Results 1 to 8 of 8

Thread: Pita od jabuka

  1. #1
    ~lex~'s Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    793

    Default Pita od jabuka

    Još jedan recept za pitu od jabuka.

    Tijesto:
    30 dag glatkog brašna
    15 dag putra
    pola praška za pecivo
    2 žlice štaub šećera
    5 žlica vode

    Umijesiš, ostaviš da stoji oko pola sata, razvaljaš u dvije polovice.

    Fila:
    oko kilu jabuka, kiselijih, naribaš, staviš oko pola šalice smeđeg šećera i na vrhu noža cimeta.

    Kad razvaljaš tijesto, prva polovica ide na dno protvana, onda fila, zbiješ filu i pokriješ drugim dijelom tijesta, ispikaš vilicom.
    Jabuke i šećer puste sok. Sok također iskoristiti, ne cijediti pa stavljati na koru samo jabuke, već sve skupa, jednolično.

    Peče se na 180°C, oko pola sata/40 minuta.

    Radila danas, pojeli cijeli protvan, sad mi je zlo.

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    ne bude donje tijesto mokro od soka? jedva čekam vikend da probam.

  3. #3
    ~lex~'s Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    793

    Default

    Quote Originally Posted by aleta
    ne bude donje tijesto mokro od soka? jedva čekam vikend da probam.
    Ne bude mokro. Tijesto je prilično masno pa k tome i nepropusno. Jedino budi sigurna da dobro ispikaš gornje tijesto vilicom, kako bi para mogla izlaziti van. Onak', da vilica skroz probije koru.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    dogovoreno

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    lex, pita je više nego uspjela, nismo joj dali da se ohladi 8) !
    ali, kad sam skužila da je tvoj recept za prhko tijesto bez jaja malo sam zacvikala i, ne zamjeri, stavila jedno. sad, ne znam kako je bez jaja, ali ovako je upravo odlično, meko, sočno i ukusno. hvala!

  6. #6
    ~lex~'s Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    793

    Default

    Drago mi je da vam je bilo fino!
    E, sad, što se tiče jaja... Ja ih ne stavljam, jer tijesto ispadne "žilavije". A ja volim da mi se tijesto doslovno topi u ustima. I zato u ovom receptu nema jaja. Ako je tebi ispalo dobro i nemaš primjedbi, onda super!

  7. #7
    Deja2's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    792

    Default

    Ja isto uvijek radim tijesto bez jaja, baš kako je lex rekla, topi se u ustima.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    budući da je u subotu pita nestala, u nedjelju sam na istu foru napravila pitu od sira. ni te više nema...
    meni ne smeta jedno jaje. mislim da je fora u onih 5 žlica vode, to prije nikad nisam stavljala. stavljala sam kiselo vrhnje/mlijeko i nisam puštala da se tijesto odmara, pa je bilo tvrdo. eto, sad sam pametnija.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •