Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Izjava za ostavinsku raspravu

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Izjava za ostavinsku raspravu

U pozivu na ostavinsku raspravu pise da se izjava o prihvacanju ili odricanju od nasljedstva moze dati i na bilo kojem drugomopcinskom sudu.

Kako je sud pri kojemu se vodi ostavinska rasprava vrlo udaljen, zanima me sto se treba uciniti da bi se dala izjava nasljednika na drugom opcinskom sudu?
    Koji ured se time bavi - pisarnica? Treba li se unaprijed naruciti? Da li onda nasljednik dalje salje na "originalni" sud tu izjavu, ili to dalje prosljedjuje sud pri kojemu je izjava dana?

Takodjer me zanima, ako je drugi nasljednik star i bolestan i fizicki nije u stanju otici ni u najblizi opcinski sud kako bi dao izjavu - pretpostavljam da bi onda trebao dati punomoc nekome drugome?
    Moze li se takva izjava dati direktno javnom biljezniku?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja sestra nije mogla doci na ostavinsku raspravu i mene je opunomocila kod javnog biljeznika. Ja sam dala izjavu i za nju i za sebe, sta prihvacamo a sto ne.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovdje oba nasljednika (ima jos nasljednika, ali svi se moraju skupiti iz drugih gradova, nijedan ne zivi u gradu gdje ce se ostavinska rasprava voditi) zele dati izjavi pri drugom opcinskom sudu...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Doma napišeš izjavu da prihvaćaš ili odbijaš nasljedstvo, ovjeriš je kod javnog bilježnika i pošalješ preporučeno.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Doma napišeš izjavu da prihvaćaš ili odbijaš nasljedstvo, ovjeriš je kod javnog bilježnika i pošalješ preporučeno.
    Ozbiljno? Dovoljno ovako?

A da li javni biljeznik dolazi na kucnu adresu (zbog ovog starijeg clana obitelji)?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, u HR je tako. Može se dogovoriti i dolazak bilježnika doma ili u bolnicu , naravno uz naknadu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Moja sestra nije mogla doci na ostavinsku raspravu i mene je opunomocila kod javnog biljeznika. Ja sam dala izjavu i za nju i za sebe, sta prihvacamo a sto ne.
    ovak je i moja sestra jer ima punomoć za mog brata koji je većinu godine izvan HR

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Da, u HR je tako. Može se dogovoriti i dolazak bilježnika doma ili u bolnicu , naravno uz naknadu.

Da, naravno

Jedino sto u pozivu na rociste ne pise javni biljeznik, samo izjava na zapisnik kod opcinskih sudova.
    Pa nisam bila sigurna da li je izjava ovjerena kod javnog biljeznika dovoljna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •