Citiraj leptirići prvotno napisa Vidi poruku
kako se vaši drugašići snalaze u čitanju sa razumjevanjem?
nama je u prvom razredu išlo dobro i nismo imali problema, e sad neki dan su pisali ispit čitanje sa razumjevanjem, i ocjene su katastrofalne, jedinice, dvojke...jedna petica, moj je mali dobio dva, i ja sam ostala pomalo iznenađena, jer mi se nije činilo da mu je to problem i onda čujem da većina djece nije dobro napisala ispit.
ne znam šta da mislim, jeli tako ispit težak ili je u nečem drugom problem, jer da je više od pola razreda napisalo loše ispit nije mi jasno

jesi bila na informacijama, pogledaj test i koja je vrsta grešaka
moguće da je test takav da su djeca lako mogla donijeti krivi zaključak, kad su rezultati takvi
moj je jednom u prvom razredu dobio dvojku iz takvog testa jer je krenuo od jedne krive pretpostavke, i onda su se dalje sva pitanja vezala na to pa je sve bilo krivo.

ako je to samo jedan test i inače ti ne pokazuje problem s tim, ja se ne bih sekirala. nama je čitanje općenito, a posljedično i čitanje s razumijevanjem, malo štekalo krajem prvog i početkom drugog razreda, pa smo kući pojačali vježbanje, i sad vidim da ide na bolje. Jedino što je još na nivou da će skužit ako ga pitaju nešto što doslovno piše, ali kad su pitanja na koje odgovori ne pišu doslovno nego moraš malo razmislit (npr unutarnja motivacija lika, osjećaji, koji ne pišu ali se da zaključit), to pojma nema.