Dear Shakira,
Evo i jos jedne s friskim iskustvom RTG HSG-a.
Ja sam radila rentgenski HSG prosli ponedjeljak kod dr. Baumana na SD.
Taj je puno gori od UZV HSG-a jer ostajes gotovo cijeli dan u bolnici (u nekim bolnicama i vise), a zna i gadno boliti, pogotovo ako su ti jajovodi neprohodni.
Dr. Bauman je meni super i jako sam bila zadovoljna. Bila sam smrznuta od straha jer se ocajno bojim boli, a s druge strane najvise sam se bojala da ce nalaz biti los, pa mi je period od tri tjedna od kada me Bauman poslao na zahvat bio prava drama.
Vjeruj mi, sto puta gore mi je bilo iskustvo tog iscekivanja i straha nego sami zahvat. Dobila sam intravenozno neki sedativ, koji te skroz omami, tako da bol skoro uopce nisam osjetila. Vise kao blagi menstrualni grc. Bauman veli da je to bilo zato sto imam lako prohodne jajovode, a i svaka zena individulno reagira.
Uglavnom, nemoj se bojati, imaj cijelo vrijeme na umu zbog cega to moras obaviti, kao i cinjenicu da hsg istovremeno ima i terapijski ucinak, zbog toga sto ti kontrastno sredstvo procisti manja zacepljenja i manje priraslice u jajovodima. Ima dosta zena koje su zatrudnile upravo nakon hsg-a.
Sretno i javi kako je bilo