Drage rodice, krvna slika mi je jako losa. Svi limfociti su niski a granulociti visoki. Leukociti u redu. Citam po netu svasta pise pa me uhvatila velika panika i strah.
Drage rodice, krvna slika mi je jako losa. Svi limfociti su niski a granulociti visoki. Leukociti u redu. Citam po netu svasta pise pa me uhvatila velika panika i strah.
A sto kaze lijecnik?
Zasto si vadila krv? I koliko su to visoki?
Bila sam u bolnici radi GTT-a, nije komentirao krvnu sliku. Bazirao se na dijabetes.
Gripu nisam, laganu virozi bez febre prije dva tjedna jesam.
Evo tocnih vrijednosti: gran(%) 44-72 - 80.6 onda gran (10e9/l) 2,06 - 6,49 u mene 7,06. Limfi % 12.07 ( 20 do 40 ), limfi 1.11 ( 1.19 - 3.35). Onda eoz.gran su 1 ( 0- 7), nes.gran (5 ( 0-2), seg.gran 74 ( 44 - 72 ) a limfi % 15 ( 20 - 46).
Izludilo me ovo, nisam mogla spavati od muke i jada.
Gripu ne ali langanu virozu prije dva tjedna da
Gripu ne ali lagani virozu prije dva tjedna da ali bez febre
Nije to nista tako dramaticno. Idi doktoru da ocita nalaz, nema smisla pretrazivati internet bez klinicke slike i pregleda. Ovo moze biti samo neka sekundarna infekcija nakon viroze.
Zvala sam doktora i kaze da je to sve ok. Ali sto cu kad sam ja tako zabrinuta.
Mislim da ne trebaš dalje tražiti ni brinuti - te prolazne viroze, s fibrom ili bez, kratkotrajno naruše krvnu sliku, ali tijelu treba vremena da obrambeni sustav nadoknadi ono što je potrošio tijekom viroze. Taj oporavak traje dulje nego sami simptomi viroze.
Zdravoseljački - poslušaj sirius i idi liječniku nek očita te nalaze i da te pogleda. Ako je bilo što upitno, poslat će te da ponoviš nalaz za štajaznam 2 tjedna.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.02.2016. at 09:15
Da da trudnoca 8 mjesec.
Sto odmah ne kazes.
trudnice imaju povisene granulocite u odnosu na limfocite. To je normalno.
Kad pretrazujes internet unesi sve parametre. Ili bolje nemoj pretrazivati bez potrebe.![]()
Ma prepala sam se. Ne znam za sebe od straha. Uzas uzasa. Ako je to normalno onda mi je krvna slika valjda u nekim parametrima.
Pa u nekim sigurno je.
ne stavljaju u referntne vrijednosti u laboratoriju posebne vrijednosti za trudnice, nego samo za ljude koji nisu trudni.
Doktor bolje zna kako omjeri kod trudnica izgledaju, pa je zbog toga i rekao da je ok. ( jer je potpuno ok, za trudnicu)
Hvala velika