curke .... nemam vremena čitati sve (posao zove) može mi koja objasniti kako se obilježava ovulacija jer nisam vodila draf od početka ciklusa......![]()
curke .... nemam vremena čitati sve (posao zove) može mi koja objasniti kako se obilježava ovulacija jer nisam vodila draf od početka ciklusa......![]()
draf=graf
posljedica pospanosti
Ne označavaš ti O nego FF je sam obilježi na temelju unesenih temperatura, sluzi itd.
Ali nadam se da ti neće trebati![]()
Cure, najljepše molim vaša stručna tumačenja ili prijevod primjenjiv na naše fefe grafikone. Odnosi se na lutealnu fazu a ovo što sam "zacrvenila" ne kužim sasvim: "Although implantation may be visible on the chart (triphasic pattern, dip and/or spotting) it is not always visible even on pregnancy charts."
Ovo mi je prvi mjesec da mjerim BT, VIP razdoblje mi završava za 2 dana, pa pokušavam uhvatiti što više od njihovih tumačenja (jer ne znam što će mi kasnije od toga biti i dalje biti dostupno).
Implantacija moze biti vidljiva na chartu tako da chart izgleda trifazican ( prva faza-nize temperature , druga faza- nakon O temperature su vece u odnosu na prvu fazu i dvofazican chart je dokaz da je O bila . treca faza- 7-12 dana nakon O dolazi do implantacije .Na dan implantacije BBT moze da padne cak i ispod crte ( dip) ali se poslije opet vraca na vece temperature ili da nema tog pada u temperaturi ( dipa) nego samo nastipa treca faza sa jos visim temperaturama .Na dan implantacije takodje moze doci do male sukrvice u iscjedku ( spotting) Naravno kao i sve ostalo , mozete da imate i dip i trifazican chart a da niste u drugom stanju , a mozete i da nemate , a da se ipak radi o trudnoci .Shanti prvotno napisa
Betty, puno, puno ti hvala!![]()
Piljim u taj svoj prvi chart, htjela bih (sigurna sam da razumiješ) uočiti nešto bitno
, ili barem da mi je ciklus OK.
Koliko tebi traju ciklusi :?Shanti prvotno napisa
U neka normalna vremena (tj. cijelog života) trajali su uvijek savršenih 28 a iznimno 27 dana... do operacije mioma, prije godinu i pol. Onda su počeli šarati, ali nisu išli iznad 34 dana sve do predzadnjeg, koji je bio 47. :/
Tad sam počela piti Bromergon i posljednji je bio 26 dana...
Pa dobro , znaci regulisaces ti to brzo . Za VIP se ne sekiraj , ne nude oni nista specijalno , kazu ti ono sto i sam znas . I ja sam tako buljila u svoj prvi chart , kad mi je podvukao crtu skakala sam od srece . Sada se vec ne zna ko koga tu zafrkava , cas mi stavlja crvenu liniju , pa je pomakne , pa je skine , pa je vrati ..Shanti prvotno napisa
Ovaj ciklus ti nece bas puno toga biti jasno , ali vec sljedeci ces imati predstavu kad ti je O itd..
![]()
Žao mi je što te tako zafrkava, u stvari, teško mi je i zamisliti koliko bi me takvo "ponašanje" grafikona tijekom ovog prvog proučavanja vjerojatno izbezumilo...Betty prvotno napisa
![]()
![]()
Meni O-crtu nije pomicao, samo mi se te moje temperature u lutealnoj fazi čine niske (ne mislim na onaj skok koji se događa ako se dogodila implantacija, nego općenito). Ja sam nekakva "hladna" ženska...![]()
![]()
Jedan od ovih chart-ova će nam biti zadnji za duže vrijeme...![]()
![]()
Dodro jutro curke!
Evo moja situacija pa molila bi da neko vidi i protumaci...
16 dc temperatura vidite na fefe (katastrofa), juce sam imala na 2 puta na hartiju eggwight , danas nista.
Dole nesto strasno rastura vec 2-3 dana od boli vise ne znam ni koji jajnik, prvo jedan i taman pomislim da je to to od temperature nista :shock: ,posle drugi , pa onda ceo predel (mozda je sugestivno)
Kod nas pravi maratona i moram se pozaliti da ne mogu vise jedva cekam da se temperatura poveca ali od toga nista
![]()
Dal je moguce da O ne budeovaj ciklus i dali je dovoljno hopsanje na 2 dana , plasim se da ne mi O promakne i da mi sve bude uzalud..
A i fefe mi otkazuje ljubav i napusta me danas nemam vise vip dana, ali nadam se da ce mi pokazati barem ako O bude.
svima i zelim vam lep i plodan dan
Evo i moj fefe
http://www.fertilityfriend.com/home/188f33
Ole ovulacija ti jos nije bila ali sudeci prema bolovima i proslom grafu trebala bi ti danas sutra biti al to ti nitko ne moze 100 reci, malo se jos "zrtvujte"i odhopsajte do porasta BT
![]()
ole prvotno napisa
![]()
![]()
ole stelerina ti je dobro rekla, samo via O ce sigurno biti ovih dana. Inace, vele da je dovoljno svaki drugi dan, al othopsajte vi sve sad kad je vec O "na vratima".
fefe ce ti oznaciti O (i bez vip-a) tek nakon tri uzastopno povisene temp, tako da se ne zabrinjavas zbog toga. iako, ako ces opet imati onako izrazen temp skok ko prosli ciklus, mozes biti gotovo sigurna da je O bila.
btw, jesi pratila sluz? ima li sluzi?
Visibaba, pratim sluz evo vec 2 dana i na dva tri puta kad idem piskit na hartiju imam mislim da je eggwight (kad ga rastezem oko 2-3 santima)i posle moze da ga nema :/
Ti sta mislis da O sad dolazi ?
ole,tako je i meni bilo s eggwhiteom ovaj ciklus,ali ipak je na kraju bila O,....mislim da će i tebi biti u roku sljedećih 24-48 sati.Fefe će ti je označiti nakon 3 uzastopne povišene T,iako ti otkazuje ljubav![]()
I meni je objavio rastavu s današnjim danom... baš je okrutan!ole prvotno napisa
![]()
Crvene linije (dan ovulacije tj. okomita i prosječna temperatura tj. vodoravna) mi nisu pune, nego isrctkane. U tumačenjima sam pronašla da je tome razlog to što su mi temperaturni podaci kontradiktorni s nekim drugim fertility signs, a kako baš ništa nisam pratila (tj. upisivala) osim temperatura, bi li i taj nedostatak drugih podataka mogao biti razlog toj iscrtkanosti? Zbunj. :?
Shanti nisi upisivala kako ti se kretala sluz ovaj ciklus.FF je samo na osnovu povecanja temp obiljezio ovulaciju , a isprekidane crtice govore da nije siguran jer imas "malo" podataka. Ako hoces neisprekidanu crticu , ja mislim da je dovoljno da npr. 13 ili 14 dc stavis W ILI EWsluz za taj dan i bice ti puna crtica .![]()
Draga Betty, puno ti hvala.![]()
Pustit ću sad da ostane iscrtkana kad već nisam bilježila cervikalnu sluz...![]()
Hormoni me drmaju, čini mi se zadnjih dana pojačano i zbog praćenja tog grafikona. Ovaj mjesec sam još napetija nego ikad prije... a bila sam sigurna sam da je to nemoguće.![]()
(ako mi još netko mudro kaže "neka se samo opustim" bez da mi ponudi uspješan recept kako da to postignem, vrisnut ću od muke tako da će me se čuti... do Papue Nove Gvineje)
![]()
![]()
Mjerenje BBT je nekima ( meni npr. ) izuzetno stresno .Zato ja svaki ciklus odustanem od mjerenja , a onda me uhvati kriza i moram uzet toplomjer ( teski zavisnik ) Svaki dan ocekujes da temperatura skoci , pa hoce li pa nece li .. pa jesmo li potrefili ..
Opusti se![]()
![]()
ajooj, sto sad znaci ovoliki pad temperature jutros? Nista mi sad nije jasno....kroz cijeli dan mi je na 37.00 C , nocas oko 3 sata je isto bila 37 C, a ujutro kad sam se probudila palo na 36.2 da bi oko podne opet bila 37...
Ima li netko kakvo objasnjenje?
Rene2 nisam neki strucnjak ali moglo bi ovo biti taj implantacijski dip.
Izvini mislila sam Pepe2ole prvotno napisa
Jako mi je tesko jer vas ne poznajema volela bi da vas sve upoznam
![]()
Jel ovo dovoljno visoka temp. da bi se necemu mogla nadati?
Mora li biti oko 37,00 C? :?
vezano za mjerenje BT, citam jucer u jednoj knjizici i pise da se BT moze mjeriti i navece izmedju 20-22h ali da prije toga obavezno treba 30min mirovati odnosno lezati... pa sad kom nije zgodno ujutro moze i navece![]()
alo pepe, ma graf ti je odličan! mislim da je ono bio implantacijski dip! :D
kaj pa vi cure mislite o mom grafu, sve je zbrćkano nekako....ničemu se ne nadam previše, mada sam po fefe-u već 16dpo....imam intim plus doma, sl se bojim da nebu plus neg veliki minus (kao uvijek) :?![]()
a jel moze kasnije od toga? mislim, ja uvijek bar pol sata mirujem prije spavanja jer lezim u krevetu i citam, al spavati idem oko ponoci, pola jedanstelerina prvotno napisa
joj, ovo vecernje mjerenje bi i meni jako odgovaralo jer jako kasno idem spavati...
ja sam i zadnjih par veceri mjerila temp. prije spavanja i bila je oko 37,1 - 37,5, ali nisam bas lezala pola sata prije...primjetila sam da se od BT ipak razlikuje u plusu nekih 0,4 stupnja...pa sad jos jedino da probam s tim lezanjem prije mjerenja pa da usporedimo...
Dora 13 hvala ti na odgovoru...pruza nadu...sto se tvog grafa tice mogu ti samo reci svoje misljenje: temp. se ipak malo snizila i nekako ne daje tendenciju rasta, ali posto ti je 16 DC ( i k tome test imas u pricuvi) NAPRAVI TEST...to je jedino sihurno rjesenje da s erijesis nedoumice...ja bih ga isto najradije napravila, ali mi je ipak jos prerano, svi su mi rekli...
draga pepe hvala ti na odgovoru!
znam da BT nije baš bajna, al isto ko i ti, kroz dan i navečer mi je temperatura iznad 37!
pa se onda nadam da i ujutro bude, al nikako....
neznam dal je to ipak zbog ove angine koju vučem još od prošlog tjedna (označeno je u grafu)
ma napraviću ja testić sutra!
a ti bi od sutra isto mogla, samo da bude neki kvalitetni (Clearblue ili intim plus) ovi drugi su svi nepouzdaniji....
al graf ti je super!![]()
vidite da sam imala malo spottinga 10 i 11 dpo, piše na Fefe-u da se može dogodit implantacijski spottinga, pa se nadam da je to bilo to!![]()
sta jel to stvarno istina da su ovi jeftiniji testici nepouzdani? imas neki primjer? ja sam mislila da su svi isti...
Ma svi su oni tu negdje... samo Clearblue ili intim plus, pokaže nešto ranije +, ako je T u pitanju.
Gledam si nešto FF i primjetila sam da mi se i ovaj mjesec dogodilo taj pad temp. 5 dpo.... zanimljivo![]()
Draga moja pujice ja vec danima hocu da ti predlozim jednu stvar . Mozes ti mjeriti temperaturu svako jutro bez obzira u koje vrijeme se budis .Pogledaj malo na FF ima puno zena koje rade u smjenama , bude se stalno u razlicito vrijeme pa opet imaju kakvu takvu predstavu o tome kad im je bila ovulacija . to navece ti ne bih preporucila .Ja svaku noc mjerim temperaturu nakon sto sat vremena lezim cutim i gledam tv. Cesto puta mi se desilo da mi bude preko 36.8 , sljedecu 37 , sljedecu 35, 8 mislim nikakvog reda . Mjeri ujutro kada god da se probudis .Mislim nameracila sam se da ti vidim graf i gotovopujica prvotno napisa
Ali to ti je jako stresno , mozda bolje da ostanes samo na trakicama , bojim se zeznuces cikluse kao i ja cekajuci Godoa
![]()
Mislim ja da nama nebi bilo lose navit sat si u 6 izmejrit i nastavit spavat dalje![]()
pepe, primjerice one step hcg ti može pokazat lažno pozitivan rezultat, imaš jedan topic kojeg sam postavila prije mjesec dana otprilike, pa si pročitaj kakva iskustva ti cure imaju sa tim testom....
ja kupujem samo Clearblue ili intim plus od sada!
emaˇ~~~~~~~~~~~~ da je to to!!![]()
dora13 - štrecnulo me :D - bumo vidli.
gejsha - to i ja radim... izmjerim i nazad na spavanje. Ne osjećam nekakav strašan pritisak.
Jedino sam prestala mjeriti temp. SVAKI put kada se probudim u toku noći.... jelte... to je ipak malo bolesno![]()
aj razmislit cu (al mislim da ipak nis od mjerenja)Betty prvotno napisa
Pa to ja radim svaki dan, osim ako radim od 7, onda se odmah i ustanem.gejsha prvotno napisa
Zapravo, najčešće se u 6 i ustajem, ali ponekad izmjerim BT, pa nastavim spavati do pola 8.
meni bi trebalo 2 topa da me probude u ta doba :shock:Rene2 prvotno napisa
Ma meni nije tesko naviti sat, ali sto u slucaju ako cu do sedam na primjer spavati samo tri sata? Upravo to mi se dogadjalo ovaj mjesec...Kasno bi zaspala i onda nema dovoljno sna ( mirovanja) do mjerenja T...
Pa onda si navijesh sat u koliko mislis da je dovoljno sna..![]()
Pa e, mjerila sam kad bi se probudila..FeFe tad oznaci bijelim kruzicem...Netko mi je nedavno napisao koment. na graf "Hm hm, imas puno bijelih" pa sam shvatila da to onda nije mjerodavno...Ipak ja mislim da je svejedno u koliko je to sati, samo neka je cim se probudis ( prije ustajanja)
http://www.fertilityfriend.com/home/185894
gejsha ili netko tko se kuži!! Jel to kod mene bila ovulacija, ili......?
Ne bih rekla da je bila O, premda zapravo nemam s čim usporediti. Vidim da prošli mjesec nisi mjerila BT do kraja, pa na taj način ti i Fefe radi, to je računalo koje funkcionira na bazi statistike i nekih poznatih činjenica. Kod tebe je premalo podataka, ali svejedno mislim da O još nije bila, jer nema skoka BT.
ja se ne kužimroby prvotno napisa
ali ono 6.3. bi mogla biti jer meni je jednom gin našao O 7 dan(ali po tvom grafu od 2 mj-ispadne da si imala O 2 put?
:? )
jel koristiš i lh trakice?
Evo ja si napravila graf na fefe ali neznam kako da ga stavim u potpisMolim pomoć.
Ne koristim ih jer sam nepovjerljiva prema internet kupnji-kupujem samo ako se plaća pouzećem. Ne znam da li ima toga u ljekarnama za kupiti.Lady prvotno napisa
evo ti odgovora:Pliska prvotno napisa
link ukopiras u svom profilu na Rodi u rubriku potpis, to mislim da znas, jer vec imas jedan krasan potpislijevo na FF imas Sharing pa Home Page Setup i kopiras ono ispod Your Charting Home Page Web Address: .To je link za tvoj chart i jos usput isto na Sharing- Home Page Setup imas dolje Units pa izabares celzijus tako da ti ne prikazuje graf u farenhajtima nego u C![]()