Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 59

Thread: Treba mi online shop s odjećom od prirodnih materijala, npr. pamuk

zutaminuta's Avatar

Default Treba mi online shop s odjećom od prirodnih materijala, npr. pamuk

Prešla sam stotine stranica, i jedino što mogu naći je kod nekih poznatijih brendova tipa Benetton par stvari od pamuka ili vune. Treba dosta kopati kroz svu onu sintetiku: akril, elastin, najlon, poliester, viskoza. Ne želim više nositi plastiku jer sam konačno povezala da to mora biti razlog mog prekomjernog znojenja i svih ostalih problema s kožom.

Prije sam kupovala u Terra Novoj i bila sam zadovoljna cijenom i kvalitetom, dok nisam počela gledati etikete i primijetila da su im skoro sve majice od sintetike. Valjda samo obične košulje nisu.
    Last edited by zutaminuta; 31.01.2016 at 12:21.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Prešla sam stotine stranica, i jedino što mogu naći je kod nekih poznatijih brendova tipa Benetton par stvari od pamuka ili vune. Treba dosta kopati kroz svu onu sintetiku: akril, elastin, najlon, poliester, viskoza. Ne želim više nositi plastiku jer sam konačno povezala da to mora biti razlog mog prekomjernog znojenja i svih ostalih problema s kožom.

Prije sam kupovala u Terra Novoj i bila sam zadovoljna cijenom i kvalitetom, dok nisam počela gledati etikete i primijetila da su im skoro sve majice od sintetike. Valjda samo obične košulje nisu.
    Napisala si u naslovu da želiš pamuk. Evo linka na web shop domaćeg proizvođača http://galeb.shoppingcentar.com.hr

zutaminuta's Avatar

Hvala. Ne vidim pletenu odjeću. Treba mi nešto zimsko (džemperi, veste).

Uglavnom, zaboravila sam reći, ovi brendovi koji imaju od pamuka: to su jako, jako tanke majice, ili su dolčevite (a njih ne podnosim). Sve što izgleda normalno je užasno skupo.
    Last edited by zutaminuta; 31.01.2016 at 15:46.

NanoiBeba's Avatar

Online ili hodanje pi ducanima - meni se cini da je sve teze naci pamuk ili vunu. Ako i nadjes, skuplje je

Apsolutno razumijem tvoj problem: nažalost ne mogu (isto zbog abnormalnog znojenja) nositi ništa osim pamuka ili eventualno viskoze.
    i užasno me nervira što je danas sve od sintetike.
    ono što je od pamuka je više-manje bezveze, a izbor je vrlo loš.

eventualno nešto lijepo pamučno što mogu naći je u Mangu, Benettonu, Massimo Dutti....

i da, često kupujem online preko Tchiba.

zutaminuta's Avatar

Online, jer nemam kad šetat po dućanima.
    Idem baš pogledati Tchiba, prvi put čujem. Edit: može link? Ne nalazim.

Diže mi tlak kada na mojekrpice gledam neke majice i piše u opisu recimo pamuk, a na slikama se vidi etiketa s tri vrste sintetike. :rigo:
    Uzela sam jednu majicu Only, od pamuka. Bilo bi sve super da se nije rastegnula pri prvom pranju u beskonačnost.
    Last edited by zutaminuta; 31.01.2016 at 16:33.

Beti3's Avatar

Zimske robe baš i nema od pamuka. Tchibo ima jako dobar pamuk, ali nije neki izbor modela. http://www.tchibo.de
    Lerros ima divne pamučne majice, sada je sniženje. http://www.lerros.com No, ne znam šalju li kod nas. Ja kupim u Rijeci, sigurno ima i u ZG.

Ako nađeš na netu i odeš ciljanoi u dućan, tada ne gubiš puno vremena a i užitak osobnog kupovanja nikako se ne smije umanjiti.

Beti3's Avatar

Ovu sam si kupila prekjučer http://www.lerros.com/WOMEN/STRICK-S....html?varselid[0]=e98428da98d08d4106afa52e3090e1c8

100% pamuk, tako divno stoji, topla je, a tanka, mekana, mucasta, sva sam si sretna u njoj

U Rijeci se dućan zove Moderato, u sklopu Lantea grupe. http://www.lanteagrupa.hr/lanteagrup...zid=78&gizid=7

kod Tchiba sve ovisi kad naletiš: nekad imaju super ponudu, nekad ništa. i treba jako dobro proroštati po stranici, svugdje nešto nude.
    ALI, jedan veliki ALI: nemaju dostavu u Hrvatsku.
    ja imam sreću da mi šogica živi u Njemačkoj, pa njoj dođe i onda ona dofura nama u Zg.
    moje cure skoro svu obleku imaju iz Tchiba.

a kakav je ovaj Lerosso brand? prvi put čujem za njih. Je l' mogu u Zagrebu gdje kupiti? U Lantei?

sillyme's Avatar

Ja u 99% slucajeva kupujem pamuk (moze i s elastinom) ili viskozu, i nemam nikakvih problema naci takvu odjecu u bilo kojem vecem ducanu u nekom shoping centru. Mana im je samo da se skupe u susenju, ali tu uskace u pomoc elastin

Imam samo problem natjerati se uopce otici u kupovinu, i probati 30 stvari dom ne nadjem neku za koju mi se svidja kako mi stoji :sujetna:
    Last edited by sillyme; 31.01.2016 at 18:17.

zutaminuta's Avatar

Nemam nikog u Njemačkoj.

A djecje stvari, pamucne online?

Toliko je bilo hajki na H&m, Lidl i ostale da vise neznam ciji bi pamuk kupila bez tih nesretnih "otrovnih kemikalija", pogotovo za be be?
    I jos da je po mogucnosti fair trade.

zutaminuta's Avatar

Kakve sada otrovne tvari u pamuku?
    Uglavnom se za djecu nađe pamučnih stvari. Evo, za bebe gledam u minigreeny. Oni briju na eko.
    Ali ima i na ostalima, samo recimo emporium ima neku glupu odjeću za bebe od djelomično umjetnih materijala, i haljinicu koju sam tamo uzela za 6 mj, imala je ukrase na sebi koje je dijete moglo otkinuti, progutati ili ugušiti se time, pa sam to morala ručno ukloniti.

Organski pamuk je apsolutno netretiran raznim pesticidima, pa bude skuplja ta roba, to sam sad nedavno skuzila po robi za bebe. E i inace i viskoza je prirodni materijal, vidim da si u prvom postu svrstala medju sintetiku, ovo pisem jer sam i ja tek nedavno to spoznala :D

Sent from my GSmart Guru G1 using Tapatalk

A inace mozda da probas na mangu i mango outlet? Morat ces kopat, ali nadje se stvari od prirodnih materijala, pogotovo na outletu, ja sam bila ubola vestu od viskoze, onako proljetnu laganiju za 19kn :D odlicna je

Sent from my GSmart Guru G1 using Tapatalk

NanoiBeba's Avatar

Pamucne majice nadjem u SOliveru, prije i Espritu.
    Vesta dobrog sasatava ima i Monsoon, oni bi mogli imati dostavu u HR, ali su i skupi.
    Tschibo i Edusho imaju ducane u Grazu - i kavu, naravno

Gap ima isto web i salju u HR , tam bi moglo biti pamuka i viskoze

zutaminuta's Avatar

Viskoza, veli wiki, je polusintetički. Ima mi gadan osjećaj na koži.

Peterlin's Avatar

Viskoza, veli wiki, je polusintetički. Ima mi gadan osjećaj na koži.
    Celuloza. Ali nije probl3m u tome (to je prirodni materijal) nego u kemikalijama s kojima je to tretirano da se dobije vlakno.

S druge strane, nije svaki pamuk organski, veliki problem su boje i izbjeljivači.

Vuna je isto problematična za mnoge alergičare, a prirodna je.

Meni je npr užasan osjećaj koji čista svila ostavlja na koži, a prirodna je, ali sirova svila mi je ok.

Najbolji materijal meni je lan, pa dugo dugo ništa, pa onda pamuk, pa tek onda sve ostalo.

Peterlin's Avatar

još mi je nešto palo na pamet...

Zutaminuta, daj si provjeriti hormone štitnjače, da ne kriviš bez razloga odjeću, okolinu i sl.http://stitnjaca.com/bolovati-od-bolesti-stitnjace/

I neravnoteža ženskih hormona zna imati slične posljedice. Mene to sad muči :klimakterična:

zutaminuta's Avatar

Štitnjaču sam gledala u trudnoći. Sve je bilo u redu.
    Znojim se jako još od puberteta, nervoza pojačava.

Kakve sada otrovne tvari u pamuku?
    Uglavnom se za djecu nađe pamučnih stvari. Evo, za bebe gledam u minigreeny. Oni briju na eko.
    Ali ima i na ostalima, samo recimo emporium ima neku glupu odjeću za bebe od djelomično umjetnih materijala, i haljinicu koju sam tamo uzela za 6 mj, imala je ukrase na sebi koje je dijete moglo otkinuti, progutati ili ugušiti se time, pa sam to morala ručno ukloniti.
    Ma ima hrpa takvih clanaka, npr.
    http://alternativa-za-vas.com/index....alije-u-odjeci

a i svima nam je jasno da odjevni predmet koji kosta 39,99 ili djecji bodic 17 kn ne moze biti proizveden
    na nacin koji je ok i zdrav za sve u lancu od polja do potrosaca.

ja bih najrade da svojem djetetu mogu kupiti body/benkicu pidamicu od Mtc-a, galeba i sl. pogotovo kad je jako malo,
    ali to vise ne mozes naci. Cak i na ovoj tvojoj eko stranici nema toga u ponudi (ne ovih najmanjih)
    A da ne kazem da ne mogu naci neki eko prihvatljivo proizveden grudnjak za dojenje.
    I opcenito imam fobiju od raznoraznih grudnjaka od kad sam imala problema s prsima.
    Last edited by orange80; 31.01.2016 at 23:37.

zutaminuta's Avatar

Za najmanje sam kupila u jednom dućanu, naša domaća proizvodnja, kako se ide prema Merkuru u ulici Srebrnjak, a nemaju svoju stranicu nego ovako prodaju preko interneta, https://www.facebook.com/neda.senj/photos

jelena.O's Avatar

ima nade senj i po normalnim dučanima

zutaminuta's Avatar

Pitala sam ih za webshop, pa kaže:
    "Na žalost još nemamo mogućnost on-line kupnje, radimo na tome. Ukoliko znate koji artikl želite kupiti (šifru/naziv artikla), možete mi poslati u poruci, provjerim imamo li ga te vam možemo poslati poštom, a plaćanje je pouzećem ili uplatom na račun, ali u tom slučaju moramo čekati da vidimo uplati prije slanja. Inače imamo dosta trgovina po Hrvatskoj gdje se prodaju naši artikli, ne cijeli asortiman, ali dosta ima. Najviše trgovina je u Zagrebu - Naše trgovine Convertor u Vinogadskoj i Kišpatićevoj te Nama Ilica i Kvatrić.

Ako trebate bilo kakvu pomoć vezanu za odabir artikala, slobodno se javite. Dosta slika imate i u našoj galeriji."

Znaci još je uvijek najbolje otići u Namu.

Evo ja nasla Mtc web shop
    http://mtctrgovinairazvoj.hr

Još da imaju grudnjake...

Peterlin's Avatar

Eh, sad ću offt. ali hiperhidrozu imam i ja (i mama i brat mi pate od toga). Kod mene je problem lice i vlasište - ljeti znam izgledati kao da sam izašla od ispod tuša, tako da sam se spasila otkad na poslu imamo klimu. Prije toga, na početku radnog staža, jako su mi teško padale ljetne vrućine na poslu.

Ono što ne smijem je alkohol, ljuta i slana hrana, rafinirani šećer i takve stvari. Čak crna kava, iako je ne pijem puno. Ne jedem vruću juhu ni bilo što vruće, ne pijem vrući čaj ni kavu.

Ono što pomaže je dovoljna dnevna količina vode za piće, kupka u sodi bikarboni (i to ne baš malo, cca 100-150 g na kadu punu vode), može čak i više, ali to jako iscrpi pa to radim isključivo prije spavanja. Voda ne smije biti pretopla. I detoksikacija pomaže. Najbolje se osjećam kad sam na pretežno makrobiotičkoj prehrani, ali sam lijena (jer imam doma tri mesoždera) i ne pridržavam se toga, a volim i kuhati i jesti sve čega se dočepam . Početak klimakterija mi je bio najgori - tako su mi otekle žlijezde u pazušnim jamama da nisam mogla nositi torbu na ramenu ni približiti ruke tijelu. Sad je bolje.

hmm, i ja sam se dosta znojila, pogotovo pod stresom/nervozom.
    pamuk tu nije pomagao, čak, dapače.
    i onda sam prestala koristiti deziće-kupila čajevac, kapala na vaticu i time brisala ispod pazuha.
    rezultat je taj da se puno manje znojim. prisutno je to i sada kad sam nervozna, ali taj sam tip pa se više ne opterećujem.

zutaminuta's Avatar

Ne želim više plastiku na sebi. Pamuk to upije i bude mokro, ali se opere, a plastika ne, i sve se cijedi niz mene.

KrisZg's Avatar

U vezi znojenja. Isto se dosta znojim, zadnje kaj sam koristila je roll on od bio baze i savrsen je, nikada nisam imala nikakav miris znoja i znojenje je bilo manje. Jedan dan sam ga zaboravila staviti u torbu na putu za gym i kupila rexonu.Gori smrad znoja nisam osjetila godinama na sebi. Sada sam potpuno uvjerena da je to tesko smece i da zljezde pojacano reagiraju na to.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

zutaminuta's Avatar

Rexona začepi pore i baš sprječava da znoj izađe. Meni bilo što što stavim izaziva upale žlijezde.

KrisZg's Avatar

Rexona začepi pore i baš sprječava da znoj izađe. Meni bilo što što stavim izaziva upale žlijezde.
    Probaj bio bazu. Ili od male od lavande, njihovi su na bazi sode i mazu se kao krema. I taj mi se pokazao jako dobar ali mi nije praktican za gym.

In love's Avatar

Ja istokupijem samo pamuk. Ok, ako nece na kozu moze i neka mjesavina.
    Ako u ducanu naletim na komad robe koji mi se svidja, a pamuk je, kupujem odmah. Nadje se, moras malo traziti i gledati etikete.

KrisZg, ja isto joristim roll on od bio baze, imala sam prije neki home made pa sam dobila ospi od njega, a ovaj od bio baze mi je ok. A za u gym - ja idem natur. Pa tamo svi smrdimo nakon vjezbanja

jelena.O's Avatar

možda to ona stavi posle odrađenog gyma

NanoiBeba's Avatar

osim znojenja, meni kod npr elastina smeta i izgled - mislim moj - Lijepo se ocrtavaju šlaufeki, tam gdje ih ne bi trebalo biti, a ima ih

KrisZg's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    možda to ona stavi posle odrađenog gyma
    Prije i nakon kaj se obrisem od znoja poslije. I nemam nikakav miris a kamoli smrad. A mokra budem skroz. Druga je prica bila kada sam rexonu stavila.

jelena.O's Avatar

a vježbaš u pamuku ili poliesteru?

KrisZg's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    a vježbaš u pamuku ili poliesteru?
    Ovisi, danas sam u pamucnoj sa elastinom. Inace imam one dryfit majice sa grudnjakom koje su meni se cini polyester.

In love's Avatar

Ja vjezbam u svacemu ( pamuk, dry fit) isto budem mokra ( znojna) a ne smrdim ( u biti mi je znoj smrdio samo, ali ono bas gadno, kad sam dojila - hormoni). Bez deodoranta. Neznam, ali meni je stavljati deo prije vjezbanja bzv. Nakon, kad se otusiram, onda ide i deo. Ali ja se kod vjezbanja najvise znojim u glavu, a tu mi nema pomoci - osim marame.

KrisZg's Avatar

Long story short. Dok nisam prestala koristit te razvikane dezice koji samo kaj ti kavu ne skuhaju imala sam problema sa mirisom. Naravno kod nekih prirodnih sam se zenula pa nisu ispunili svoju svrhu ali za bio bazu mogu reci da je na nivou. Bilo me sram prije recimo pustiti muza pod ruku da ga zagrlim ako nisam provjerila kako je stanje. Sada znam da nece nista osjetiti.

jelena.O's Avatar

kris kojeg osobno upotrebljavaš? Pure natur ili neki drugi bio dejzić

KrisZg's Avatar

Pure natur nisam jos. Probala sam lavandu, ruzmarin i trenutno sam na shea i jojoba.

Ja sam pak bas osjetila ovaj prijelaz u 35. godinu. Do tada sam se minimalno znojila, uz los miris samo kad bi bila pod velikim stresom, a kad sam bila doma - vikendom ili na godisnjem nisam in morala stavljati dezic.
    A s godinama se to ocito mijenja

Peterlin's Avatar

Da se vratim na pamuk - ja sam isto lijena hodati po dućanima, a plac na Borongaju mi nije daleko. Već godinama si nabavljam pamučne majice tamo - šiva ih gospođa u Zagrebu, a odakle nabavlja pamuk - nemam pojma.

Viš viš, baš bih mogla svratiti k njoj. Drži majice kratkih rukava, dugih rukava i 3/4 rukava koje su mi baš dobre. Nedavno sam se riješila četiri stare (poderu mi se na trbuhu, zapravo unište se na remenu). Dobro je to što ima maijce potpuno bez elastina. Tam kupujem i djeci opremu za tjelesni, isto zato jer je materijal 100% pamuk.

Ima dobrog pamuka i na Trešnjevačkom placu. Na Hreliću dugo (predugo) nisam bila, ali tamo je bila lošija ponuda kvalitetnih stvari, više je bilo sintetike i niskobudžetnih krpa, ali je postojao jedan second-hand štand na kojem se moglo kupiti novih novcatih pamučnih košulja (ostaci iz nečijeg dućana) i takvih stvari. Još imam samo jednu od prije udaje, ostale sam sve poderala.

Od tih tržnica dobra je ponuda košulja znala biti i na Branimircu, ali ni tamo nisam dugo bila - nešto se preuređuje, ali samo sam vidjela iz auta pa ne znam.

Godinama sam kupovala na takvim mjestima dok su mi djeca bila mala jer su mrzili ulaziti u dućane, pa mi je ostala navika. I nije to loše - zna se naći sasvim solidnih stvari po pristojnim i ne pretjeranim cijenama.
    Last edited by Peterlin; 02.02.2016 at 08:42.

zutaminuta's Avatar

Lako za pamučne majice, ove tanke, proljetno-ljetne. Problem mučim sa zimskim, pletenim i debljim.

Peterlin's Avatar

Lako za pamučne majice, ove tanke, proljetno-ljetne. Problem mučim sa zimskim, pletenim i debljim.
    Jesi li onjušila WGW? Tu ja znam djeci kupiti odjeću - dobri su im materijali: http://www.wgw.hr/index.php?option=c...&id=6&Itemid=6

Peterlin's Avatar

Što se tiče pletenih stvari - lijepo odeš u Unitas i kupiš pamučni konac pa ispleteš nešto. Ili daš nekome da ti strojno isplete.

(uff, sad sam se sjetila - stoji mi jedan prsluk na kojem treba spojiti ramena, a predugo to odgađam)

Još ideja: https://hr-hr.facebook.com/MAKO-doo-261151143947396/
    Last edited by Peterlin; 02.02.2016 at 10:52.

zutaminuta's Avatar

Nemam vremena plesti. Ne znam nikoga tko plete strojno.
    Hvala za Mako, ali bojim se da mi ni to ne odgovara. Dizajn je prilično formalan, a majice su s rukavima trifrtalj.

Peterlin's Avatar

Nemam vremena plesti. Ne znam nikoga tko plete strojno.
    Hvala za Mako, ali bojim se da mi ni to ne odgovara. Dizajn je prilično formalan, a majice su s rukavima trifrtalj.
    Ma naći ćeš nešto.... Izađi iz kuće i prošetaj se.

Meni je Kvatrić blizu pa tamo idem relativno često (iako sam lijena), tamo je Amadeus (koji, btw, ima i webshop: http://amds.hr/proizvodi/zene/), wgw, a nemoj zaboraviti ni staru Namu - ja sebi upravo tamo nađem redovito dobrih haljina i suknji, onak za babe (vel. 48 - nisam za Amadeus, tamo kupujem djeci odjeću). Haljinu proizvodnje Mako Osijek (crvenu, s prugama) sam našla baš tamo. Pamučna je, pletena i da - ima 3/4 rukave, ali meni to odgovara. U Nami ima plastike, ali i dobrih prirodnih materijala.

Od ostalih trgovina koje obilazim (češće kupujem djeci nego sebi):
    - hoodice pamučne su iz C&A i tamo ima dosta pamučne odjeće, deblje (samo sad je kraj sezone, pa vjerojatno nema baš izbora veličina)
    - h&m ima toga, kupila je kolegica nedavno krasnu pamučnu košulju na cvjetiće, nije bapska nego baš kako treba, jednostavnog kroja
    - sebi sam našla pamučnu majicu deblju (za babe, s lijepim ovalnim ovratnikom s nekim sitnim ukrasima) našla u Centri blizu policije u Petrinjskoj

A za strojno pletenje moram provjeriti - moja mama si je znala kupiti na Dolcu (ne na štandu, ima neka trgovina) pletene stvari od pamučnog konca i to je nepoderivo, vječno. Moram ju pitati točno gdje je to bilo, ako uopće još postoji.

zutaminuta's Avatar

Hvala Peterlin.

Pale su mi još na pamet Kamensko, ali one šiju po narudžbi, čini se. Nemaju website, a kamoli webshop.

Page 1 of 2 12 LastLast