Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Excel DOH 2015 - nema Erste ove godine?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Excel DOH 2015 - nema Erste ove godine?

Tražim excelicu obrasca DOH 2015 (prijava poreza) za 2015. Erste banka je uvijek imala sad nemaju, pronašla sam još par obrasca ali ni jedno ne funkcionira kako spada (excel dok nije dobro programiran).

Ima li netko link na excellicu koja fakat radi možda?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zar nije bilo da se od ove god ne prijavljuje porez već ti porezna šalje doma?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ako ti treba samo okvirno, ja sam stopu na koju imam olakšicu podesila na 1,82 djeteta da dobijem 2600 mjesečno odbitak (umjesto 2200). jedino sto se na kraju sve po brka jer je njima i dalje prag podešen na 2 200x12 ali ja sam išla čisto okvirnom gledati pa mi nije bilo bitno da bude posve precizno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kakve te izjave o dijeljenju postotka djeteta trebaju bit, oji oblik i da slucajno ne treba angazirat i javnig beleznika?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Zar nije bilo da se od ove god ne prijavljuje porez već ti porezna šalje doma?
    ne kužim što porezna šalje doma?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim što porezna šalje doma?
    Povrat poreza.
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...za/862060.aspx

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mda, za slučaj da postoje porezne olakšice za koje država ne zna, mora se podnijeti prijava, naravno ako se žele ti novci natrag.

http://www.porezna-uprava.hr/Dokumen...%20%282%29.pdf

To je konkretno kod mene: porez na dio dohotka koji je dan u humanitarne svrhe i porez na dividende koji se vraća ukoliko se dionica nije uzela u špekulativne svrhe.

Mislim da ću isprintati ovo: http://www.porezna-uprava.hr/HR_obra...OHODAK/DOH.pdf
    ručno upisati samo osnovne informacije i priložiti dokumente, i tako oni izračunavaju povrat...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kaj i humanitarnu pomoć oporezuju?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

ne nego osobni dohodak. Ako sam ja utrošila osobni dohodak na humanitarne svrhe, tada mi se vraća porez koji sam platila na njega.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad ste me skroz zbunile - jedno dijete nam nije prijavljeno kao porezna olakšica, pa na kraju svake godine ja napravim prijavu
    što sad, radim to ili ne?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

mislim da ništa ne možeš izgubiti da ispuniš prijavu i pošalješ/odneseš

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mda, za slučaj da postoje porezne olakšice za koje država ne zna, mora se podnijeti prijava, naravno ako se žele ti novci natrag.

http://www.porezna-uprava.hr/Dokumen...%20%282%29.pdf

To je konkretno kod mene: porez na dio dohotka koji je dan u humanitarne svrhe i porez na dividende koji se vraća ukoliko se dionica nije uzela u špekulativne svrhe.

Mislim da ću isprintati ovo: http://www.porezna-uprava.hr/HR_obra...OHODAK/DOH.pdf
    ručno upisati samo osnovne informacije i priložiti dokumente, i tako oni izračunavaju povrat...
    Ja sam linkanu obavijstveć jedno 5-6 puta čitala, i stvarno se divim tim našim državnim službenicima kako ne znaju složiti suvislo nešto nego čitaš čitaš a kao da na stranom jeziku čitaš, ali sam zaključila da bi mi koji nemamo obavezu podnošenja prijave nego to želimo jer očekujemo ostvarenje nekog povrata zbog Poreznoj Upravi nepoznate olakšice (donacije i sl) bi to trebali podnijeti na nekom novom obrascu ZPP-DOH za 2015 - a ako ne podnesemo na njemu možemo onda i na ovom klasičnom DOH-u. U svakom slučaju rok je 29.2. a proces obrade je drugačiji za nas i za one koji su obvezni.

Tu je taj novi ZPP-DOH
    http://www.porezna-uprava.hr/HR_obra...AK/ZPP-DOH.pdf

I citat za bubicu
    Primjer: Porezni obveznik ostvario je u tijeku 2015. dohodak od nesamostalnog rada (plaću) kod jednog poslodavca pri čemu je poslodavac obračunao, obustavio i uplatio predujmove poreza na dohodak od nesamostalnog rada pri svakoj isplati plaće u skladu sa Zakonom. Međutim, porezni obveznik uzdržava i dijete, a podatak o istom nije upisao na poreznu karticu - Obrazac PK. U konkretnom primjeru porezni obveznik nema obvezu podnošenja godišnje porezne prijave. Porezni obveznik je u godišnjem obračunu na nuli odnosno ne ostvaruje niti razliku za povrat preplaćenog poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak, niti razliku za uplatu, obzirom da su u tijeku poreznog razdoblja predujmovi poreza plaćeni u skladu sa Zakonom, a na poreznoj kartici - Obrascu PK nema upisanu poreznu olakšicu te je stoga u skladu s člankom 89.b stavkom 3. točkom 4. izuzet od primjene posebnog postupka ukoliko ne podnese Obrazac ZPP-DOH radi priznavanja prava na porezne olakšice. Međutim, ako podnese Obrazac ZPP-DOH radi priznavanja prava na porezne olakšice čijom bi primjenom ostvario pravo na povrat poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak na istog će se primijenit poseban postupak uzimajući u obzir podatke navedene u zahtjevu, a ukoliko porezni obveznik do 29. 2. 2016. ne podnese Obrazac ZPP-DOH radi priznavanja prava na porezne olakšice ne može više iskoristiti to pravo.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 03.02.2016. at 14:40

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ček, što se sad opet priznaje dopunsko zdravstveno? Zar to nije izbačeno? Gledam ovaj obrazac ZPP DOH. I gdje je stavka porez na dividende?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svako ko je dobio novo dete u 2015 svakak nek preda papire, jer svako deteu rh se prijavljuje na porez tek po prijavi, znaci prvih mjesec dana nije prijavljeno, ali se to moze i provjeriti, i opet sto nikako nije nevazno pripada vam olaksica bez obzira je dete rodeno 1., 14 ili 31. U mjesecu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ček, što se sad opet priznaje dopunsko zdravstveno? Zar to nije izbačeno? Gledam ovaj obrazac ZPP DOH. I gdje je stavka porez na dividende?
    Gdje vidis dopunsko? Ja visim osnovno, ono sto placas si sam hzzo-u, ako si placas, to se vec godinama priznaje ali tu se ne ubraja dopunsko.

Mislim da je cijela prijava koncipirana tako da se podrazumijeva da oni vec znaju sve tvoje prihode i placene poreze (sto i znaju) kao i gdje si prijavljen, s koliko djece itd. Ovim dokumentom prijavljujes i dokazujes samo ono sto eventualno oni nemaju u svojim evidencijama. Moram jos malo prouciti, ali cini mi se da uopce ne podnosis ip obrasce, isplacene dividende i sl - sto mi je jedino i logicno i vec godinama ne kuzim zasto im to dajem kad to vec imaju - nego samo rodne listove (neprijavljene) djece, dokaze o uplacenim donacijama i sl.

Pogledati cu detaljnije ovih dana, i sto pisu po forumima, mozda i nazovem poreznu. Pa cu tek onda ispunjavati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je u ovom članku dobro objašnjeno tko treba predati poreznu prijavu i zašto.
    http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/n...tml?r=jutarnji

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

imam i ja par pitanja.

1. od banke mi je doslo postom obavijest o placenom porezu i prirezu na stambenu stednju (to su mi skinuli sa racuna 31.12.2015.). je li to olaksica?
    2. kako da ja znam da li porezna zna da sam ja to platila? tj prijaviti to ili ne?
    3. ako sam dobro shvatila, porez na dividendu vise nije olaksica?

tnx!

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje vidis dopunsko? Ja visim osnovno, ono sto placas si sam hzzo-u, ako si placas, to se vec godinama priznaje ali tu se ne ubraja dopunsko.
    .
    u pravu si.

ja šaljem i za donacije i za dividende, pa hoće - neće priznati nek oni razmišljaju, ja neću.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda jel papiri od stambene štednje i plačeni porez jesu ili ne olakšica

nego da ne mislite da je sve bajno i da je oib bogom dan broj

danas mužu došli papiri od prve stambene ( 2 kuverte)( bar tak piše na kuverti) a unutra sve i svašta

uglavnom uspjeli smo detektirati jedan njegov broj s stambene štednje, uz njegov oib i njegovo ime i adresa, u zaglavlju poslano s PSS
    jedan izvadak od računa koji glasi na njega ali nismo uspjeli detektirati kaj znači u stvaronosti poslano s poslovnive Trg

na jednom od papira oib ( valjda ) od jedne žene iz šibenika, poslan s PSS
    na jednom od papira oib ( valjda ) od jedne žene iz šibenika, poslan s poslovnice s TRga
    jedan od papira na kojem je napisano ime te iste žene , ali Oib mog muža poslano iz poslovnice s Trga

zvali PSS i ovi u bunilu ne znaju kaj se desilo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tko zna čiji podaci su na koji iob stavljeni

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

u pravu si.

ja šaljem i za donacije i za dividende, pa hoće - neće priznati nek oni razmišljaju, ja neću.
    Sto nije bilo da se porez na dividendu ne placa ako je ukupna dividenda manja od mislim nekih 12000kn?
    Svake godine zaboravim te detalje...
    Enivej, dobila sam donacije, od skdd sam dobila da mi nisu obracunali porez na dividendu (kad sam po pitanju dionica siroce ), ali nisam dobila od pss.
    Sto je tu na kraju odluceno za kamate, da li isto ima neki limit nakon kojeg placas porez ili je sve skupa "flat" porez makar dobio jednu kunu kamata? I sto s djecjim stednjama? Na kraju ce moji 7- i 4-godisnjaci dobiti obracun poreza na dohodak jer imamo nesto stambene ustedjevine na njihovo ime, kao i pola hrvata s djecom...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mislim da nije 12.000 nego 1.200, jer sam po jednoj dionici platila porez a po drugoj ne...
    Za stambenu ne znam, za djecju mi je ovo prva informacija da se i to racuna... a imam za obojicu. To moram provjeriti...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Za djecu ne znam pouzdano ali to mi jedino ima logike. Inace bi svi prebacili ustedjevinu na djecu
    Uostalom i djeca mogu imati prihode od imovine i sl - i to se onda oporezuje.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam isprobala ali evo u excelu...

http://www.racunovodja.hr/33/obrazac...u4uQ8-QewRSOB/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tu sam bila skinula, zapravo na dva mjesta sam skinula obrazac. Jedna excelica nije imala formule, u drugoj su bile krive. Ne sjećam se koja je ta na linku al uglavnom nije dobra

Ja sam bila dio godine na porodiljnom, nešto imam autorskih ugovora, pa iako sam već dobila povrat preko poslodavca trebam napraviti prijavu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

da odgovorim sama sebi, mozda ce vam bit od koristi.
    u svom e-gradanin pretincu imamo JOPPD obrazac - tu je navedeno sve s cime porezna uprava raspolaze (imaju podatke o mojoj stambenoj stednji i o dividendama i o firmi di radim).
    Racunam da onda sve to ne moram prijavljivat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde da pitam martincius, možeš li vidjeti taj obrazac i za muža, djecu ako oni nisu e-građani?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sto je onda s dj. stednjom? cim su banke poslale obracune, a porez na ustedevinu je uveden, znaci da porez ide i na to. samo je pitanje ima li neki gornji limit do kojeg ne ide - zna mozda koja?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj je onda u tom slučaju dohodak, jel to kamata?

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

jelena.O ne mogu, muz ima svoj i moze vidjeti na svom profilu.
    za dijete ne mogu vidjeti nista, ne znam moram li i za njega otvoriti e-gradanin racun?
    npr ako mi treba njegov rodni list, moram i dalje u opcinu. ne znam mogu li to otvoriti za dijete, moram provjerit.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam se napokon prijavila na egradjane zbog info od martincius, i stvarno se vidi sve i dionice, i placa, i stambena stedionica. Naravno samo moje, vjerojatno se nekako moze do dijela informacija i za djecu (npr vidi se ednevnik tko ga ima - moja ga nema).

Zbog toga sam odlucila samo poslati papire o donacijama uz ovaj novi zpp-doh. Cini se jednostavnije ali sad ne znam koliko cu dobiti nazad, moram se natjerati ispuniti i doh da vidim kalkulaciju - u stvari sad ispunjavam 2 prijave

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kamate i porez na njih onda ne ide u prijavu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ste radile prijavu po kojem obrascu?
    što ste sve stavile

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam predala prijavu, po zpp-doh, samo sam prilozila papire od donacija. Kamate, placu i dividendu porezna vec ima (vidjela sam na e-gradjani) i nisam prilozila. Teta u poreznoj je primila prijavu bez primjedbi.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni ovaj ERSTE DOH nešto ne računa dobro. Ako unesem podatke s IP obrasca (plaća), onda mi je sve nula, i to je OK. No kad unesem dividende i porez na njih, ispada da moram još platiti državi, a ne dobiti povrat... jel još nekome tako ispada?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni ovaj ERSTE DOH nešto ne računa dobro. Ako unesem podatke s IP obrasca (plaća), onda mi je sve nula, i to je OK. No kad unesem dividende i porez na njih, ispada da moram još platiti državi, a ne dobiti povrat... jel još nekome tako ispada?
    Jesi možda prešla s tim dohotkom u viši porezni razred? To bi ti se moglo dogoditi ako si na granici. Zbroji sve prihode, podijeli s 12 i vidi da li po tome ulaziš u "viši" porezni razred.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nije to, ostajem u istom poreznom razredu. Mislim da su im formule krive... idem vidjeti kako je bilo prošle godine.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dividende su do koje svote neoporezive?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni su na potvrdi od SKDD na jednu obračunali porez, a na jednu nisu... to isto ne kužim zašto... no navodno sve ispod 12.000 HRK godišnjih primitaka od dividendi bi se trebao porez vratiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I jeste li skužili kak erste radi? U obračun ulazi bilo koja svota dionica

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

ma ne znam... porez na dionice je 12%. No, obzirom da je porez na dohodak veći, tablica meni hoće oporezovati i dohodak od dionica s tom većom stopom, odnosno razlikom.
    Na par mjesta sam pročitala da porezna ima podatke o dividendama i da se ne treba ništa prijavljivati... možda tako i napravim na kraju.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a što vi vidite na e-gradjani?
    ja ne vidim ni jednu konkretnu brojku, samo popis umreženih firmi i usluga ...

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

vidis JOPPD obrazac, ja pretpostavljam da je to sve ono sto NE trebas prilagati, jer oni imaju sve te podatke vec kod sebe.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja predala za sebe zpp, mužu je obje uzela, mada je meni moja tvrdila da ne može obadvije, rekla sam joj nek zeme kaj misli da treba
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 24.02.2016. at 11:22

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

tu ima o porezu na dividendu http://www.porezna-uprava.hr/Gradani...-u-dobiti.aspx
    da li se plaća porez ili ne izgleda da ima veze s datumom kad je ostvarena dobit

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni ispada da ako podnesem prijavu da ću morati nadoplatiti porez
    a samo sam htjela povrat poreza na donacije

ako ne podnesem prijavu, onda nisam nikome ništa dužna

da li je to moguće, sam ja to dobro protumačila?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sillyme, jesi provjerila izračunom da li stvarno ostvaruješ povrat poreza?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije mi to nikak jasno ,
    Inače kad sam danas ptedavala, veli žena da oni samo dostavljaju papire, velim ja pa trebali bi znat kaj sve trrba, na to je samo progunđala

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    sillyme, jesi provjerila izračunom da li stvarno ostvaruješ povrat poreza?
    Nisam. Možda sam trebala. Ne znam. Pročitala sam više puta taj njihov naputak i osjećam se kao idiot koji ne razumije što mu pišu. A inače se snalazim u tim uputama, no ovo što su sad složili je kafkijanski... Možda je postupak jednostavan ali objašnjenja su za ubiti se.
    Sad sam predala taj zpp-doh pa što bude bude, muž nije, iduće godine ću valjda biti pametnija nakon što dobijemo rješenja od porezne (ili samo ja?)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •