Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: Koja su prava kućne pomoćnice trudne

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno Koja su prava kućne pomoćnice trudne

molim savjet:
    zaposlena sam kod čovjeka kojem spremam, kuham i održavam dom. stanujem kod njega. on je dosta stariji od mene - duplo!!!
    nismo ni u kakvoj vezi, zaposlio me kao kućnu pomoćnicu i uredno mi plaća sve.
    ne želi vezu iako sam sa njim ostala trudna.
    njegov stav je da će priznati dijete, nije problem ništa u vezi djeteta, no ne želi sa mnom ništa potpisati i drži me i dalje kućnom pomoćnicom.
    kako se čini, stav prema djetetu će biti skroz korektan, priznat će ga, snosit će sve obveze koje slijede iz toga i radostan je.
    ipak, koja su moja prava u toj priči? ne priznaje nikakvu izvanbračnu zajednicu ni išta. dolazeće dijete ga jako veseli i stalno skače oko mene tipa hoćeš li ovo, ono, vozi me gdje treba i ne mogu ništa reći. nemam neki osjećaj da me voli, ali je korektan.
    može li mi dati otkaz i uzeti dijete sudski ako nešto krene po zlu, jer kao nisam zaposlena?
    nemam nikakvu podršku, ni od koga, imam srednju školu i teško da ću se igdje zapositi bez njega. kao da sam vezana. meni to odgovara, no nikada se ne zna što mu može puhnuti.
    molim savjet, jer nas je uskoro troje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ajoj, zar je ovo stvarno istina?

Da li živiš u Hrvatskoj? Kako si zdravstveno osigurana? Iz toga ti proizlaze mnoga prava
    Da li imaš potpisan ugovor o radu, ili radiš na crno? Ako je tako, to ti nije pametno i prvo to riješi.

Sa srednjom školom se možeš zaposliti, ako to želiš.
    Kako misliš: ako nešto pođe po zlu? Kako misliš da će ti uzeti dijete? Daj, raspitaj se malo na službenim mjestima.

I NEĆE vas uskoro biti troje, po tvom pisanju bit ćeš ti i dijete ili on i dijete. Pusti romantična sanjarenja, to tvoje "kao da si vezana", to da niste ni u kakvoj vezi!!! Što, samo se seksate, da li i to ulazi u tvoje dužnosti kao kućne pomoćnice?

Jao, jao, jao! Nadam se da nas netko samo lijepo zeza.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glavno da nije s njim ni u kakvoj vezi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mozda je troje dvije bebe i ona

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vis kako si covijek sredi zivot. Nadje kucanicu koja zatrudni s njim. Dobije dijete koje prizna. Uziva u njemu. A majka njegovog dijeteta ostane njegova kucanica. Jos dobije lovu za svoj rad.
    Ne otvara topike tipa on se ne bavi djecom. On se ne bavi kucanskim poslovima. On me ne primjecuje. Moj rad nije cijenjen.....

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

da. u zagrebu živimo. nisam mogla naći posao nigdje u zagorju poslije škole (iz ivanca sam) pa sam spremala po kućama. on me prijavio i sve mi ide (staž, zdravstveno) tako da je stvarno korektan. ispočetka sam dolazila jer sam imala nekoliko stanova i poslovnih prostora za održavanje, ali me ubijale režije i stanarine. on mi ponudio da stanujem kod njega jer ima veliku kuću koju ne može izdržavati u kojoj živi sam. korektan je stvarno, ali nikada ne znam što mu može puhnuti. platio mi i vozački. moji još ništa ne znaju a i pali bi u nesvjest da čuju da ću imati dijete sa čovjekom od 50 godina a ja sam 26. mene samo strah da se nešto ne desi u stilu ne trebam kućnu pomoćnicu, doviđenja, dijete neka ostane kod mene i tako nešto.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zasto bi dijete ostalo kod njega? Pa ne gubi se skrbnistvo nad djetetom samo zato sto je majka nezaposlena. Meni je sve to malo nevjerojatno. Nije mi bas jasan vas odnos.. Da li spavas sa poslodavcem, ili si zaposlena kod osobe sa kojom imas odnose ? Prilicno je sve to nategnuto i za one emisije tipa" krv nije voda" ili casopis " moja sudbina". Ali dobro, ako si zaposlena na neodredeno ne moze te otpustiti dok si trudna i na porodiljnom ( na kojeg takoder imas pravo).
    Predpostavljam da ce ti roditelji saznati da si bila trudna, ako ne prije, onda kad rodis.
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.02.2016. at 22:48

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

on želi brinuti u vezi djeteta, dati mu sve, ja to nisam u stanju. jako je odgovoran i sve što je do sada rekao ostvario je.kako sam shvatila mene ne doživljava na taj način. radila sam kod njega neko vrijeme ispočetka na preporuku, bio je zadovoljan ja sam se pojadala da mi je teško i ponudio mi je da budem kod njega da pazim kuću i održavam je. dao mi je krasnu sobu, ne plaćam je kao i niti režeije, ništa.je da me plaća minimalac, no doprinose i sve uz to. kuham, jedem i kupujem za njegov novac i baš sam kao član domaćinstva. imam karticu i pin koju mi je ostavio. nije baš onako "poslodavac" kako zvuči strogo. dijete se dogodilo na moju inicijativu. nije nasilan ni išta. stalno je avionom na putu, mjesečno barem 2 puta je vani preko posla i nemam u stvari ni što pospremati. stvarno je jako korektan. ne "napada" me, prije sam ja ta koja ga "napada". izgleda mladoliko, ne starije od 35. veli da će priznati dijete no što ako jednog dana mi kaže da ne treba moje usluge, on je otac djeteta. i skrbnik. može li ga uzeti ako neću raditi nigdje? kakva su moja prava u toj priči?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

O cemu ti pricas zeno?! kakva prava?! pa nisi surogat majka, nego si majka. Ti si majka djetetu kojeg nosis . Tvoja su prava i OBAVEZE , kao prava i obaveze svake majke , bez obzira na bracni status. Daj se za pocetak skockaj. Ako ti jednog dana otkaze " ugovor " morati ces naci drugi posao, a brigu i obaveze oko djeteta ce te dogovoriti. U niti jednoj modernoj zemlji otac djeteta nije vlasnik djeteta ( i zene ) dok mu to odgovara.
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.02.2016. at 08:56

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i malo sam se smrzla na izjavu "dijete se dogodilo na moju inicijativu" obzirom na tvoje strahove, misljenje i stav. Ne razumijem zasto bi netko imalo ozbiljan planski odlucio imati dijete ako misli da je drugi roditelj skrbnik samo zato sto je zaposlen i sposoban (?) brinuti se o financijama.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ok, znači ja sam samo zaposlena kod njega i to je to. on će kao skrbnik imati obaveze prema djetetu koje mi ne može uzeti kao priznati otac jer nismo bili u braku. da smo se oženili,mogao bi mi uzeti dijete tj da bude s njim i da ja još njemu plaćam alimentaciju kad se zaposlim.
    hvala na informacijama. onda i jest najbolje ovako.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj silvah prvotno napisa Vidi poruku
    ok, znači ja sam samo zaposlena kod njega i to je to. on će kao skrbnik imati obaveze prema djetetu koje mi ne može uzeti kao priznati otac jer nismo bili u braku. da smo se oženili,mogao bi mi uzeti dijete tj da bude s njim i da ja još njemu plaćam alimentaciju kad se zaposlim.
    hvala na informacijama. onda i jest najbolje ovako.
    u zakonu su prava i obaveze oca jednake , bez obzira da li su roditelji u braku ili ne!
    Nitko ne oduzima dijete majci samo zato sto je ona - nezaposlena, ali i u jednom i u drugom slucaju otac moze traziti skrbnisto. Sto jasno ne znaci da ce ga dobiti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo je trol. Garant.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oprosti, ali tvoje razmisljanje mi je suludo. Nije novac jedina stavka prema kojoj se odreduje da li ce netko biti skrbnik.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je trol. Garant.
    iskreno se nadam da -je.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bit će žena gleda Poldarka
    moram priznati da bih njemu i ja bila kućna pomoćnica

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    bit će žena gleda Poldarka
    moram priznati da bih njemu i ja bila kućna pomoćnica
    I ju! Tko ne bi, makar imao i 45 godina.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako i kad ćeš roditeljima priopćiti da će dobiti unuka ili unuku ?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako i kad ćeš roditeljima priopćiti da će dobiti unuka ili unuku ?
    Pa ona i poslodavac nisu ni u kakvoj vezi, pa valjda se ni unuče ne računa.
    Uvijek sam smatrala da 26togodisnjakinje znaju malo više o zivotu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako je sve napisano točno s gledišta otvaračice teme, vrijeme je za jedan reality check.

Nije ovo Avenida Brazil gdje se djeca ostavljaju na smetlištu nego još uvijek donekle uređena država sa provedivim zakonima.

Gospođica ima prava i dužnosti kao i dotični poslodavac.

Romantične svadbe brijem da neće biti .

Ako nisi trol, posavjetuj se s nekim pravnikom .

Pozdrav

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čisto hipotetički, iz moje radoznalosti - kako je po zakonu, može li uopšte vanbračni otac biti upisan kao roditelj deteta ako, šta ja znam, majka NE želi da ga upiše kao oca deteta?
    Tj. eto rešenja dileme - NE upišeš ga kao roditelja i nema dileme oko starateljstva - ali ni alimentacije ....

Nekako mi se sumnjivo tema podudarila sa onom o vanbračnim vezama i braku

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pretty woman nije bila trudna, nešto si pobrkala! Imaš je večeras na 101. reprizi.
    I svakako, kad ne želiš da ti roditelji saznaju, onda za svaki slučaj napišeš da imaš 26 g. i da si iz Ivanca.

BTW. autorica mi se čini previše pismena (gotovo nijedna pravopisna pogreška, čak su i zarezi na mjestu) za ovakve nebulozne zaključke o oduzimanju djeteta i opću neukost.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

deer february traži inspiraciju za novu sapunicu ?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    deer february traži inspiraciju za novu sapunicu ?
    U koju će ubaciti i privatno rodilište i pokriti trošak reklamom Uf, zlobna sam, a nije to lijepo.

Sada ozbiljno, par riječi otvaračici teme- Ti si zaposlena i samim time imaš pravo na bolovanje u trudnoći, ukoliko ti zdravstveno stanje ne bi dozvoljavalo rad. Za to vrijeme dobivaš bolovanje od HZZoa, koje je proporcionalno plaći na koju si prijavljena.
    45 dana prije datuma poroda počinje ti porođajni dopust, otvara ti ga tvoj liječnik, doznake nosiš na HZZO i dobivaš novce. (mislim da je min 1660, ali nisam sigurna)

Imaš pravo na opremu djeteta od zdravstvenog (HZZO) i od grada u kojem si prijavljena da živiš. Iznosi su različiti, u zavisnosti od mjesta prebivanja.
    Taj porođajni traje do navršenih 6 mjeseci djeteta, a tada ga produžuješ i idućih 6 mjeseci si na roditeljskom dopustu. Imaš pravo na naknadu i vjerojatno na dječji dodatak.

Svo to vrijeme ide ti radni staž i zdravstveno osiguranje, kao i tvome djetetu. Bračno stanje nema nikakve veze sa ovim pravima. Imala bi ista prava i da si nezaposlena, osim bolovanja i porođajnog prije poroda. I Centar za socijalni rad ti može pomoći da trebaš.

Otkaz ne možeš dobiti dok si trudna i na porođajnom.

Odnos tebe i oca djeteta uredite po želji, ali nakon što se dijete rodi, trebate u roku od 30 dana ići u Matični ured i tada otac izjavi da je otac, a ti to potvrdiš. Ako želi on i ako želiš ti. Ide se na riječ, ne treba dokazivati očinstvo.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Onog trena kad se bogati mecena upiše kao otac, dijete njega nasljeđuje i to ako nema druge djece, ni supruge u trenutku smrti; u cijelosti.
    A ako ima; onda dijeli s ostalima ravnopravno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Onog trena kad se bogati mecena upiše kao otac, dijete njega nasljeđuje i to ako nema druge djece, ni supruge u trenutku smrti; u cijelosti.
    A ako ima; onda dijeli s ostalima ravnopravno.
    Otac ima 40 godina, a ti ga vec pokopavas!!! Sram te bilo.
    osim toga moze oporucno ostaviti sve : " drustvu za zastitu sismisa i vjeverica".

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

No, ne smijemo potcijeniti snagu dječjeg osmijeha, možda se tata zaljubi u svoju ulogu oca, pa i mama dobije svoj romantični završetak.

Do (mogućeg) tada, riješi ti sve kako treba s pravne strane.
    Nikad ne znaš da li će "drustvu za zastitu sismisa i vjeverica" prevagnuti

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    osim toga moze oporucno ostaviti sve : " drustvu za zastitu sismisa i vjeverica".
    Mislim da ne moze sve, nasljednici bez obzira na oporuku imaju pravo na zakonski dio. Tak mi nesto zvoni jer sam prije par mjeseci citala zakon o nasljedivanju.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ne moze sve, nasljednici bez obzira na oporuku imaju pravo na zakonski dio. Tak mi nesto zvoni jer sam prije par mjeseci citala zakon o nasljedivanju.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    Nuzni dio. Ali bez obzira na to sve ostaviti nekoj drugoj kucnoj pomocnici ako potpisu ugovor o dozivotnom uzdrzavanju npr. On iskljucuje nuzni dio.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima 50
    al još je uvijek mlade guzice, sto se tiče umiranja

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sad me vec strah da se ovo iz romanticne sapunice ne pretvori u krimić

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

iskreno, ja ne kuzim nista. ona radi kod njega, prijavljena je, ima njegovu karticu i trosi njegove novce. nisu u nikakvoj vezi, on skakuce oko nje, a ne zeli nista sa njom. dijete je napravljeno na njezinu inicijativu (znaci nije se "desilo") a sad ne zna sta ce se desiti sa njim. pa ako su se dogovorili da ce napraviti dijete valjda su razgovarali o tome sta ce biti sa djetetom i sa njom kad se dijete rodi.
    ja ne kuzim nista

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    on skakuce oko nje:
    Nisi u toku. U HR je sad in biti vjeverica. Time dobijes sve sto zelis.
    Cijela prica mi je fakat na razini Marisol, Esmeralda i ostale ekipe iz telenova
    Posljednje uređivanje od spajalica : 14.02.2016. at 15:52

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Opet ima pravo na nužni dio, a to je pol zakonskog
    I nema 40, nego 50

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali Tanci sta nije ako potpise ugovor o dozivotnom ili dosmrtnom uzdrzavanju, neda mi se sad traziti tocno koje uzdrzavanje, da nasljednici nemaju pravo ni na nuzni dio?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja mislim da je. Al recimo da je prica stvarna. Ako ona dobije otkaz, on ju moze izbacit iz kuce zajedno s djetetom. Ili?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    U HR je sad in biti vjeverica.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je. Al recimo da je prica stvarna. Ako ona dobije otkaz, on ju moze izbacit iz kuce zajedno s djetetom. Ili?
    ja mislim da da. to je njegova kuca i moze raditi sta hoce. ona je samo njegov zaposlenik i uz posao ide i smjestaj.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

trol ziher
    nitko iz ivanca ne bi napisao da je iz zagorja
    to je varazdinska zupanija
    i nigdje ne koristi "tu tam"

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

dobili smo odgovor na pitanje iz teme o braku - brak je out, bolje je da zaposliš kućnu pomoćnicu, ona ti radi kućanske poslove, rodi ti dijete i živi u strahu od otkaza jer je uvjerena da ako ne radi kod tebe više nema pravo imati to dijete i biti mu majka...dovoljno je da si "korektan", što god to značilo (plaćaš minimalac, ne mlatiš je i ne tražiš sex, što i ne moraš jer ona ga traži...) može li bolje od ovoga?

iskreno, ako je priča istinita, ima tu potrebe za uključivanjem stručnjaka raznih profila.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    dobili smo odgovor na pitanje iz teme o braku - brak je out, bolje je da zaposliš kućnu pomoćnicu, ona ti radi kućanske poslove, rodi ti dijete i živi u strahu od otkaza jer je uvjerena da ako ne radi kod tebe više nema pravo imati to dijete i biti mu majka...dovoljno je da si "korektan", što god to značilo (plaćaš minimalac, ne mlatiš je i ne tražiš sex, što i ne moraš jer ona ga traži...) može li bolje od ovoga?

iskreno, ako je priča istinita, ima tu potrebe za uključivanjem stručnjaka raznih profila.
    Blago rečeno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bit će da je žena uz gledanje Poldarka čitala i Sobu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    trol ziher
    večina nji iz varaždina kaže da su zagorci,

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    večina nji iz varaždina kaže da su zagorci,
    netocno
    bas nitko koga ja znam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

joj ja ih znam gomilu, ali ni jednu žensku

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja znam jednu djevojku iz ivanjca i nikad nije rekla da je zagorka.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 14.02.2016. at 18:57

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a gle, ne znam koga i otkuda znas, moguce
    ali, ovi koje ja znam, a vjerujem da ih znam vise, uvijek kazu da su varazdinci
    bez iznimke

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali Tanci sta nije ako potpise ugovor o dozivotnom ili dosmrtnom uzdrzavanju, neda mi se sad traziti tocno koje uzdrzavanje, da nasljednici nemaju pravo ni na nuzni dio?

Je.
    I jedno i drugo.
    Ali
    Opet dijete može tražiti, doduše sudskim putem, izuzeće nužnog dijela.
    Težak put, ali ne i nemoguć.
    Neovisno o tome, na obiteljsku mirovinu svakako ima pravo kao i na alimentaciju za očeva života.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    trol ziher

Možda je Bistranjski Ivanec, iako bi taj ne spada, tehnički u Zagorje.
    Ali, možda cura i nije Zagorka.
    Ratni vihor je doselio stvarno puno ljudi u taj kraj zbog jeftinijeg zemljišta i blizine Zagreba.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne bih htjela biti gruba, ali ako je priča istinita; iskreno sumnjam da je protagonistica Zagorka.
    Zagorci su pametniji.
    Pogotovo Zagorke.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •