Ako vam nije daleko potegnuti do Nina, tamo imas pjescane plaze.
Ako vam nije daleko potegnuti do Nina, tamo imas pjescane plaze.
Anemona, meni pada na pamet Oštro, jest da je dosta guzva i pogled nije bas nesto, ali za jedan dan imas sve - hlad, pijesak, na drugo strano kamene plaze, restoran, ducan, tus, wc, djecji parkic.
Upravo putujemo trajektom Merag Valbiska i stali bi na kupanje pa za Zagreb ptedvečer. Jel ima tko preporuku gdje da stanemo na kupanje kad stignemo na Krk ?
Da ovo pitanje postaviš mojim sinovima, oni bi htjeli ići u Porat, na plažu ispred hotela. ALi ja nisam sigurna da vam je baš jako usput. Ovo: http://www.hotel-pinia.hr/it/images/...cija-hotel.jpg
Evo i karte: https://www.google.hr/maps/place/Hot...7!4d14.4902134
Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.07.2016. at 15:06
mi svake godine ljetujmo tamo i svakako preporučujem svima koji imaju male klince
Kakvo je stanje ove godine na Saharunu?
čiste li smeće, naplavine?
Vrijeska, jesi li ti bila u pine beach? Mrni to izgleda kao bivsa crvena luka. To je do prije par godina bio devastirani soc mastodont. Ali ne smeta me to bego sto se u toj pjescanoj uvali nije moglo okupati, ides ides a more stalno do koljena. Ma da nije ocajna guzva mi bi svaki dan bili na murterskoj slanici ali jest koma pa trazimo zamjenu.
Kad smo kod kupanja ajde preporuka plaže između porozina i fazane
Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.07.2016. at 06:55
Lijep je Rabac, al dok se spusti dolje s autom i nadje parking i plati gaprisjedne joj kupanje usput.
Jelena, zar ne idete od Porozine do Fazane popreko Istre? To je sve kratka relacija. Kupajte se na pocetku i na kraju, gubite vrijeme spustajuci se do mora, bar ja tako gledam na to.
Mi smo na povratku stali u Krasograd. Bilo je oko podne, radni dan. Nigdje nikog. Restoran radi, fino rucali, kupali se sami na bazenu. Ma milina. Kako ja mm rekao, kao bogati rusi na privatnom ladanju. Za preporuciti.
Vikendom je vjerojatno guzva.
Itisli bi iduci tjedan do klisa na borbu protiv turaka. Ako je netko vec bio, jel ima razlike u dogadanjima petak- subota? U subotu je bas ona velika bitka - jel da idemo na to ili je i dan ranije dovoljno zabave?
[QUOTE=Peterlin;2902037]Da ovo pitanje postaviš mojim sinovima, oni bi htjeli ići u Porat, na plažu ispred hotela. ALi ja nisam sigurna da vam je baš jako usput. Ovo: http://www.hotel-pinia.hr/it/images/...cija-hotel.jpg
Evo i karte: https://www.google.hr/maps/place/Hot...7!4d14.4902134[/QUOTE
Dojqm je subjektihan, jer tamo smo prije često ljetovali u jednom apartmqnu u blizini, pa im je ostalo u lijepom sjećanju. Volimo Malinsku i okolicu.
Punat isto ima dobre plaže, ali zna biti gužva. Ali za jedno popodnevno kupanje to nije bitno.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.07.2016. at 21:35
Mi bili na susaku danas s normalnom linijom
Pjesak, pjesak i još malo pjeska, moji se nisu dali iz vode, nažalost nismo stigli otići do grada na brdu
Iz mora jelena O, iz mora. Voda je u casiili u jezeru, rijeci...
Posljednje uređivanje od Beti3 : 24.07.2016. at 08:08
betika, imali smo već tu raspravu
i mene bocne i ja sam pisala kao i ti, ali budimo svjesni da nisu svi imali privilegiju odrasti na moru i odrasti s morem
i pustimo ih da uživaju u vodi koja se more zove
evo što Pavličić kaže o tome
http://www.matica.hr/vijenac/430/More%20nije%20voda/
Znam, aleksali moram, bar jednom.
Članak koji si linkala je odličan, s gustom sam pročitala.
moje dijete "ide u vodu", onda me pogleda, pa kaže more
a štoˇš
ja kazem "u more" (kontinentalka sam)
a moja djeca "u vodu"
pa ih ja, sa strahom da ih nisu culi domaci, ispravljam da idu u more
zapravo mi je svejedno, samo necu da ih nabrijani domaci grdo gledaju![]()
ja sam odrasla na moru, s morem i u moru i nakon 20 godina ZG-a mrtva hladna kazem da idem u vodu...uopce ne kuzim ove rasprave iz godine u godinu
He he, ja sam s kontinenta i uvijek idem u more.
MMu je mama s mora i on ide u vodu - nemrem vam reci koliko me to zivcira.
Da, more je more, a ne voda
To je kao da za ručak kažeš da jedeš vodu umjesto juhe - takva je razlika![]()
ma, filozofirate
iz nekog razloga kontinentalci more zovu vodom, iako se vjerojatno neki od njih okupaju puno više nego prosječni primorac/dalmatinac koji zivi uz i od tog mora, a nema vremena pogledati po ljeti u njega
nebitno, nije ni tema topika
Pustite vodu i kazite-jel muzej iluzija u zadru bar mslo drugaciji od zagrebackog? Moji su navalili otici, a nije bas jeftino. I dalje - ovja "zivi muzej" u splitu, je li to u dioklecijanovoj palaci ili drugdje i isplati li se pogledati?
pozdrav,
uplatili smo apartman u filip i jakovu...molim ako netko ima iskustva kakve su plaže? ima li hlada?
idemo sa dvoje klinaca ( 8 i 4 godine)...a ja ne volim prženje![]()
FJakov - bili par puta. Za djecu je super, ima i pješčana plaža ali je upravo nedostatak hlada glavni minus. Ispod kampa ima hlada na onim sagrađenim "platformama" iznad mora ali je potrebno doći rano. Znam da su tamo ostavljali stare ručnike i podmetače da čuvaju mjesta pa hlada nismo našli i rekli si da nećemo više dolaziti.
Ali su plaže zato super. Glavna plaža ti počinje i završava pješčanom, a između su ti šljunčani djelovi, betonski, tri velika poluotoka za kupanje..i sve to je ogromno. S druge strane ima još jedna plaža koja je čitava šljunčana. Tako da je izbor ogroman. Neka te ne brine hlad. Fj razvija obiteljski turizam i sve je nekako usmjereno u tom pravcu. A to što posađena stabla neće rastu već više od 10 godina, nije to neka tragedijaDjeci će ti biti zabavno jer ima dovoljno sadržaja za njih, od rekvizita na plaži, trampolina, igraonice na samoj plaži, do lunaparka, autića na rivi, vlakića, polupodmornice itd...A neće ni vama biti loše zato što ćete imati gdje popiti i pojesti, biti navečer s njima na otvorenom a opet bez pretjerane buke i ludila zato što je jedan jedini noćni kafić izdvojen od centra i na plaži je. Ali eto, ovisi i o tome gdje vam je apartman, imate li pet dana jahanja do rive ili ste blizu.
http://www.vecernji.hr/destinacija/k...u-plazu-590686
i da pitam i za ovo, je li bio tko (plaža Ljubač, Ražanac)? Zvuči primamljivo...
ja sam kao klinka ljetovala u ninu. I danas su mi to najdraza sjecanja iz djetinstva.
Bili smo prije 3 godine jedan dan na kupanju. i moji klinci su uzivali, ali klinci od prijatelja i nisu bili odusevljeni kao moji.
Nezamislivo mi je da se ikome sviđaju takve plaže kao u Ninu, a očito je tako i u Ljubaču.
Taj tip plaža postoji i na Pagu, premda je ovdje ipak puno bolje, jer se relativno brzo ulazi u duboku vodu.
Ali postoje i mjesta sa plićakom i tim blatom, koje je navodno ljekovito, a u stvarnosti samo nevjerojatno smrdi.
Joj ja isto volim plivati, i plaže u kojima je more do koljena i tako 200 m me užasno umaraju i ne volim ih. Ali djeci je to super, pa nekad potrpim (kao na Susku npr.).
Volim kamenu obalu, stijene ili oblutke, onda mi je i more lijepo bistro i plavo, a ne mutnjikavo kao kod pješčanih plaža.
Posvuda na Pagu ima pješčanih plaža sa postepenim ulaznom u more. Dakle, prvo plićak, pa eventualno neki mali prijelaz, pa 'pješčić' i onda postupno sve dublja voda. Ali nije kao u Ninu gdje je voda do koljena dugo od obale. Na primjer, u Povljani na Pagu su takve plaže (i u Vlašiću itd). U Povljani postoji i blato, dakle mjesto sa plitkom vodom i tim blatom za mazanje, samo što se tamo ljudi uopće ne kupaju nego se trackaju blatom.
aha, mislila sam da postoji negdje plaža s jako dugim plićakom![]()