Ovako nam je i u Zagrebu. Plac - stignem 1x tjedno, a sve to friško voće i povrće s placa kiseli mi se cijeli tjedan u frižideru. Meso iz privatne mesnice isto 1x tjedno i nije badava. Odustala sam i jako smanjila kupovanje eko voća i povrća u ljetnim mjesecima, kupujem od dana do dana u kvartovskoj kvalitetnoj, ali relativno skupoj voćarni i još pitam vlasnicu što je odakle i što je kvalitetno. Ako ne nađem što želim, uvijek nečega ima i u susjednom kvartovskom dućanu. Ako ništa drugo - Ledo škrinja sa smrznutim mahunama i paniranim oslićima.
Ne očekujem da će mi na moru biti drugačije. Ponijet ćemo svojih šljiva i čega već bude, kao i svake godine. Da jedemo samo hranu iz konzerve, preživjela bih tih tjedan i pol jer more je neprocjenjivo. Ali rekao je moj stariji neki dan za ekspres lonac "ovo ide s nama" jer očekuje filane paprike i slične ljetne jestvine.