Sve sto smo mogli pokusati smo pokusali, iduci korak je mpo, samo ne znam kad cu biti spremna na to.. do tad naravno ostaje po starinski haha
Sve sto smo mogli pokusati smo pokusali, iduci korak je mpo, samo ne znam kad cu biti spremna na to.. do tad naravno ostaje po starinski haha
Ives draga moja, hvala na lijepim zeljama, bas mi je drago jer si me izdvojila...bilo mi je lijepo uz vas, ali obavjestavati cu vas o svim novostima, jos uvijek cekam 1.dc.
Curke, svima sretno, kome upali trudnoca ovaj mjesec, dobit ce lijep bozicni poklon![]()
Siskica jbmu! Nove pobjede za jedno 10ak dana...
Ja (ko i sve ostale) zelim za Bozic mirisni smotuljak! (ne mislim na joint)
Jaoooo nek se primilo!!!!!
Xavii, simptomi taaaako znaju zavarati, pa dok nema M, tu je nada.
Romeo, tebi sretno u novim vodama i nek bude od prve!
Ives, moja sucut, draga.
Šiškica, ta glupa M. Ništa, u nove pobjede.
Meni jos nije lh pozitivna, bit ce da mi se ciklusi opet produljuju. Grrrrrhhh
bok curke,
citam vas vec nekoliko mjeseci i evo, doslo je vrijeme da vam se pridruzim. posebno mi je zgodno kaj vam pisem s mjesta van RH gdje sam se prvi put i prijavila na forum, pa evo, dva mjeseca kasnije, krecemo i mi u metodu pokusaja i pogreskekao sto sam na upoznavanju upisala mi smo 29,9/32,9 iliti 30/33 starosti i osim sto meni AMH ne stima, ostalo bi moglo biti ok, pa ako nakon pol godine nis ne uspije, specijalist MPO je rekao da se javimo i da ne cekamo standardnih godinu dana, jer sam ja ajmo reci 10 godina starija po nekim njihovim mjetama
oh well.
que sera, sera, sad smo na GO i meni je taman 14 DC pa tko zna... ajmo dokazati da moderna dijagnostika nije uvijek u pravu.![]()
Ninci dobro došla!
Ninci, dobro nam došla i da se što prije preseliš (skup sa svima nama) na trudničke teme!
Pratite li kako O, jel' dragi radio sgram, pošto vidim da si ti već neke kontrole prošla?
Ninci dobro nam došla
Baš mi je drago što si nam se odlučila pridružiti.
Ovdje ti sigurno neće biti dosadno uz nas.
Ako želiš dodam te sutra na našu listu, pa da odbrojavaš s nama sa stilom![]()
Tatnita, nadam se da si se nauživala i da si napunila baterije za nove pobjede.
Šiškice, važi sutra pišem.![]()
Jagodice![]()
![]()
Prvi radni dan nakon go, dobar stari krkljanac kroz grad. Kavica je posluzena. I caj![]()
Jutro. Ninci dobro dosla!
Ninci - dobrodošla nam, pridruži nam se na listi![]()
Tanita - ajde ajde... bar si friško odmorna :D
cure... ja još čekam M... aaaaaaaaa!!!!
Jutro cure!
Tanita14 hvala na kavici! Jel li bila O?
Sto se tice kolposkopije radim je jer sam prosle godine imala borbu sa hpv-om, pa je preporuka bila da ponovim kolposkopiju za godinu dana, mada srecom nista nije bilo na grlicu ali ja sam poslije toga jako disciplinirana i ne zelim nista prepustati slucaju.. Jutros sam odnijela uzorak za sgram, mm je ipak strpio par danapopodne ce biti rezultati pa cuvajte mi fige da sve bude ok
Ninci dobro nam dosla i sto prije otisla u trudnicke teme!!!
Ives moj asucut. Jsu danas gotovi brisevi??
Jagodica sto se tice mojih plodnih dana, nekad imam sluz nekad ne..uglavnom pratim sa lh trakicama ili radim folikulometrije..
Ja sam za kavicu posto sam besposlicar mogu sad dugo ceifit
Jutro!
Bokic cure
Kak ste vi meni?
Ima tko pametan i uspjesan savijet za lijecenje prehlade?
Cak mislim da sam i jajnike prehladila jer me pikalo jucer u lijevom tak da sam se trznula i na glas jauknula :/
Jutro, hvala na caju!
Ninci dobro dosla i sretno!
Nivesa ocjedi limun u casu, stavi na to zlicu meda i malo vode, uzmi rezanj cesnjaka i narezi na kockice i popij s tom tekucinom, nemoras zvakati samo onako ko tablete! Meni pomoglo. Ak ti je to fuj onda gro limuna i meda u caj a cesnjaka u salatu neku!
Limeta ja trakice vec 2 mj narucujem pa nikak narucit...
anka sad malo odmori napuni baterije prije nego krenes dalje
Ives. Kad su nalazi? Drzim fige!
Meni danas 15dc ali sutra idem ginicu pa danas nebu keksa. Nadam se da smo napravili kaj smo mogli. Po mobitelu mi O bila 12.....
Pozdrav svima koje nisam spomenula.
Jagodice jel radis redovni pregled i papa?
Nivesa caj od svjezeg djumbira sa limunom i medom!!
Sgram ne valja
Oligoasthenozoospermia gr II rekla mi je gin da mm ide prvo urologu jer ima neku upalu... pa tek poslije bi pokusali sa inseminacijom...
Limeta, ili sam fulala O ili još nije ni bila, ili neće ni biti ovaj mj. Čudno skroz. U biti, vjerujem da je prošla, ali kako nisam piškila trakice par dana, nisam ju popratila. Mah.
Kak ti je sad taj hpv? Ja imam visokorizičan, svakih 6 mj sam na papi i ovo mi je četvrta kolposkopija u ne znam koliko godina. Baš sad idem od ginice, uzela sam uputnicu, ne znam dal' se naručiti odmah ili čekati M (u nadi da sam možda trudna, jelte).
Nivesa, ne znam nikakve kućne pripravke, ja tu odmah kemiju u sebe natrpam :D A to pikanje i jaukanje...neka dovede do pozitivnog testa za desetak dana
Jagodica, te aplikacije okvirno određuju plodne dane, tak da ono, možda je bila, možda će biti, neka gin pogleda i kaže svoje.
Xavii, nisam, pa nažalost ti ne mogu pomoći, ali koliko sam čitala, M nastupi par dana nakon prestanka uzimanja.
Limeta, sad čitam za sgram. Moj ima istu dijagnozu, ali ne znam kaj je ovo gr II. Drugog stupnja? Draga, ne znam kaj da ti kažem. Ja upravo pišnula negativnu lh i spustilo me samo tako. Imam osjećaj da ću još duuuuugo čekati taj plus. Mah. A da sam u boljem modu bi ti napisala da nije to tako strašno i da se sgram da popraviti i da je bitno da otkrivate i rješavate stvari koje vas sprečavaju da se ostvarite kao roditelji.
MonaLi, u prvih pol sata na poslo sam zaboravila da sam dva tjedna spavala i ljenčarila![]()
hvala na dobrodoslici!
Tanita, nismo nis za sada radili, osim sto sam ja napravila taj AMH na prijedlog gin. zbog anamneze u obitelji, a vise reda radi samo da provjeri da je sve u redu. Na kraju me je malo scimalo, jer sam ocekivala da jos imam brdo vremena.
Ima itko tko ima nizu ovarijsku rezervu, a da nije imao problema s ostvarivanjem trudnoce? mene je gin. malo isprepadala kada je rekla da je pitanje da li bih i u tom trenutku uopce mogla ostati trudna prirodno, pa eto.. nisam najsretnija.. kak neke stvari uzimamo zdravo za gotovo i mislimo kako imamo brdo vremena. Narucena sam na standardne briseva i papu za mjesec dana, a sto se tice ovulacije, imam dosta redoviti cikulus 28-29D, a stvarno svaki put skuzim probadanje po jajnicima kada bih vremenski trebala imati ovulaciju, tako da se za sada pravim pametna i mislim da znam kada imam Ozato i rekoh, metoda pokusaja i pogresaka. ako imate neke prokusane metode, budem probala
Ives, mogu na listu, pa se mozda jedan od ovih mjeseci ugodno iznenadim![]()
Tanita i ja sam odma na kemiji al nemam kad kod dr...
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 14.3.2016.
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
monaLi~~~~~~~~~~~~~~~36.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice:
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~23.dc
vjerujem u bolje sutra~~~~~21.dc
Cheerilee ~~~~~~~~~~~~~20.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
tanita14~~~~~~~~~~~~~~17.dc
jagodicabobica ~~~~~~~~~ 15.dc
anka91 ~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
Ives000~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
Limeta ~~~~~~~~~~~~~~~ 5.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~ 3.dc
Posljednje uređivanje od Ives000 : 14.03.2016. at 18:18
Curke, ništa od mojih briseva, tek danas su uzorak stavili na hranjivu podlogu,
tak da za jedno dan dva me budu zvali.
A dobro , budem se strpila.
nisam vas stigla popratiti, budem sutra. Šaljem svima![]()
Već sam 2 puta pišnula minus, sigurno nisam trudna. Kaj kažete da počnem danas sa antibiotikom? Bezveze gubim dane dok čekam mengu a znam da nisam trudna :/ ispizdit cu na živce...
Limeta - nemoj se sikirati, nije idealno ali nije razlog za paniku. Mnogi su sa tom dijagnozom uspjeli.ima vise načina...
Posljednje uređivanje od MonaLi : 14.03.2016. at 18:49
Mona, nisam pametna, vidis i da se ja dvoumim oko pregleda radi toboze trudnoce.
Znam ali imam 2 minusa već i ono... Bezveze čekam.
A za tebe postoji šansa ovaj mjesec![]()
MonaLi, ako nemaš simptome da menga dolazi.. vjerojatno ni nema namjeru tako skoro. Ja da sam na tvom mjestu uzela bi lijepo duphastone. Piješ ih 2x1 7dana. I nakon 2-3 dana stiže menga.
I nakon nje bi započela sa antibioticima.
Ninci.. sorry ... sakrio mi se tvoj post. Sutra tj. danas te stavim na listu.
Znaći s 15.-tim 03. ti je 16dc ili?
Jutro cure! Kavica i caj su posluzeni..
Tanita prvo da ti kazem za lh trakice, meni se znalo isto desiti da ne uhvatim dovoljno tamnu trakicu..vjerujem da ima malo i do testova, mislim da to ne znaci da nije ni bila O.. i meni je prosle godine otkriven hpv visokorizican ali srecom papa i kolposkopija su bili uredni... tako da vjerujem da taj virus i dalje "cuci" u meni..od tad stalno radim na imunitetu..nekako je sve krenulo niz brdo od kako smo poceli raditi na bebi.. hpv, endometrioza, polip,...i sad sgram ne valjanista, bacam se na trazenje nacina kako ga popraviti i nadam se da ce mm brzo otici urologu..ne mogu odmah vrsiti pritisak na njega da to obavi jer vidim da ga je to strasno pogodilo......
kolika je uopce vjerovatnoca zatrudniti prirodnim putem sa ovom dijagnozom koju mm ima?![]()
Limeta ta dijagnoza ne mora biti konačna, pogotovo što ima upalu. Neka ponovi spermiogram za 2mj.
Moj ima i goru dijagnozu a uspjela sam ostat trudna, ali sam ja bila na klomifenu a njemu je dijagnoza bila ista. Dakle ima šanse samo se treba sve posližit.
NE . Ak menga dolazi doći će i pod terapijom, al ak si trudna on je podrška trudnoći.
Koristila sam ga jako puno i dugo. M kad je trebala doć ništa ju nije moglo spriječiti i tradicionalno ju je uvjek najavio spoting. Jedini put kad nije bilo spotinga pod Utrogestanom bila sam T.
Terapiju sam koristila negdje do 15 tt i to 3x2 tablete.
Limeta MMu je bila ta dijagnoza, poslije vitamina je normo, vec 2 puta, tako da ne brini da se to rijesiti. Ha trebam danas dobiti po O, 13.dc sam bila kod gina i taman je bila. Sad ne znam da li nakon utrica kasni, mislila sam cekati do petka oa raditi test ako ne dodje prije. (Ali sam ga ipak jutros kupila pa ne znam bi li ga uradila danas ili cekati jos malo :/ )
Hvala vam cure, mnogo sto me smirile..
xavii koje vitamine je tvoj mm koristio? vec sam uzela vitamine C,E, selen, cink, potrazicu piskavicu citala sam da je jako dobra
I cuvam tiza II
On je pio profertil samo, nisam ga mogla natjerati na nista vise jer je vidio da u njima ima svega haha hvala![]()
Jooooj jbt ginekolog! Reko da imam gljivice, meni dao vaginalete za mm nis!
Rekla mu da radimo na bebi da bi radila briseve, on mi se nasmije i kaze to cemo kad dode do trudnoce. Ja onak wtf!! Aaaaaa
Uzv 4.4. Do tad ce papa test bit gotov!
Siskice promaknuo mi je tvoj post, vidjet cemo sutra onda, spotinga mi nije bilo..
Xavii drzim fige da nije utric nego bebac!
Nives kak zdravlje?
Ives, zezaju oni tebe s tim brisevima ha?
Tanita....ah, povratak u stvarnost.
Limeta, nista nije definitivno! Ti dr. su uvijek pesimisti na nas racun.
Mona.... :ghuh:
Pozdrav svim curkama...
Ja se tak bzvz osjecam nakon ovog ginica...nis nisam saznala cak ni dal je bila O. Jedino kaj sam se narucila za uzv....
Nznm kaj da mislim sad kad mi je reko da ce brisevi bit ak dode do trudnoce, kao sve se na PAPI vidi....
Ok sad sam vec dosadna i ispricavam se! Ali da li je moguce da imam gljivice koje je potrebno lijeciti vaginaletama a nemam nikakav svrab, peckanje, cudni iscjedak niti ista!
Meni je ginekolog pokazao iscjedak bjeli kad mi je reko da imam gljivice. Ali ja iscjedak imam oduvijek i tokom cijelog ciklusa i jos prije nego sam bila sexualno aktivna! I moja mama isto tak!
Jagodice gljivice nisu iskljucivo vezane za odnose, razmnozavaju se kad pijes antibiotik, nepravilnom ishranom itd. Ne moraju svrbiti, peckati, karakteristican im je bijeli "grudast" iscjedak, tako da je moguce da si ih imala i prije odnosa. Imas na netu antikandida dijetu, koja pomaze u borbi protiv njih, ugl izbaciti secer i bijelo brasno iz prehrane.
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 15.3.2016.
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
monaLi~~~~~~~~~~~~~~~37.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~ 27.dc
Odbrojavalice:
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~24.dc
vjerujem u bolje sutra~~~~~22.dc
Cheerilee ~~~~~~~~~~~~~21.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
zola~~~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
tanita14~~~~~~~~~~~~~~18.dc
jagodicabobica ~~~~~~~~~ 16.dc
Ninci ~~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
anka91 ~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
Ives000~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
Limeta ~~~~~~~~~~~~~~~ 6.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~ 4.dc
Ninci, dobro nam došla na listu !!!
Posljednje uređivanje od Ives000 : 15.03.2016. at 16:19
Jagodice, jel postoji šansa da si pronađeš nekog dr. koji će poštovati tvoju želju i napraviti ti bris prije trudnoće?
Zašto su toliko teški kad su brisevi u pitanjumislim da je puno lakše iskorijeniti ''beštije'' prije trudnoće
ako su prisutne, nego za vrijeme trudnoće.
A ove gljivice ja mislim da ima svaka spolno aktivna žena. I još do sada nisam pročitala da nekom pravi probleme
pri začeću . Vaginalete spase stvar. Ja čim primjetim malo gušći iscjedak odem po lactogyn vaginalete i probiotic i bude sve ok.
Znam da te je ovo sad naživciralo i mene bi.. ali probaj se strpiti ili promjeni gina.
Xavii jesi li piškila test????
Eto curke, meni stigao nalaz... riješili smo gaduru!!!!!!![]()
Pozdrav svima! Prvi put sam na forumu i jaaako sam sretna sto sam vas nasla.Malo samo da napisem svoju pricicu: MM i ja (26g;on33g) imamo vec jednu malu curku od 3.g i evo 9mj se trudimo biti trudni al nikako. Danas mi je 21dc i pojavilo se nekakvo sluzavo krvarenje, roskasto koje ne lici na menstruaciju. Bas sam se zbunjena od jutra. Ciklusi su mi inace na cca 33dana.
Sad konacno imam suputnice na svom putu ka bebacu![]()
Evo jesam maloprije, nisam mogla izdrzati haha al je veliki debeli minus, ni pod kojim kutom svjetlosti nema crte :/
P.s. bravo za nalaz![]()
Posljednje uređivanje od xavii : 15.03.2016. at 16:56