sada nam je sve zabavno ali već primjećujem frustracije kod školarke kad spomenem idemo ponoviti slova. dok ne nauče očito će biti svega...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    naša piše, printa i izrezuje porukice
    Tako i nasa

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da su i nama tek sad slova na rasporedu, u biti možda su danas počeli sa I.
    Ja mislim da će moj procvjetat kad slova počnu, u nadi da će se malo smanjit to silno crtanje.
    Pa baš i neće, cijelo prvo polugodište će puno crtat tek u drugom počinju više pisati.
    Objasni mu da će nakon božićnih i novogodišnjih blagdana početi više pisati. moja obožava crtat pa je to njoj baš sjelo al ja recimo ne znam kako bih pola tih stvari nacrtala.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi vec krenuli ozbiljno ponavljati.u srijedu pisu test iz matematike kako nam je najavila uciteljica.bome pravi pocetak.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi vec krenuli ozbiljno ponavljati.u srijedu pisu test iz matematike kako nam je najavila uciteljica.bome pravi pocetak.
    Sta vec???!!!!
    Pa sta su do sada radili da bi mogli pisati test?
    Nasi su do sada iz matematike zaokruzivali vece/manje, bojali kvadrat, pravokutnik, valjak.....pa nista posebno, da bi mogli sad pisati neki test

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Upravo to.odnosi medju predmetima,geom.tijela i plohe,ravne i zakrivljene.iz matematike imaju 4 knjige ukljucujuci i radne listice.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

A meni to sve nekako prerano, sta ne?!
    Mi imamo dvije knjige, i zbirku zadataka.
    Iako je moj odusevljen sa matematikom, a za hrvatski kaze da mu je dosadan

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mozda i jest prerano al nekako si mislim da i nije lose da odmah pocinju sticati radne navike. A ako i pogrijese da vide da se uz mozda vise truda sve moze i ispraviti ili dobiti bolja ocjena, odnosno smjesko za sada.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nasi imaju razlicite pecate za odlicno, dobro ili potrudi se vise. Mog je motiviralo, bas se trudi da bi bio lavic (odlicno)

Stranica 10 od 17 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •