Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
I ja prvo stavim lece pa sminku a skidam prvo sminku pa onda lece.
Ostavljala sam nekoliko dana lece u aoseptu i nista im nije bilo, kroz 6 sati se to neutralizira i dalje se nista ne događa.
Sad imam novi problem, pas mi pojeo naocale, ima par mjeseci kad je tek dosla, bas se na moje stvari namjerila, pojela mi i remen od sata... uglavnom trebam novi okvir ali i stakla su mi malo izgrebana. Nasla sam preko neke online optike isti okvir kakav sam imala a dvoumim se dal da narucim jeftina nova stakla ili ova stara, kvalitetna ali malo izgrebana prebacim u novi okvir.
Naocale nosim rijetko tako da mi se ne daje ponovno velika svota, ove nesretne naocale su bile relativno nove i skupe.
Ja ne nosim leće, ali imam sličnu dilemu. Imam naočale koje stalno nosim (tri zone) i bez kojih ne mogu gotovo ništa. Imam stare naočale na kojima je potrgan okvir i prastare naočale s ispravnim okvirom, koje su mi odavno neodgovarajuće. Na tvom mjestu ja bih iskoristila stara skupa stakla.

Budući da nemam nikakvu rezervu, naumila sam pitati optičara može li se staviti stakla iz starih naočala u okvir prastarih naočala (vrlo su slični okviri, ali nisu isti). To bi mi bilo ok da imam rezervu, za svaki slučaj. I moje naočale nisu badava, pa se ustručavam napraviti još jedne, jer mi zona za čitanje brzo "zastarijeva", tj. dioptrija za blizinu mi se mijenja, pa ne bih opet dala 1000 eur samo za to. Rezervne naočale bile bi mi ok za npr. košnju trave, krečenje i druge aktivnosti gdje mi zona za blizinu nije nužna. Imam još jedne ok naočale samo za čitanje. Snašla bih se... Eto, falabogu da je 21. stoljeće, inače bih se s mnogim aktivnostima mogla oprostiti.