Ali ja ne bih posegnula za kriskom takve torte, to sam htjela reci, bila ona najfinija ikada (dobro mozda za tvoju ipak napravim iznimku). Jer mi je ticino odbojan.
Ti za ticino imas dara i djecu veseli. Ali jel ne mislis da bi se klinci jednako razveselili jednoj mastovitoj torti kako je npr. Cathy opisala? Nije da ju zbog toga trebas tako ukrasiti, ili da trebas prestati s ticinom, samo kazem.
Ovako nešto Jelka?
![]()
http://s950.photobucket.com/user/fio...?sort=3&page=1
Pipi Duga Čarapa je tema već drugu godinu. I svaki put padne na dupe kad vidi tortu.
Prve godine sam radila brod, druge škrinju. Za sljedeću već imam ideju bude li još u Pipi filmu.
Mojca nisam vidjela Pipi? Izgleda super za klince, mogu si misliti oduševljenja!
Check! Ljepotica medena
Ali shvatila sam da si radila PDČ tortu.![]()
A ne, nisam radila Pipi tortu, kad imam Pipi.![]()
Zašto ne bi, ticino se skine i to je to.
Meni su recimo, odbojne one sa šlagom, ali pojedem, samo maknem šlag. Ne znam jel mi gori okus ili kič...
A ove torte s bombonima-pa i to sam radila...vesele se moji svemu, ali ticino im je, još uvijek, draži. i nije da ih ne razumijem. pa to radim radi njih, ne zbog sebe.
Mojca, odlične su torte!
E, ako bih morala birati između tićina s glicerolom i tog čuda-tićino bi odnio pobjedu. Preodvratno! I kad vidim naziv recepta Hola-kocke nije mi jasno kako to nekom može biti jestivo. Možda Val misli na taj okus "šlaga", a ne na pravo tučeno slatko vrhnje.
Peterlin, jesi negdje stavila recept za svoju Jozefinu?
Kupovne torte koje "povećavaju volumen" ( ????) nakon odmrzavanja u moju kuhinju ne bi ušle pa makar cijena bila i osmjeh djeteta. Da, ta faza ukrašavanja torte..... meni je to uvijek veselje za svaku slavljeničku tortu jer prije toga danima planiram znajući želje i afinitete slavljenika, pa onda nabava ukrasa, rješavanje tehnikalija, crteži i mjerenja prije pečenja... Skrušeno priznajem da tu zabavu ostavljam samo za sebe i ne dam nikom ni blizu torti.
od kad su mi deca alergična na sve i svakaj, sve manje i manje radim torte, jer izgled je tu jako bitan, ali u vrijeme kad nisam imala tih tegoba imali smo i brodove,kuće, svega ........
Ja volim ono pravo slatko vrhnje (koje se ovdje zove schlagobers) , zato kazem slag - meni je taj uvijek fin, sto da radim![]()
Evo linka na recept: http://forum.roda.hr/threads/38733-J...lade-bez-file)
Napomena: ako zaboravim jaja izvaditi unaprijed, radim na klasičan način (odvajam žumanjke i od bjelanjaka tučem snijeg) ali češće radim baš kako piše u receptu.
Torta je ok i s bademima umjesto prženih lješnjaka, ali bademi su "pusti" pa je u tom slučaju poželjno staviti žličicu maraskina. Može se napraviti i s orasima, ali orasi su masni, pa treba u njih umiješati 1-2 žlice prezla ili mljevenih piškota.
Ma ja, općenito, ne volim šlag, čak mi je taj iz vrećice još gori. Jednostvano mi ne paše.
E, da, pojedem ga malo uz voćnu salatu i to samo zato što ju moj sin radi.
I jagode ne jedem sa šlagom, već s vrhnjem.
Stavljam ga u kremu, i tu jedino prolazi.
Ako se dobro sjećam ni ovo sa slatkim vrhnjem mi nije nešto, iako je ukusnije od ostalih inačica.