Drage rodice, krvna slika mi je jako losa. Svi limfociti su niski a granulociti visoki. Leukociti u redu. Citam po netu svasta pise pa me uhvatila velika panika i strah.
Drage rodice, krvna slika mi je jako losa. Svi limfociti su niski a granulociti visoki. Leukociti u redu. Citam po netu svasta pise pa me uhvatila velika panika i strah.
A sto kaze lijecnik?
Zasto si vadila krv? I koliko su to visoki?
Bila sam u bolnici radi GTT-a, nije komentirao krvnu sliku. Bazirao se na dijabetes.
Gripu ne ali lagani virozu prije dva tjedna da ali bez febre
Mislim da ne trebaš dalje tražiti ni brinuti - te prolazne viroze, s fibrom ili bez, kratkotrajno naruše krvnu sliku, ali tijelu treba vremena da obrambeni sustav nadoknadi ono što je potrošio tijekom viroze. Taj oporavak traje dulje nego sami simptomi viroze.
Zdravoseljački - poslušaj sirius i idi liječniku nek očita te nalaze i da te pogleda. Ako je bilo što upitno, poslat će te da ponoviš nalaz za štajaznam 2 tjedna.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.02.2016. at 09:15
Gripu nisam, laganu virozi bez febre prije dva tjedna jesam.
Evo tocnih vrijednosti: gran(%) 44-72 - 80.6 onda gran (10e9/l) 2,06 - 6,49 u mene 7,06. Limfi % 12.07 ( 20 do 40 ), limfi 1.11 ( 1.19 - 3.35). Onda eoz.gran su 1 ( 0- 7), nes.gran (5 ( 0-2), seg.gran 74 ( 44 - 72 ) a limfi % 15 ( 20 - 46).
Izludilo me ovo, nisam mogla spavati od muke i jada.
Gripu ne ali langanu virozu prije dva tjedna da
Nije to nista tako dramaticno. Idi doktoru da ocita nalaz, nema smisla pretrazivati internet bez klinicke slike i pregleda. Ovo moze biti samo neka sekundarna infekcija nakon viroze.
Zvala sam doktora i kaze da je to sve ok. Ali sto cu kad sam ja tako zabrinuta.
Da da trudnoca 8 mjesec.
Sto odmah ne kazes.
trudnice imaju povisene granulocite u odnosu na limfocite. To je normalno.
Kad pretrazujes internet unesi sve parametre. Ili bolje nemoj pretrazivati bez potrebe.![]()
Ma prepala sam se. Ne znam za sebe od straha. Uzas uzasa. Ako je to normalno onda mi je krvna slika valjda u nekim parametrima.
Pa u nekim sigurno je.
ne stavljaju u referntne vrijednosti u laboratoriju posebne vrijednosti za trudnice, nego samo za ljude koji nisu trudni.
Doktor bolje zna kako omjeri kod trudnica izgledaju, pa je zbog toga i rekao da je ok. ( jer je potpuno ok, za trudnicu)
Hvala velika