Hvala Katka! Bicu poslusnaJavljaj sta se desava kod tebe!
Hvala Katka! Bicu poslusnaJavljaj sta se desava kod tebe!
Lopuzice evo i tu: bet 1318
Aaaaaa pa to je predivnoooo!!!! Ovo su blizanci definitivnoCestitam draga od srca!!!!
Sutra ponovo beta pa slijedeci tjedan uzv
Mrena, ti vadila betu danas????
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Drage moje zenice,
Mi polako odbrojavamo do transfera. Juce imala punkciju jajnika i izvadjeno 25 jajasaca. Jutros je bilo oplodjeno 20. U subotu je transfer... Cekamo![]()
Ne kužim, zar ne ide u oplodnju maksimalno 12 js? I to moraš potpisati, a ostale bi trebale na smrzavanje?
U svakom slučaju imaš odličan rezultat stimulacije, ali mi nikako nisu jasne brojke. I većinom kod velikog broja js se ide na transfer 5. dan, tj. na blastice...u svakom slučaju, sretno!
Posljednje uređivanje od katka22 : 18.05.2018. at 14:45
Katka, ni meni nije bilo jasno o cemu pricas, jer mi niko nije dao bilo sta da potpisem niti me je pitao. Hvala na lijepim zeljama!Sta je sa tobom?
Milasova8 hvala ti puno!!! Javljam vam kako sam prosla!!!!![]()
Lopuzica,molim te sam informaciju-kako si se osjecala nakon aspiracije obzirom na veliki broj js?
Meni su izvadili 16 i trbuh mi je jako napuhan,tvrd dosta,bolan na dodir..
S tim da su meni odgodili transfer zbog rizika hiperstimulacije..
Milasova8, osjecala sam se prilicno dobro. I meni je stomak bio naduvan dugo, ali bolan samo na dodir, ali ta naduvanost je bila veca prije aspiracije. Kad se zavrsila punkcija, kao da sam u neku ruku osjetila i olaksanje. Boljelo me je prvi dan, ali samo pri pokretu, savijanju, kad mozda nagnjecim taj dio. Dok sam lezala, kao da nista nije bilo.
Zao mi je sto su ti odgodili transfer, ali bolje i to nego da dodje do komplikacija. Kazu da zna biti prilicno gadno.
Pozdrav cure! Treba mi savjet kako poboljsati spermiogram namirnicama? Ili sta vi vec savjetujete. Vasa iskustva!! Radi se o asteno.
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Bok svima,ja danas odradila uzv,dobila terapiju za sebe i muza i sad u iscekivanju nadolazece m![]()
Sretno Sova![]()
Probudilo se odbrojavanje napokon... i meni danas 2.dc i napokon danas krećem sa stimulacijom, isto odradila uzv i hormone i krećemo s Gonalom popodne i nastavljam s Decapeptylom i dalje. Duplo pikanje kod mene.
Sova555, pratimo se u ovom pokušaju nas dvije... pa sretno nam!
Posljednje uređivanje od katka22 : 11.06.2018. at 15:02
Meni danas 1dc,sutra se pikam elonvom 150mg.
Katka22 sretno nam![]()
curke..mi smo dobili nalaze od MM urina,briseva i bakt. ejakulata i sve je uredno. Samo na nalazu ejakulat bakterioloski aeorobno pise fiziloska flora uredna, i pod napomena preporuka test dvije case i upalne pmnl stanice <10. Neznam kaj taj dio znaci?
Danasnji uzv nije bas nestoslaba reakcija na terapiju,zasada samo 5 folikula,da li se moze jos pojavit koji do sljedeceg uzv-a?
Sova ne znam gdje si i od cega ovisi al samo za primjer meni su predviđali 6-7 max a dobila sam ih 11![]()
Danas mi 6dc i 5 folikula, 2dc sam primila elonvu 150mg i kaze dr da nisam uopce dobro odreagirala da ih je ocekivao vise,inace imam niski amh. Sad sam dobila 7dc orgalutran i 8dc orgalutran+puregon 150ij
Mi se pratimo s Rodine grupe na fejsu jelda?
Kao sto sam ti tamo napisala, ja sam uvjerena da je moguce da na sljedecem uzv ocekujes jos koji...
Sami amh ti nije jedinstveni pokazatelj da ces lose reagirati, rekla sam ti, on je vazan u kombinaciji sa visokim fsh i losim nalazom antralnih folikula, tek kad je sve to lose moze se reci da je situacija skroz teska. Bilo je tu puno primjera cura koje su i s gorim amh i prirodno ostajale trudne. Naravno, kad dodatni problem nije muski faktor. Ustvari, u postupcima cure s takvim nalazima ne uzimaju jaku stimulaciju jer ona ne aktivira puno folikula, cesto idu na prirodne koji daju iste rezultate. Mislim da u tvom slucaju i prema iskustvima cura ovdje takva stimulacija uopce nije potrebna, al to ce tek pokazati neki eventualni buduci pokusaj u prirodnom ciklusu. Sve smo ipak osobe za sebe i nema garancije da cemo isto reagirati.
Sad trebas ici korak po korak, odraditi sljedeci uzv, nadat se nesto boljoj reakciji, a ako i izostane... jedna js je dovoljna. Stalno ti to ponavljam jer to je stvarno tako. Bit ce vec veliki uspjeh da dodjes do transfera jel tako?
Ja sam u iscekivanju drugog uzv sutra i nadam se da ce i dalje biti sve ok. Na proslom uzv 6.dc sam imala 10-ak folikula 8-9 mm, endo 7,2 mm. Nekako sve djeluje ok za sad...pa se nadam da ce i ostati. Ovaj dugi protokol s kojim sad idemo me malo ubija, puno bockanja. Jajnike vec osjecam brutalno, napuhnuta vec, tesko hodam...ko trudnica prava. Ali.. sve za mrvicu.
Posljednje uređivanje od katka22 : 17.06.2018. at 10:03
Mislim da se pratimo daZnam da ce i transfer bit velika stvar, u ranijim postupcima sa slabijom stimulacijom sam imala 2 pa 4 folikula i od toga nikad nista nije uspjelo poslije punkcije,ali da treba se nadati i imat puno vjere da je jedna dovoljna
Puno srece sutra na uzv
Slusaj, ne znam kako dr kaze da je ocekivao bolju reakciju a zna kakvi su ti nalazi. Samo te bacio u bed i analiziranja. Zasad ti je po tome sto pise reakcija najbolja do sad, imas 5 folikula i nadajmo se mozda jos koji. Nadam se dobrim vijestima s tvog drugog uzv, obavezno javi.
Ja obavila svoj uzv danas, sve super, endo po rijecima dr savrsen, folikuli na 14-15 mm, nazire ih se jos osim onih upisanih do sad pa sam sutra ponovo na uzv da ih pratimo. Izvadila E2 i vidjet cu sutra sto kaze nalaz. Moguce je da cu plesati na granici hipers i ovaj put jer sam napuhnuta i natecena vec sad.
Posto neplanski ostajem u Zg na raspolaganju sam za kavicu i cakulu...
Nadam se da ce sutra bit boljeJa sam isto sva napuhana i imam lagane bolove. Drago mi je da ti je uzv super,jesu rekli kad bi bila punkcija?
Meni je danas 8dc,rekao mi je da racunam petak/subotu pa ne vjerujem da ce se sutra kaj promijenit po tom pitanju. A kaj se tice kavice bi se mogle i dogovorit nesto![]()
Evo me opet, danas 10.dc... jucerasnji nalaz E2 je skoro 8000 pmol, danas ponovila i uzv i E2...sutra sam ponovo na uzv. Folikula hrpa, ne znam im tocan broj jer nisu svi ni upisani. Velicine su od 14-16 mm, malo sporije rastu. Endo na 11mm. Sve je super, osim natecenosti i boli kod mene. Jos danas primam stimulaciju pa cemo vidjet sto dalje sutra. Plesemo na rubu hipera ocito
Katka,
Moj E2 na dan stoperice je bio oko 9200..
I transfer odgoden i doslo do hipera i bolnice 8 dana..
Osjetila sam dosta jajnike prije aspiracije,nisam bila napuhana..
Napuhnutost krenula odmah nakon punkcije..
Nadam se da kod tebe ipak nece biti hiper i da ces dobiti lijepe i kvalitetne js,zatim i zametke..
Sretno!
Ne znam koliko E2 raste dnevno, vidjet cu sutra kakav je danasnji nalaz... tesko hodam, umaram se, puno mokrim ustvari sto je dobro...oprezna sam. Znam da je neka granica 12000pmol pa me to tjesi, racunam da sam daleko od nje ako E2 ne naraste jos puno...nekako pretpostavljam da ce jos rast jer danas jos primam stimulaciju sigurno, a mozda i sutra... vidjet cu kako ce biti dalje. Ne znam ni kad ce mi bit punkcija, po velicini folikula cini mi se tek za vikend.
Nadam se da necu morat odgodit transfer...
Jesi li ti ok, jesi se skroz oporavila?
Cure, koliko prohodnost boli? I dal se moze raditi slijedeci dan? Koji se dan ciklusa ugl radi?
I gdje izvaditi rh,krvnu grupu,anti*** i ostalo sto moramo ja i MM, prije mpo postupka?
Krecemo u 9 mj s postupcima pa da se informiram.
Hvala vam
Ja obavila punkciju,od 5 folikula imamo 5 jsDoktor je iznenaden jer je racunao samo na 3 folikula po velicini da budu ok,ja sam presretna i sad cekamo daljnji razvoj
![]()
Dobila sam duphastone,decortin,folacin,aspirin i crinone gel,a ja od uzbudenja nisam pitala jer to odma pocinjem koristit sve to ili cekam da dode do transfera??
Mislim da bi to telefonski trebala provjeriti sa svojim liječnikom, ovdje ti nitko ne može davati takve savjete, jer svaka od nas ima drukčiju anamnezu. Čestitam na 5 jajnih stanica, super rezultat, posebno ako si low responder.
Provjerila sam,od danas. Bila sam tolko uzbudena oko jajnih stanica da dalje nisam bas slusala hahaha![]()
To ti ovisi isklucivo o stanju tvojih jajovoda i tvom pragu boli. Mene je recimo uzasno boljelo jer je i nalaz pokazao da su mi jajovodi u koma stanju i skroz zacepljeni. Neke su cure iz bolnice isle ravno radit...nema pravila. Mislim da se radi nakon ciklusa. Za ostalo, nisam iz Zg pa te ne znam uputit ali tvoj ginekolog od koga ces uzimat uputnice za sebe i dr opce prakse za muza te u to moze uputit. U svakom slucanu, sretno!
Odma od dana punkcije kreces...sve sam ti vec rekla. I super za gel koji je veliko olaksanje u usporedbi s utricima koje stavljas tri put dnevno pa stalno nesto curka, gel ide navecer i navodno ima manje nuspojava.
Posljednje uređivanje od katka22 : 21.06.2018. at 17:21
Kod mene je zacepljenje bilo jako. U djetinjstvu sam imala opaku upalu slijepog crijeva koja je izazvala priraslice u cijelom abdomenu. Nazalost, desile su se dvije vanmatericne trudnoce koje su dovele do odstranjenja oba jajovoda tako da sad trudnocu mogu ostvariti iskljucivo putem MPO.
Ja sam imala potpuno zacepljenje oba jajovoda u 2011g imala vanmatericnu i nakon toga bilo ustanovljeno potpuno zacepljenje imam i sliku doma... u 2015g isla sam na vantelesnu oplodnju i imam curicu koja u 3mjesecu navrsila 2g..nakon poroda sa njom ostala sam odmah trudna prirodno i klince imaju razliku 11mjeseci... i sada sam opet prirodna trudna 13+1 tt... ipak cuda postojaju...
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Katka sretno dalje!!!! Drzim ti fige da se uskoro pridruzis curkama.Tako je. Ja nisam imala nista takvo slicno. Jedino sto imam je policisticki jajnik od takvih stvari vezanih za zacepljenje. Al eto..onda treba cekati i vidjeti kako ce biti na pregledu. Drzite mi fige