Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Kužiš Lili, nakon što sam s njom cijeli dan, i noć, poželim svoje vrijeme. Jedva dočekam da ju on odpelja. Ne znam kako će bit kad stigne još jedno dijete, kada ću zapravo onda naći vrijeme za sebe. Možda završim kao barca, sa glavoboljama.
Da, neko vrijem3 će biti gusto i zato se sad odmaraj koliko možeš i šetaj kako stigneš... a kasnije iskoristi SVU moguću i raspoloživu pomoć oko djece, kuhanja, šetnji, čišćenja.... Ja sam bila control freak kojeg su dvije uzastopne trudnoće lijepo prizemljile, pa mi više nije padalo na pamet ne davati djecu bakama i slično. To su njihovi unuci, pa su bake, deda i ujo dobili priliku, kao i svi koji su htjeli pomagati. Imala sam kasnije i plaćenu pomoć, ali uz minimalnu porodiljnu naknadu to nije išlo pa su mi dobro došli raspoloženi susjedi, koleges posla i tak...

Vrijeme za sebe sam imala i žrtvovala za plaćeni posao za svoju tadašnju firmu. Izašli su mi ususret, a trebala nqm je lova. Bome sam zaradila računalo, a i više bih da nisam otišla na čuvanje trudnoće u bolnicu.

Nemam nikakav pametan savjet osim onoga što sqm već napisala da treba koristiti svu moguću pomoć. Štajaznam, dođu kolege s posla, a ti ih zamoliš da ti iznesu kolica kad odlaze... To sam radila. I držala kolica u autu da ih ne moram prtiti s 2.kata. Šetala po kvartu i kad mi se dalo i kad mi se nije dalo. Moja su djeca prohodala ispred birtije (sramota ) ali to mi je bila jedina dostupna livada. Nema veze. Čovjek se snađe i prilagodi. Sretno i ne opterećuj se. Klinci užasno brzo narastu....