Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: osip na obrazima

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno osip na obrazima

Moja dvomjesecna djevojcica ima nekakav osip po obrazima i sad se to kao siri na bradu. to su sitne male tockice koje su crvene ili boje koze a po noci mi se cini da se stanje pogorsa. Mislila sam da je to od blljuckanja ali nije. stavila sam oblog od kamilice i malo je bolje . ima li netko iskustva s tim? ici cu kod pedijatrice ali moja je na bolovanju a zamjena je zapravo dr na specijalizaciji i ne znam kakva je.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod osipa ti je jako teško znati o čemu se radi bez da se dijete ne vidi.
    U svakom slučaju, odi kod doktorice!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod osipa ti je jako teško znati o čemu se radi bez da se dijete ne vidi.
    U svakom slučaju, odi kod doktorice!
    X

kolika ti je temperature u stanu?
    možda joj je prevruće?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mi smo imali osipe, a to je zato što se pore, lojnice, znojnice još nisu razvile. To je objašnjenje s neta. Svakako vidi s pedicom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zuta tebi je to reko pedijatar ili dr. Google
    Vidi kolka je temprratura, jel možda detetu smeta nešto u tvojoj prehrani

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zapravo, mislim oboje. Došla sam dr., rekla da maloj to mažemo, ona se nije nešto puno obazirala. Mislim da je rekla da će otići samo od sebe. Ali bila je sredina paklenog ljeta.

Prehrana je s tim imala najmanje veze. Iako sam dobivala od bake masu savjeta prvo da ostavim povrće, zatim meso. Hahaha. Strašno.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.02.2016. at 19:41

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije strašno, zakaj bi bilo,

imam doma dvoje extra alergičara, i nije to nimalo hahaha
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.02.2016. at 20:13

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Oni su alergični na hranu koju su sami probavljali, a ne na hranu koja je išla kroz tvoj probavni sustav, do u krvotok, iz krvotoka u mlijeko.

barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zuta tebi je to reko pedijatar ili dr. Google
    Vidi kolka je temprratura, jel možda detetu smeta nešto u tvojoj prehrani
    Potpisujem jelenu. Mojoj maloj je prije par mjeseci izbio takav osip, samo sto se prosirio na vrat. Odmah smo isli na hitnu jer je bilo navecer i tamo su joj dali nesto (zaboravila sam kak se zove) i rekli da je vjerojatno zbog necega sto sam pojela. Sutradan je pedijatrica rekla isto. Povuklo se za dva dana skroz.

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Oni su alergični na hranu koju su sami probavljali, a ne na hranu koja je išla kroz tvoj probavni sustav, do u krvotok, iz krvotoka u mlijeko.
    Ja pričamo klincima od 2 tjedna do 6 mj. Kakvu oni hranu jedu ako ne onu koja je prošla sito i rešeto pa pocicali majku
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.02.2016. at 20:59

barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Ja pričamo klincima od 2 tjedna do 6 mj. Kakvu oni hranu jedu ako ne onu koja je prošla sito i rešeto pa pocicali majku
    X
    Zuta se malo zbunila

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moji su isto imali takav osip, pogotovo sin. Prošlo je bez ikakvih intervencija od strane doktora. Mazala sam mu to sa Sudocrem kremom i prošlo je nakon mjesec dana.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A ja sam shvatila da su tvoja djeca starija od godinu dana.

A što se tiče pitanja zašto bi bilo haha. Zato što je baka neinformirana i da sam se njenih savjeta držala bila bih na kruhu i vodi.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.02.2016. at 21:27

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moja je ela bila osjetljiva na kozmetiku koju bi mi ukućani koristili. npr. ako bi ju dojila a stavila bi dezić ona bi se osula po čelu i gornjem dijelu lica pa sam prestala koristiti, ako bi namazala kremom ruke i dotaknula joj lice ili vrat ili prsa, ona bi se osula i sl.. tako sam uz nju i ja prešla samo na vodu i izdržala oko godinu dana. nije to bilo sjajno za mene, ali je njoj bilo ok. da i kod tebe nije tako nešto? npr.netko našminkan se stiskao uz bebin obraščić?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sada si me podsjetila da se moja ospe kada je ljube pušači.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ja sam shvatila da su tvoja djeca starija od godinu dana.

A što se tiče pitanja zašto bi bilo haha. Zato što je baka neinformirana i da sam se njenih savjeta držala bila bih na kruhu i vodi.
    Sad jesu puno stariji od godinu dana ali njihove boljke počnu od rođenja, ja ne da sam zivjela na kruhu i vodi, nrk navodi i riži i tak skoro 2 put po 2.5 godine, ne doslovno ali veći dio tog vremena

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad jesu puno stariji od godinu dana ali njihove boljke počnu od rođenja, ja ne da sam zivjela na kruhu i vodi, nrk navodi i riži i tak skoro 2 put po 2.5 godine, ne doslovno ali veći dio tog vremena
    Jesu li oni danas alergičari kada jedu hranu ovako direktno?
    Tko ti je dao upute za prehranu? Pedijatrica? Alergolog?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    X

kolika ti je temperature u stanu?
    možda joj je prevruće?
    Potpis na ovo.

Djeca te dobi često znaju reagirati na promjene temperature - u stanu se grije, a kad izađeš van, obrazi se osipaju. Preventiva - u stanu treba imati ovlaživače zraka (obična posuda s vodom ili isparivač na grijaćem tijelu) da zrak ne bude presuh, a djetetu treba lice namazati običnom baby kremom PRIJE nego se izađe van.

* * *
    S druge strane, Jelena je u pravu - ponekad djeca znaju tako reagirati i na promjenu majčine prehrane, pa treba na to obratiti pažnju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Rijetko kaže Babycenter, a ovaj rad to potvrđuje. U do 1 % djece dođe do alergije, od tog 1 % protein iz kravljeg mlijeka je to što uzrokuje probleme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesu li oni danas alergičari kada jedu hranu ovako direktno?
    Tko ti je dao upute za prehranu? Pedijatrica? Alergolog?
    neke alergije su prerasli ( klinka),večinu nije ,
    klinac i nije ima sve alergije ko i na početku, s time da smo za krumpir saznali tek s njegovih 15 mjeseci, a definitivno skužila da mu i piceki ( koje je dobijao u minijaturnoj količini jako smetaju-mada mu oni spadaju u 0 razred) s njegovih skoro 5godina

preporuke za prehranu dali su gastrička, alergolog, dermatolog, pedijatrica ( pričam za klinca) je tvrdila da je to njemu čišćenje, a ja tvrdila da je alergija, i tek tad sam dobila zeleno svjetlo za njegova ispitivanja

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali Jelena, tvoja djeca su stvarno manjina. Vecina osipa nema ama bas nikakve veze s alergijom na hranu i vecina djece i roditelja nisu alergicari, niti trebaju postupati kao da jesu. Ionako ima previse panike oko prehrane dojilja na sve strane.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda većina osipa nema veze s hranom ali ja velim da je moguće da je od hrane, i svakak treba dat oprezu mjesta u cijeloj priči

mojoj djeci na prvu pedijatri nisu dali dijagnozu, nek su nas slali kod specijaliste, jer nisu bili sigurni, napose kod manjega kojemu je to počelo jaaako rano, s 2-3tjedna, istina da sam to tada samo ja vidjela, doktorica je pričala da je to čišćenje,imao je iste simptome ko i klinka kojoj je to dijagnosticirano iza 3 mj. života.

panika ili ne ,opreza nikad dosta.

nije mi bilo svejedno kad mi je za klinku specijalista izverglala kaj ne smije, bilo je toga masa, a meni sve važno, ali odma sam prekinula s time, i vidio se napredak, kod klinca se napredak vidio tek s 2 godine, kad smo ga dijelom očistili od krumpira, na kojem smo mi svi odrasli. ako je potrebno nije to strašna žrtva

sretno pokretačici

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s time da se mi ne slovimo ko alergičari ( mi roditelji) istina da je otac alergičan na penicilin, ali specijalisrti to ne stavčljaju u isti koš, ko i priča da mi nemamo astme , a djeca imaju, i s time da kad se to desilo mojoj klinki obje bake su u 60+ postale alergične, jedna na vanjske ( dugoročno), druga na unutarnje ( kratkotrajno) alergene

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uvijek treba biti oprezan, u smislu da se ne uvodi brdo namirnica u isto vrijeme na samom pocetku dohrane. Ali tvoj primjer stvarno nije uobicajen i takva vrsta opreza nije potrebna vjerojatno 99% ljudi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije ali nikad se ne zna dal ćeš biti u tom 1 % i ja sam bila iznenađena, a daleko miljama od dohrane

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Koji su bili simptomi tada i kakvi su danas simptomi (vjerujem da i ne dođe do toga, ali za svaki slučaj pitam) kada pojedu nešto što ne smiju?
    Kakve je specijalista odradila pretrage (je li bilo pretraga krvi uopće) prije verglanja? Malo je nerealno da se nakon dvije godine tek očistio od krumpira, kada se za manje od tog, banalan primjer, očiste alkosi i narkići od pravih otrova.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naprotiv njemu je trebalo da očisti dio kože od krumpira prek pol godine ( tad je imao manje od 2 godine), a od minimalne količine piceka se očistio nakon skoro 10 mjeseci, što ne znači da tada smije jesti to ( moji nikako),testovi se ne smanje odmah, ali se vidi na koži, sluznici, proljevima ... ovisno na čem je dijagnosticirano.

ne ide se odma na testove, nego je preporuka jedan dio izbaciti iz prehrane ( sve što ima više histamina: mlijeko, jaja, govedina, gljive, riba i morski plodovi,eventualno svinjetina, paradajz, jagode, agrumi, orašasto), moji klinci su testirani u dobi od 6 mjeseci ( nakon 2 mj. moje djete), i 7. mjeseci nakon skoro 6.5 mjeseci djete, kod klinca je išao uz sve nabrojeno kod klinke i gluten,paprika, posle krumpir, i sad i picek)
    uglavnom mojima je pogođeno samo kaj treba vremena da se dođe do toga, s time da samja dosta radila s alternativom, tak sam jedino i klinki mogla to srediti, i ispalo je da je alergična na zamjensko mljeko koje je počela jest nakon 13 mjeseci.

počinje s osipom, koji u večini slučajeva hrapavi i povečava se, bar je tak bilo kod nas, kad vidiš da ti je dete najednom ko pofureno, ponekad to ide postepeno, ponekad prek noći se može desiti.moj klinac je pred 2.5 godine reagirao na naglu promjenu temperature ( pala na niže) prek noći.

alergija na hranu koju baš dijete pojede počinje pretežno oko usana, mogu i nabubriti usne, može biti jako dosanje, gubitak disanja,ali se i osip može pojaviti bilo gdje pa kao šetati po koži, kod vsakog je drugačije
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.02.2016. at 17:11

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

bili smo kod pedijatrice, kaze da najvjerojatnije nekakva kontaktna alergija na tkaninu od bodica dok okrce glavom i trlja donji dio obraza o tkaninu. da joj napravim dekolte i dala mi neku kremu , neutralnu ,malo pakiranje - onaj besplatan uzorak sto oni dobiju. to je pedijatrica na zamjeni, a onda sam srela moju pravu pedijatricu pola sata nakon, sasvim slucajno, ona mi je rekla da mazem s obicnom kremom za guzu i da se malena sama mora izboriti sa razlicitim kontaktnim alergenima. tako da sam jedan obraz sinoc namazala kremom za guzu, a drugi ovom kremom koju sam dobila od pedijatrice na zamjeni.za sada vodi ova za guzu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koji su bili simptomi tada i kakvi su danas simptomi (vjerujem da i ne dođe do toga, ali za svaki slučaj pitam) kada pojedu nešto što ne smiju?
    Kakve je specijalista odradila pretrage (je li bilo pretraga krvi uopće) prije verglanja? Malo je nerealno da se nakon dvije godine tek očistio od krumpira, kada se za manje od tog, banalan primjer, očiste alkosi i narkići od pravih otrova.
    Moje dijete je povratilo oko pola sata nakon konumacije, a i dobilo je osip oko usana. Nisam se bas ni obazirala jer nije bilo nikakvih drugih zabrinjavajucih simptoma.

Pola godine kasnije, u skroz nevezanom razgovoru kod pedijatra, spomenula sam tu situaciju i pedijatar ga je poslao na testiranje (vadjenje krvi -- IgE). Alergican je na indijske orascice (to je ono sto je pojeo, jednu cetvrtinu orascica) i na pistacije. Imamo epipen u vrticu i uvijek uz njega/doma.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koristiš omekšivače?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

isključili su omekšivače jer nije nigdje nego na licu. svakako onaj dan kad sam napisala post sam popodne isla u bolnicu da vidim sto oni kazu jer se minimalno pouklo na kremu za guzu a na onu kremu sto i je pedijatrica dala se pogoršalo. onda mi je dr na hitnoj napisao recept koji sadrži antibiotik antimikotik i kortikosteroid i objasnio da je to sad infekcija a da je uzrok najvjerojatnije nadražaj od bodića i tkanine na kojoj spava od trljanja ( ovo mi bas nije jasno ali nema veze) i da se na to od bljuckanja nakalemile bakteriije. uglavnom, dobila sam dvije tubice originalnih krema i jednu smiješanu kortikosteroida. ja sam mazala samo ove prve dvije što su antibiotik i antimikotik i bome je počelo prolaziti. kortikosteroid nisam stavila, racunam da njega uvijek mogu nadodati ako ne bi s ovim prošlo, ali je prošlo hvala Bogu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tko je isključio omekšivače ti ili u bolnici, usput bilo je pitanje dal ih koristiš?

taj kortikosteroid koji si dobila i kolko postotni ako je mješan u apoteci

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj mlađi sin je sa oko 2 mjeseca dobio takav neki osip.
    Ubrzo sam shvatila da je to posljedica toga da je počeo više sliniti, a ja sam mu vrijedno stavljala tetru ili gazu ispod glave. A ta bi se mekana tetra mokra od sline pretvorila u najgori brus papir.
    Čim sam izbacila pelene po glavicom, osip je nestao.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

u bolnici su rekli da nije alergija na omeksivace ili deterdent jer bi onda bilo i po drugim dijelovima tijela. kortikosteroidnu kremu (beloderm 60%) nisam koristila prošlo je sa antibiotik+antimikotik (betrion+nistatin). uglavnom sad je sve proslo. jelenaO, omeksivace niti ne koristim za bebinu odjecu. maca papucarica i ja stavljam tetru pod glavu jer curica dosta bljucka, od kada joj se javilo crvenilo stvarno pazim da ju obrisem kad bljucne i promijenim tetru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj si rekla kolko je mala stara?

a omekšivače stavljaš na svoju? kam ste u bolnicu išli?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

2 mj, zadar

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel baš dermatolog tak maloj ebi dal beloderm?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače ako želiš ja ču ti reć koji je bio kod mene problem, nama je pedijatrica dala 40% beloderm, sjećam se da sam malu s cca 2.5-3 mj. navečer namazala po ružnoj koži ujutro je bila ko nova, nisam je puno mazala, ali kad smo s oko 3 mjeseca trebali na cjepljenje, pedijatrica se prestrašila kak je mala izgledala i odma nas poslala kod dermičke, kojom smo otišli sutradan, uglavnom ona je konstatirala da je to fest prejaka krema ćim je sve nestalo prek noći i dala 20% razblaženu Aflodermu, za paralelu kortići idu po slovima A-alfa, B-Beta, .... i jačina ima isto tak ide, što će reć da je ta tvoja krema 4-8 puta ( ne da mi se sad računati9 od kreme koju sam ja dobila od dermičke, s time da dijete nije imalo tek koju točkici, nego jaaaaaki dermatitis.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

kremu je dao pedijatar u hitnoj, a da naglasim nisam ju koristila. premalo dijete i pebanalan razlog da bi dala koritkosteroide. po meni malena ima osjetljivu kozu sama po sebi, ima mi i muz. uvela sam malo vise higijene, npr ne pobrisem ju samo kad bljucne nego joj 3-4 x dnevno operem mlakom vodom i vatom obraze. nema buci buci sa prstima i nema ljubljenja po obrazima, samo u glavicu. stariji sin ima sa 5 godina savrsen ten, njega sam cmakala kad god sam stigla i nikom nista. a sad ona je osjetljiva. evo nakon mazanja antibiotikom i antimikotikom i kad sam uvela pojacanu higijenu ( mijenjam bodic kad vidim da ga je bljucnula i pazim na tetre i one male krpice da su uvijek suhe ) sad je ok. lice odlicno. e da i stavila sam joj malo sire bodice da kao ima veci dekolte da je ne grebe. ne mislim da je ista ozbiljnije. nego evo jos jedno pitanje....u cemu kupate bebace? ja sam prvo dijete, do nekih 6 mj samo u vodi kupala i nicim nisam poslije mazala, tako i ovo sada, ALI mi je isti taj dr u hitnoj rekao da voda?! mijenja PH koze i da ju moram prati u djecjim kupkama i onda je mazati uljem. meni to nema smisla, pa da vidim sto vi mislite?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje drugo dijete, sad joj je mjesec i pol, ima trenutno osjetljivu kozu. Kazem trenutno jer ovdje nitko ne zeli donositi zakljucke o kozi tek rodjene bebe, sto mi je skroz logicno. Rodjena je 10 dana nakon termina i imala je potpuno ispucanu kozu, izgledala je kao tlo u Sahari, a na nekim dijelovima je imala ispucanu kozu do krvi. Iako su ovdje svi, ukljucujuci naseg pedijatra, skroz protiv kupanja novorodjencadi (ne kupaju ih ni u rodilistu, osim ako roditelji zele), za nju mi je savjetovano da pocnemo s kupkama cim otpadne pupak. Pupak je otpao u prvom tjednu, a s kupkama smo ipak pricekali do navrsenih tri, najvise iz inercije. Savjet je mazati je uljem po izboru, zatim kupati u blagom sapunu, a nakon toga opet dobro namazati kremom koja joj odgovara.

Oko navrsenih mjesec dana smo rijesili problem izuzetno ispucane, suhe koze, ali onda se osula onako hormonski i dobila tjemenicu po celu i u obrvama. To sad tretiramo na isti nacin.

I nije da je kupam cesto, do sad se tako temeljito oprala u kadi jedno tri puta. Za do kraja ispucanu kozu i za mjesta gdje od bljucanja nastaju ojedine, preporucen nam je hidrokortizon od 1%, ali nismo ga koristili, niti necemo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Koji su negativni efekti kortikosteroida na dijete? Ja sam prva dva tjedna mazala njoj guzicu Sudocremom, jer su mi sve te kreme bile špansko selo, a dobila sam ih kod ginićke, i mislila sam da je to standardna krema za guzicu. Dok mi patronažna nije rekla da ne to.

Kupamo je samo u vodi, i na glavicu nekad stavimo onaj Johnson's kupku za tuširanje, uzorak koji smo dobili u bolnici. Imamo još pola bočice, znači stvarno malo stavljamo kap ili dvije. Ali zato je namažem bademovim uljem Oshadhi (terraorganica).

Ne znam sad jesam li nemajka, ili ne, ali mi nju ne kupamo baš često. Ja je obrišem vlažnom trljačicom i to je to. Tata se već šali da miriši na zoološki vrt. Nema problema s kožom.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

kortikosteroidi su hormoni koje luci nadbubrena lijezda i djeluju protuupalno , carobno. za kozu znam da je stanji i da postane osjetljiva ako se dugo koriste, ja bebi nisam stavljala zato jer i preko koze ide u krv a mislim da joj ne trebaju dodatni hormonski disbalansi dok je ovako mala. inace, nisam sigurna da ta sudocrem krema ima u sebi kortikosteroida, pogledaj u sastavu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sudokrema nema kortića, nego cink u sastavu, inače se kortikosteroidi ne bi smjeli kupiti u dučanima široke potrošnje, nego na recepz
    Zuta ne znači da si (ne)majka, nego kako peterlin veli, možda ai bila bolje sreće nego ja, ja sam konstatirala da mi je 3. djete isto atopičar, jer sam vidla iste promjene ko i kod klinke ranije, dr. Je bila dovoljno hrabra pa rekla da nema šanse, ali nažalost nije bila nimalo u pravu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •