Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: Gdje da naručimo tortu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponavljam, meni nije jestivo jer mi nije ukusno, oku ugodno je. slatko vrhnje i šećer-da je ne znam kako jestivo, meni nije jestivo.
    a u ticino ne mora ići glicerin:

5 dkg biljne masti

1/2 kg šećera u prahu (prosijati kroz sito da nema grudica)

3 žlice soka od limuna

2 žlice vode

prirodne jestive boje

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inace mogu potpisati mim

Ne znam, meni sve te kupovne torte imaju isti okus i još nisam jela ni jednu slastičarsku rođendansku tortu za koju bih npr. tražila recept. Svaka barem malo ima okus po nekoj "kemikaliji" . Uključujući i tićino koji mi je kao da jedem meku plastiku i Holla i slične varijante koje poslije ne mogu do kraja "oguliti" s nepca.

moje torte izgledom nisu ni blizu ovih kupovnih, ali okusom su mi bar 80% finije

na rodjendanim se uvijek sve pojede
    kcerine prijateljice svake godine kad dodju na rodjkas, vec vicu kad ce tortaaa, teta e. sto ste ove godine ispekli?
    Posljednje uređivanje od emily : 17.01.2016. at 10:01

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    kcerine prijateljice svake godine kad dodju na rodjkas, vec vicu kad ce tortaaa, teta e. sto ste ove godine ispekli?
    E, upravo to je uspjeh! Ispeći tortu koja se djeci sviđa, a odraslima je fina. Vjerojatno će te zapasti moja "sudbina": već desetak godina pečem torte ne samo kćeri nego i njenim prijateljicama kao dio rođendanskog poklona . Stvarno nije problem napraviti lijepu tortu, ali da je u isto vrijeme fina, sočna i od prirodnih sastojaka.... e, to je posao. Najgore od svega mi je te kreacije spremiti u frižider: čovjek se malo zanese, doda par dijelova više i onda moraš raščistiti dvije trećine namirnica da to čudo imaš kamo uvaliti. Spasila sam se od kad cijene eleganciju jer obično ne premaši zadane gabarite.

Val, znam i za taj recept, ali svi koje poznam tićino ne rade po njemu. Slastičarnice naročito jer se s glicerolom jako lijepo tićino da razvaljati. O zamjenama za slatko vrhnje i slastičarskim kremama ne bih jer mi to više pripada radu u kemijskom laboratoriju nego u ikakvu kuhinju. Sve su to praškaste sirovine. Bljak! Jedino što u slastičarnici kupujem su beze kore kad mi se žuri i kad je u pitanju ljetna torta da ne kurim pećnicu po vrućini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •