Nisi u pravu, možeš birati leće kakve god želiš. I ja ih nosim od prvog srednje, a to je toliko godina, da ih više i ne brojim

Počela sam s tvrdim lećama, tada su govorili da su bolje za oko u razvoju, danas to više ne govore. Na tvrde se malo teže naviknuti, ali kome ne smeta, najjeftinije je. One traju dugo, par godina ukoliko se dioptrija ne mijenja.

Ja već godinama imam samo mekane leće. Njih se ne osjeti u oku. Lako ih je staviti, ali se moraš naviknuti na skidanje. Leću moraš uhvatiti palcem i kažiprstom dok je u oko i odlijepiti ju. Meni to nije problem, ali nekima je.

Imam jako visoku dioptriju, ali savršeno se vidi sa mekanim, kao i sa tvrdim lećama. U zadnje vrijeme najviše volim dnevne leće. Ujutro stavim, navečer bacim. Ne trebaju otopine, ne treba čiušćenje proteina, ne trebaju posudice Kupim preko interneta, uvijek je popust, neki poklon, i u konačnici nisu mi puno skuplje. Za oči treba dati najbolje što se može.

I za dnevne se dobije od HZZOa, jednom godišnje, ne pokrije mi cijelu cifru, ali dio da. Kako imam veliku dioptriju, to je i iznos veći. No, ta doznaka se dobije samo kod liječnika u bolnici.