-
Operil, meralys, olynth.... sprejevi za nos u trudnoći
Drage mame i trudnice.
Naime već godinu i pol koristim Meralys sprej za nos. Prije 8 godina bila sam i na operaciji nosa ( devijacija septuma), naime i tada sam koristila operil duže godina. Nisam imala nikada nikakvih neugodnih nuspojava što se tiče korištenja kapi. Bila sam kod doktorice na pregledima. Objasnila sam kako koristim kapi zaista dugi vremenski period, no rekla je da ih nastavim koristiti samo preko noći kako bih si olakšala disanje. Jedino rješenje mog problema je u operaciji nosa, dijagnoza mi je kronični rhinititis. U međuvremenu sam ostala trudna, te sam u nedoumici. Da li i dalje koristiti kapi, samo preko noći, ne znam koliko je i operacija opasna za bebu. Sada sam u 4 mjesecu trudnoće. Na svakom ultrazvuku i pregledima sa bebicom je bilo sve u redu.
Zanima me da li je možda neka mama ili trudnica imala ovakvo ili slično iskustvo?. Ima li tko savjet što napraviti dalje?
Puno vam hvala na svim savjetima i odgovorima.
Zabrinuta mama..
-
Ja kad sam nedavno bila bolesna, a tad sam bila trudna.mj i pol dana samo su rekli stavljat aquamaris i neki na biljnoj bazi, operil nocu ako ne mogu disati al vrlo malo..tako sam i napravila.
-
Rhyno horn je zakon. Ili Aqua maris sustav za ispiranje nosa - slana voda i odgovarajuća posuda: http://www.aqua-maris.hr/nasal-lavage-19.html
-
Godinama sam bila ovisna o operilu, nisam mogla disati bez njega ni inače, a kamoli u trudnoći.
A skinula sam se tako što mi farmaceutkinja u apoteci jednostavno nije htjela prodati novi kad je čula da sam trudna.
Normalno je da je nos u trudnoći začepljen zbog zadržavanja vode. Mislim da će jedna-dvije noći bez ičega biti dovoljne da se smanji ovisnost sluznice o kapima, a onda će biti bolje. Ne idealno, ali to je trudnoća i zato je volimo
Posljednje uređivanje od Jurana : 29.01.2016. at 08:44
-
Nije preporučljivo koristiti kapi za nos toliko dugo, tvoj nos je doslovno postao ovisan o tim kapima. Probaj ovo što Peterlin predlaže, a možeš probati i hipertoničnu otopinu npr.Aqua maris strong, ta je učinkovitija u odčepljivanju nosa od obične fiziološke.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma