Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Bol u jednjaku kod gutanja

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Bol u jednjaku kod gutanja

MM od jucer boli i jednjaku prilikom gutanja...kaze da nije jaka bol ali osjeca koda mu je nesto zapelu u raznini grudnog kosa...
    Navodno je pojeo neko cokoladno pecivo na poslu i to mu je tako od tada.

Inace ima problema sa zgaravicom (ne bas precesto npr.jedom u tjedan -dva ili prode neko vrijeme da uooce nema.
    Ponekad ima i tupu bol u prstima koja se isto s vremenom na vrijeme pojavi ali ne traje dugo njegov opis je da boli tupo s osjetom hladnoce.

E sada musko ko musko on NE ZELI doktoru nikako...on je inace zdrava osoba nikada ga nista ne boli,nikada ne pije tablete nizasto...Kod zubara je bio u osnovnoj a zubi su mu i dalje savrseni ,nikada nije ni jedan zub popravio...Bas kod dok.je bio.zadnji put prije 5-6god. razlog (trebalo mu bolovanje)...drugo nista posebno...

Sada u petak je bio prisiljen otic na sistematski jer ga firma natjerala ...jedva jadi je otisao...ali ga izmrcvarili ruka mu ima ogromnu masnicu...

Zbog ove boli sto ga sada muci koliko god ga pilim nema namjeru otic dok.jer je uvjeren da nije nista...a ja sam teski panicar i svasta sam procitala na internetu i sada sam u velikom strahu..

Ima li tko iskustva sa tom tupom boli kod gutanja s osjecajem da je nesto "zapelo"?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I da nesto VAZNO u slucaju da nesto nedaj Boze nije u redu dal se moze vidjeti u krvnoj slici?...onoj osnovnoj...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    MM od jucer boli i jednjaku prilikom gutanja...kaze da nije jaka bol ali osjeca koda mu je nesto zapelu u raznini grudnog kosa...
    Navodno je pojeo neko cokoladno pecivo na poslu i to mu je tako od tada.

Inace ima problema sa zgaravicom (ne bas precesto npr.jedom u tjedan -dva ili prode neko vrijeme da uooce nema.
    Ponekad ima i tupu bol u prstima koja se isto s vremenom na vrijeme pojavi ali ne traje dugo njegov opis je da boli tupo s osjetom hladnoce.

E sada musko ko musko on NE ZELI doktoru nikako...on je inace zdrava osoba nikada ga nista ne boli,nikada ne pije tablete nizasto...Kod zubara je bio u osnovnoj a zubi su mu i dalje savrseni ,nikada nije ni jedan zub popravio...Bas kod dok.je bio.zadnji put prije 5-6god. razlog (trebalo mu bolovanje)...drugo nista posebno...

Sada u petak je bio prisiljen otic na sistematski jer ga firma natjerala ...jedva jadi je otisao...ali ga izmrcvarili ruka mu ima ogromnu masnicu...

Zbog ove boli sto ga sada muci koliko god ga pilim nema namjeru otic dok.jer je uvjeren da nije nista...a ja sam teski panicar i svasta sam procitala na internetu i sada sam u velikom strahu..

Ima li tko iskustva sa tom tupom boli kod gutanja s osjecajem da je nesto "zapelo"?
    Ovo mi je itekako poznato. Što to mrzim. Još ovog svog ucjenjujem sa "Sada imaš dijete. Moraš misliti na nju, ako ne na sebe." Ništa, ne pali.

Što se tiče tupe boli u grlu, ja bih isto bila zabrinuta. Mene to asocira odmah na najgore.
    Iako, inače kada ne jedem cijeli dan ništa i pojedem neko pecivo zna mi gadno zastati u jednjaku dok ne popijem vode, i bude neugodno, ali prođe odmah.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Da,moj se tvrdoglavi i nizasto nebi otisao.
    A onda sam ja ta koja bezveze sirim paniku...

Bas sam zabrinuta i kao teski panicar mislim nanajgore.

Poznatoa mi je ta "bol"kada se nesto nabrzak strpa u usta pa zaboli stravicno ali to brzo prode i vise ne boli...
    A njega drzi od jucer...

I nije tupa bol u grlu...vec se bol javi u predjelu prsa kada se proguta...
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 31.01.2016. at 16:41

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uhvatiti ga i pokušati ozbiljno razgovarati. Naglasiti da je karcinom najčešće izlječiv samo kada ga se na vrijeme otkrije. Da neka ne bude sebičan jer ako mu se što desi neće on patiti već ljudi koje ostavlja iza sebe. Preplašiti ga, navesti na grižnju savjesti, emocionalno ucijeniti.

Iako, pazi. Ovisi kakav je karakter. Mog takvo pilanje samo navede na još tvrđi stav da nigdje ne ide.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.01.2016. at 18:32

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Iste simptome je dugo imala moja prijateljica - otkrili su joj polipe u želudcu.
    Posljednje uređivanje od palčica : 31.01.2016. at 18:40

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Karakter je isto takav...a na griznju savjesti nejde...

Njemu je to sve zafrkancija i uopce me ne slusa ,doslovno se izruguje svemu tome...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja svom više ne znam što drugo reći pa mu se sada samo prijetim "Kad završiš u bolnici nema šanse da ću ti doći u posjet."
    Iz frustracije i očaja to je jedino što još mogu da kažem na svo luđačko ispuhivanje nosa koje nekad ne prestaje po sat i pol vremena. Preko cijele godine puše nos. Sumnja na polipe, na alergiju, a načini na koji se to sve može zakomplicirati su nebrojeni. Bmk više, i ako mu se nešto desi mislim da ću zaista i održati to što se prijetim.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.01.2016. at 18:59

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja se tjesim posto je bio na sistematskom prije 2 dana da bi se otkrilo ako nedaj Boze nevalja sto...ali opet nisam sigurna da se vidi na obicnom vadenju krvi...ili na sistematskom rade i dodatne pretrage...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja imam s tim problema (a s čim ja nemam problema )
    dijagnoza je refluks, controloc uvijek pomogne.
    i inače kad sam u toj fazi, sve slatko je no go, najviše pojačava simptome.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Danas ga navodno vise ne boli (iako mislim da laze jer sam ga ja pilila oko odlaska doktoru)...

Bas Tashunica kako si spomenula inace mu cesto slatko "ne sjedne "pa ga zgaravica zna muciti...ali jos nismo.u potpunosti dosli do tog zakljucka jer ponekad misli da je od slatkog,pa od kiselog ili masnog...svaki put drugacije...
    No.saa ga je privi put uhvatila ta bol i to nesto sto je "zapelo"...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lidać sve ti to isto utječe. i masno i slatko i ljuto.
    samo tko bi se toga držao!?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •