-
Mekane leće od prvog dana možeš nositi cijeli dan. Gotovo ih je nemoguće izgubiti, jer neće same izaći iz oka
a ako padnu sa prsta dok ih stavljaš...veće su pa ih je lakše naći, ali treba jako paziti da ih dobro očistiš. Ustvari, treba jako paziti da ne padne s prsta.
Postoje i mekane leće sa kojima se može spavati. Nisam probala, ali znam na putu zaspati sat-dva sa mekanima, još mi to nije smetalo.
Higijena je uvijek jako bitna, dobro pranje ruku naročito. Upale oka sam znala imati dok sam nosila tvrde leće, sa mekanima još nikada. Dioptrija mi se nije mijenjala na gore ( tj na veći minus) od kad sam počela nositi leće. Sada se smanjio jer mi raste dalekovidnost ( ona koja dođe s godinama
)
U trudnoćama su mi savjetovali da ne nosim leće jer je ionako veće nakupljanje tekućine u organizmu, pa kažu da je bolje s naočalama. Malo sam ih slušala, malo ne. Ni jedna trudnoća, ni 4 poroda nisu mi utjecali ni na kratkovidnost, ni na kvalitetu vida.
Plivam ljeti u moru sa jednodnevnima, ali uvijek se bojim da mi ne špricne slano more u oko, ne usudim se zaroniti. A ako odem bez leća i naočala ne vidim ništa, ni dijete ne bih prepoznala, ni morskog psa. O čemu ja pišem....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma