-
Hvala Jolice
klamerica - sretno
Chiara, mislim da su naša tijela jednostavno izrazito kompleksna, svaka od naših priča je individualna i kompleksna da je pitanje što je kod koje odlučujući faktor
Anegdotalno, ali znam ženu s hashimotom i dijabetesom, koja je jedan dan pokupila uputnice za MPO, a drugi skužila da je prirodno trudna. Opet, ima ljudi koji su skroz zdravi, a jednostavno niti prirodno, niti MPO ne ide i ne ide. Mislim da se ne pridaje dovoljno pozornosti uzrocima neplodnosti i kako ih spriječiti da se prošire na još veći dio populacije. Mi sada imamo i više problema sa štitnjačom, dijabetesom, muškarci imaju strašno loše spermiograme i pitanje je što je uzrok, a što posljedica.
Govori se i o utjecaju plastike na endokrini sustav i tu bi mogao biti neki problem koji se odražava na naše reproduktivne sposobnosti, rezultati tih istraživanja tek dolaze i tek se rade ponovljene studije.
Tako da...možda je, možda nije. Najbitnije je da si tsh držiš ispod 2,5 i t4 u visokoj normali koliko možeš, da bi njeno djelovanje isključila.
Posljednje uređivanje od Sybila : 11.11.2016. at 17:48
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma