Da li je netko bio sa djetetom u senzoričkom kabinetu na ERFU na procjeni? kako ste zadovoljni? da li se dobe neke terapije besplatne ili je to samo procjena i savjetovanje? molim vas iskustva prije nego naručim sina. Hvala
Da li je netko bio sa djetetom u senzoričkom kabinetu na ERFU na procjeni? kako ste zadovoljni? da li se dobe neke terapije besplatne ili je to samo procjena i savjetovanje? molim vas iskustva prije nego naručim sina. Hvala
Nemaju oni terapiju, samo tesiranje. Barem je tako bilo prije 7 godina. Procjenu su radili vanjski suradnici , i taj dio je bio ok ( prilagodeno djetetu, nalaz se dobije na vrijeme).
da li barem mogu dobiti nekakvo savjetovanje ? nisu nama toliko terapije bitne jer ja ne vidim velike probleme osim da moj mali ne želi novu odjeću i obuću... to ga jedino muči. bar kad bih mogla neki savjet dobiti kako mu pomoći. i žmiri kad je u kontaktu sa nepoznatim osobama (za to sam isto čitala da može biti problem SI )
Savjetovanje svakako imaju, a imaju i terapije na ERF-u, samo ne znam ima li taj kabinet za senzoriku terapije.
Ovo isto sam i ja čula iz druge ruke. Nemam vlastitih iskustava, ali naša osnovna škola je s njima dosta surađivala. Nisu imali terapije, nego samo dijagnostiku + savjetovanje.
Bilo bi najbolje pitati ih direktno. Ovdje se naručuje dijagnostika, ali stvarno ne znam da li se može odmah tražiti testiranje senzorike ili to oni određuju: http://centar.erf.unizg.hr/index.php/hr/prijem
Imaju terapije, imaju studente koji rade te terapije uz svoje mentore, a imaju čak i studente koji dolaze kući. Djeca tamo npr. idu logopedu, neki psiholozi drže terapije itd. (to se čak nešto sitno i plaća)
Jedino ne znam ništa o tom konkretnom kabinetu za senzoriku.
Da, prije 7 godina senzorika nije imala terapije ( jedina).
Kako se naručuje na ERF, prvi "pregled" tj. dijanostiku? Jeli se to plaća ili ide preko uputnice? Sve informacije su dobrodošle
Pošalješ im mail, opišeš situaciju argumentima da je nešto hitno (ako jest), zatražiš kod koga bi željela (ako želje imaš) i čekaš. Plaća se, procjena za dobivanje IP i savjeti defektologa (usmeni jer pismeni izvještaj čekaš godinama!!!) koštali su 250 ili 300kn, ne sjećam se sad točno. Kojiput te naruče pa se u međuvremenu jave i ranije s novom ponudom ranijeg termina jer možda netko otkaže.
Posljednje uređivanje od čokolada : 04.02.2016. at 12:14
Neki dan si ovo napisala:
Zašto ti to nije dovoljno?psihološki nalaz iznad očekivanja. psihologicu oduševio i rasturio sve zadatke prikladne za dob, plus još koju stepenicu iznad. objasnila sam joj problem sa odjećom, ona je rekla da je srela jako puno djece sa istim problemom, i da je to zato jer djeca vole rutinu, jer rutina im daje sigurnost.rekla je da do to sedme godine obično prođe, sve te njihove mušice. savjetovala je da pokušamo naći savjet na senzorici, da malo to pogledamo, jer je dijete u nekim stvarima i iznad vršnjaka iznimno je inteligentan i ona ne vidi nikakve probleme osim još malo govor istesati s obzirom da je kasnije progovorio.
Posljednje uređivanje od iva1602 : 23.01.2016. at 19:56