Citiraj mrena prvotno napisa Vidi poruku
katka,
Hvala ti na dobrodošlici
Evo za sad onda tu pa ako bude što iza transfera, pišem i tamo
MM asthenoteratozoospermia, samnom je valjda sve ok, još nisu pronašli ništa da nije bilo ok. radila histeroskopiju, skinut polip, sve ostalo super. Ovo nam je prvi postupak IVF ili ICSI neznam još (Petrova), aspirirano 14 js, oplodilo se njih 11, transfer 5. dan, to je u petak
O ovome svemu neznam puno i učim od vas.
do sad nisam puno čitala jer se nisam željela prestrašiti i ono što me iznenadilo (nisam pročitala) je da je asiracija baš gadna. nakon anestezije sam osjećala užasnu bol imučninu, zbilja to nisam očekivala. još uvijek se oporavljam, evo 3. an od aspiracije napokon nema krvarenja i nisam popila tabletu protiv bolova iako još uvijek jako osjetim jajnike (valjda). nadam se da transfer neće biti tako traumatičan.

Vidim katka da je tebi ovo 3. pokušaj, nadam se i čvrsto vjerujem da je ovo 3. sreća
Ustvari, to je meni ukupno 4. pokušaj, iz prvog od prije 13 godina imam sina.
Rezultat stimulacije ti je super, 14 js, jedanaest js je išlo u oplodnju, to je odlično. Tako sam i ja identično imala na zadnjem pokušaju imali smo 9 blastica oplođenih 3. dan, ali kod mene je 5. dan nažalost odumrlo sve osim 2 blastice koje su mi na kraju i vratili tako da sad moramo sve ispočetka. Transfer ćeš znači imati 5. dan, što znači da i kod tebe idu na blastociste koje navodno imaju veću šansu za implantaciju. I to je već odlično, ima puno cura koje ne uspiju doći do blastica. Nadam se da će ti ostati i nekoliko komada za smrzavanje... ne zato što sad neće uspjeti, nego da ubrzo nakon možete po bracu ili seku...
Ne moraš se bojati transfera, njega doslovno ne osjetiš, kao običan vaginalni uzv. Mislim da nisam nikad čula traumatično iskustvo s transfera, osim ekstremnih slučajeva zbog nekih fizičkih problema. Aspiracija je druga stvar, i ja od nje imam fobije još od prvog postupka na Vuk Vrhovcu na živo. Ovaj zadnji put u Petrovoj, to mi je bilo super. Ošamutilo me taman toliko da nemam pojma di sam. Više me boljelo uvođenje braunile u venu nego aspiracija... Generalno kao par ne zvučite kao "težak slučaj" i stvarno se nadam da ćete uspjeti! Sretno!

Citiraj November prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav cure! Nisam ni znala da ima ova tema gdje se pratite do transfera...

Ja sam trenutno u fazi ovoj - danas štoperica, subota aspiracija, prirodnjak, Betaplus (sve je u potpisu).
Super da nas ima u proljetnim postupcima. Moj prvi (uspješan) postupak je odrađen u ovo doba godine...Vibriram i za tvoj prirodnjak!

Ja za koji dan krećem, injekcije su kod mene, prvi uzv trebam napraviti 2. dc i krećem ponovo s Enolvom 150, pa sam mirna do 7.dc, pretpostavljam da ću onda nastaviti s Puregonom ili sl. Prošli put mi je reakcija na takvu terapiju bila super, nadam se da će se ponoviti.