Citiraj Mrcinica prvotno napisa Vidi poruku
Eto mene s novostima...

Prošli smo testiranja i posjet kući, sve je išlo doista ekspresno i čini se bez poteškoća tako da se sada nadamo pozitivnim rezultatima obrade.

No, ono što nas je zateklo jest činjenica da po novom zakonu iz 2015. ne možemo dobiti mišljenje bez odslušane edukacije.

Mi smo već neko vrijeme na listi čekanja za Adoptu, no tek sam sada saznala da bi na edukaciju kod njih mogli doći tek najesen, a slična je situacija i u udruzi Na drugi način.

Po novom zakonu rok za dobivanje mišljenja je 6 mjeseci od zaprimanja zahtjeva za obradu pa se pitam što ako se zbog čekanja edukacije taj rok probije?

Jel netko u sličnoj situaciji? Nadala sam se da ćemo barem ovaj prvi dio proći relativno brzo, a onda u "rovove" kako je netko simpatično rekao, u "rovovima" sam bila spremna na duuugo i
bolno čekanje, a sada ispada da ćemo se i na samom početku opako načekati...

Moram reći da mi je ideja o obveznoj školici sama po sebi izvrsna jer ju smatram nečim stvarno korisnim, ali mi je promašeno što su njome uvjetovali dobivanje mišljenja...Da njome kasnije uvjetuju pozivanje na razgovore ili samo posvajanje da, ali ovako, uzevši u obzir koliko traje i koliko se uopće mora čekati na red - mislim da se gubi dragocjeno vrijeme...

Jer mislim da će se svi složiti da je i ovako potrebno jako puno angažmana i truda da bi vas nakon ulaska u registar netko kontaktirao/zapazio i slično...Ne ide to baš tako brzo...a to bi možda bilo idealno vrijeme za prolaženje edukacije...
Mozda bih ti eventualno sugerirala da probas nazvati i pitati za grupe u nekom drugom gradu.... Spominjale su se edukacije i u ostalim vecim gradovima osim Zagreba.....mozda bi bilo vrijedno pokusati u Bjelovaru, Sisku, ili negdje drugo gdje vam ne bi bilo predaleko odvesti se.... To cekanje na edukaciju koja je obvezna po zakonu a nije organizacijski adekvatno pokrivena je prestrasno.... Mi smo stvarno imali srecu....