Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: Gdje da naručimo tortu?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A što se teme tiče, vidjela sam te torte u Kauflandu, od ove firme sa odvjetnicima i preodvratne su mi.
    a sam ih i jela,tj. probala jesti: lose,lose,prelose!
    (doduse ta mama je tortu odmrznula tek to jutro,a ne 2 dana ranije,pa torta nije povecala obujam,ali mislim da nista ne moze promjeniti taj nejestivi okus)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako je torta prekrivena ticinom ne znači da unutra nije kao bakina torta. Takve ja radim-da razveselim djecu, ne sebe.
    Meni je torta, kad je dobra, dobra i bez ukrasa.
    Ticino je ukras. Isto kao i šlag-koji ja, kao ukras, ne volim. Prekičasto mi je to. Ni okus mi se ne sviđa.
    Dakle, ništa od tih ukrasa mi nije jestivo, samo oku ugodno.
    Ali ja ne bih posegnula za kriskom takve torte, to sam htjela reci, bila ona najfinija ikada (dobro mozda za tvoju ipak napravim iznimku). Jer mi je ticino odbojan.
    Ti za ticino imas dara i djecu veseli. Ali jel ne mislis da bi se klinci jednako razveselili jednoj mastovitoj torti kako je npr. Cathy opisala? Nije da ju zbog toga trebas tako ukrasiti, ili da trebas prestati s ticinom, samo kazem.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ovako nešto Jelka?

http://s950.photobucket.com/user/fio...?sort=3&page=1

Pipi Duga Čarapa je tema već drugu godinu. I svaki put padne na dupe kad vidi tortu.
    Prve godine sam radila brod, druge škrinju. Za sljedeću već imam ideju bude li još u Pipi filmu.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako nešto Jelka?

http://s950.photobucket.com/user/fio...?sort=3&page=1

Pipi Duga Čarapa je tema već drugu godinu. I svaki put padne na dupe kad vidi tortu.
    Prve godine sam radila brod, druge škrinju. Za sljedeću već imam ideju bude li još u Pipi filmu.
    Škrinja je pregenijalna.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mojca nisam vidjela Pipi? Izgleda super za klince, mogu si misliti oduševljenja!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pogledaj sad.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Javi kad si pogledala, da izbrišem.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Check! Ljepotica medena

Ali shvatila sam da si radila PDČ tortu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A ne, nisam radila Pipi tortu, kad imam Pipi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ja ne bih posegnula za kriskom takve torte, to sam htjela reci, bila ona najfinija ikada (dobro mozda za tvoju ipak napravim iznimku). Jer mi je ticino odbojan.
    Ti za ticino imas dara i djecu veseli. Ali jel ne mislis da bi se klinci jednako razveselili jednoj mastovitoj torti kako je npr. Cathy opisala? Nije da ju zbog toga trebas tako ukrasiti, ili da trebas prestati s ticinom, samo kazem.
    Zašto ne bi, ticino se skine i to je to.
    Meni su recimo, odbojne one sa šlagom, ali pojedem, samo maknem šlag. Ne znam jel mi gori okus ili kič...
    A ove torte s bombonima-pa i to sam radila...vesele se moji svemu, ali ticino im je, još uvijek, draži. i nije da ih ne razumijem. pa to radim radi njih, ne zbog sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojca, odlične su torte!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ne bi, ticino se skine i to je to.
    Meni su recimo, odbojne one sa šlagom, ali pojedem, samo maknem šlag. Ne znam jel mi gori okus ili kič...
    A ove torte s bombonima-pa i to sam radila...vesele se moji svemu, ali ticino im je, još uvijek, draži. i nije da ih ne razumijem. pa to radim radi njih, ne zbog sebe.
    Ja bih svaku pojela. Ako je kriza, pojela bih i onu iz Vinceka. Jedinu stvar koju ne mogu pojesti miksanu u slag je ona biljna kemija pod nazivom Hole. Slag iz vrecice je premija prema toj umjetnoj smjesi.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih svaku pojela. Ako je kriza, pojela bih i onu iz Vinceka. Jedinu stvar koju ne mogu pojesti miksanu u slag je ona biljna kemija pod nazivom Hole. Slag iz vrecice je premija prema toj umjetnoj smjesi.
    E, ako bih morala birati između tićina s glicerolom i tog čuda-tićino bi odnio pobjedu. Preodvratno! I kad vidim naziv recepta Hola-kocke nije mi jasno kako to nekom može biti jestivo. Možda Val misli na taj okus "šlaga", a ne na pravo tučeno slatko vrhnje.

Peterlin, jesi negdje stavila recept za svoju Jozefinu?

Kupovne torte koje "povećavaju volumen" ( ???? ) nakon odmrzavanja u moju kuhinju ne bi ušle pa makar cijena bila i osmjeh djeteta. Da, ta faza ukrašavanja torte..... meni je to uvijek veselje za svaku slavljeničku tortu jer prije toga danima planiram znajući želje i afinitete slavljenika, pa onda nabava ukrasa, rješavanje tehnikalija, crteži i mjerenja prije pečenja... Skrušeno priznajem da tu zabavu ostavljam samo za sebe i ne dam nikom ni blizu torti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

od kad su mi deca alergična na sve i svakaj, sve manje i manje radim torte, jer izgled je tu jako bitan, ali u vrijeme kad nisam imala tih tegoba imali smo i brodove,kuće, svega ........

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja volim ono pravo slatko vrhnje (koje se ovdje zove schlagobers) , zato kazem slag - meni je taj uvijek fin, sto da radim

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    E, ako bih morala birati između tićina s glicerolom i tog čuda-tićino bi odnio pobjedu. Preodvratno! I kad vidim naziv recepta Hola-kocke nije mi jasno kako to nekom može biti jestivo. Možda Val misli na taj okus "šlaga", a ne na pravo tučeno slatko vrhnje.

Peterlin, jesi negdje stavila recept za svoju Jozefinu?
    Evo linka na recept: http://forum.roda.hr/threads/38733-J...lade-bez-file)

Napomena: ako zaboravim jaja izvaditi unaprijed, radim na klasičan način (odvajam žumanjke i od bjelanjaka tučem snijeg) ali češće radim baš kako piše u receptu.

Torta je ok i s bademima umjesto prženih lješnjaka, ali bademi su "pusti" pa je u tom slučaju poželjno staviti žličicu maraskina. Može se napraviti i s orasima, ali orasi su masni, pa treba u njih umiješati 1-2 žlice prezla ili mljevenih piškota.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Evo linka na recept: http://forum.roda.hr/threads/38733-J...lade-bez-file)

Napomena: ako zaboravim jaja izvaditi unaprijed, radim na klasičan način (odvajam žumanjke i od bjelanjaka tučem snijeg) ali češće radim baš kako piše u receptu.

Torta je ok i s bademima umjesto prženih lješnjaka, ali bademi su "pusti" pa je u tom slučaju poželjno staviti žličicu maraskina. Može se napraviti i s orasima, ali orasi su masni, pa treba u njih umiješati 1-2 žlice prezla ili mljevenih piškota.
    E, ovo ja zovem detaljima u izradi!
    Hvala ti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ja, općenito, ne volim šlag, čak mi je taj iz vrećice još gori. Jednostvano mi ne paše.
    E, da, pojedem ga malo uz voćnu salatu i to samo zato što ju moj sin radi.
    I jagode ne jedem sa šlagom, već s vrhnjem.
    Stavljam ga u kremu, i tu jedino prolazi.
    Ako se dobro sjećam ni ovo sa slatkim vrhnjem mi nije nešto, iako je ukusnije od ostalih inačica.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sony prvotno napisa Vidi poruku
    a sam ih i jela,tj. probala jesti: lose,lose,prelose!
    (doduse ta mama je tortu odmrznula tek to jutro,a ne 2 dana ranije,pa torta nije povecala obujam,ali mislim da nista ne moze promjeniti taj nejestivi okus)
    Nevjerojatno da se torta treba izvaditi iz frizera 48 sati ranije i onda moze u frizideru starjati 14 dana!!!!!
    Da sam to znala ne bih ju kupila. Da sam citala znala bih. Nisam citala. Malac je bio toliko odusevljen a ja mislila da je to slavna Ledo torta u novom izdanju...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •