Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Vrtić poharale kozice,streptokok,šarlah

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Vrtić poharale kozice,streptokok,šarlah

Mame...trebam savjet jer vise neznam sta da radim.

Starija kcer (5,5god.) ide u vrtic...tj.nejde od pocetka praznika pa cak i prije.
    Prvo je bila bolesna onda su bili praznici a onda..........

....smo culi da vladaju kozice,streptokok,sarlah...

Imam bebu skoro od 4mj.pa smo odlucili stariju kcer ostaviti kuci radi sigurnosti...

No od tada evo poceo i 2mj.a i dalje se sve kruzi...

Naime vrtic je mali ,ima svega tri grupe i svi su povezani...u dezurstvima (jutarnjem,popodnevnom) su svi zajedno u jednoj sobi.Vani se igraju zajedno ili unutra ako je ruzno vrijeme...

U nasoj grupi ima 30-ero kikaca a danas ih je bilo 14 samo...Ovaj tjedan u nasoj grupi je bilo 4-ero novoboljelih od kozica...

U manjoj grupi su manje vise svi prosli kozice ali tamo vlada sarlah i isto ih ima jako malo.

Tete kazu da su na mome mjestu nebi djete dovele u vrtic em sto zbog nje same em zbog bebe.

A ja vise neznam sto bi bit ce skoro 2mj.odkako nejde u vrtic odviknut ce se (a imala je TESKU prilagodbu) a ako ju stavim riskiram od bolesti i zaraze bebe.

Svi kazu bolje neka preboli kozice (sto je i istina) ali s druge strane me strah zbog bebe jer je mala...

Tako da sam sve u svemu luda i nisam pametna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uvijek ti je tak
    Ti morasrazmisliti kak i kad, ja sam jedno vrijeme izbjegavala vrtic , a klinka dobila kozice u prolazu, nije dobila od buraza
    Mozda ne i bilo lose da ih ostavis jos 2 tjedna doma, bar dok produ kozice

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Teško je to reći. Kod nas su kozice kružile mjesecima u 2 navrata. Nas je u kući tada bilo još četvero djece, svi su imali kozice. To je preko 2 mjeseca razdoblja s mogućnošću zaraze, a svi u bliskom kontaktu, pa moj nije dobio.
    U razredu su u toj drugoj rundi dobili svi, samo on i jedan prijatelj ne.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lidac,
    definitivno ti je bolje da starija preboli kozice sto prije a da ne govorim da joj je ovo medvjedja usluga u vezi ponovne adaptacije.

Nista strasno nece bit ako i beba preboli a nece se mozda zarazit. Pa i vrticima stalno nesto hara onda po tome nikad starija djeca ne bi isla u vrtic.

iskreno mislim da sad radis iskljucivo za boljitak najmladje al starijoj se zapravo radi stwya na neki nacin. Samo sam.iskrena ne zamjeri.

sto stariju kasnije posaljes u vrtic bit ce joj teze a tete ko tete nikad nece rec samo vi dovedite djecu.njima je bolje s malim brojem djece.

moju stariju sam jedva nekako uspjela zarazit kozicama a ove druge bolesti nikad nismo ni imali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ove druge bolesti mogu se dobiti više puta, kozice samo 1-2 puta u životu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lili je u pravu tetama je uvek sve viška bolje im je s manje djece, ja sam većinom pošteđivala stariju a i mlađu djecu, ali ne baš tak dugo u kontinuitetu ko ti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naravno da se moze zaraziti, i da moze zaraziti i bebu. Ali to je tako isla ili neisla u vrtic, ne vjerujem da je drzis pod staklenim zvonom pa da ne susrece bilo koje drugo dijete.

Moja je isla u vrtic (u stvari tehnicki jos jaslice) od drugog tjedna bratovog zivota, u medjuvremenu su valjda u vrticu protutnjalo na desetke epidemija kozica, fmh, sarlaha, streptokoka, rote i tko zna cega sve ne - ona je 2x dobila neku anginu i najcesce od svega glupe usi. Ovo ostalo nikad nije dobila. Mladji je kao beba prve godine zavrsio 1x na antibiotiku (tad smo i starija i ja) uz sve te izvore vrtickih bolestina doma. Naravno, moze ici i sasvim drugacije, da beba i starija pokupe svaku zarazu, ali dok ne probas - ne znas.

Zadnje su se usred zimskih praznika igrali s jednom curicom kod bake koja je iduci dan obolila od kozica. Moji jos uvijek nisu...

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moja V je preboljela kozice sa 5 godina, a uz nju je i mlađi dobio. Tada je imao nepuna 4 mjeseca. Prošlo je gotovo neprimjetno, bez svraba i korištenja raznih medikamenata za krastice. Mislim je da najbolje da klinci to prebole što ranije, jer tada su i komplikacije manje moguće.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Lidac,
    definitivno ti je bolje da starija preboli kozice sto prije a da ne govorim da joj je ovo medvjedja usluga u vezi ponovne adaptacije.

Nista strasno nece bit ako i beba preboli a nece se mozda zarazit. Pa i vrticima stalno nesto hara onda po tome nikad starija djeca ne bi isla u vrtic.

iskreno mislim da sad radis iskljucivo za boljitak najmladje al starijoj se zapravo radi stwya na neki nacin. Samo sam.iskrena ne zamjeri.

sto stariju kasnije posaljes u vrtic bit ce joj teze a tete ko tete nikad nece rec samo vi dovedite djecu.njima je bolje s malim brojem djece.

moju stariju sam jedva nekako uspjela zarazit kozicama a ove druge bolesti nikad nismo ni imali.

X

Pusti dijete u vrtic. Uvijek nesto hara, a i ovo za tete je tocno. Moje misljenje je, a i iskustvo mi tako govori, da djecu ne treba puno cuvati. Sto ih vise cuvas bit ce osjetljivija. Ne mogu zivjeti pod staklenim zvonom.

A zarazit se mogu bilo gdje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    X

Pusti dijete u vrtic. Uvijek nesto hara, a i ovo za tete je tocno. Moje misljenje je, a i iskustvo mi tako govori, da djecu ne treba puno cuvati. Sto ih vise cuvas bit ce osjetljivija. Ne mogu zivjeti pod staklenim zvonom.

A zarazit se mogu bilo gdje.
    sad ja tebe X

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj stariji je imao 5.5 godina kad se mladi rodio. Nije uopce bio doma, znaci iz vrtica nije izostajao. Kozice je prebolio s 15 mjeseci. Puno lakse nego njegov frend sa sest.
    Beba sad ima 9 mjeseci i sad je prvi put bio bolestan.
    Stariji nikad (kuc, kuc! ) nije dobio sarlah, a isto je stalno harao. I inace je bolestan max 2x godisnje.
    Tako da bi ja dijete dala u vrtic. Slazem se s Lili i martinom.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 07.02.2016. at 13:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •