Tableta se zove NexGard![]()
Tableta se zove NexGard![]()
Hvala Nivesa, nama je dvorište u šumi, pa svakako treba nešto...
Eto cheerlie. I kod mene je tak. Suma striborova...nekad se jezim toga a nekad je gust...
Jutro!! Moze kavica za sve. Kod mene nista novo M jos nije dosla, bit ce da je proljece unjelo malo nemira u hormone pa se sve pobrkalo. Dragi je danas otiso dat uzorak za sgram. Drzite fige da nalaz bude dobar! Ljubim vas sve.
Pozdrav, curice!
Vidim, pune se ljubičice, još i da se stupići počnu popunjavati...
Jagodice, smije psica na dvorištru piškiti, ako nisi u stanu, livade sa psima ti ne bih još preporučila. I ove tabletice su super, ali ako ih ne kupješ kod veterinara, treba ti recept.
Ja sinoć izbljuvala dušu iz sebe, ne znam od čega. Zadnji put sam povraćala prije 10 godina, od alkoholaOvo me šokiralo. Mrzim povraćati. Vjerovatno neka proljetna viroza, nadam se da da se neće ponoviti.
Sutra ujutro napokon se idem naručiti za kolposkopiju i biopsiju, pa da vidim kaj je s tim. A onda ću sa nalazima kod svoje ginice i tražit ću ju uputnicu za hormone koje još nisam odradila ( lh, fsh, amh ), pa odlučiti što i kako dalje.
Posljednje uređivanje od Tanita14 : 06.04.2016. at 12:00
Tanita - baš čudno, ja sam isto u životu povraćala jedino od alkohola. Možda ti je nešto loše sjelo? Iako mi se to ne čini da bi baš trebala povraćati :/
Mene danas na poslu temperatura pere, ne jaka ali znam da je od Duphastona... uvijek mi je slabo od njih nakon par dana a jučer sam zadnju popila...Baš me glava boli i sva sam vruća...
Danas stigo nalaz od ultrazvuka i pise ovako. Manja spermatocela u podrucju epididimisa. I vidi se granicna sirina vene u smislu blaze varikokele. Ako je kome sta poznato da pomogne?
Tanita u kojoj si fazi ciklusa?
Svi pricaju o mojoj dilemi a mene ni za lijek hahaha.
Al eto ne budemo isli van ipak. U stanu smo i po livadi obliznjoj idu peseki i macke i vrane i golubovi. Al naucila se vrsiti nuzdu na onaj podmetac (pelenu) kraj vrata. A mala je (1.8kg) pa nije tesko drkec u skoljku baciti. A i jede 4 puta dnevno u isto vrijeme. Kad se cjepi do kraja setat cu ju nakon svakog obroka osim onog kad sam na poslu koji joj ne dajem ja.
Kod veta je je tretirana za nametnike (brijem bas tom tabletom jer je dobila u usta nekaj)
A kolko je pametno da nam u posjetu dodu peseki od ostalih clanova obitelji za koje znam da su oke? Ono socijalizacije radi?
Curke, ja sam citala jednom da je za jajnike dobro kad se posuncaju. Ne ono iznutra da nebi bilo
Pa mozda dokazemo da je teorija ispravna!!
Ak ju ne vodis na livadu radi drugih zivotinja onda nema smisla ni da dolaze doma. Jer su oni u kontaktu sa svim ostalim zivotinjama po vani.
Valjaju se po travi itd i isto tako mogu prenjeti svasta nesta.
A ta tableta koju je dobila je za unutarnje parazite. Gliste i trakavicu. To nije povezano sa vanjskim parazitima tj tom tabletom o kojoj mi pricamo.
NexGard je nekaj drugo.
Kaaj se tice jajnika nemam pojma ali nemre skodit maalo suncanja![]()
6.dc sam. Sad sam pogledala na ff, M mi stigla na 1.4., mozda je prvoaprilska sala :D
Ma, virus neki, opet mi sad mucno, samo da ne bljujam na poslu.
Anka, nemam nikakvih saznanja. Kad dragi ide na ocitanje nalaza?
28.4 nesta mi to sve nezvuci bas dobro.
Taj nalaz svi ti strucni nazivi me plase. Al cekam 28.4 pa ce nam dr valjda sve objasnit. Par postova gore sam napisala sta pise u nalazu pa eto ako ko zna sta vise o tome neka podjeli samnom
Anka varikokela je prosirena vena koja grije spermice pa se obicno mice laparoskopski. Oporavak 7 dana i za cas je ko novi. Nis strasno. A ovo prvo ne znam tocno pa ti nebi htjela davat krive info.
Komadi, nema vas
Ja sam rekla ovaj mjesec pratit O sa lh stapicima medjutim na 19dc mi nestalo, a ja nisam mogla otici kupit. 17dc, 18dc i 19dc mi je lagano zatamnilo, pisala sam vam vec i mislila sam da je O tu... na 21dc me onak bas zestoko zabolio desni jajnik pa sam pomislila mozda je to O... danas 23dc , konacno kupila testice i popiskim a kad ono dvije jednake lijepe crtice?!?! Ko tu koga? Ne razumijem... jel to onda sad tek nastupa O ili sta? Zasto je pocela tamnit vec prije 6 dana?
Ajd nek me netko malo prosvijetli please![]()
Ajmee meni, tek sad kad sam postala ovo prikazu mi se postovi od danas. Sad vidim da vas ipak ima![]()
Anka, drzim fige da muzicu bude sve ok. Samo budite pozitivni!!![]()
Anka, vec sam ti ovdje pisala o varikokeli, znaci ovo sta je nivesa napisala, to je to..ali ja nebi preporucila operaciju. Mm isto imao taj problem, brz je oporavak nakon operacije, ali pomak na sgramu je minimalan...oni mogu s tim zivjeti, bolje da neide na operaciju jer onda postoji mogucnost komplikacije koja je puno gora od varikokele. I meni su cure savjetovale da mm ne ide na op, al on je ipak otisao jer je htio nesto promijeniti i zrtvovati se, ali bez obzira na sve opet smo se morali vratiti na pocetak i krenuti u mpo vode... Sretno!
Hvala vam cure. Vidjet cu sta doktor preporuca ni ja bas nisam pristasa operacija, jer uvjek me strah komplikacija.
Anka, kak si i sama rekla, plase te strucni i nepoznati izrazi, nemoj sama sebi tenzije stvarat (lako pricat jelda?). A evo mozda da eventualno se raspitas o toj operaciji da ili ne.
Narancica, koju osjetljivost koristis? Ja sam citala da je kod nekih zena lh prirodno visi nego kod drugih, mozda bi ti bolje odgovarali neki manje osjetljivi. Mozda da nastavis piskiti pa da vidis dal ce JOS potamniti. Nemoj ih bacati pa usporedi nijanse ako ne blijede.
E da! Da se pohvalim bila kod gina na uzv reko da sve oke a PAPA pokazao samo fungi (to sam "metala" one vaginalete) i mijesana flora (btw kaj to znaci??)
I reko mi gin kad mi stavio prst (jbg ne znam se drugacije izraziti...) da se opustim malo, da cu mu prst slomiti jahahahahah.
Romeo kak si ti?? Kako napreduje MPO? U kojoj si fazi?
Vidis Jagodice da je ipak on nesto spatulom izvukao.
Hhahah aj se opusti kad ti bulji dolje u slabine
Testovi su mi 5ml/U. Valjda se tako pise, al znam da se brojka 5 vrti haha
Neznam jel to vise ili manje osjetljivo, al do 16dc testne crtice uopce nije bilo!!! Tek se na 16 pocela uocavat! I da... ljuta sam, kupila paketic od 5 komada danas, otvorim ih a unutra samo 3. Iako, nisu uopce skupi al ono... princip.
P.s Kod nas testove za T i LH mozes kupit i u trgovini nesto tipa offertisime u hrv. Tt 2kom, i lh 5kom, svaki paket za 1,5€.
5 ml/U je poprilicno osjetljivo.
Sto manja brojka osjetljiviji test.
Obicno je kod PCOS -s testna linija skoro uvijek prisutna bez obzira na dc.
E sad zasto je tvoja tamna od 16 dc a tek sad je u punom sjaju ne znam. Mozda priprema kod tebe traje duze![]()
Dobro jutro curke!kavica i čaj za sve!
Da se javim, ovaj me je tjedan progutao. Nisam vas ni stigla popratiti, osim sto sam skicnula da se je pisalo o dlakavim temama. Big like! Mi imamo preko 100 kg pesica (3,5) i oko 10 kg macora (2,5), pa zamislite koje je to veselje. Mala psica misli da je macka i cijeli zivot jede macju hranu (sad ima 13 god). I tak to! bravo za udomljavanja, nasi su svi osim ovog malog mackopsa udomljeni tj. pokupljeni s ceste. ljubav najveca!
Inace, sanjala sam neku noc da me dr. sad na kontroli koja je iduci tjedan nije htjela uopce pogledati ultrazvucno i da je rekla da je to nepotrebno i probudila sam se onako sva istraumatizirana. ah snovi. Na svu srecu za sad nemam ozbiljnijih simptoma, osim kaj sam umorna. jedva cekam iduci cet! svima zelim sto prije (II)!![]()
Jutro cure!!
Ninci drago mi je da si dobro...strpi se jos malo i eto pregleda...
Ja sam jucer ponovo piskila test da potvrdim minus, a jutros mi je iskreno bila frka pa nisam stigla, mada da sta sumnjam nasla bih 5min da i to odradim...
Jutro cure. Ives danas prijavljujem 1dc. Sinoc sam pogledala film plan B sa jenifer lopez kad je isla na umjetnu oplodnju zanimljiv fikn. I pomislila e kad bi sve bilo jednostavno ko u filmu
Anka drzi se, taj 1dc je najgori. Kolko nije ugodan fizicki tolko je tezak psihicki.
Cure koja moze nek iskoristi danas sunce i toplo vrijeme prije nego nas kisa sredi!
Jagodice hvala. Nisam danas imala vremena bit u bedu. Cuvam malisu od sestre sad od kako neradim dok je ona na poslu, ima 2.5 god. Koliko ta djeca donose radosti to nemos ni zamislit. Pa sta ce tek bit kad budem imala svoje.
Jutro curke...
Ima netko kave? :D
Anka - znam kako ti je, ja sad imam 2 nećakinje i baš ih obožavam, ne mogu zamisliti da nekog volim više... a znam da budem
Ja još nemam tragove M, danas očekujem, mislim da neću dočekati :/
Jutro cure! Evo kavice
IVes moja m stigla tacna u dan..pisi mi molim te 1dc
Ako nista, femisan A kapi djeluju i skratile su mi malo ciklus...
Anka pitala si za varikokelu...moj mm je dobio tu dijagnozu i doktor je predlozio operaciju...oboje smo se slozili da to ne radi...
Ajme gdje ste cure danas?
Moram pod hitno na dijetu! Nabacila sam toliko kila da me evo vec treca osoba na poslu ispituje da li sam trudna???
Uzas![]()
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 8.4.2016.
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~61.dc
Ninci ~~~~~~~~~~~~~~~ 40.dc ll
Ives000 ~~~~~~~~~~~~~ 37.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~ 28.dc
Narancica000 ~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice:
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~ 22.dc
vjerujem u bolje sutra ~~~~~22.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
zola ~~~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
Cheerilee ~~~~~~~~~~~~~16.dc
jagodicabobica ~~~~~~~~~ 12.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~11.dc
tanita14 ~~~~~~~~~~~~~~ 8.dc
anka91 ~~~~~~~~~~~~~~~2.dc
Limeta ~~~~~~~~~~~~~~~ 1.dc
Posljednje uređivanje od Ives000 : 08.04.2016. at 12:59
Dobronam došla u ljubičice,sretno!!!
Pozz, svima!!!Jučer nisam stigla objaviti listu jer sam radila do kasno.
Isprike curke..
Ninci o pa super, još mali pa selimo u novo odbrojavanjeobavještavaj nas..
Limeta, Anka ajde kad je već morala, nek' je došla m.. kad prođe opet u akciju !!!
MonaLi , nadam se da će te danas razveseliti m !!!
Jagodice, Što ima kod tebe?
Pozdrav, curice!
Kod mene ništa pametnog. Jučer se naručila na kolposkopiju za petak 13.5. :D Poslije posla išla s dragim na Auto Show, pa na večeru u kineski restač. Lijepo proveden dan, svakako koji me opet vratio na ono da je život trenutak, niti prošlost, niti budućnost, pa stoga, Ives, makneš me sa liste? Treba mi da se povučem od svega ovog malo jer sam opet zaglibilaŽelim pokušati živjeti bez odbrojavanja , očekivanja i isčekivanja. Želim pokušati živjeti bez Što ako?, a ovo mi je prvi logičan korak. U ovome trenu ne mogu odrediti koliko će me to držati :D, pa vam se možda već u slijedećem ciklusu pridružim opet.
Do tad, svima sretno![]()
Tanita draga naša... Lijepo je malo odmaknuti se od svega, i biti ''slobodan''!
Uživaj i bez stresa.
Mi smo tu kad god poželiš se vratiti![]()
Tanita pametan korak. To sve kaj si napisala kao da si iz moje glave izvukla...
Mislim da se i ja uskoro povlacim.Htjela sam sad kad sam dobila ali odradit cu sa vama jos ovaj ciklus i mislim da onda uzimam pauzu od svega...
Samo hrabro naprijed i uzivaj u zivotu i onome sto imas...
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 9.4.2016.
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~62.dc
Ninci ~~~~~~~~~~~~~~~ 41.dc ll
Ives000 ~~~~~~~~~~~~~ 38.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~ 29.dc
Narancica000 ~~~~~~~~~~26.dc
Odbrojavalice:
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~ 23.dc
vjerujem u bolje sutra ~~~~~23.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
zola ~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc
Cheerilee ~~~~~~~~~~~~~17.dc
jagodicabobica ~~~~~~~~~ 13.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~12.dc
tanita14 ~~~~~~~~~~~~~~ 9.dc
anka91 ~~~~~~~~~~~~~~~3.dc
Limeta ~~~~~~~~~~~~~~~ 2.dc
Ovdje neko zatišje??
Ja došla s posla i najrađe bi legla i prespavala vikend.
Pozdrav curke.
Tanita, Nives tak je meni prosli C bilo kad sam shvatila da sam si prebrzo previse zivot podredila trudnoci na koju nemam nekog utjecaja. Onda sam si u mobu iskljucila da mi pokazuje O i plodne dane. I makar sam svjesna da sam sad u tom periodu svejedno se keksamo rekreativno. I makar ja i dalje zelim da se desi lakse mi je jer prvo vratila sam si kavu hahah, drugo necu odbit casu vina/pive/cega god. Vratila sam si te male stvari koje sam si oduzela i prestala svaki dan gledati koji je dc i slusati jajnike stalno. I zbog sitnica odma je lakse.
Makar sam ja svejedno rekla mozda se ovaj mj uhvati jer nismo navalili da mora biti keks svaki dan ko do sad. Ali ono, i tak neznam sto posto ni kad je O ni nis. Onda se mogu keksati isto kak sam i prije te odluke.
Zapravo mislim da je najbolja odluka vratiti sexualni zivot na stanje koje je bilo prije svega ovoga.
Ofkors da ce Jagodica filozoforati!
Ives kaj se kod tebe dogada? Kolko inace ciklusi traju?
Evo mene opet (kad nema nikog drugog) s pitanjem. Sad sam naletila slucajno na info da JS koja nije oplodena iscuri iz tijela poput M.
Da li itko ima ikakve info o tome?
Ja recimo sredinom ciklusa osjecam curenje. Slicno kao iscjedak ali onak na prvi osjecak kao da je vise tekuce. Ko da mi pobjegne malo pi pi ali iz krive...um...rupice. I tak osjetim jedno dan dva svaki mj. I budu mi gace mokre.
Jagodice,
ja nisam u ovome, ali čitam sve teme ,poneke i komentiram ako mi se učine zanimljivima. pa sam vidjela da si ti jedna od rijetkih, ako ne i jedina bez dijagnoze na ovoj temi. Znam da nisi tražila savjet, ali imam jednu foru koju sam koristila kad sam odlučila zatrudnjeti. Nikad nisam pratila plodne i neplodne dane, ali sam znala da je to to onda kad su mi svi muški bili onak privlačni na svoj način, i osjećala sam neodoljivu želju za keksom. Sad u te dane izbjegavam keks ko vrag tamjan, ali prije su mi bile znak da je plodno razdoblje i rezultat je vidljiv iz potpisa. Ako imaš neke slične simptome, nemoj se ustručavati iskoristiti ih. Samo bez napetosti. To nikako nije dobro.
Ives, sorry na upadu. Znam da nije moja tema, ali volim pročitati i veselim se kad vidim da je neka od vas uspjela uhvatiti plusiće![]()
Posljednje uređivanje od Diana72 : 09.04.2016. at 21:24
Evo i mene sa simptomima. Simptom mi je da se osjecam trudno :D
Dok M ne dokaze suprotno![]()
Ulijecem vam na temu ali samo da kazem da je Narancica u pravu..
Neoplođena jajna stanica može živjeti 24 sata, a ako se ne oplodi izbacuje se tijekom menstruacije zajedno s površinskom sluznicom maternice..
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Pozdrav cure, ja jos čekam M i imam pitanje. Pila sam duphaston i zavrsila prije 4 dana, mogu li kad dobijem mengu ići vaditi spolne hormone ili nalaz nece biti točan jer sam pila tablete?
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 10.4.2016.
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
monaLi ~~~~~~~~~~~~~~63.dc
Ninci ~~~~~~~~~~~~~~~ 42.dc ll
Ives000 ~~~~~~~~~~~~~ 39.dc
Narancica000 ~~~~~~~~~~27.dc
Odbrojavalice:
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~ 24.dc
vjerujem u bolje sutra ~~~~~24.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
zola ~~~~~~~~~~~~~~~~ 18.dc
Cheerilee ~~~~~~~~~~~~~18.dc
jagodicabobica ~~~~~~~~~ 14.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~13.dc
tanita14~~~~~~~~~~~~~~10.dc
anka91 ~~~~~~~~~~~~~~~4.dc
Limeta ~~~~~~~~~~~~~~~ 3.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~ 2.dc
Draga , ovo nije moje odbrojavanje, ne određujem ja pravila, niti polažem bilo kakva prava, tako da se ne morate meni
niti ispričavati što ovdje pišete. Uvijek mi je drago vidjeti kada dobivamo podršku i lijepe želje i savjete.
Ovdje nam je podrška i potpora i više nego potrebna, i hvala vam svima na tome.
Ali naravno da ću i reagirati ako nas netko tko nije ''ovlaštena'' osoba ovog foruma '' opominje pravilnicima '', samo zato što sam pokušala izjasniti svoje mišljenje
o tome da svatko ima pravo pitati, izjasniti se i imati neko svoje mišljenje. Ako si pratila, onda znaš na što točno mislim.
Žao mi je kada se takve stvari dogode, jer zbilja smatram da ovo ''odbrojavanje'' treba biti mjesto, gdje se može diskutirati o mnogim stvarima
vezanim za začeće. A , ako se i dotaknemo neke ''zabranjene teme'' vjerujem da će nas naše administratorice već opomenuti.
Narancica, kada će past testić?
Šiškice
MonaLi nadam se da će ti se uskoro javiti neka cura koja zna malo više o tome.
Mislim da ne bi trebalo imati veze, jer nekako su ti morali izazvati m, kada već ne dolazi sama od sebe.
Jagodice , jejja ti je dobro napisala. JS u koliko je neoplođena, odlazi prvom menstruacijom.
Kod mene ti nema ništa novog, čekam m koju sam si produžila s duphastonima, jer nisam imala
živaca čekat da dođe sama od sebe ( a mislim da je samo bilo pitanje dan dva kad će krenuti...)
ali nema veze, 5dc krećem s klomifenima i to je to od mene![]()
![]()
Jutro drage moje, moze jedna kavica ili caj?
Da, to da izade s M to sam i ja oduvijek mislila zato me taj tekst zbunio. Al vidim da nisam luda!
Kaj se tice povecane zelje za keksom ono...nekad je nekad nije. Vise me buni kaj ne vidim ni jedan mj plodnu sluz, al gin je reko da je sve oke. Ugl bumo vidli. Sad sam malo overwhelmed sa ovom malom cupavicom koja ima TOLKO energije.
Btw jucer sam citala temu o tome da psi osjete trudnocu![]()