-
trudnoća nakon hiperstimulacije
Drage moje trudnice i one koje to zele biti!
Javljam se da vam dam malo podrske, a imam i jedno pitanje za one kojima je mozda poznat moj slucaj. Dakle, imam policistične jajnike. Ciklusi oduvijek neredoviti, malo dodje, malo ne dodje... Od 20.god pa do nedugo (sad imam 23) terapija sa Diane 23. Za to vrijeme sve super regulirano. A onda neopisiva zelja supruga i mene za malim misekom. Nakon prekida uzimanja Diana 35, bile su 2 prirodne ovulacije i pratili smo folikulometrijom, ali nista. Doktor je odlucio da cemo probati s Klomifenom (2 tbl. 5 dana pocevsi od 3 dana). Moji jajnici su vrlo burno reagirali i doslo je do hiperstimulacije desnog jajnika. BOLI! ali nije bila potrebna intervencija lijecnika, samo mirovanje nekoliko dana. i kaze dr. da do ovulacije vjerojatno nije doslo s obzirom na hiperstimulaciju. Naravno tuga, jer je nasa zelja bila sve veca i veca. i onda CUDO! menge nema, i sise me bole, i spavam po 12 sati... TRUDNA SAM! :D 7 tjedana!! dakle, sve je moguce! i sad sam uvjerena da je apsolutno svaka zena sposobna imati bebu, samo ponekad treba vise strpljenja. Ali onda je i sreca veca! Mi smo stvarno presretni!
imam i jedno pitanje. naime, taj hiperstimulirani desni jajnik je jos uvije nesto malo povecan , kao i zuto tijelo koje je ostalo u njemu. dr.veli da nikako ne bi bilo dobro da uslijed nekog napora to žuto tijelo pukne jer je puno hormona i doslo bi do pobacaja. i to me malo plasi! nekak se ne mogu veseliti u potpunosti. jel ima mozda koja od vas slicno iskustvo?
-
Ja cu ti samo čestitati
i reci da se opustish i nenervirash jer nerviranje moze skoditi bebici zato uzivaj i budi 8)
-
Čestitam :D ! Velika hipserstimulacija u trudnoći obično završava bolničkim liječenjem i infuzijom i mirovanjem i uglavnom bude sve 5, nisam čula da je u zadnje vrijeme netko pobacio, ali trebao bi te dr. pratiti i trebala bi mirovati. Kod koga si bila na MPO, neka te on dalje hendla, cure iz VV-a ili SD-a ili CITO-a koje su hiperstimulirane uglavnom završe, ako je hs bila velika, u respective bolnicama (Merkuru ili SD-u ili KB Split) na mirovanju i na infuziji. Sretno i nadam se da će ti se javiti cure s iskustvima!
-
Moja frendica je isto bila hiperstimulirana na VV-u, ali ona je imala puno cisti i bila je skoro pa prva dva mjeseca trudnoće na KB Merkur i jedva su joj dali ići na WC i jesti izvan kreveta. Ali, ti si već po meni daleko dogurala u trudnoći i stanje se smiruje. Ne znam ti baš puno pametnoga reći. Šta ti je rekao tvoj dr. a propos mirovanja itd. Jesi na bolovanju?
-
joanna čestitam i vibram da će sve biti ok
-
Iskrene čestitke i puno vibrica da sve bude ok
:D
:D
-
-
-
-
čestitam, a simptomi HS mogu potrajati-tako da ne brineš jer HS ne utječe negativno na trudnoću, jedino su simptomi neugodni, no u tvom slučaju nisu niti tako izraženi da bi za tebe bili opasni.
dr. ti može propisati utrogestan u slučaju da tvoje žuto tijelo prestane funkcionirati, čudim se da već nije.
nek sve bude po ps-u!
-
-
-
čestitam i poslušaj inu33, mirovanje i javi se svom MPO liječniku, pa nek on kaže kako dalje.
-
evo ja cu te malo hrabriti, u zadnjem postupku sam imala 21 JS (16 blastocista i HS - jajnici su mi bili 5x veci nego inace. Pila sam ogromno kolicine tekucine, puno odmarala i pazljivo motrila simptome HSa. Lijecnici su me upozorili da ce se HS pojacati kada dodje do trudnoce i tako je i bilo. Prvih 3 mjeseca trudnoce sam i dalje pila puno vode i pazila da se ne zamorim i eto nasa principessa sada sjedi u mojem krilu i lupka na laptopu zajedno s mamom. Pazi na simptome i odmah kod svojeg doca ukoliko se ne budes osjecala dobro. Uzivaj u trudnoci
-
Joanna,niš se ne brini,ja sam ležala u Petrovoj sa dvije cure od koje su imale HS,od kojih je jedna bila u stvarno lošem stanju,vodili ju tri dana za redom u salu da bi joj na ne znam koji način vukli ogromne količine tekućine iz jajnika,a već je tada bila trudna nešto malo i na kraju izmjela tu trudnoću sasvim normalno i rodila malenu Petru prije 2 mjeseca!!Tako da vjerujem da će to sve biti ok!!!ČESTITAM :D :D :D :D
-
Cure su sve rekle a ja ti isto čestitam! :D
-
ja se samo pridružujem čestitkama :D
-
Hej cure vidim da se tema nije koristila već neko vrijeme, ali eto da pitam. Bila sam na prvom UVZ-u i srčeko kuca
Imam povećane janike od stimulacije. Dr. je rekao mirovanje bez usisavanja, peglanja i tih stvari. Pijem puno tekućine i redovito piškim....mokraća kroz dan prozirna.....ujutro malo više boje, ali ništa strašno. Zanima me dali stalno moram ležati ili mogu u laganu šetnjicu malo na bez zamaranja - onak laganini?
-
Ne moraš ležati, ali samo sve laganini. Pazi da se ne naprežeš, previše saginješ ili dižeš ništa teško. I dalje motri unos-iznos tekućine.
-
Hvala ti....ma znaš kako je ne bi htjela napraviti nešto krivo, a već me kičma rastura od ležanja - ne radim apsultno ništa, ali malo lagane šetnje, sjedenje u dvorištu i tak neke sitnice bi mi pasale
-
Pozdrav cure,
Prije 3 dana sam imala ET blastice uz napomenu da imam blagu hiperstimulaciju i da mirujem.
Zanima me da li ta hiperstimulacija može direktno utjecati na uspješnost postupka?
Isto tako, da li Decapeptyl koji sam si dala jučer, 2.dan nakon ET može negativno utjecati na jajnike?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma