-
Da li je to moguće?!
Moja priča ide otprilike ovako...
Porod je prošao u savršenom redu, Emu su mi odmah stavili na prsa, došlo mi mlijeko drugi dan, treći smo išle doma. Patronažna je rekla da dojenje dobro funkcionira, međutim, Ema je na cici bila i po 1-2h i samo spavala. Nikako ju nismo mogli razbuditi. Kakala je često, ali je imala jako malo popiškanih pelena. Nakon 10 dana završila je u Klaićevoj dehidrirana, s padom na težini i gladna, s tim da sam joj 9-i dan dala adaptirano jer sam uspjela izdojiti samo 10 ml pa sam bila uvjerena da joj nije dovoljno pošto samo spava i ne vuče kako treba.
Dakle, sljedeći dan je dobila osip od adaptiranog i ustanovili su alergiju na kravlje mlijeko, međutim, dok god nisu završili s testiranjima što je trajalo skoro dva dana, nisu mi dali da ju dojim zbog alergije.
U međuvremenu, meni su se cicke jednostavno ispraznile i ja ni kapi više nisam mogla istisnuti.
Od silnog stresa i nervoze, i najviše straha da mi dijete ne ostane gladno i ponovno ne dehidrira i padne na težini, prešli smo potpuno na bočicu i nisam ni pokušavala više dojiti. Jednostavno me bilo strah dati joj cicu jer tako nisam mogla kontrolirati koliko će pojesti a bila je tako slaba i mala.
Da sam tad znala što sad znam i da mi je bilo ovo samopouzdanje, bilo bi sigurno puno drugačije. Ne prođe ni dan da nemam grižnju savjesti što ne dojim i jako mi je teško čitati vaša iskustva i uvijek se raznježim kad vidim mamu koja doji...
U biti me zanima sljedeće:
Ema ima 6,5 mj i prije nekog vremena smo već počeli s dohranom. Još uvijek nije nikakav jelac. Danas vidjeh da iz cicki mogu istisnuti kap-dvije mlijeka, što me totalno ušokiralo i toliko sam bila sretna da sam plakala. Do sada ništa, ali zadnjih mjesec dana se intenzivno družim s jednom mamom dugodojilicom i lovim se sve češće u razmišljanjima kako bi i ja to, i to jako.
Možda je sve to skupa potaklo laktaciju.
Da li je to moguće i kako dalje?
Probala sam Emi dati cicku, ali neće ni zinuti, okreće glavu.
Da li da probam nabaviti onu cjevčicu o kojoj se već pisalo na forumu (e da i je to bilo prije pol godine).
Što da radim s obzirom na Eminu jeku alergiju na kravlje mlijeko, da potpuno izbacim sve bez obzira što ne siki?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma